4393

Billaras

Οικονομία στις…σφαίρες!

Χθες το “θηρίο” φρόντισε να μας δείξει τα δόντια του. Πριν μιά εβδομάδα, το ξεδοντιάζαμε κανονικά. Χθες, ξανάβγαλε δόντια και νύχια. Και ουσιαστικά κατέδειξε πόσο πολύτιμες είναι μεγάλες νίκες όταν γίνονται. Κατέδειξε πόσο δύσκολο είναι το “άθλημα”. Κατέδειξε ότι όσο “εύκολο” είναι να τα πιάσεις όλα, άλλο τόσο “εύκολο” είναι και να τα χάσεις όλα.

Γι αυτό πάντα θα μιλάω γιά υπομονή και σύνεση…. Χθες λοιπόν, μιάς και ήταν Μεγάλο Σάββατο καθολικών, όντως έγιναν…πολλές αναστάσεις μαζεμένες! Είδαμε ψοφίμια (κανονικά ψοφίμια) να ανασταίνονται με τρόπο…εκθαμβωτικο! Να βλέπεις τη Λέτσε να ρίχνει ντόρτι στη Ρόμα. Αυτή τη Λέτσε που δεν κέρδιζε το Παλέρμο όταν εκείνο της έδινε το ματς, ή την πεσμένη Τσεζένα! Είδαμε την Μπρέστ που της έκανε ανατροπή στο 5λέπτο η Σοσό (ή την κέρδιζε χαλαρά η Νανσί και η Λοριάν και η Μπορντό πιό πριν) να ρίχνει τρίμπαλο στην Λιλ (που είχε.

.σακατέψει όποιον έβρισκε τελευταία). Είδαμε την Λάτσιο που σερνόταν τελευταία (με την Πάρμα άρπαξε τρίμπαλο) να κερδίζει “αέρας” την Νάπολι βάζοντας ακόμα και το γκολ της χρονιάς. Και την ίδια ώρα είδαμε την Νάπολι που ξέρετε τι ομάδα είναι, να τρώει γκολ από…κουνέλι του τερματοφύλακα και να κάνει πέναλτι που άνετα γινόταν σκηνή στον Φόρεστ Γκαμπ (τόσο εξωφρενικά ηλίθιο ήταν).

Είδαμε την Φούλαμ που σε 15 αγώνες εκτός φέτος είχε …οκτώ γκολ, να βάζει τρία και μάλιστα χωρίς να παίζει ο βασικος της φορ! Ειδαμε κι άλλα, απλώς ανέφερα μερικά. Είδαμε μέχρι και…διακοπή αγώνα σε σημείο που ήθελε κόσμος πολύς (Θέλτα). Είδαμε και την Μίλαν να χάνει εντός από την…ανύπαρκτη ως χθες Φιορεντίνα, είδαμε την τραγική εδώ και δύο μήνες Μπρίστολ Σίτι να κερδίζει την Νότιγχαμ, και πόσα άλλα ξεχνάω.

Και ξέρετε, παλιά που δεν είχαν εικόνα πολλοί, δεν καταλαβαίναν το μέγεθος της…ανάστασης πολλών ομάδων. Τώρα που όλοι μπορούν να δουν τα πάντα, αν έχεις εικόνα πρόσφατων αγώνων των ομάδων, τότε…τρίβεις τα μάτια σου με όσα βλέπεις αγωνιστικές σαν την χθεσινή. Και νομίζω ότι…πολύ απλά, χθες δεν ξέφευγες. Αν κατάφερνα να κάνω το…απίθανο και να παίξω πχ Βαγιαδολίδ-Μπόκα-Γιούβε (αναφέρω δύο από τα ελάχιστα που πέρασαν και ένα που δεν έπαιξα παρότι ήταν στην αρχική διαλογή), δεν θα ήμουν τίποτα άλλο παρά….

