2451

Μάκης Μηνδρινός

Ξεκίνημα με… φρένο

Χαιρετώ! Δεν είναι εύκολες οι πρεμιέρες, γνωστό αυτό. Και όσο περνάνε τα χρόνια είναι ακόμα πιο δύσκολες. Στην πρεμιέρα δεν μπορείς να βασιστείς σε φόρμα, δεν μπορείς να βασιστείς σε αγωνιστική εικόνα γιατί πολύ απλά δεν έχεις εικόνα. Τα φιλικά δεν με απασχολούν καθόλου, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων. Οπότε, η βάση για να παίξουμε κάτι είναι η εμπειρία (αν γνωρίζουμε καλά τις ομάδες) και το διάβασμα μεταγραφών-προπονητών-ψυχολογίας.

Ολα αυτά σε συνδυασμό με την απόδοση. Εδώ θέλω να καταλήξω, γι’ αυτό γράφω παραπάνω ότι όσο περνούν τα χρόνια είναι όλο και πιο δύσκολο να βρεις αυτό που θες στις πρεμιέρες. Οι μπουκ είναι πολύ μαζεμένοι, διαβάζουν ό,τι κι εμείς, αποτέλεσμα στα σετ της 1ης αγωνιστικής σε Τσάμπιονσιπ, Λιγκ 1 και Λιγκ 2 να μην υπάρχει κανένα μεγάλο λάθος.

‘Η, για να το πω καλύτερα, μεγάλο λάθος μπορεί να υπάρχει αλλά δεν φαίνεται. Πάμε να τα πάρουμε με τη σειρά για να καταλάβετε τι εννοώ. Τσάμπιονσιπ Κάρντιφ εκτός έδρας φαβορί, Σέφιλντ Γουένσντεϊ το ίδιο. Πριν δω αποδόσεις μου άρεσαν. Είδα τις αποδόσεις, τις έσβησα χωρίς δεύτερη σκέψη. Οι αποδόσεις θα είναι πάντα ο οδηγός. Σάντερλαντ – Ντέρμπι: H Σάντερλαντ, ειδικά στο ξεκίνημα, είναι σημειωμένη για κόντρα.

Στη λογική ότι είχε μεγάλο πάρε-δώσε και ότι το κλίμα δεν μοιάζει να είναι ιδανικό. Η Ντέρμπι με τον Ρόουετ στον πάγκο περιμένω ότι θα κάνει πρωταθλητισμό κι ας έχασε Ινς-Χιουζ. Μια χαρά κινήσεις έκανε στο παζάρι, ίσως κάνει 1-2 καλές προσθήκες ακόμα. Δεν θέλω, όμως, να μπλέξω με απόδοση κάτω του 3.00 στην πρεμιέρα, σε εκτός έδρας ματς.

Μπορεί η Σάντερλαντ να χρειάζεται ενίσχυση αλλά τα 3/4 της ενδεκάδας που θα παίξει απόψε θα έπαιζαν άνετα σε μια μικρομεσαία ομάδα της Πρέμιερ Λιγκ… ΚΠΡ – Ρέντινγκ: Νομίζω πως δεν θα είναι άνετη η σεζόν για τον… φίλο μας τον Χόλογουεϊ. Εκτός αν ως το τέλος του μήνα έρθει ενίσχυση, κάτι που προς το παρόν μοιάζει δύσκολο. Η Ρέντινγκ προσωπικά δεν είναι από τις αγαπημένες μου.

Δεν ξέρω τι με χαλάει σ’ αυτήν, αλλά γενικά δεν την έχω σε πολύ μεγάλη εκτίμηση. Παρ’ όλα αυτά παραδέχομαι ότι είναι καλά δουλεμένη, ότι έκανε καλές κινήσεις μεταγραφικά (ο Μπάροου, πρώην της Σουόνσι, είναι μια χαρά για Τσάμπιονσιπ) και δεν θα μου κάνει εντύπωση αν ξεκινήσει με καλό αποτέλεσμα στο Λονδίνο. Κι εδώ κολλάω στην απόδοση (3.

