775

Skotostrious

Ξεχωρίζουν από τον ανταγωνισμό…

Καλημέρα σε όλες και όλους ! Δύο μέρες μας χωρίζουν από την εναρκτήρια κούρσα του φεστιβάλ στο Cheltenham και πλέον έχουμε μια ξεκάθαρη εικόνα των συμμετοχών σε κάθε κούρσα (με ελάχιστες εξαιρέσεις). Κάθε χρόνο στο φεστιβάλ υπάρχουν λεγόμενα bankers, άλογα με αποδόσεις φαβορί που αναμένεται εύκολα ή δύσκολα να κερδίσουν τις κούρσες στις οποίες αγωνίζονται ανεξαρτήτως του ανταγωνισμού και με κάποια από αυτά θα ασχοληθούμε στη σημερινή μας στήλη.

Εκκίνηση κάνουμε από την πρώτη μέρα του φεστιβάλ και την δεύτερη κούρσα του προγράμματος, μια Grade 1 ιπποδρομία στα ψηλά εμπόδια για αρχάρια σε αυτού του τύπου κούρσες άλογα και η επιλογή μας είναι ο EDWARDSTONE. Πολύ δυνατός στους φράκτες όπου με εξαίρεση την πρώτη του κούρσα έχει ένα σερί 4 νικών εκ των οποίων οι 3 είναι σε επίπεδο Grade 1 και 2.

Στην τελευταία του έξοδο σε κούρσα προετοιμασίας κέρδισε με χαρακτηριστική άνεση ξεχωρίζοντας από το τέταρτο εμπόδιο πριν το φινάλε και τερμάτισε με διαφορά 5 μηκών σώματος χωρίς να απειληθεί καθόλου. Εχει αγωνιστεί 3 φορές στο Cheltenham χωρίς μεγάλη επιτυχία άλλα οι κούρσες ήταν στα χαμηλά εμπόδια όπου γενικά δεν είχε κάποια αξιοσημείωτη επιτυχία, στη μετάβαση του όμως στους φράκτες έδειξε αναγεννημένο και εντυπωσιάζει μέχρι τώρα.

Εκπροσωπεί τον σπουδαίο εκπαιδευτή Alan King που έχει κερδίσει 2 φορές την συγκεκριμένη κούρσα τα προηγούμενα χρόνια. Σίγουρα θα αντιμετωπίσει τον ισχυρότερο μέχρι τώρα ανταγωνισμό άλλα με τις μέχρι τώρα επιδόσεις όλων των συμμετεχόντων δείχνει να έχει ξεκάθαρο προβάδισμα.

Η δεύτερη και τελευταία μας επιλογή αγωνίζεται στην εναρκτήρια κούρσα της τρίτης ημέρας του προγράμματος, μια αντίστοιχη με την πρώτη επιλογή Grade 1 ιπποδρομία για αρχάριος ίππους στους φράκτες και θα στηρίξουμε τον εκπρόσωπο του πολυνίκη ιρλανδού προπονητή Willie Mullins, GALOPIN DES CHAMPS.

Επιστρέφει σε γνώριμα λημέρια στο Cheltenham όπου πέρσι είχε κερδίσει στο αντίστοιχο φεστιβάλ μια πολύ δυνατή κούρσα στα χαμηλά εμπόδια και δείχνει να έχει μεταφέρει την φόρμα και ικανότητα του και στα ψηλότερα εμπόδια έχοντας 2 στα 2 στις μέχρι τώρα κούρσες του. Ερχεται από μια πολύ εμφατική νίκη στο φεστιβάλ του Δουβλίνου σε Grade 1 ιπποδρομία κερδίζοντας με χαρακτηριστική άνεση (9 μήκη) έχοντας ξεκαθαρίσει την κατάσταση ήδη από το 3ο εμπόδιο πριν τον τερματισμό.

Ο ρυθμός με τον οποίο αγωνίζεται δείχνει να τον ευνοεί σε σχέση με τον ανταγωνισμό στον απαιτητικό στίβο του Cheltenham και έχοντας την καλύτερη φόρμα από όλα τα υπόλοιπα άλογα που συμμετέχουν, αναμένεται να είναι ο πρωταγωνιστής.

Συνοπτικά :

Τρίτη 15/03 16:10 Cheltenham Sporting Life Arkle Challenge Trophy Novices’ Chase : EDWARDSTONE (3,25)

Πέμπτη 17/03 15:30 Cheltenham Turners Novices’ Chase : GALOPIN DES CHAMPS (2,25).

Οι ώρες είναι ώρα Ελλάδος.

Ποντάρουμε σε φίρμες με Best Odds Guaranteed.

Παλαιότερα άρθρα του Skotostrious