τυχερός, πολύ τυχερός (άλλη λέξη αρμόζει, αλλά δεν κάνει να την γράψω). Τι κάνεις όταν συμβαίνει όλο αυτό; Πολύ απλά, γελάς. Ισως να είναι και καλύτερο από το να παλεύεις και να χάνεις πχ από ένα γκολ στο 90'. Γελάς, πας παρακάτω. Αλλά δεν κάνεις ένα πράγμα! Με τίποτα! ΔΕΝ ξεχνάς!!! Δεν ξεχνάς ότι το “θηρίο” είναι πάντα εκεί, ο μπουκ έχει πολλά όπλα και αν οι ομάδες ρετάρουν τότε τα όπλα του πολλαπλασιάζονται και σε θερίζουν μέχρι να πεις “κιχ”.

Γι αυτό ναι μεν αποδέχεσαι την πεντακάθαρη ήττα, πας μπροστά με καθαρό μυαλό και αισιοδοξία, αλλά δεν ξεχνάς. Δεν βαράς γροθιά στο μαχαίρι, απλά λουφάζεις, περιμένεις καρτερικά και με υπομονή και πειθαρχία έρχονται ξανά οι νίκες (ή αν θέλετε, γιά να ξεκινήσουμε από την βάση, δεν χάνεις). Πάμε στο σήμερα. Το έγραψα ήδη. Λουφάζω, ρίχνω μερικές “σφαίρες”, αν βρουν στόχο καλώς, αν δεν βρουν…πάλι καλώς.

Ακολουθεί κι άλλη μάχη αύριο. Κι άλλη την Τρίτη. Οικονομία στις σφαίρες λοιπόν και με τίποτα στο ξέφωτο, γιατί αν σε πετυχαίνουν …κατάστηθα (όπως χθες), θα πέσεις και δεν θα ξανασηκωθείς…. Τα ματς δεν είναι πολλά. Πρόσθεσα στις επιλογές μου μερικά over (Σάλκε, Μπιλμπάο), είχα εξ' αρχής και αυτό της Μπαρτσελόνα Β', έχω τρία λοιπόν γιά ένα παρολί.

Από μικρομεσαία σημεία…τζίφος. Μόνο Λεβαδειακό θα κρατήσω. Ούτε Ατλέτικο που ξεκίνησε, ούτε Μαγιόρκα (αυτή την έσβησα), ούτε τυχόν… Εργοτέληδες (εδώ γελάει ο κόσμος, οι μισοί μπουκ δεν το παίζουν , οι άλλοι μισοί το έχουν στο 1.45). Μιάς και μιλάμε γιά Ελλάδα, ας την “ξεψαχνίσουμε” λίγο. ΔΕΝ παίζω Παναιτωλικό (ε όχι και…φαβορί).

Αλλά.. θέλω να κερδίσει. Αν κερδίσει, τότε ναι, είναι καλός άσος στη Λιβαδειά. Και ίσως το ματς ΠΑΣ-ΑΕΚ να είναι άσος, όχι ισοπαλία. Αντίθετα, αν ο Παναιτωλικός δεν κερδίσει, τότε μπορεί να έχουμε παιχνίδι στο live betting. Και στα Γιάννενα ισοπαλία και ίσως και στην Λιβαδιά. Ξάνθη-Λεβαδειακός-Εργοτέλης έχουν την τύχη να παίζουν μεταξύ τους ως το τέλος.

Παράδειγμα: Νίκη Παναιτωλικόυ σήμερα; Αν έρθει διπλό, τότε…έχουμε: Ασος Λιβαδειάς σήμερα και διπλό Εργοτέλη. Μετά, νίκη Εργοτέλη εντός με Λεβαδειακό και στο φινάλε νίκη Ξάνθης εντός επί του Εργοτέλη. Κάτι…ψιλά (άν χρειαστούν, δηλαδή αν κάνει το 3 στα 3 ο Παναιτωλικός), τα βρίσκουν στα υπόλοιπα ματς (η Λιβαδειά εντός με ΠΑΟΚ στο φινάλε πχ).