00), είναι ελάχιστα παραπάνω από ‘κει που περίμενα, δεν βλέπω μεγάλο λάθος. Γουλβς – Μίντλεσμπρο: Από τη μία λες «το πρώτο φαβορί για άνοδο (σ.σ. η Μίντλεσμπρο σύμφωνα με τους Αγγλους μπουκ είναι η ομάδα που έχει πονταριστεί περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη μέχρι στιγμής στην Αγγλία, για άνοδο φυσικά), αουτσάιντερ στην πρεμιέρα;».

Από την άλλη λες «αν υπάρχουν 2-3 έδρες που θα πρέπει η Μίντλεσμπρο να είναι αουτσάιντερ, αυτό είναι το Μολινό». Και οι δύο έριξαν πολύ χρήμα, βέβαια η «Μπόρο» χτίζεται σε πιο στέρεες βάσεις και διαθέτει και έναν πιο ψημένο προπονητή (Ρόουετ). Λιγκ 1 Κάνει… μπαμ η Μπλάκπουλ, ίσως αυτό είναι το μεγαλύτερο λάθος των μπουκ στην πρεμιέρα.

Από την άλλη, η Μπράντφορντ ξέχασε πότε έχασε τελευταία φορά στο γήπεδό της (αήττητη πέρσι, αλλά με 12 ισοπαλίες σε 23 ματς). Αν έπαιζα τυφλά ένα μπετ, αυτό θα ήταν. Αλλά αν ξεκινήσουμε από τις 5 Αυγούστου τα τυφλά μπετ, τον ήπιαμε (κοινώς…). Ολνταμ – Οξφορντ: Ερωτηματικά στην Οξφορντ, ο Απλετον την άφησε για χάρη της Λέστερ, δεν είμαι σίγουρος αν μπορέσει ο πρωτάρης σ’ αυτές τις κατηγορίες Κλοτέτ, να την οδηγήσει στην άνοδο που είναι ο στόχος της.

Όπως και να ‘χει, το ξεκίνημα είναι πολύ ύπουλο, η Ολνταμ είναι ζημιάρα και μιλάμε για μια ομάδα που είναι στην ίδια κατηγορία 20 χρόνια… Στο 2.90 εδώ ο άσος. Πίτερμπορο – Πλίμουθ: Δύο εντελώς διαφορετικά στυλ: η πάντα επιθετική και αλλοπρόσαλλη Πίτερμπορο, απέναντι στην σφιχτή και σοβαρή Πλίμουθ. Μπορεί να είναι νεοφώτιστη στη Λιγκ 1 η Πλίμουθ, αλλά δεν θα μου κάνει εντύπωση αν κινηθεί στο πρώτο μισό του πίνακα.

Και μεταγραφικά καλά κινήθηκε… Εδώ τσίμπησε λίγο το διπλό, στο 3.75 είναι πλέον. Αν φτάσει στο 4.00+ για μένα παίζεται άνετα. Σριούσμπερι – Νορθάμπτον: Αλλαγή σελίδας στη Νορθάμπτον, οι νέοι Κινέζοι ιδιοκτήτες έριξαν χρήμα, καλές μεταγραφές, ικανός προπονητής, περιμένω να κάνει ζημιές φέτος. Ερωτηματικό, όμως, πόσο έτοιμη θα είναι στην πρεμιέρα.

Από την άλλη, η Σριούσμπερι που σώθηκε στο… τσακ πέρσι και που μεταγραφικά κινήθηκε στη μετριότητα. Εδώ το περίμενα τουλάχιστον ισορροπημένο, στο 3.00 το διπλό συζητιέται. Λιγκ 2 Τσέστερφιλντ – Γκρίμσμπι: Τις ομάδες του Ράσελ Σλέιντ πάντα τις έχω σημειωμένες. Μιλάμε για μια… μορφή στις μικρές κατηγορίες, η πορεία του στην Τσάμπιονσιπ μπορεί να μην ήταν κάτι ιδιαίτερο, αλλά σε Λιγκ 1 και Λιγκ 2 προσωπικά τον σέβομαι.

Και έχω την αίσθηση ότι φέτος η Γκρίμσμπι θα κάνει ζημιές. Η Τσέστερφιλντ έρχεται από τη Λιγκ 1, όπου έκανε… τραγική σεζόν. Μεγάλο το πάρε-δώσε, πολλά τα ερωτηματικά. Στο 3.60 το διπλό. Κόβεντρι – Νοτς Κάουντι: Από τους πρώτους του μήνες στη Νοτς Κάουντι, ο Νόλαν έδειξε καλά δείγματα στον πάγκο. Βέβαια, επειδή είναι… Νόλαν και μια άλφα τρέλα την έχει, ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος με την πάρτη του.

