3583

Billaras

Ξυπνάνε οι μνήμες…

Η 4η Ιουλίου δεν είναι μιά τυχαία μέρα και δεν αναφέρομαι φυσικά στην ημέρα ανεξαρτησίας των αμερικανών. Πέρασαν 10 χρόνια ακριβώς, σαν σήμερα στεφθήκαμε πρωταθλητές Ευρώπης, πετύχαμε την μεγαλύτερη έκπληξη όλων των εποχών στο ευρωπαικό ποδόσφαιρο. Πως να τα ξεχάσεις, όσα ζήσαμε τότε ήταν πέρα από κάθε φαντασία, χαράχτηκαν μέσα μας και δεν θα φύγουν ποτέ.

Το βλέπω, το ακούω, στους σημερινούς 16αρηδες, που…ζηλεύουν όσους ήταν μεγαλύτεροι τότε και το γλέντησαν αναλόγως. Σήμερα όμως, θυμάμαι κι άλλα πράγματα. Ημουν μόλις 13 χρονών, το 1982. Αν θυμάμαι αμυδρά (φυσικά μετά τα έχω δει και ξαναδεί σε βίντεο και στιγμιότυπα όλα) το Μουντιάλ του 1978 και τον Μάριο Κέμπες (και τον Αρντίλες, τον Βίγια, τον Φιγιόλ και τον Πασαρέλα), το Μουντιάλ του 1982 ήταν το πρώτο που σαν πιτσιρικάς το…απόλαυσα πραγματικά και το θυμάμαι καλά.

Οταν είσαι 13 χρονών δεν μπορείς να ξεχάσεις φάσεις σαν αυτή των Σουμάχερ-Μπατιστόν (φωτό). Τέτοια κλωτσιά σπάνια βλέπεις. Διάσειση, σπασμένα δόντια, τον σακάτεψε ο Σουμάχερ τον γάλλο. Ούτε φάουλ δεν δόθηκε τότε! Και το 3-1 (στο 92' και 98'), έγινε 3-3 σε λίγα λεπτά και είδαμε πέναλτι. Θυμάμαι τα πάντα από εκείνο το Μουντιάλ, σαν την απίθανη Βραζιλία των εννιά παικταράδων (και τότε δεν είχε φορ, είχε ένα…όρθιο ξύλο τον Σερτζίνιο, και έναν απίθανο τέρμα, τον Βαλντίρ Πέρεζ), αλλά άμα έχεις Ζίκο-Σώκρατες- Φαλκάο-Ζούνιορ-Σερέζο-¨Όσκαρ-Εντερ-Λεάντρο- Μπράνκο τι να τον κάνεις τον φορ; Anyway, ας αφήσουμε τις μνήμες, πάμε στο σήμερα….

Σήμερα λοιπόν ξαναβρίσκουμε Γαλλία-Γερμανία. Απόψε. Στα χαρτιά; Καλύτερη (έστω στα σημεία) η Γαλλία. Χαφ, επίθεση, εναλλακτικό σχήμα, νιάτα, η Γαλλία θα είναι σούπερ το 2016 στην χώρα της. Αλλά η…Γερμανία είναι Γερμανία. Και -σπάνιο αλλά τώρα ισχύει- η Γερμανία είναι το ερωτηματικό απόψε. Τι θα κάνει ο Λεβ; Θα κάνει πάλι 6αρι τον Λαμ; Θα βάλει πάλι κάποιον στόπερ (Μπόατενγκ) ως ακραίο μπακ; Ποιός θα παίξει μπροστά; Θα παίξει άμυνα ψηλά τώρα που γυρίζει ο Χούμελς; Θα πρέπει να ξέρουμε 11αδα.

Τότε θα ξεκαθαρίσουν πολλά. Αλλά…γι αυτό είναι το live. Πριν τις 11αδες; Γιά ένα είμαι σίγουρος. Οτι “ξεκινάνε”από το 1-1 το ματς. Ενα μίνιμουμ γκολ θα το βάλουν. Και γιά να το γενικέψω: Οι μπουκ έκαναν λάθος στην 1η φάση. Ψηλά τα over, βροχή τα γκολ. Λάθος και στην 2η φάση. Ψηλά τα under, λίγα γκολ. Μήπως…ξανακάνουν λάθος στα προημιτελικά; Οκ, τα Χ και τα under “επανέκαμψαν”, ήρθαν 5 χινάρια σε 8 ματς και επτά under σε οκτώ ματς.

“Ισιωσε” λίγο η στατιστική, λογικό. Μήπως τώρα… δούμε γκολ; Εγώ λέω ναι! Πιστεύω λοιπόν ότι ένα γκολ μίνιμουμ το έχουν γάλλοι και γερμανοί. Δεν πάω σε σημείο, πολύ μοιρασμένο ματς, αρχικά κάτι 3+ στη Γαλλία είχαν αξία, τώρα όχι πιά. Κρατάω το g/g αρχικό στοίχημα (1.83), από κοντά και το over (2.20, λάθος κατ'εμέ), και αν θέλετε και σκόρερς, επιλέξτε από τους σουτέρ, από αποδόσεις 4.