Αυτός που δεν είναι ανάμεσα στις τρεις είναι ο ΠΑΣ. Με δύσκολο πρόγραμμα. Γι αυτό και λέω ότι αν κερδίζει ο Παναιτωλικός σήμερα μάλλον θα χτυπήσει τη νίκη. Εκτός κι αν πάει σε ισοπαλία σήμερα, ισοπαλία με Ολυμπιακό. Μπορεί πάντως (και είναι πιό λογικό) να θελήσει να καθαρίσει από σήμερα, κόντρα στην ελλιπέστατη ΑΕΚ. Εν κατακλείδι, ότι έγραψα: Νίκη Παναιτωλικού; Τότε δυνατός άσος η Λιβαδειά και πιθανότατος του ΠΑΣ.

Μη νίκη Παναιτωλικού; Προς τις ισοπαλίες και τα δύο άλλα. Το νου σας στο live… Γιά να φύγουμε από τα…περιέργα (που τα σιχαίνομαι, αλλά είναι αναγκαίο κακό τέτοια εποχή), στο νησί δεν παίζω τίποτα στο κολασμένο Αρσεναλ-Σίτι (κι εδώ σκέφτηκα το over αλλά τελικά το αφήνω), δεν τολμάω να αγγίξω Παρί (με όσα είδαμε χθες, γιά…κερασάκι μένει να δούμε και την ανάσταση της Μαρσέιγ),άρα…μόνο Λεβαδειακός κι αυτός υπό σκέψη από μικρομεσαία.

Πάω στα μεγάλα. Εχω δύο στο χέρι. Κόρδοβα και Νιούελς Ολντ Μπόις. Την πρώτη την είχα στο σακούλι” μέρες. Μπαλάρα παίζει, στόχο έχει (ζύγωσε κι από κάτω η Αλμερία), αν την βλέπατε όχι εντός με την Χέρκουλες που το “φάγαμε” το σημείο, αλλά εκτός με την Λα Κορούνια, παρά την ήττα της εκεί, θα την ποντάρατε κι εσείς. Είχε χάσει…άντερα, μαγική εικόνα η ήττα της.

Η Κόρδοβα είναι καλή ομάδα, με εξαιρετικά εξτρέμ. Και η Μπαρτσελόνα Β'. είναι…ανέμελη. Καλή μεν, ανέμελη δε (εξου και το over που κράτησα). Η δε Νιούελς, με τσίγκλησε ο Μάκης Μηνδρινός την Παρασκεύη, το μελέτησα, είδα τις σερί νίκες και τις εξαιρετικές εμφανίσεις, είδα την…βουτιά της Γοδόι (αυτή η ομάδα όταν την κόντραρα πριν ενάμισι μήνα με την Πενιαρόλ απορούσα πως παίζει Λιμπερταδόρες και τότε διαπίστωνα ότι…έναν παίκτη καλό έχει, τον Βιγιάρ (τον μουσάτο χαφ), αλλά αυτός.

.δεν παίζει απόψε. Κι έτσι, κρατάω το διπλό και τι έμεινε; Να ψάχνω ένα τρίτο γιά ένα καλό trixie… Στάθηκα ανάμεσα σε ΠΑΟΚ, Αμβούργο, Σεβίλλη και τον ΠΑΣ Γιάννινα. Εσβησα το Αμβούργο που ήταν η αρχική μου επιλογή, γιατί η Λεβερκούζεν άλλαξε προπονητή (με Χίπια πλέον). Σβήνω ΠΑΣ γιατί εξήγησα το σκεπτικό μου παραπάνω. Τον αφήνω -αν μπορέσω με την εξέλιξη των ματς) να τον ποντάρω στο live.

Και μένω με ΠΑΟΚ και Σεβίλλη. Το θετικό στο ένα ματς είναι ότι ο Ατρόμητος “άδειασε”. Πήγε τελικό κυπέλλου. Το αρνητικό; Οτι δεν υπάρχει κίνητρο ούτε στον ΠΑΟΚ-ειδικά αν δεν κερδίζει η ΑΕΚ. Και δεν με πείθει κιόλας ο Δικέφαλος… Στο Μπιλμπάο-Σεβίλλη: Το θετικό; Οτι εδώ έχουμε κίνητρο, μονόπλευρο. Και είναι στην ανδαλουσιανή ομάδα.