Όμως, θεωρητικά, ξεκινάει τη σεζόν ως μία από τις ομάδες που μπορούν να βρεθούν στα πλέι οφ. Εχει καλό υλικό άλλωστε. Από την άλλη, από τα βαριά ονόματα της κατηγορίας η Κόβεντρι, ο οποία υποβιβάστηκε από τη Λιγκ 1. Εκ των φαβορί για την άνοδο, όμως η πίεση που υπάρχει και οι υψηλές προσδοκίες ίσως να μην τη βοηθήσουν, ειδικά στο ξεκίνημα.

Στο 3.50 κυκλοφορεί το διπλό. Εξετερ – Κέμπριτζ: Αν το ματς γινόταν πριν από κάνα 5μηνο, στην περσινή σεζόν, το διπλό θα είχε παιχθεί! Ισως και να παίχθηκε τώρα που το σκέφτομαι, η Κέμπριτζ πέρσι νίκησε στην έδρα της Εξετερ 2-1 κι εμείς πολλές φορές κοντράραμε τους «Γκρέσιανς» στο γήπεδό τους. Αντίθετα, μας πλήρωσαν πολύ στα εκτός έδρας παιχνίδια τους.

Η Κέμπριτζ άκρως αποτελεσματική εκτός έδρας πέρσι, 10 διπλά έβγαλε. Το ερώτημα εδώ είναι προφανές: θα έχουν την ίδια εικόνα με πέρσι; Στο 3.60 το διπλό. * Σε απόδοση αουτσάιντερ το over στο Κρου – Μάνσφιλντ. ΟΚ, εικόνα δεν υπάρχει, αλλά η Κρου ποτέ δεν αλλάζει φιλοσοφία, παίζει παραδοσιακά ανοιχτό ποδόσφαιρο… Νάσιοναλ Λιγκ Τίποτα ιδιαίτερο στην πρεμιέρα, υπομονή εδώ… * Από τα φαβορί για άνοδο η Λέιτον, που γύρισε σελίδα: νέα διοίκηση (τέλος οι Ιταλοί), νέα ψυχολογία, καλό υλικό.

Αλλά η Σάτον έχει πλαστικό χλοοτάπητα και δεν θα είναι εύκολο. Ασε που το διπλό της Λέιτον γύρισε πια φαβορί (ήταν στο 2.80, έπεσε στο 2.35)… * Γράψαμε και την Τρίτη ότι η Εμπσφλιτ έκανε καλές κινήσεις και είναι στα αουτσάιντερ για τα πλέι οφ. Διαβασμένο το σετ κόντρα στην Γκίσλεϊ, φαβορί μας τη δίνουν την Εμπσφλιτ, καμία αξία. Νάσιοναλ Λιγκ Βορράς Σάλφορντ – Ντάρλινγκτον: η γνωστή Σάλφορντ των πρώην της Γιουνάιτεντ, είναι μαζί με τη Γιορκ τα μεγάλα φαβορί για άνοδο.

Τέταρτο φαβορί είναι… η Ντάρλινγκτον. Πέρσι, η Σάλφορντ έχασε στα πλέι οφ από τη Χάλιφαξ, ενώ η Ντάρλινγκτον αν και τερμάτισε 5η δεν έπαιξε στα πλέι οφ λόγω ακαταλληλότητας του γηπέδου της. «Περιμένουμε πως και πως την πρεμιέρα, η αλήθεια είναι ότι υπάρχει μια νευρικότητα και άγχος, αλλά δουλέψαμε πολύ καλά στην προετοιμασία και πιστεύω ότι θα είμαστε έτοιμοι.

Πάντως, δυσκολότερο ματς δεν θα μπορούσαμε να έχουμε στην πρεμιέρα». Αυτή ήταν η δήλωση του προπονητή της Σάλφορντ, Αντονι Τζόνσον. Φαίνεται ακόμα κι από αυτές τις δηλώσεις ότι υπάρχει πίεση, για το ματς απέναντι σε μια από τις άμεσες διεκδικήτριες της παραμονής. Η Ντάρλινγκτον αν χάσει δεν θα της πει κανένας τίποτα, στην έδρα του πρώτου φαβορί παίζει.

