1118

Μάκης Μηνδρινός

Ξεκίνημα από σήμερα

Καλό μήνα, με την ευχή και την ελπίδα σύντομα να επιστρέψουμε στην κανονικότητά μας. Θεωρητικά περάσαμε τα πολύ δύσκολα, ο καιρός αρχίζει να ανοίγει, η μέρα έγινε μεγαλύτερη, οι εμβολιασμοί προχωρούν, άντε να φτιάξει λίγο η ψυχολογία μας και σιγά σιγά να αρχίσουμε να κάνουμε πάλι αυτά που κάποτε τα θεωρούσαμε αυτονόητα!

Πέρασε και η τελευταία διακοπή της σεζόν για τις Εθνικές ομάδες, μπαίνουμε και επίσημα στην τελική ευθεία των πρωταθλημάτων.

Ειδικά στην Αγγλία υπάρχει το Πάσχα των Καθολικών με διπλή αγωνιστική σήμερα και τη Δευτέρα. Και πάντα –ακόμα κι αν είναι νωρίτερα στη χρονιά- η διπλή αυτή αγωνιστική ουσιαστικά σηματοδοτεί την έναρξη της τελικής ευθείας για το φινάλε της περιόδου. Κάπως έτσι είναι και φέτος.

Πάμε στα σημερινά λοιπόν και τη Δευτέρα θα τα ξαναπούμε με νέα στήλη.

Να σημειώσω ότι διπλή αγωνιστική έχουμε μόνο στις μικρές κατηγορίες, η Πρέμιερ Λιγκ παίζει κανονικά Σάββατο-Δευτέρα με μία αγωνιστική.

Στοίχημα

Στην Πρέμιερ Λιγκ ουσιαστικά τίποτα. ΟΚ, είναι ύπουλο το Λέστερ – Μάντσεστερ Σίτι ειδικά από τη στιγμή που η Σίτι έχει μπροστά της Τσου Λου (Ντόρτμουντ), όμως δεν μου πάει αυτή την περίοδο να κοντράρω την ομάδα του Γκουαρντιόλα, έχει μια πολύ θετική αύρα.

Όλα αυτά βέβαια ίσχυαν πριν από τη διακοπή, δεν μπορώ να γνωρίζω αν επηρεάστηκε και πόσο. Σε κάθε περίπτωση το 6άρι του άσου αδικεί τη φετινή Λέστερ.

Είπα ουσιαστικά τίποτα και όχι ένα σκέτο τίποτα, γιατί υπάρχει ένα σημείο στην Πρέμιερ Λιγκ, η ισοπαλία στο Σαουθάμπτον – Μπέρνλι. Όπως γράφω και στην εφημερίδα, έχουμε μπει στην περίοδο που θα κοιτάξουμε περισσότερο τη βαθμολογία, θα βάλουμε στη ζυγαριά το κίνητρο, θα δούμε και πρόγραμμα.

Συνυπολογίζοντας λοιπόν όλα τα παραπάνω, πάντα σε συνδυασμό και με την αγωνιστική εικόνα των ομάδων, αυτό το ματς θεωρώ ότι έχει πολύ Χ.

Στην Τσάμπιονσιπ επίσης είναι δύσκολη η αγωνιστική. Κάτι μου λέει ότι η Μπρίστολ Σίτι δεν θα χάσει υποδεχόμενη τη Στόουκ. ΟΚ, το ματς έχει και ισοπαλία, εξάλλου η Στόουκ είναι η ομάδα με τα περισσότερα Χ στην κατηγορία.

Όμως βλέπω την προσπάθεια που κάνει η Μπρίστολ Σίτι μετά την αλλαγή προπονητή (έστω κι αν εντός έδρας εξακολουθεί να έχει προβλήματα), το έξτρα κίνητρο που έχει να δείξει πράγματα με τον νέο της προπονητή, τη στιγμή που η Στόουκ εκτός έδρας είναι φουλ ασταθής και έχει μαζέψει και πολλά προβλήματα απουσιών. Στο 3,75 ο άσος.

Και εδώ υπάρχει μια πολύ πιθανή κατ’ εμέ ισοπαλία, στο Ντέρμπι – Λούτον.

