2090

Billaras

Ξεχάσαμε την απόδοση!

Οταν έχεις μπροστά σου κουπόνι μετά από διακοπή και πριν από την έναρξη ομίλων Champions League και Europa League, τα…καμπανάκια βαράνε! Καλημέρες, εδώ είμαστε, φουντώνει το πράμα. Και προφανώς σοβαρεύει. Τώρα αρχίζει κατά κάποιον τρόπο η σαιζόν. Ομως, η παράμετρος που ανέφερα, βαραίνει πολύ. Πάρα πολύ. Δεν ξέρουμε πόσο επηρέασε η διακοπή (και πως, θετικά/αρνητικά) μιά ομάδα.

Δεν έχουμε φόρμα ξεκάθαρη. Δεν ξέρουμε ομάδες με άφθονους διεθνείς πως θα παρουσιαστούν. Και δεν ξέρουμε και πόσο πολλές ομάδες έχουν το μυαλό τους…αλλού, στα μεγάλα μεσοβδόμαδα ματς που ακολουθούν. Διάβασα πολύ και πολλούς, δεν ξέρω αν έκανα λάθος, αλλά “διέγνωσα” μιά τάση να παιχθούν ομάδες που προ διακοπής είχαν “θέματα”.

Ηταν κακές ή μέτριες. Με το σκεπτικό οτι η διακοπή τις βοήθησε. Ως σκέψη, καθαρά αγωνιστικά, είναι σωστή. Εδώ όμως επεμβαίνει η…θεμέλιος λίθος του στοιχήματος. Η απόδοση! Που την έχουμε ξεσκίσει την φουκαριάρα, την έχουμε εξαφανίσει, την έχουμε “ξεχάσει”. Ετσι με μιά πρόχειρη ματιά, μπορώ να αναφέρω Αρσεναλ, Γιουνάτεντ, Μπράντφορντ, Νοτς Κάουντι, Μονακό, Βαλένθια, Φενέρμπαχτσε, Λειψία, Μπέβερεν, δεν ξέρω και πόσες ξέχασα.

Ολες αυτές είχαν άσχημο ξεκίνημα ή και τραγικό. Και πιθανότατα, σήμερα-αύριο να τις δούμε βελτιωμένες. Αλλά μισό λεπτό. Να τις παίξω ως ….φαβορί (και μάλιστα μερικές…καραφαβορί); No way. Δεν το δέχομαι. Ισα ισα, μερικές λέω να τις κοντράρω κιόλας. Ετσι όπως είναι οι αποδόσεις, τρεις δρόμοι υπάρχουν. Ειτε τις αφήνεις ήσυχες. Ειτε τις κοντράρεις.

Είτε παίζεις μόνο αυτές που περιμένεις να σηκώσουν κεφαλι αλλά είναι αουτσάιντερ. Και από όσες ανέφερα παραπάνω, μονο μιά είναι. Η Μπράντφορντ. Δηλαδή, γιά να δώσω παράδειγμα αγγλικο, Μπράντφορντ χάλια αλλά με δείγμα καλούτσικο (κέρδιζε 0-2 ως το 84') και με νέο προπονητή. Νοτς Κάουντι χάλια, με κακό δείγμα (τάληρο έφαγε) και επίσης με νέο προπονητή.

Η μιά στο 3.20 και η άλλη στο 2.30! Πως γκέγκεν αυτό; Θέλει λοιπόν προσοχή. Και κυρίως, θέλει να δουλέψει το μυαλό. Εγώ έχω αποφασίσει να κοντράρω 2-3 από τις παραπάνω (Αρσεναλ-Βαλένθια-Φενέρ) και να παίξω μονάχα μιά που ναι είναι άσχημα μεν-είναι σε απόδοση που…αποτυπώνει το “άσχημα”, την ανέφερα ήδη, την Μπράντφορντ. Γιά να πάμε πλέον αναλυτικά: Εκτός νησιου, μιά τριάδα.

Μπέτις (μ' αρεσε με την Σεβίλλη προ διακοπής και μ' αρέσει εξ' αρχής φέτος, το έχω αναφέρει, την ώρα που η Βαλένθια ανευ Γκαράι μπάζει), Κόνιασπορ (αήττητη, ο Τσαλιμπάι στον πάγκο ως παλιά δόξα της Μπεσίκτας θα…λυσσάξει), Φορτουνα Ντίσελντορφ ( πρώτη φορά στους ομίλους η Χοφενχάιμ, άχαστο είναι ότι το μυαλό θα είναι εκεί και αν δεν έχεις εμπειρία αυτό είναι δύσκολο να το διαχειριστείς).

Η Κόνιασπορ αύριο, στο 3.50. Η Μπέτις σήμερα στο θεορατο 5.25. Και η Φορτούνα σήμερα επίσης, στο 4.20 (τεράστιο γιά γηπεδούχο). Μεσοβδόμαδα η Χοφενχάιμ πάει στο Ντόνεχτσκ και η Βαλένθια περιμένει την Γιούβε. Οσο να πεις, μετράει κι αυτό (η Φενέρ πάει Πέμπτη στο Ζάγκρεμπ). Ειχα κι άλλες στα υπ' οψην (Μπολόνια, Λα Κορούνια, Εουπέν, Αντερλεχτ, Τουλούζ, Αννόβερο) αλλά έμεινα με τις τρεις… Οσο γιά το νησί; Ξεκινάω με….

μικρά. Μου βούλιαξαν οι μπουκ την Καρλάιλ. Στην Kingbet γραμμένο Πέμπτη πρωί, ήταν το μόνο ματς που ανέφερα χαρακτηριστικά ότι “εδώ ίσως και να έχουμε διόρθωση αποδόσεων”. Και…είχαμε. Πλέον στο 2.55 είναι γιά δυάδα κάπου. Με τι; Ισως με το καλοπληρωμένο g/g του Σίτι-Φούλαμ, ίσως με την Τσέλτεναμ (με νέο προπονητή να ντεμπουτάρει).