Αν, όμως, κερδίζει θα φωνάξει από την αρχή πως μάλλον οι μπουκ την αδικούν λίγο. Η Σάλφορντ είναι πρώτο φαβορί για άνοδο και δίνει 3.50 και η Ντάρλινγκτον 4ο και δίνει 15.00! Η Ντάρλινγκτον είναι σχεδόν ίδια ομάδα με πέρσι, μόνο δύο νέοι πάνε για ενδεκάδα αύριο. Αν η Σάλφορντ δίνει 1.70 στην πρεμιέρα κόντρα σε μια ομάδα που διεκδικεί άνοδο (4.

50 το διπλό), δεν μπορώ να φανταστώ πόσο θα πληρώνει κόντρα στις «μικρές» της κατηγορίας. Αλφρετον – Μπλάιθ Σπάρτανς: Η Αλφρετον ήταν η ομάδα με το μεγαλύτερο μεταγραφικό πάρε-δώσε, έκανε 16 μεταγραφές, ενώ έφερε και νέο προπονητή. Λογικά θα χρειαστεί χρόνο να δέσει. Η Μπλάιθ είναι νεοφώτιστη (101 βαθμούς πήρε πέρσι στην πιο κάτω κατηγορία, σκοράροντας 114 γκολ!), αλλά οι ειδικοί την περιμένουν να έχει άνετη σεζόν, ενώ κράτησε και τον περσινό πρώτο της σκόρερ, Μαγκουάιρ (37 γκολ).

Εχασε έναν καλό επιθετικό, τον Λουκ Αρμστρονγκ που πήγε στη Μίντλεσμπρο, όμως απέκτησε στη θέση του τον καλό εξτρέμ Ντέιλ Χόπσον, με καλή σεζόν στη Γουίτμπι (από την οποία η Μπλάιθ έχασε στο τελευταίο φιλικό 3-0, αλλά παίζοντας με πολλές αλλαγές). Στο 3.50 το διπλό. * Υπουλο μοιάζει και το Κιντερμίνστερ – Τσόρλι, είναι της ίδιας λογικής όπως και το Σάλφορντ – Ντάρλινγκτον.

Απλά εδώ το διπλό δίνει 3.75. Νάσιοναλ Λιγκ Νότος « This truly is the division too difficult to call. A tipster’s worst nightmare, but it couldn’t be more exciting for supporters. This is a league nobody can call». Ούτε οι ίδιοι δεν μπορούν να βγάλουν άκρη με το Νότο, αυτό βέβαια δεν είναι και τόσο κακό για μας. Σημαίνει ότι όλοι μπορούν να τους κερδίσουν όλους, με ό,τι αυτό συνεπάγεται στοιχηματικά.

Τα είπαμε και μεσοβδόμαδα, τα πρώτα φαβορί για άνοδο δίνουν… 8.00 και 8 ομάδες δίνουν από 8.00 έως 11.00. Η Ντάρτφορντ, με τον ίδιο προπονητή 12 χρόνια και με 3 κερδισμένες ανόδους στο διάστημα αυτό (συν 2 χρονιές στη Νάσιοναλ Λιγκ) είναι ένα από τα φαβορί. Αλλα στην αρχή θέλει προσοχή, της λείπει ο βασικός φορ Ατσεαμπόνγκ. Ένα καλό αουτσάιντερ για άνοδο μοιάζει η Μπαθ (καλές μεταγραφές, νέος ιδιοκτήτης-οπαδός της ομάδας, εξαιρετική στα φιλικά), αλλά στην πρεμιέρα μας τη δίνουν φαβορί στην έδρα της Μπόγκνορ.

Επίσης, μεσοβδόμαδα ανέφερα και την Πουλ Τάουν για υποψήφια για άνοδο, αλλά κι αυτή στην πρεμιέρα δίνεται φαβορί σε εκτός έδρας ματς (με την Γουίστον, η οποία έχασε τον προπονητή της τον Ιούνιο και γενικά ψάχνεται…). Δεν βοηθάει το πρόγραμμα. Ας έχουμε στο νου μας για τα επόμενα ματς την Γουέλινγκ, η οποία έχει νέο προπονητή και 18 νέους παίκτες! Αυτά είναι.

