2216

Billaras

Ξεκίνημα με τις..μικρές!

Ολα…ανάποδα τα κάναμε αυτές τις μέρες! Δεν έγραψα Τρίτη, γράφω…Πέμπτη βράδυ γιά τα ματς της Παρασκευής και μόνο. Δεν φταίμε εμείς, έτσι ήταν το πρόγραμμα, έτσι προσαρμοστήκαμε. Και …συνεχίζουμε την προσαρμογή, αφού θα υπάρχει back to back στήλη το Σάββατο, αλλά και την Δευτέρα. Κοινώς…ένας μικρός χαμός. Καλά χαλαρώσαμε με τις Εθνικές, τα κεφάλια μέσα που λένε.

Είναι Πάσχα Καθολικών τώρα, οπότε οι αγγλιδούλες παίζουνε και αύριο και την Δευτερα, η Premier παίζει Σάββατο, όλα τα πρωταθλήματα επίσης το Σαββατοκύριακο. Και …το πρώτο καμπανάκι. Είχαμε διακοπή, ακολουθει σεντονάκι και Europa League, οπότε…το νου σας. Αυτά θα τα ξαναπούμε και το Σαββατο, αλλά ας το επισημάνω από τώρα. Στις μικρούλες, έχουμε ένα πλεονέκτημα.

Ούτε διέκοψαν, ούτε ειχαν από 10 διεθνείς να σκορπίσουν, ούτε κανένα λαμπερό Champions League ακολουθεί. Αρα, έχουμε και πιο ασφαλή δείγματα. Και ένα πιο γενικό πλάνο; Εχω την άισθηση οτι αυτό το τετραήμερο θα κρίνει πολλά. Στοιχηματικά μιλώντας. Θέλω και πιστεύω ότι θα βγω από πάνω, αλλά αυτό προϋποθέτει και σωστή διαχείριση… Πάμε λοιπόν στα ματς -και μόνο- των τεσσάρων κατηγοριών που παίζουνε σήμερα.

Και ξεκινάω..απλά: Σβήνω Championship (σημερινή) και Κόνφερενς. Δεν μ'αρέσει κάτι. Είτε ζόρικα, είτε αδιάφορα, είτε κάτι φαβορί της πλάκας. Λίγο…Μπόλτον κοίταξα αλλά προσπέρασα. Ούτε παίζω χινάρια γιά να παίξω πχ το Γουέσντεϊ-Πρέστον, ούτε παίζω φαβοράκια για να παίξω Λέιτον ή Σάτον. Οπότε…σβου. Και μένω με δύο κατηγορίες. Με 1η Αγγλίας και με 2η.

Αυτές τις δύο… Εδώ όμως αλλάζει το πράγμα. Γιατί ναι μεν δύο όλες κι όλες, αλλά…εχουνε ζουμάκι! Ξεχώρισα οκτώ σημεία, που όλα “κάτι” έχουν. Μικρό ή μεγάλο λάθος. Θα έλεγα εννιά με την Μπάρνετ, αλλα είναι φαβορί. Πιστεύω ότι θα κερδίσει πάντως. Ποιά είναι τα αρχικά οκτώ; Φλίτγουντ (3.10), Πιτέρμπορο (4.20), Σριούσμπερι (3.10) από 1η και Στιβενέιτζ (3.

20), Εξετερ (5.00), Ακριγκτον (3.20), Τσέστερφιλντ (3.60), Καρλάιλ (3.10) απο 2η. Αυτά είναι τα οκτώ. Δεδομένα λίγο..χύμα: Δεν γίνεται να είναι αουτσάιντερ οι δυο πρωτοπόροι! Ειδικά η Σριούσμπερι. Και η Ακριγκτον, αλλά….πείτε μου εσείς, που αλλού θα δείτε προτελευταία με πρώτη να είναι φαβορί η προτελευταία (και δεν μιλάω γιά κανένα Μάιο στην Β Ιταλίας, σε νορμάλ διάστημα της σαιζόν μιλάω).

Από εκεί και πέρα; Ροτσντέιλ-Γουίμπλεντον-Ρόδεραμ-Γκρίσμπι-Π.Βειλ-Τσέλτεναμ-Μάνσφιλντ-Λίνκολν, οι οκτώ που σκέφτομαι να κοντράρω, έχουνε… μαζί 13 νίκες σε….57 αγώνες, στην τελευταία επτάδα τους! Μιλάμε γιά πάνω από ένα μήνα. Επτα ματς η καθεμιά, κάποιες έχουν και …μηδέν (Γκρίσμπι και Π.Βέιλ). Καμιά δεν έχει φόρμα, απολύτως καμιά.

Ούτε καν οι…καλές. Φυσικά και δε γίνεται να παιχθούν όλες. Εσεις αποφασίστε γιά την τσέπη σας, γι αυτό και τις αναφέρω. Ποιές θα κρατήσω εγώ; Σριούσμπερι-Φλίτγουντ-Πιτέρμπορο-Εξετερ. Αυτές τις τέσσερις. Αφήνω Στιβενέιτζ γιατί κι αυτή μέτρια είναι, αφήνω Καρλάιλ γιατί η Τσέλτεναμ πατάει καλά και δεν μπορώ να το προσπεράσω, αφήνω Τσέστερφιλντ γιατί σε εξάποντο θα γίνει αίμα και άμμος, αφήνω και Ακριγκτον γιατί οκ, η Μάνσφιλντ δεν είναι του πεταματού, το αντίθετο.

