902

Skotostrious

Ξεκίνημα με ρίσκο…

Καλημέρα σε όλες και όλους και καλό σαββατοκύριακο! Αλλαγή σκυτάλης πλέον με το βάρος να πέφτει στις ιπποδρομίες με εμπόδια καθώς και επίσημα η σεζόν στον επίπεδο στίβο έληξε οπότε χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση ας δούμε τι επιλογές έχουμε από το σημερινό πρόγραμμα.

Ξεκινάμε από το ιπποδρόμιο του Ascot όπου πραγματοποιείται μια πολύ ενδιαφέρουσα ημερίδα και θα κάνουμε μια στάση στην τρίτη κούρσα του προγράμματος, μια ιπποδρομία στα ψηλά εμπόδια/ φράκτες (fences) όπου και θα στηρίξουμε την προσπάθεια του πολύ αξιόλογου EDITEUR DU GITE να ξεκινήσει δυναμικά τη φετινή του καμπάνια.

Αντιμετώπισε αρκετούς από τους σημερινούς αντιπάλου του στην σπουδαιότερη μέχρι τώρα επιτυχία του, τη νίκη σε Grade 3 κούρσα στο περσινό φεστιβάλ του Grand National κλείνοντας την περσινή σεζόν σε πολύ ανοδική πορεία. Αγωνίστηκε 2 φορές πέρσι στο σημερινό ιπποδρόμιο και τερμάτισε δεύτερος και στις 2 κούρσες και δείχνει ικανός να αψηφήσει το έξτρα βάρος των 8 lbs που θα φέρει σήμερα αν δείξει την πρόοδο με την οποία τελείωσε την προηγούμενη αγωνιστική χρονιά.

Ο εκπαιδευτής είναι σε πολύ καλή φόρμα τις τελευταίες εβδομάδες με ποσοστό νικών άνω του 30% ενώ τα αντίστοιχα ποσοστά για τον τζόκεϋ είναι 35% και 50% σε κούρσες στους φράκτες.

Κλείνουμε τις σημερινές μας επιλογές με μια από την σπουδαιότερη κούρσα της ημερίδας, το London Gold Cup και δεν θα μπορούσαμε να μην αναφέρουμε σε ιπποδρομία ημιμαραθωνίου στον στίβο του Ascot ένα βετεράνο της κατηγορίας, τον REGAL ENCORE (each-way) στην προσπάθεια του να επαναλάβει την περσινή επιτυχία του όταν και κέρδισε την συγκεκριμένη κούρσα.

Μπαίνει στα 14 σε λίγους μήνες άλλα δεν δείχνει να πτοείται καθώς κάθε αγωνιστική χρονιά καταφέρνει να διακρίνεται σε υψηλό επίπεδο και ειδικά στο ιπποδρόμιο του Ascot έχει ένα αξιοσημείωτο ρεκόρ με 4 νίκες και 6 πλασαρίσματα σε σύνολο 12 κουρσών. Εκτός από την περσινή του νίκη έχει και μια αντίστοιχη δεύτερη θέση το 2019. Θα φέρει ποινή 4 lbs για τις προηγούμενες επιτυχίες του άλλα είναι ένα άλογο που τρέχει καλά όταν είναι φρέσκο μετά από διάλειμμα στην αγωνιστική δράση και η συγκεκριμένη κούρσα δείχνει να είναι ο στόχος των συνδέσμων του.

Συνοπτικά

Σάββατο 30/10 16:45 Ascot Byrne Group Handicap Chase : EDITEUR DU GITE (7,00).

Σάββατο 30/10 17:20 Ascot Bateaux London Gold Cup Handicap Chase : REGAL ENCORE (13,00 ενισχυμένο each-way 4 θέσεις)

Οι ώρες είναι ώρα Ελλάδος.

Ποντάρουμε σε φίρμες με Best Odds Guaranteed.

Παλαιότερα άρθρα του Skotostrious