2553

Μάκης Μηνδρινός

Οι… άνετες διαμορφώνουν καταστάσεις

Πολύ κρίσιμη αγωνιστική στην Πρέμιερ Λιγκ, για τις ομάδες που παλεύουν να σωθούν: Μπόρνμουθ, Σουόνσι και Χαλ παίζουν εντός έδρας, οι δύο εξ αυτών κόντρα σε ομάδες που είναι άνετες βαθμολογικά. Η δική τους συμπεριφορά θα παίξει σημαντικό ρόλο στην πορεία του πρωταθλήματος… Γουέστ Χαμ – Εβερτον, με τους γηπεδούχους να έχουν σημαντικές απουσίες και τον πρώτο σκόρερ της Εβερτον, Λουκάκου, να έχει εντυπωσιακή παράδοση απέναντι στους «σφυριά».

ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ – ΕΒΕΡΤΟΝ (17:00) Κωδ. ΟΠΑΠ: 809 Γήπεδο: ΟΛ. ΣΤΑΔΙΟ (60.010), ΛΟΝΔΙΝΟ Απόσταση (χλμ.): 366 Σετ αποδόσεων: 3.30 – 3.40 – 2.20 Α’ ΓΥΡΟΣ: Εβερτον – Γουέστ Χαμ 2-0 * Η Εβερτον είναι αήττητη στα 8 τελευταία εκτός έδρας κόντρα στη Γουέστ Χαμ, με 6 νίκες και 2 ισοπαλίες. Το 2007 ο πιο πρόσφατος άσος. * Ανεξαρτήτως έδρας, η Εβερτον έχασε μόνο ένα από τα 17 τελευταία παιχνίδια της απέναντι στη Γουέστ Χαμ (11 νίκες, 5 ισοπαλίες).

ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ Ρεπορτάζ: Είναι η ομάδα που πέταξε τους περισσότερους βαθμούς (22) σε εκτός έδρας ματς που προηγήθηκε! Το ίδιο έγινε και στο Σάντερλαντ, βρέθηκε μπροστά δύο φορές (5’ Αγιού, 47’ Κόλινς), όμως ισοφαρίστηκε στο φινάλε. Δίκαιο, πάντως, το αποτέλεσμα, η άμυνά της ήταν ξανά κακή και θα μπορούσε να ισοφαριστεί νωρίτερα. Εδώ που έχουμε φτάσει, ο βαθμός σε εκτός έδρας ματς, έστω και κόντρα στην ουραγό της βαθμολογίας, είναι πολύτιμος.

Και ουσιαστικά, με τους 37 βαθμούς που έφτασε, χρειάζεται 1-3 ακόμα για να πιάσει το όριο παραμονής και να σωθεί οριστικά. Ενδεχομένως να μην τους χρειαστεί καν (εξαρτάται από τη συμπεριφορά των ομάδων που βρίσκονται κάτω από τη Γουέστ Χαμ). Ως το φινάλε έχει να παίξει με Εβερτον εντός, Στόουκ εκτός, Τότεναμ εντός, Λίβερπουλ εντός και Μπέρνλι εκτός.

Αγωνιστικά νέα: Δεύτερο τιμωρημένος ο εξαιρετικός Νομπλ (χαφ, 28/3), ποινή και για τον Μπάιραμ (μπακ, 15/0). Ξαναχτύπησε ο φορ Κάρολ (18/7) που είναι δεύτερος σκόρερ, ενώ παραμένει εκτός και ο πρώτος σκόρερ Αντόνιο (28/9). Πάλι έξω οι Ογκμπόνα (στόπερ, 19/0), Ομπιάνγκ (χαφ, 22/1), όμως έχει πιθανότητες επιστροφής ο Ριντ (στόπερ, 26/2). Bet info: Τα 6 από τα 7 τελευταία παιχνίδια της ήταν over.

Πιθανή ενδεκάδα (3-4-3): Ράντολφ – Ριντ, Φόντε, Κόλινς – Φερνάντες, Κουγιατέ, Λαντσίνι, Κρέσγουελ – Σνόντγκρας, Αγιού, Σακό ΕΒΕΡΤΟΝ Ρεπορτάζ: Ακρως επιθετική σε ένα ακόμα εντός έδρας ματς (9 σερί νίκες στο «Γκούντισον Παρκ»), εκτός από τα 3 γκολ κόντρα στην Μπέρνλι (3-1), είχε και 29 τελικές! Δυσκολεύτηκε στην αρχή, ο Ρόμπλες την έσωσε όποτε χρειάστηκε, όμως το πήρε δίκαια.

