3895

Billaras

Ξεκινάμε με…πρώτη!

Ααααααα, δεν παίζω! Μάκη, τέρμα, δεν σε παίζω πιά (πολλά γέλια). Καλημέρες, καλό τελευταίο καλοκαιρινό Σαββατοκύριακο. Τα… “χώνω” του Μάκη, γιατί με… “τσαντίζει”. Λείπω από την Αθήνα 5 μέρες. Δεν έχουμε μιλήσει καν. Δεν έχω δει εφημερίδα καν. Μελετάω από το λάπτοπ που πήρα μαζί μου. Και παράλληλα, κι εκείνος δεν έχει διαβάσει κάτι δικό μου, αφού δεν έγραψα γιά την Kingbet εκτάκτως (σ.

σ γιά όσους με ρώταγαν με e-mail, ήταν το…τελευταίο μου “ρεπό”, δεν άλλαξε τίποτα, από την Τρίτη και γιά….11 μήνες μέχρι να ξαναπάρω άδεια, θα βαρεθείτε να με διαβάζετε και στην εφημερίδα κανονικά και ΣΥΝΤΟΜΑ ξεκινάμε και το ραδιοφωνικό betsellers, πιθανότατα στις 13/9, όχι νωρίτερα, γιά να έχει φουλ κουπόνι και όχι εθνικές). Ξεκινάω λοιπόν την τελευταία μελέτη σήμερα, πριν γράψω.

Κάποια στιγμή τσεκάρω να δω, “ανέβηκαν” κείμενα; Και έχει βάλει ο Μάκης! Και κάνω μιά παύση να τον διαβάσω. Ε, εντάξει. Τετοια τάυτιση; Οκ, συμβαίνει συχνά πυκνά. Ιδια πραγματα βλέπουμε, ίδια φιλοσοφία έχουμε, δεν είναι κάτι καινούργιο. Αλλά…εγώ τι να γράψω τώρα; Τα ίδια; Τέρμα. Θα σηκώνομαι χαράματα, να γράφω πριν από αυτόν, να του “πετάω” το μπάλάκι, να δω τι θα γράφεις μετά ρε “αλήτη” (παύση, γέλια, τσιγάρο, σοβαρεύομαι).

Λοιπόν, στα δικά μας. Κατ'αρχάς, από σήμερα ξεκινάει και “επίσημα” η σαιζόν. Βέβαια, αυτό είναι αρκετά τυπικό, απλά επειδή μπαίνει η κάβα και το κομμάτι ¨διαχείριση” στο παιχνίδι. Επειδή ξεκινάμε επίσημα, δεν σημαίνει ότι σήμερα…βουρ στον πατσά, ή ότι θα παίζω ότι κινείται. Μάνι μάνι, μεσοβδόμαδα έχει ψόφια και μετά έχει εθνικές ομάδες.

Θα με δείτε πολύ χαλαρό, όπως στο “ζέστάμα” που κάναμε εδώ και 20 μέρες. Γιά μένα, το καλό παιχνίδι ξεκινάει από 20/9 και πάει περίπου ως 20/11. Αυτό το δίμηνο πάντα ανεβάζω στροφές γιατί…ανεβάζουν οι ομάδες. Φορμάρονται, τις έχουμε δει, έχουνε συμπληρώσει μίνιμουμ από 6 ως 8 ως και 10 αγωνιστικές, έχουμε σαφές δείγμα, παίζουμε πιό δυνατά.

Από εκεί και πέρα: Στο θέμα κάβα. Προβληματίστηκα πολύ. Δεν ξεχνάω πόσο μπερδεύτηκαν πολύ και…πολλοί την 1η σαιζόν. Τώρα να ξαναμπερδέψω κόσμο δεν θέλω. Τότε ήταν αναγκαίο. Επρεπε να μπουν σε ένα -ας το πούμε- καλούπι. Και μπήκαν πολλοί. Πλέον έχουν κάβα, βλέπω στο φόρουμ πως παίζει ο καθένας και ακόμα και όσοι δεν γράφουν εκεί, ξέρω πόσοι ζήτησαν από τον φίλο Liako με e-mail το excel διαχειρισης που έχει φτιάξει και φέτος (και μπράβο του και τον ευχαριστώ εκ μέρους όλων).

Μπήκε λοιπόν το νερό στο αυλάκι. Να …μπουρδουκλώσω κόσμο τώρα; Είχα πολλά κατά νου. Να φτιάξω μιά “κλιμακωτή” κάβα. Μιά με μονά αποδεκτά ως το 2.50, μιά με μονά από 2.50 και άνω (με παικτικές αξίες και αουτσάιντερ), μιά κάβα των παρολί, μιά των over και γκολ/γκολ. Και στο τέλος όλες αυτές να γινόντουσαν “ενα”. Στον φινάλε του Μαίου.