Κι ας της έφυγε ο Εβανς γιά την Πιτέρμπορο. Τα λάθη υπάρχουν, αλλά στέκομα σε λεπτομέρειες.. Και κρατάω-παίζω τις άλλες τέσσερις! ΓΟΥΙΜΠΛΕΝΤΟΝ-ΦΛΙΤΓΟΥΝΤ 2 (3.10): Προ ημερών έπαιξα Φλίτγουντ και την τσιμπήσαμε… πανηγυρικά στο ταληρο μέσα στην Ροτσντέιλ. Καπάκι ξανακέρδισε (εντός), είναι πέντε αήττητη πλέον με τον Σέρινταν. Οσο γιά την Γουίμπλεντον; Στα μάτια μου, αυτή τη στιγμή, μπορεί και χειρότερη της Ροτσντέιλ που έγραψα παραπάνω.

ΡΟΔΕΡΑΜ – ΠΙΤΕΡΜΠΟΡΟ 2 (4.20): H Ρόδεραμ δεν είναι κακή ομάδα. Το ξεκαθαρίζω αυτό. Γι αυτό και είναι μέσα στα πλέι οφ. Τι κάνει την διαφορά; Οτι είναι…περίπου σίγουρη μέσα σε αυτά. Να ανέβει απ ευθείας αποκλείεται, είναι στο -12. Να μην είναι μέσα; Πάλι δύσκολο, είναι στο +8 (όχι από την Πιτέρμπορο, αλλά από την Πλίμουθ και τη Δευτερα έχει Σκάνθορπ-Πλίμουθ ας πούμε).

Αυτο έχει φέρει μια χαλαρότητα. Τρεις ήττες στα τελευταία τέσσερα, αυτό μου δείχνει. Και η νίκη επί της Νορθάμπτον, σιγά τα αυγά. Την ίδια ώρα, η Μπόρο μπήκε πλέι οφ, έχει πλέον Εβανς στον πάγκο και άπαντες είναι στην πρίζα. Ερχεται από ισοπαλία-γκέλα, θα τους έχει τσιτώσει όσο δεν πάει ο σκωτσέζος, και πάνω από όλα, το 4+ δεν στέκει. Δύο όμαδες πλέι οφ παίζουνε μεταξύ τους! ΡΟΤΣΝΤΈΙΛ-ΣΡΙΟΥΣΜΠΕΡΙ 2 (3.

10): Το έγραψα ήδη. Τίμια και μεγάλη μάχη αυτή της Ροτσντέιλ και πιστεύω ότι τελικα μπορεί και να σωθεί κιόλας. Στα τελευταία τρια εντος δεν κερδισε κανένα, ισοπαλία με Σάουθεντ, με Γουίμπλεντον και ήττα από Φλίτγουντ που το παιξαμε. Και παίζει με την ..πρώτη. Τι άλλο να πω; Που δεν είναι άνετη, γιατί εύκολα μένει εκτός δυάδας (η Γουίγκαν έχει ματς λιγότερα).

Θα τα έδινα εντελώς ανάποδα, ας λείπει ο αρχηγός της Σριούσμπερι, ας έχει και τελικο Λιγκ Τροφι σε 8 μέρες. Η άνοδος πάνω από όλα. ΛΙΝΚΟΛΝ-ΕΞΕΤΕΡ 2 (5.00): Εδώ, μιλάει ξεκάθαρα η απόδοση. Η Εξετερ στο 5.00; Προ ημερών την ποντάραμε, μας πλήρωσε κι αυτη. Φυσικά και η Λίνκολν είναι πολύ πιό υψηλό εμπόδιο. Αλλά 5.00; Ξεράθηκα όταν το είδα. Σημειώστε ότι η Λίνκολν έχει κι αυτή τελικό Λιγκ Τρόφι μπροστά της σε 8 μερες.

Ο Τισντέιλ, μετά από χρονια, παίζει και την ανανέωσή του στην Εξετερ, ένας λόγος παραπάνω. Και φυσικά είναι εντός πλέι όφ και…πάνω από τη Λίνκολν. Αυτή είναι η τετράδα (από τα οκτώ). Δύο θα είναι μιά χαρά. Αν δεν είχε τίποτα άλλο, θα ξανοιγόμουν. Αλλά επειδή…έχει κάθε μέρα, είπαμε θέλει καλή διαχείριση και μαζεύομαι. Νέα στήλη Σάββατο μεσημέρι, αν θέλετε να δείτε (περίπου) τι έχω “σημαδέψει”, πάρτε τη εφημερίδα! ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΜΑΡΤΙΟΥ: +7 μονάδες.

Ποντάρισμα 30/3: Λίνκολν-Εξετερ 2 (5.00), 1 μονάδα. Ροτσντέιλ-Σριούσμπερι 2 (3.10), 1,5 μονάδες. Ρόδεραμ-Πιτερμπορο 2 (4.20), 1 μονάδα. Γουίμπλεντον-Φλίτγουντ 2 (3.10), 1.5 μονάδες. Ανοιχτά μπετ: 5 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: +2 μονάδες.

Παλαιότερα άρθρα του Billaras