4264

Billaras

Ξεχάστε τα φαβορί!

Αυτό που ήθελα να δω χθες, το είδα. Γέμισαν…μπάλα τα μάτια μου, παρακολούθησα πάνω από δέκα ματς, μακάρι να έβλεπα κι άλλα. Οσο γιά στοίχημα; Τέτοια εποχή -τα ίδια λέμε, αλλά ας τα εμπεδώσουν οι πολλοί- δεν είναι αυτοσκοπός το κέρδος. Γι αυτό και το πρώτο ποντάρισμα της χρονιάς ήταν χαμηλό, πολύ χαμηλό, τροχειοδικτικό. Και έτσι θα παραμείνουν τα “χτυπήματα” ως την 1η Σεπτέμβρη.

Αλλίμονο σε όσους…όρμησαν. Τρία ματς πήραν λεφτά στο νησί. Αρσεναλ, ΚΠΡ, Λίβερπουλ. Αποτέλεσμα; Ούτε…γκολ δεν έβαλαν, οι δύο συνετρίβησαν. Χθες στο κείμενο μου κάπου έγραφα “σιγά μην παίξω φαβορί και παρολί στην πρεμιέρα, αυτά τα έκανα το 1996, όχι το 2012”. Πολλοί (δυστυχώς) τα κάνουν ακόμα. Και μετά …αναθεματίζουν την Αγγλία! Σπάνια γράφω κάτι τυχαία, αλλά πολλοί τα προσπερνάνε.

Λες και οι Φενέρμπαχτσέ, Μπενφίκα, Κοπεγχάγη, Φέγενορντ και πόσες άλλες που έσπασαν χθες, είναι…εγγλέζες! Στο φινάλε, τα “αμιγώς” εγγλέζικα πρωταθλήματα, οι μικρές κατηγορίες, έβγαλαν ένα σκασμό φαβορί, πάρα πολύ…νορμάλ αποτελέσματα. Τα κοίταξαν οι πολλοί; Οχι. Τη βιτρίνα βλέπουν. Κι όμως, Λέστερ, Μπλάκπουλ, Νότιγχαμ, Μίλτον Κέινς, Ρόδεραμ, Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, όλες αυτές πέρασαν και ήταν καραφαβόρες.

Θα τις έπαιζα ποτέ; ΟΧΙ φυσικά. Το αναφέρω όμως γιατί είναι…έυκολη λύση να αναθεματίζεις την Αγγλία όταν σπάει η (κάθε) “μεγάλη” Λίβερπουλ. Anyway, ξέφυγα. Το θέμα μου είναι αυτό που έγραψα στην αρχή. Να δω ήθελα. Και είδα. Καμιά σημασία δεν έχει αν από τα τέσσερα μου σημεία τα τρία καρφώθηκαν στο Χ. Το Χ…. το διαβάζει κανείς όπως θέλει.

Αυτό που μετράει στην παρούσα φάση είναι να βλέπεις ομάδες, να διαβάζεις reports, στατιστικά, δηλώσεις, οπαδικά φόρουμ. Να δεις πως ήταν στην πρεμιέρα η καθεμιά. Απ'οσα είδα, οι περισσότερες ομάδες κάνουν -λογικό- πειραματισμούς. Γιατί να παίζω εγώ την κάθε μιά ομάδα που πειραματίζεται; Και στο φινάλε, αν το κάνω, ας το κάνω σε αποδόσεις μεγάλες, σε αουτσάιντερ.

Οχι σε φαβορί! Αυτά με το χθες. Σήμερα… το έργο το εχω δει. Πάλι σε…συγκεκριμένα σημεία θα πάνε οι πολλοί. Κάτι Παρί, κάτι Ατλέτικο, κάτι Τσέλσι και Γιουνάιτεντ αύριο, τα…γνωστά. Με τις ευχές μου. Ας κερδίσουν όλες με 4-0. Εγώ το…χαβά μου μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο. Χθες έγραφα ότι μάλλον δεν θα βάλω στήλη, τελικά έβαλα! Λίγα πράγματα βέβαια.