Με τα εκτός Αγγλίας δεν ασχολούμαι ακόμα, αν και η αλήθεια είναι ότι είδα 2-3 μικρά (over και σημεία) που θεωρητικά παίζονται. Ετσι κι αλλιώς στόχος είναι φέτος να ασχοληθώ λιγότερο με τα γύρω γύρω, ρίχνοντας το βάρος ακόμα πιο πολύ στην Αγγλία. Δεν έχω ιδέα αν αυτό που έκανα σήμερα, με ανάλυση σε όλες τις κατηγορίες, προλαβαίνω να το κάνω κάθε Παρασκευή.

Μακάρι να μπορέσω, αλλά αυτό είναι κάτι που θα φανεί εν καιρώ, όταν αρχίσει και η Πρέμιερ Λιγκ. Σε κάθε περίπτωση, όποτε βλέπω ότι με παίρνει θα κάνω τέτοιου είδους ανάλυση. Τις μικρότερες κατηγορίες τις κοιτούσα και πέρσι, έκανα και ορισμένα μπετ, απλά δεν ήθελα να τα… εμφανίσω από το πουθενά. Φέτος, έχω λίγο καλύτερη άποψη, γι’ αυτό και αναφέρω ό,τι νομίζω ότι αξίζει.

Στη σούμα. Ανέφερα Ντέρμπι, Ρέντινγκ και Μίντλεσμπρο από Τσάμπιονσιπ, τελικά σβήνονται όλα. Τους λόγους τους ανέφερα. Στη Λιγκ 1: Ολνταμ (2.90), Πλίμουθ (3.75), Νορθάμπτον (3.00), στη Λιγκ 2: Γκρίμσμπι (3.60), Νοτς Κάουντι (3.50), Κέμπριτζ (3.60) και από τα μικρά: Ντάρλινγκτον (4.50) και Μπλάιθ (3.50). Προφανώς δεν θα παιχτούν όλα, επαναλαμβάνω ότι οι πρώτες αγωνιστικές είναι αναγνωριστικές.

Νορθάμπτον από τη Λιγκ 1, Γκρίμσμπι από τη Λιγκ 2 και Ντάρλινγκτον από τον Βορρά της Νάσιοναλ Λιγκ. Αυτά τα τρία μου αρέσουν περισσότερο. Οι αποδόσεις είναι 3.00, 3.60 και 3.45 (ασιατικό 0, που σημαίνει draw no bet. Η διαφορά είναι πως το draw no bet στην ίδια εταιρία δίνει 3.25). Θέλετε μονά; Θέλετε σύστημα; Θέλετε να κρατήσετε ένα απ’ όλα αυτά; Επιλέγω χαλαρό ξεκίνημα, ένα τρίξι.

Η κάβα μηδενική, δεν έχει νόημα νομίζω αυτό το 5.000 ή 10.000, ακόμα και μετά από τόσα χρόνια υπάρχει κόσμος που δεν μπορεί να το καταλάβει και τα μηνύματα σκάνε… βροχή. Οπότε με μηδενική κάβα. Αύριο προφανώς δεν θα ανεβάσω (είναι η… σειρά του Βασίλη), οπότε τα λέμε την Τρίτη, που έχει Λιγκ Καπ και όλοι ξέρετε πόσο μας αρέσουν τα Λιγκ Καπ Αγγλίας.

Τα λέμε και μέσω twitter, το είπα και τις προάλλες θέλω να είμαι ακόμα πιο ενεργός φέτος. Αρχική κάβα (04/08): 0 μονάδες Ποντάρισμα Σύστημα 2-3 Σριούσμπερι – Νορθάμπτον 2 (3.00) Τσέστερφιλντ – Γκρίμσμπι 2 (3.60) Σάλφορντ – Ντάρλινγκτον 2 Ασιατικό Χάντικαπ 0 (3.45) Επί 9 μονάδες οι δυάδες και 3 μονάδες στην τριάδα (30 μονάδες) Ανοιχτά πονταρίσματα: 30 μονάδες Νέο υπόλοιπο: -30 μονάδες  

Παλαιότερα άρθρα του Μάκης Μηνδρινος