782

Μάκης Μηνδρινός

Ξεκίνημα από σήμερα!

Χαιρετώ! Δεν ήθελε πολύ να γίνει το μπαμ στο Λούτον, είδατε πόσο πολύ το πάλεψε η μικρούλα! Προηγήθηκε δύο φορές στο πρώτο ημίχρονο και απλά δεν άντεξε. Ακόμα κι έτσι είναι από τις περιπτώσεις που δεν μετανιώνεις στιγμή για το ποντάρισμά σου. Κοντράρεις ένα θηρίο και αποδεικνύεται ότι όντως δεν ήταν τόσο εύκολο το ματς όσο έδειχνε το 1,35 του διπλού.

Αφήνουμε αυτά που έγιναν και περνάμε στα φρέσκα, σε ένα γεμάτο κουπόνι, λίγο πριν από τα ματς σε Τσάμπιονς, Γιουρόπα και Κόνφερενς Λιγκ, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Από την Πρέμιερ Λιγκ, δεν έχω κάτι. Μόνο τη Νιουκάστλ που για κάποιο λόγο είναι αουτσάιντερ στο εντός έδρας με την Μπράιτον. Ο άσος είναι στο 2,75 και το διπλό είναι στο 2,60, ενώ βάσει αγωνιστικής κατάστασης των δύο ομάδων, ο άσος θα έπρεπε να είναι μαξ 2,35.

Μιλάμε για μια ομάδα που είναι 7 ματς αήττητη, που έχει βγει από τη ζώνη του υποβιβασμού και που πλέον παίζει με τη ψυχολογία στα ύψη. Τα είπαμε άλλωστε γι’ αυτήν και την προηγούμενη αγωνιστική. Η Μπράιτον έρχεται από τρεις σερί ήττες χωρίς καν να σκοράρει, δεν έχει αυτή τη φρεσκάδα που έβγαζε, στα μάτια μου είναι ο ορισμός του «κάνω κοιλιά» και του «πέτυχα το στόχο μου και ως εκ τούτου έφυγε η ένταση».

Στην Τσάμπιονσιπ είναι κάτι παραπάνω από υπερβολή το αποψινό 4,75 της Νότιγχαμ στο Σέφιλντ. Τη σέβομαι τη γηπεδούχο, αλλά μιλάμε για δύο ομάδες σχεδόν ισοδύναμες και μια Νότιγχαμ που στα 8 τελευταία έχει μόλις μία ήττα. Να έχει το μυαλό της στο κυπελλικό με τη Χάντερσφιλντ που ακολουθεί; ΟΚ, μπορεί και να το έχει. Αλλά νομίζω ότι τα πλέι οφ είναι η βασική της προτεραιότητα όπως και να έχει.

Η δε Σέφιλντ προέρχεται από ήττα κόντρα στη Μίλγουολ, μια ήττα που διέκοψε σερί 9 αήττητων αγώνων. Εκτός λογικής το 4,75!

Εκτός λογικής και το 7άρι της Μπλάκμπερν απέναντι στη Φούλαμ. Συμφωνώ ότι η Φούλαμ είναι η καλύτερη ομάδα της κατηγορίας, αλλά η Μπλάκμπερν διεκδικεί απευθείας άνοδο, δεν είναι ουραγός για να πληρώνει 7,00!

Στη Λιγκ 1, σε λογική Μπλάκμπερν έχουμε το Ρόδεραμ – ΜΚ Ντονς.

Πάλι γηπεδούχος μία από τις καλύτερες ομάδες της κατηγορίας (Ρόδεραμ), πάλι φιλοξενούμενη μία από τις ομάδες που διεκδικούν απευθείας άνοδο. Η διαφορά είναι ότι εδώ το διπλό δίνει 4,33 (και όχι 7,00), από την άλλη όμως είναι και σε εξαιρετική κατάσταση οι Ντονς (ενώ η Μπλάκμπερν όχι τόσο). Η Ρόδεραμ είναι 10 ματς αήττητη αν και στο 0-0 με τη Σριούσμπερι σώθηκε από τύχη, οι Ντονς είναι 8 ματς αήττητοι και στα 4 τελευταία δέχθηκαν μόλις ένα γκολ.

Υψηλό θεωρώ πως είναι και το 5,25 της Ντόνκαστερ στο Τσέλτεναμ. Η Τσέλτεναμ την προηγούμενη αγωνιστική έχασε από την ουραγό Κρου εντός έδρας και τώρα υποδέχεται την προτελευταία Ντόνκαστερ. Ηταν το τρίτο χωρίς νίκη για την Τσέλτεναμ, που μάλλον βγάζει κούραση. Και, επίσης, ναι μεν είναι νωρίς ακόμα αλλά δεν φαίνεται να πηγαίνει… πουθενά, έχοντας ένα ασφαλές +10 από τη γραμμή υποβιβασμού.

Η Ντόνκαστερ έμοιαζε σχεδόν υποβιβασμένη μέχρι πριν από λίγο καιρό, όμως με την αλλαγή προπονητή άρχισε σταδιακά να ανεβάζει στροφές. Τα είπαμε γι’ αυτήν και την προηγούμενη εβδομάδα, όπου έσωσε τον βαθμό στο Γουίμπλεντον παρά το γεγονός ότι βρέθηκε να κυνηγάει 2-0. Και στο τέλος θα μπορούσε να το πάρει κιόλας. Μεγάλο το κίνητρο, δείχνει ότι έχει σφυγμό, τεράστιο το 5,25.

Στη Λιγκ 2, δύο οι σκέψεις. Γουόλσολ στο 3,25 (στη Μπάροου) και Μπρίστολ Ρόβερς στο 3,75 (στη Νιούπορτ). Στο πρώτο διακρίνω ένα μπούκωμα για την Μπάροου (αν και πρέπει να παραδεχθώ ότι αγωνιστικά δεν είναι τόσο κακή όσο δείχνουν τα αποτελέσματά της), στο δεύτερο θεωρώ ότι υπάρχει ξεκάθαρο λάθος. Η Μπρίστολ Ρόβερς έχει βάλει πλώρη για τα πλέι οφ, 6 ματς αήττητη (στα 5 δεν δέχθηκε καν γκολ), με πολύ καλές εκτός έδρας εμφανίσεις το προηγούμενο διάστημα.

Μόνο την Τρανμίρ νίκησε η Νιούπορτ στα 6 τελευταία, τα τέσσερα τελευταία ήταν εντός έδρας (μία νίκη και τρεις ισοπαλίες). Εχει και απουσίες, οπότε το διπλό γίνεται ακόμη πιο ελκυστικό.

Για να τα μαζέψουμε: Νιουκάστλ (2,75), Νότιγχαμ (4,75), Μπλάκμπερν (7,00), Ντόνκαστερ (5,25), Γουόλσολ (3,25) και Μπρίστολ Ρόβερς (3,75). Πρώτη σβήνεται η Γουόλσολ, δεύτερη η Μπλάκμπερν.

Και τελευταία η Μπρίστολ Ρόβερς. Κρατάω σήμερα τη Νότιγχαμ στο draw no bet (έχει μπόλικη ισοπαλία) και αύριο Νιουκάστλ και Ντόνκαστερ (επίσης στο draw no bet).

Καλό τριήμερο, να προσέχετε!

Παλαιότερα άρθρα του Μάκης Μηνδρινος