Αλλά με αυτό τον τρόπο θα έβλεπε ο καθένας ποιά αποδίδει, που είμαι καλός, που όχι και βέβαια, τι (και ΠΩΣ) συμφέρει εν τέλει να παίζει κάποιος. Πέρα από το δεδομένο ότι φοβόμουν μπέρδεμα, θα ήταν κα αρκετά μπελαλίδικο γιά μένα. Θα ήθελα κάθε φορά μισή ώρα και βάλε (και την ώρα που το ρολόι τρέχει και το κείμενο πρέπει να “ανέβει” ένα μισάωρο είναι υπέρπολύτιμο).

Γι αυτό λοιπόν, το “μάζεψα”. Αν κάτι που θέλω και σχεδιάζω δεν μου βγαίνει, “μισή δουλειά” δεν κάνω. Ισως του χρόνου. Προς το παρόν, δύο αλλαγές θα κάνω, πιό νορμάλ. Πρώτον, θα “κατέβω” από τις 20.000 μονάδες στις 10.000 μονάδες. Κι αυτό είχε ξενίσει πολλούς. Και ήταν και περιττό, έτσι κατάλαβα. ΔΕΝ θα μοιώσω αναλογικά μπετ, ίδια θα είναι.

Απλώς θα κόψω στη μέση την κάβα. Οσοι είστε νέοι στο σάιτ, μην…αρχίσετε να ρωτάτε με το “καλημέρα”, δείτε πρώτα την διαχείριση και μετά από ένα διάστημα, εδώ είμαι, ρωτήστε. Και δεύτερον, αυτό που θα κάνω, είναι να καθιερώσω ένα “παιχνίδι ημέρας”. Ενα μονό. Το καλύτερο. ΠΟΤΕ κάτω του 2.50. Πάντα πάνω από 2.50. Τι σημαίνει καλύτερο; Οτι αυτό συνδυάζει απόδοση, φόρμα, ειδήσεις, παράδοση, τζίρους, τα πάντα όλα.

Ή τουλάχιστον τα περισσότερα. ΤΟ “παιχνίδι ημέρας” δεν σημαίνει ότι δεν θα μπαίνει πχ και σε trixie. Ή ότι θα υπάρχει πάντα. Οταν θα έχω μεν 4-5 ματς αλλά κανένα δεν θα με τρελλαίνει, δεν θα το βλέπετε. Μόνο όταν πράγματι κάτι θα μου αρέσει ΠΟΛΥ θα το βλέπετε. Θα έχω ακόμα 2.000 μονάδες σε αυτό. Ελπίζω να είμαι κατανοητός… Πάμε τώρα στα ματσάκια.

Ο Μάκης-το είπαμε- με πρόλαβε σε πολλά. Τα αναφέρω ΟΛΑ μαζί, όσα ξεχώρισα εξ' αρχής από ΟΛΟ το κουπόνι, τριημέρου. Οι αποδόσεις είναι σημερινές, όπως τις έβρισκα προ δύο ωρών.Χάτερσφιλντ (2.63), Ιπσουϊτς (2.75), Ρόδεραμ (2.60), Πλίμουθ (2.75), Λούτον (3.40), Σάντερλαντ (2.88), Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (2.85), Τότεναμ (3.50). Αυτά είναι τα εγγλέζικα. Οκτώ συνολικά, δύο (τα ντέρμπι) αύριο.

Ο…κερατάς ο Μάκης με πρόλαβε ακόμα και σε αυτό που ήθελα να γράψω, ότι είναι πολλά “μεσαία”. Και βλέπετε ότι ταυτιζόμαστε σε 5 από τα 8. Εκτός Αγγλίας: Νυρεμβέργη (2.70), ΠΑΣ Γιάννινα (2.70), Γκο Αχέντ Ιγκλς (4.00), Βιγιαρεάλ (2.75), Φίτεσε (4.00), Μίντιλαντ (2.70), Μάλαγα (6.20). Αυτά είναι, ακόμα 7 ματς. Σύνολο όλα μαζί 15 σημεία από όλο το διήμερο.

Αυριανά είναι πέντε. Τα αναφέρω όμως από σήμερα. Τι παρατηρείτε; Κανένα over/under, κάνενα σημείο κάτω του 2.00, κανένα φαβορί ουσιαστικά, οριακά πχ είναι πάτσι η Νυρεμβέργη ή ο ΠΑΣ και κάποια εγγλέζικα, αλλά “καθαρό” που να ξεχωρίζει, κανένα. Εν ολίγοις; Στα ΒΑΘΙΑ κατ' ευθείαν. Γιά τους “νέους” και πάλι: Αν εδώ περιμένουν “τριαδούλες, τετραδούλες, άχαστα, μπετά, κάτι γιά το βράδυ κλπ κλπ”, ας τα…ξεχάσουν.

Εδώ έχουμε “άλλα κόλπα”… Λοιπόν, στο παρασύνθημα. Να κάτσω να αναλύσω ένα-ένα; Γιά τα περισσότερα το…έκανε (πάλι αυτός) ο Μάκης! Διαβάστε κι εσείς ειδήσεις. Γιά όλα…υπάρχει πάντως λόγος, σε όλα “κάπου” (λίγο ή πολύ) διακρίνω λάθη των μπουκ. Φέτος θα γίνω ακόμα πιό επιλεκτικός από πέρυσι. Οκ, κάποια στιγμή θα δείτε και φαβορί.