Περισσότερο έγραψα (και αυτά μετράνε) γιά όσα διαβάσατε παραπάνω, παρά γιά το παιχνίδι το σημερινό. Τι θα παίξω; Δυό σπανιόλικα σημεία. Σήμερα θα κοντράρω την Μπιλμπάο και αύριο την Βαγιεκάνο. Αυτά και κλείσαμε. Ομολογώ ότι κοίταξα και την κόντρα του Αγιαξ, κοίταξα και το διπλό της Ιντερνασιονάλ, αλλά τα άφησα ήσυχα. Δυό σημεία εκτός νησιού και…πολλά είναι γιά 19 Αυγούστου.

Πάντα με χαλαρό μπετ. Στη Μπιλμπάο το κλίμα έχει παραστραβώσει. Ο Μπιέλσα με το ζόρι έμεινε (και μαζί του έμεινε και η…δικαιολογημένη γκρίνια του), ο Γιορέντε θέλει να φύγει (και δεν θα παίξει), ο Χάβι Μαρτίνεθ το ίδιο (και επίσης δεν θα παίξει), οι φίλαθλοι τους κράζουν με πανό και γιούχες στις προπονήσεις, τραυματιές και οι βασικοί Αμορεμπιέτα και Μουνιαίν, ε, δεν θέλει και πολύ! Είπαμε: Φόρμα δεν έχουμε.

Παίζουμε βάση των δεδομένων που υπάρχουν. Η Μπέτις έκανε και πέρυσι διπλό στην Βασκονία, εννοείται ότι το ματς είναι πολύ ζόρικο (δεν είναι και κανά θηρίο η σεβιλλιάνα), αλλά οκ, με όσα βλέπω το 3.90 μου κάνει. Θα το ρισκάρω, όσο κι αν λατρεύω την Μπιλμπάο (που πέρυσι ήταν ένα από τα καμάρια μας). Στο άλλο ματς, που είναι αυριανό, δεν μετράω καθόλου ότι πέρυσι η Γρανάδα…έκατσε να χάσει στο 90' του…90' (τελευταίο λεπτό της τελευταίας αγωνιστικής) και σώθηκε η Βαγιεκάνο.

Μπορεί στον 2ο γύρο να το μετρήσω. Τώρα όχι. Αυτό που μετράω είναι ότι βλέπω στο 3.45 μιά ομάδα που είναι καλύτερη (στα χαρτιά) από την Βαγιεκάνο. Η Ράγιο έιναι σε καθεστώς διαχείρισης, έχασε έξι παίκτες και σαφώς οι αντικαταστάτες τους δεν είναι ίδιοι. Η Γρανάδα από την άλλη, να είναι…καλά η “μαμά” Ουντινέζε, πήρε έναν Φλόρο Φλόρες.

Και έχει κι άλλες καλές μονάδες. Οι αποδόσεις δεν λένε την αλήθεια. Περίμενα πολύ πιό μοιρασμένες. Γι αυτό και θα το ρισκάρω…. Αυτά τα δύο είναι. Είπαμε, σκέφτηκα και ακόμα δύο (Ναιμέγκεν και Ιντερνασιονάλ) αλλά δεν είναι 19 Νοέμβρη, είναι 19 Αυγούστου. Το ποντάρισμα είναι πολύ χαμηλό, το…μισό του μισού της κανονικής σαιζόν. Θα τα ποντάρω μονά και δυάδα.

Ενα από τα δύο να βγουν, είτε Μπετις, είτε Γρανάδα, θα…κερδίσω μερικά πακέτα τσιγάρα! Αν βγουν και τα δύο θα…πάρω κούτα. Κλείσαμε. Νέα στήλη την Τρίτη το απόγευμα, κατά τις 6, μετά την εκπομπή. Διαβάστε καλά όλο το κείμενο. Μην βιάζεστε, μην αγχώνεστε, μην ορμάτε.

Παλαιότερα άρθρα του Billaras