Η Μπιλμπάο και Ευρώπη έχει μπροστά της και πολλά ματς στην καμπούρα της και κίνητρο δεν έχει (είναι ήδη στον τελικό κυπέλλου με την Μπάρτσα, άρα…πάλι Ευρώπη). Και λείπει και ο Χάβι Μαρτίνεθ, ένα…τεράστιο κενό. Την Μπιλμπάο ξέρετε αν την λατρεύω. Αλλά τυφλός δεν είμαι. Ισοπαλία με Χιχόν εντός, ήττα από Βαλένθια εντός, ήττες σε Οσασούνα, Ατλέτικο, Μπάρτσα εκτός.

Και αντικειμενικά, και στα δύο ματς με Σάλκε, περισσότερο κυνική και τυχερή ήταν, παρά καλή. Η Σεβίλλη σαφώς κίνητρο (χάνει και η Ατλέτικο τούτη την ώρα, μπορεί να προσπεράσει δηλαδή και αυτήν και την Οσασούνα που έχασε χθες), καλή παράδοση (5 διπλά από το 2005) και έχει και…καλή απόδοση. Το αρνητικό; Οτι…κοντράρεις Μπιλμπάο στο Σαν Μαμές, αυτό τα λέει όλα.

Είναι δηλαδή σκληρό σημείο. Πολύ ζόρικο…. Τα ζυγίζω και καταλήγω. Σεβίλλη το τρίτο. Θα θέλω κι εδώ over, όπως και στο Μπαρτσελόνα Β'-Κόρδοβα. Ε, ας είναι, ας πάνε…1-2 σκορ και τα δύο. ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΒΑ: 20.000 μονάδες. Υπόλοιπο από 7/4: 27.100 μονάδες. Ποντάρισμα 8/4: Trixie (2-3 σύστημα): Νιούελς Ολντ Μπόις 2 (2.60)-Σεβίλλη 2 (3.20)-Κόρδοβα 2 (3.75). Από 80 μονάδες σε κάθε δυάδα (240 σύνολο) και 20 στην τριάδα.

Σύνολο 260 μονάδες. Παρολί με over 2,5 goals: Μπαρτσελόνα Β-Σάλκε-Μπιλμπάο (4.9), επί 140 μονάδες. Ανοιχτά μπετ: 400 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 26.700 μονάδες. Αυτά είναι. Σαφώς δραστική μείωση της μίζας μου σχεδόν στο μισό. Είπαμε. Λουφάζουμε και κάνουμε οικονομία στις σφαίρες. Αν δεν χάσω ή αν πάρω και κάτι πίσω από χθες, μιά χαρά θα είναι. Ούτε Λεβαδειακό έπαιξα (η Ελλάδα το λέω τρίτη φορά είναι γιά live), ούτε ΠΑΣ, όυτε ΠΑΟΚ.

Αν θέλετε, κάντε εσείς δικό σας ανακάτεμα, το νόημα όμως δεν αλλάζει. Ραντεβού στο chat και ραντεβού αύριο πάλι εδώ, στις 3 το μεσημέρι γιά τα εγγλέζικα. Οχι νωρίτερα. Στις 3. Ξεκινάνε στις 5, θα υπάρχει λοιπόν χρόνος. Αύριο θα είναι ζόρικη μέρα, θα γράφω γιά την KingBet της Τρίτης ως το μεσημέρι και μετά γιά το site γιά τα αυριανά. Αρα, απόψε…πολλή μελέτη, και αύριο…τρέξιμο.

Ισως βγω στο www.betradio.com τηλεφωνικά μόνο, γιά κάποιο δεκάλεπτο. Οπως και να'χει, αυτό που αφορά εσάς είναι το ραντεβού των 3!

Παλαιότερα άρθρα του Billaras