Και overάκια. Αλλά αν πέρυσι έπαιζα πχ ένα την εβδομάδα τέτοια παρολάκι, τώρα θα λιγοστέψουν κι άλλο. Το “φιλέτο” θα είναι οι αξίες. Ετσι παίζουμε. Και-χιλιοειπωμένο- το όπλο μας η ΥΠΟΜΟΝΗ. Καρτέρι. Τρείς-τέσσερις θα χάνουμε; Ας χάνουμε λίγα. Ή ας “πατσίζουμε”. Η μιά, η καλή, να μας βγάζει από πάνω. Λοιπόν, 2η διαλογή: Τα αυριανά…αύριο (όχι ότι είναι απαγορευτικό να παίξει κάποιος από σήμερα κάτι, γι αυτό τα ανέφερα εξάλλου, εγώ τα αφήνω “καβάτζα” γιατί μπορεί να προσθέσω-αφαιρέσω κάποιο-α).

Θα ανεβάσω κανονικά νέα στήλη τέτοια ώρα περίπου. Οπότε, πόσα σημερινά έχω; Εξι εγγλέζικα+τέσσερα μη εγγλέζικα. Μιά ντουζίνα. Δώδεκα. Ξεδιαλεγμένα ένα προς ένα. Κάπου εδώ, αν κάποιος σας δίνει “στο πιάτο” τις αξίες της ημέρας, η δουλεία του έπρεπε να τελειώνει. Οταν τα 170 ματς της ημέρας γίνονται 12 με αξία, η βοήθεια είναι ήδη μεγάλη.

Αλλά οκ, έχουμε και το θέμα διαχείριση. Οπότε…ξεδιαλεγμα και προτάσεις. Αφήνω έξω Λούτον (ζόρικη αντίπαλος) και Ρόδεραμ (παραέπεσε η απόδοση). Μένουν Χάτερσφιλντ-Ιπσουϊτς-Πλίμουθ-Σάντερλαντ. Μιά τετράδα. Και επίσης, αφήνω Νυρεμβέργη (σαν…την μύγα μες στο γάλα ήταν μιά ξεκούδουνη γηπεδούχος) και ΠΑΣ (έπεσε η απόδοση, παίζει και το Χ πολύ).

Οπότε εδώ έμειναν …δύο. Οι Γκο Αχέντ Ινγκλς και η Βιγιαρεάλ. Αυτά είναι το παιχνίδι μου! Τα εγγλέζικα έχουνε ένα “μειονέκτημα”. Είναι μικρομεγάλα, όχι…μεγάλα-μεγάλα. Οπότε, αντί να πάω σε yankee (2-3-4) που θα σημαίναν 11 στήλες, θα πάω απλώς σε δυάδες. Εξι δυάδες. Να βγει μιά, να πάω μίνιμουμ σε 7,23 φορές τα λεφτά μου, άρα από πάνω με το 50% ευστοχίας.

Και στα μη εγγλέζικα, θα τα κάνω δυάδα (11 φορές τα λεφτά μου), αλλά την ολλανδέζα και μονό αποδεκτό του 4.00. Κλείσαμε! ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΒΑ: 10.000 μονάδες. Ποντάρισμα 31/8: Χάτερσφιλντ (2.63)- Ιπσουϊτς (2.75)- Πλίμουθ (2.75)- Σάντερλαντ (2.88), έξι δυάδες, από 50 μονάδες κάθε δυάδα, σύνολο 300 μονάδες. Μονό αποδεκτό: Γκο Αχέντ Ιγκλς (4.00) με 50 μονάδες. Δυάδα: Γκο Αχέντ-Ιγκλς-Βιγιαρεάλ (11.

00), με 30 μονάδες. Ανοιχτά μπετ: 380 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 9.620 μονάδες. ΚΑΒΑ “ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΗΜΕΡΑΣ”: 2.000 μονάδες. Ποντάρισμα: – Τι παρατηρείτε; ΔΕΝ έχω “παιχνίδι ημέρας” σήμερα. Κανένα δεν με πείθει 100%. Κάπου χωλαίνει. Οσο θα αυξάνονται τα ματς και η φόρμα των ομάδων (άρα και το δείγμα μου), θα δείτε και bet of the day. Σήμερα όχι. Από εκεί και πέρα, μιά δυάδα θέλω, να έρθω στα ίσα μου.

Δεν με τρελλαίνει η μέρα, ανέβασα μπετ αλλά όχι ως συνήθως (αν θυμάστε σε ένα Σάββατο πήγαινα σε 500-600 μονάδες). Κι αυτό προοδευτικά θα αλλάξει, ειδικά μετά τις 14 του Σεπτέμβρη. Τίποτα άλλο, τα λέμε ξανά σε ένα 24ωρο, ελπίζω να ήμουν σαφής σε όλα, να μην άφησα απορίες! Υ.Γ: Στη φωτό ο Ντι Κάνιο. Ο Μάκης έβαλε ΜακΑρθι, εγώ ας βάλω τον ιταλό.

Και ας…πανηγυρίσουν και οι δύο, κι εμείς μαζί τους!

Παλαιότερα άρθρα του Billaras