1235

Skotostrious

Ξεκίνημα με ρίσκο…

Kαλημέρα σε όλες και όλους και καλό σαββατοκύριακο! Τελευταίος μήνας ενός πολύ δύσκολου χρόνου που για εμένα προσωπικά εκτός από την κατάσταση που ζούμε όλοι επεφύλασσε μια πολύ μεγάλη δοκιμασία και μπροστά μας έχουμε ένα αρκετά έντονο αγωνιστικό πρόγραμμα που ελπίζω να μας χαρίσει πολλές ευχάριστες στιγμές και να συνεχίσουμε το ομολογουμένως πολύ καλό σερί που έχει τον τελευταίο διάστημα το αγαπημένο μας site κλείνοντας με θετικό πρόσημο την χρονιά σε όλα τα επίπεδα.

Μια σημαντική εξέλιξη στις αγγλικές ιπποδρομίες είναι ότι μετά από πολύ καιρό ξεκίνησαν δειλά δειλά να ανοίγουν τις πόρτες εκ νέου σε θεατές με πολύ αυστηρούς περιορισμούς και ελέγχους βέβαια και προς το παρόν σε ιπποδρόμια που βρίσκονται σε χαμηλότερης επικινδυνότητας περιοχές όπως πχ το Sandown. Πρόκειται για ένα βήμα με εξαιρετική σημασία καθώς η επιβίωση κυρίως των μικρών ιπποδρομίων εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τους θεατές και τους τζίρους που κάνουν στους τοπικούς bookmakers.

Ξεκινώντας λοιπόν την περιήγηση μας στα ανά το νησί ιπποδρόμια, θα κάνουμε μια στάση λίγο έξω από το Λίβερπουλ και το στίβο του Aintree όπου διεξάγεται μια πολύ ενδιαφέρουσα ημερίδα και η πρώτη μας επιλογή για σήμερα είναι ο SMOOTH STEPPER (each-way) που αγωνίζεται στην τέταρτη κούρσα του προγράμματος στο κλασικό σιρκουί όπου κάθε χρόνο πραγματοποιείται η σημαντικότερη ιπποδρομία με εμπόδια στον κόσμο, το Grand National.

Στην ηλικία των 11 ετών δείχνει να είναι στην καλύτερη φόρμα της καριέρας του και στα περσινά Grand National Trials σε παρόμοιας δυναμικής κούρσα σκόραρε μετά από μεγάλη μάχη. Στην φετινή του επανεμφάνιση στις αρχές Νοέμβρη έδειξε σε πολύ καλύτερη κατάσταση απ’όσο αναμενόταν μετά από σχεδόν 9 μήνες απουσίας και με την επιστροφή του στην απόσταση που δείχνει να τον ευνοεί, αξίζει να ρισκάρουμε στηρίζοντας τον στις τρέχουσες αποδόσεις.

Μεταφερόμαστε νοτιότερα για την δεύτερη και τελευταία επιλογή για σήμερα και πιο συγκεκριμένα στο ιπποδρόμιο του Sandown όπου και πραγματοποιείται μια πολύ δυνατή ημερίδα με κορωνίδα την Grade 1 κούρσα Tingle Creek. Η δική μας στάση θα είναι στην τελευταία κούρσα του προγράμματος όπου και κάνει την πρεμιέρα του στα χαντικαπ ο SOLO (each-way).

Ξεκίνησε πολύ εντυπωσιακά την καριέρα του στα αγγλικά ιπποδρόμια σκοράροντας με άνεση σε Grade 2 κούρσα. Η συνέχεια δεν ήταν η αναμενόμενη καθώς δεν μπόρεσε να διακριθεί στις επόμενες του εξόδους, μια εκ των οποίων Grade 1 κούρσα στο μεγάλο φεστιβάλ του Τσέλτεναμ το Μάρτιο του 2020, άλλα σήμερα κατεβαίνει πολύ σε επίπεδο σε σχέση με τους δύο τελευταίους αγώνες του και θα δοκιμάσει την τύχη του στα χάντικαπ.

Σίγουρα θα έχει να αποδείξει κάποια πράγματα για την αξία του άλλα καθώς βρίσκεται μόλις στο 4ο έτος της ηλικίας του δε μπορούμε να τον ξεγράψουμε τόσο εύκολα ειδικά στις αποδόσεις που τον βρίσκουμε σήμερα.

Συνοπτικά

Σάββατο 5/12 15:30 Aintree William Hill Becher Handicap Chase : SMOOTH STEPPER (21,00 ενισχυμένο πλασέ 4 θέσεις)

Σάββατο 5/12 17:35 Sandown Betfair Exchange December Handicap Hurdle : SOLO (10,00 νίκη / 2,87 να πλασαριστεί*)

Οι ώρες είναι ώρα Ελλάδος

Ποντάρουμε σε φίρμες με Best Odds Guaranteed

*Tην απόδοση 2,87 να πλασαριστεί τη βρίσκουμε στην καρτέλα Αλλες Αγορές – Να πλασαριστεί / Να μη πλασαριστεί, όπου μπορούμε και να κάνουμε ξεχωριστό ποντάρισμα σε σχέση με το each-way στη βασική καρτέλα στοιχηματισμού (φωτό)

Παλαιότερα άρθρα του Skotostrious