50 και άνω. Πχ Κρόος και Σβαινστάιγκερ από τη μιά (7.00 ο καθένας στο any time), Καμπάιγ και Πογκμπά (7.00 ο ένας, 6.00 ο άλλος στο any time). Σουτάρουν οι ομάδες αυτές, θα δούμε μακρινά σουτ, αυτη η τετράδα είναι στο μικροσκόπιο. Στο άλλο σημερινό; Το κλειδί είναι ένα: Πόσο αμυντικά θα στηθεί η Κολομβία; Μπορεί να παίξει όπως το Μεξικό ή η Χιλή; Γιά μένα όχι.

Φυσικά το 1.83 της Βραζιλίας δεν το αγγίζω, αλλά το g/g (2.00) και κυρίως το over (2.15, κι εδώ λαθάκι) μου κάνουν. Στη Γαλλία προβάδισμα το g/g, εδώ προβάδισμα το over. Και θέλω Βραζιλία γιά το μακροχρόνιο μου. Η Κολομβία μιά χαρά, αλλά έχει θεματάκια πίσω, που δεν έχουν φανεί ως τώρα. Αύριο; Ξεκάθαρα φαβορί η Ολλανδία. Το γράφω τώρα: Είτε Ελλάδα, είτε Κόστα Ρίκα, γιά αύριο έβλεπα ένα 3-0, 3-1, κάπου εκεί.

Σεβασμός στην Κόστα Ρίκα, αλλά….ως εδώ. Αν ο Λάζαρος τους τρυπούσε διαρκώς (αλλά στα τελειώματα τα χάλαγε), ο Ρόμπεν…τι θα κάνει; Μικρός ο άσος, πάω με over (2.15, ξεκάθαρο λάθος) και τίποτα άλλο, αφήνω το g/g στην άκρη. Και τέλος, ο Μάκης το είπε σωστά γιά το Αργεντινή-Βέλγιο. Ως τώρα όλοι έπαιξαν πολύ μαζεμένα την Αργεντινή. Το Βέλγιο δεν μπορεί να το κάνει αυτό, ακόμα κι αν το επιχειρήσει.

Αν τυχόν πάει σε ρυθμό σαν τον προχθεσινό με τις ΗΠΑ, θα δούμε κάτι σαν 3-2, κάπου εκεί. Ασο δεν παίζω, θέλω Αργεντινή γιά το μακροχρόνιο, αλλά κι εδώ πάω με τα γκολ, στο 2.00 το g/g, αυτό έχει προβάδισμα εδώ (από κοντά και το over του 2.30). Αν τυχόν οδηγηθούμε σε παράταση, θα είναι με 1-1, όχι με 0-0…. Στη σούμα; Οδηγός μου είναι τα γκολ. Περιμένω να επανεμφανιστούν.

Σε δύο ματς “προηγούνται” τα over (Βραζιλία, Ολλανδία), στα άλλα δύο τα g/g. Και εκεί θα ποντάρω. Οτιδήποτε άλλο, στο live που πλέον έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Στην 1η φάση έπαιξα ΜΟΝΟ τρία live (όλα χαμένα). Στην 2η φάση έπαιξα…10 live (5 κερδισμένα)! Και ήρθαν και καλά κέρδη από εκεί, με πολύ μεγάλες αποδόσεις, όσοι είστε στο chat ξέρετε τι…όργια έχουν γίνει (γέλια).

ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΒΑ: 1000 μονάδες. Ανοιχτά μακροχρόνια μπετ: 80 μονάδες. Προηγούμενο υπόλοιπο: 565 μονάδες. Ποντάρισμα 4-5/7: Δυάδα με over: Βραζιλία-Ολλανδία (4.45) με 78 μονάδες. Δυάδα με g/g: Αργεντινή-Γαλλία (3.66) με 97 μονάδες. Τετράδα με όλα μαζί (16.28) με 20 μονάδες. Ανοιχτά μπετ: 195 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 370 μονάδες. Είναι επιλογή του καθενός αν θα τα ανακατέψει αλλιώς, αν θα πάει διαφορετικά, αλλά το σκεπτικό δεν αλλάζει.

Φυσικά η τετράδα είναι μπετ με την λογική του “μπας και έρθουν όλα”, τετράδα παίζω….δύο φορές το χρόνο (και αν), σαφώς και δεν την συνιστώ! Θέλω λίγο να…ισορροπήσει η τύχη μου. “Εφυγε” από τα κανονικά μπετ και πήγε στο live! Γιατί τα δύο μπετ που έκανα τότε με Ιταλία-Ουρουγουάη και Ελλάδα-Ακτη στα Χ/1 και Χ/2 καθώς και το πρόσφατο με ματς να κριθούν στις παρατάσεις ήταν ολόσωστα, αλλά…η μπάλα ήθελε αλλιώτικα.

Η Ολλανδία πχ νίκησε με μαιμού πέναλτι στο 92', ήμουν σίγουρος ότι θα καθάριζε στην παράταση. Γιά την δε Εθνική, τα είδατε όλοι. Και είδατε και τι έγινε στα υπόλοιπα, όλα σχεδόν κρίθηκαν…έτσι όπως περίμενα (του Βελγίου πχ το πρότεινα έτσι όπως έγινε στην Kingbet, αλλά…όχι εδώ). Ας χάσω λίγη από τη ρέντα που έχω στο live και ας την…βρώ εδώ (γέλια).

Νέα στήλη την Τρίτη, τα λέμε στο live φυσικά (εκτός ίσως του αποψινού Γαλλία-Γερμανία που μάλλον θα τον δώ κάπου έξω με παρέα).

Παλαιότερα άρθρα του Billaras