Δεν είναι όπως το Σαουθάμπτον – Μπέρνλι, δηλαδή δεν βολεύονται ακριβώς και οι δύο με το Χ. Ειδικά η Ντέρμπι θέλει νίκη, είναι χαμηλά και τα περιθώρια στενεύουν. Αλλά όπως είπαμε παραπάνω, πρέπει στη ζυγαριά να μπει και το καθαρά αγωνιστικό και η Λούτον πριν από τη διακοπή ήταν σε πολύ καλύτερη κατάσταση, έστω και αδιάφορη βαθμολογικά.

Στη Λιγκ 1 τίποτα, στη Λιγκ 2 όμως όλο και κάτι έχει. Τσέλτεναμ – Τρανμίρ είναι σπουδαίο ματς κορυφής, οι δύο ομάδες είναι εντός της απευθείας ανόδου, αλλά οι ισορροπίες είναι τόσο εύθραυστες που μπορούν πολύ εύκολα να αλλάξουν. Για την Τσέλτεναμ είναι λίγο μπερδεμένα τα πράγματα το τελευταίο διάστημα, βγάζει και κούραση, τρεις ήττες σε πέντε ματς δεν τις λες και λίγες, γενικότερα δεν είναι τόσο πειστική όσο το προηγούμενο διάστημα.

Ούτε η Τρανμίρ είναι στο τοπ της φόρμας της αλλά μέσα στο 2021 δεν έχει ήττα εκτός έδρας ή, αν θέλετε, από τις 3/11 και μετά έχασε μόνο μία φορά εκτός, από την Εξετερ. Στο διάστημα αυτό μετράει 8 νίκες και 4 ισοπαλίες σε 13 ματς! Σαν να ξεφεύγει το 3,80 του διπλού. Θα ήμουν ακόμα πιο ζεστός αν δεν είχαν προκύψει απουσίες στη φιλοξενούμενη.

Θεωρητικά και η Λέιτον μπορεί να παιχτεί στο 4,00 στην έδρα της Μάνσφιλντ.

Τρεις σερί νίκες πλέον η Λονδρέζα, δείχνει καλά. Θα κάνω πίσω επειδή δεν μπορώ να ψυχολογήσω εύκολα τη Μάνσφιλντ. Ναι μεν έχει να κερδίσει 6 ματς, αλλά έρχεται από τέσσερις σερί ισοπαλίες. Περίεργη ομάδα.

Την Πορτ Βέιλ την σημείωσα από την αρχή της μελέτης, πριν καν δω αποδόσεις. Πατάει καλά, τρεις σερί νίκες, απομακρύνθηκε αρκετά από τη ζώνη υποβιβασμού και λογικά δεν θα κινδυνέψει περισσότερο.

Η Εξετερ βγάζει προβληματάκια τελευταία και είναι μια περίοδος που μπορεί να κοντραριστεί. Λίγο παραπάνω ήθελα την απόδοση του άσου από το 3,15 που κυκλοφορεί.

Μία σκέψη είναι και η Σάουθεντ απέναντι στην Καρλάιλ, στο σαββατιάτικο. Για την Καρλάιλ έχουμε μιλήσει αρκετά το τελευταίο διάστημα, παρά τη νίκη της στο τελευταίο με τη Σάλφορντ εξακολουθεί να μη με πείθει.

Το ερώτημα είναι μπορεί η Σάουθεντ; Κάτι κινείται τελευταία, φαίνεται ότι θα κάνει την προσπάθειά της να σωθεί, όμως εντός έδρας έχει να σκοράρει πέντε παιχνίδια! Στο 3,20 είναι ο άσος.

Αυτά είναι μέσες-άκρες όσα ξεχώρισα. Υπό νορμάλ συνθήκες παίζω μονά αποδεκτά, το γνωρίζετε αυτό. Με τη σεζόν όμως να φτάνει στο φινάλε της, θα πρέπει να πάρω κάποια ρίσκα παραπάνω προκειμένου να «γυρίσει» η κατάσταση.

Αν λοιπόν το πρόγραμμα βοηθάει, αντί να πάω για παράδειγμα σε τρία μονά αποδεκτά, θα πάω σε ένα τρίξι. Ναι μεν οι στήλες είναι περισσότερες, από την άλλη υπάρχει και μεγαλύτερο περιθώριο για κέρδος.

Κρατάω λοιπόν την ισοπαλία στο Σαουθάμπτον – Μπέρνλι, τον άσο της Μπρίστολ Σίτι και τον άσο της Πορτ Βέιλ. Ένα τρίξι για να πορευθώ το τριήμερο.

Και τη Δευτέρα τα λέμε ξανά!

Παλαιότερα άρθρα του Μάκης Μηνδρινος