Τα αναφέρω, αξιοποιηστε τα. Και από μεγάλα; Εσβησα Καρλάιλ που γύρισε τούμπα, έσβησα Γουότφορντ, έσβησα Κόβεντρι, έσβησα Σάουθεντ, εμεινα με μιά τετράδα, σε κουπόνι το οποίο (στο νησί) δεν λέει και πολλά. Νιουκάστλ (4.33), Μπράντφορντ (3.20), Σκάνθορπ (4.33) και Ντάγκεναμ (3.00). Με αυτά πορεύομαι. Στη Νιουκάστλ (που έβγαλε πολύ δύσκολο πρόγραμμα), ο Μπενίτεζ έχει μάθει να ζει με ζόρια, αλλά εντός δεν χαρίζεται η ομάδα του.

Και η Αρσεναλ είναι γενικά…σοφτ (ή μάλλον είναι σοφτ όσο ο Εμερι την αλλάζει αλλά δεν έχει τα εργαλεία γιά να παίξει όπως θέλει). Οριακά κέρδισε 3-2 την Κάρντιφ, οριακά 3-1 την Γουέστ Χαμ, έχασε από την Τσέλσι με 2-3, γενικά τρώει γκολ εύκολα η Αρσεναλ. Οταν η “ψιλοάμπαλη” Κάρντιφ της βάζει τέτοια προβλήματα, σίγουρα μπορεί και η Νιουκάστλ Στην 1η, γιά την Μπράντφορντ τα είπαμε.

Την πόνταρα και πριν μερικές μέρες, κέρδιζε 0-2 ως το 84'! Είδα καλά δείγματα, ειδα και…τραγικά λάθη στο τέλος φυσικά. Αλλά η απόδοση αξίζει, αυτό είναι το ζουμί. Η Σκάνθορπ δεν τρομάζει μεν, αλλά παίζει με την παντελώς αφερέγγυα Γουίμπλεντον (ικανή γιά το καλύτερο αλλά και το χειρότερο, δεν έχει νίκη εντός, βασικό αυτό). Και στο Ντάγκεναμ-Τσέστερφιλντ ο άσος αξίζει, τον βρίσκω αουτσάιντερ την ώρα που η Τσέστερφιλντ έχει να κερδίσει πάνω από μήνα, από τις 11/8 (και κυρίως δεν σκοράρει ούτε με χαρτόσημο)! Είναι λοιπόν επτά ματς.

Εξι σημερινά, ένα αύριο (η τουρκάλα). Είναι πολλά; Είναι λίγα; Ανέφερα και μερικά μικρά. Σκέφτομαι να κάνω ένα patent με τα τρία μη αγγλικα κι ακόμα ένα με τα αγγλικα. Αρα πρέπει να “πετάξω” ένα ακόμα. Καταλήγω να πετάξω την Νιουκάστλ, αλλά ο καθένας αποφασίζει εδώ. Οπως και να κάνει -αν θέλει- “μικτό” σύστημα. Εγώ πάω με δύο patent, Μπέτις 2-Κόνιασπορ 1-Φορτούνα 1 και Μπράντφορντ 1-Σκανθορπ 2-Ντάγκεναμ 1.

Δεν θα ποντάρω πολλά, μαζεμένος γιατί…είπαμε, περίεργο κουπόνι τούτο εδώ. Κάβα (το έχουμε ανακοινώσει καιρό) από το νέο site. Μιάς και αύριο είναι μόνο η τουρκάλα, νέα στήλη την Τρίτη. Με σεντόνι αλλά και εγγλέζικη Championship! Κατά τις 16.30 σήμερα λέω να είμαι και στο chat, όσοι πιστοί προσέλθετε! Υ.Γ: Μην….νομίζει κανείς ότι ξεχάσαμε την καθιερωμένη σύναξη! Απλά λόγω υποχρεώσεων πήγε παραπίσω λίγο.

Η πρώτη, γιατί θα γίνει (must) και Θεσσαλονίκη αργότερα. Γιά την πρώτη, στην Αθήνα, προσανατολίζομαι γιά Παρασκευή 5 Οκτωβρίου. ΔΕΝ το εχω φιξάρει ακόμα (μαγαζί κλπ), αλλά είναι 90% βέβαιο. Τυχόν…ενστάσεις (γέλια) στα σχόλια. Το κάνω Παρασκευή γιατί μιάς και θα είναι Οκτώβρης, λόγω καιρού θα μαζευτούμε μάλλον μέσα σε όποιο μαγαζί πάμε και δεν είναι εύκολο να κλείσεις τόσο χώρο τα Σάββατα.

Κάντε τα κουμάντα σας, ίσως και την Τρίτη θα γίνει και η…επίσημη ανακοίνωση με παράλληλο άνοιγμα ποστ στο φόρουμ γιά συμμετοχές (ξέρετε πλέον τόσα χρόνια την διαδικασία). Σε ότι αφορά στο νέο Betsellers, τρέχουμε…με χίλια. Ολα ετοιμάζονται, μάλλον κάπου εκεί (αρχές Οκτώβρη) θα το δείτε μπροστά σας. Εδώ …επίσης κάντε τα κουμάντα σας, αν τυχόν δεν έχει ενημερωθεί κάποιος από τις 30 Ιουλίου που ανακοίνωσα τι μέλλει γενέσθαι, ας το κάνει εδώ: http://www.

betsellers.com/content/65649/betsellers-se-nea-epohe .

Παλαιότερα άρθρα του Billaras