Ο Τζαγκιέλκα άνοιξε το σκορ στο 49’, ισοφαρίστηκε με πέναλτι τρία λεπτά αργότερα, αλλά στο 71’ (αυτογκόλ) και το 74’ (Λουκάκου) το καθάρισε. Σε εντυπωσιακή κατάσταση ο Λουκάκου που έφτασε τα 24 γκολ στο πρωτάθλημα, ενώ το ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι ότι σκόραρε και στα 9 τελευταία ματς που αντιμετώπισε τη Γουέστ Χαμ! Ισοβαθμεί με την Αρσεναλ στην 6η θέση, έχοντας όμως δύο ματς λιγότερα.

Η 7η θέση πιθανόν θα δώσει ευρωπαϊκό εισιτήριο, όμως κοιτάζει ακόμα ψηλότερα, έστω κι αν το πρόγραμμά της είναι αρκετά δύσκολο: Γουέστ Χαμ εκτός, Τσέλσι εντός, Σουόνσι εκτός, Γουότφορντ εντός, Αρσεναλ εκτός. Αγωνιστικά νέα: Παραμένουν εκτός οι Κόλμαν (μπακ, 26/4), Φούνες Μόρι (στόπερ, 23/0), ενώ δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής ο Βαλένσια (φορ, 17/3), που παίζει δανεικός από την Γουέστ Χαμ.

Μακροχρόνια τα άλλα. Bet info: Τα 6 από τα 7 τελευταία παιχνίδια της ήταν over. Πιθανή ενδεκάδα (4-3-3): Ρόμπλες – Χολγκέιτ, Γουίλιαμς, Τζαγκιέλκα, Μπέινς – Γκουέιγ, Ντέιβις, Σνάιντερλεν – Μιραλάς, Μπάρκλεϊ, Λουκάκου   ΜΠΟΡΝΜΟΥΘ – ΜΙΝΤΛΕΣΜΠΡΟ (17:00) Κωδ. ΟΠΑΠ: 810 Γήπεδο: ΒΑΪΤΑΛΙΤΙ (11.700), ΜΠΟΡΝΜΟΥΘ Απόσταση (χλμ.): 519 Σετ αποδόσεων: 1.78 – 3.

70 – 4.60 Α’ ΓΥΡΟΣ: Μίντλεσμπρο – Μπόρνμουθ 2-0 * Εχουν παίξει συνολικά 7 φορές στην έδρα της Μπόρνμουθ, σε όλες τις διοργανώσεις, οι 4 εξ αυτών έληξαν χωρίς νικητή. Δύο νίκες έχει η γηπεδούχος Μπόρνμουθ, μόλις μία η Μίντλεσμπρο (το 1991). ΜΠΟΡΝΜΟΥΘ Ρεπορτάζ: Η γραμμή υποβιβασμού πλησιάζει (+7), είναι 4 χωρίς νίκη, αλλά έβγαλε πολύ δύσκολο πρόγραμμα.

Οι ήττες από Τσέλσι, Τότεναμ ήταν εντός προγράμματος, αλλά η αλήθεια είναι ότι θα μπορούσε να το παλέψει περισσότερο. Στο τελευταίο, πέρασε και δεν ακούμπησε από το Λονδίνο, έχασε πολύ εύκολα 4-0 από την Τότεναμ, με το σκορ να μαρτυρά και την εικόνα της αναμέτρησης. Ο Εντι Χάουι δήλωσε ότι ακόμα δεν έχει κριθεί τίποτα σε ότι αφορά την παραμονή, όμως με μια πιο ψύχραιμη ματιά καταλαβαίνει κανείς ότι τα πάντα θα εξαρτηθούν από την ίδια, καθώς ακολουθεί καλό πρόγραμμα και ουσιαστικά ψάχνει 3-5 βαθμούς στις 5 τελευταίες αγωνιστικές.

Συγκεκριμένα, έχει να παίξει κατά σειρά με Μίντλεσμπρο, Σάντερλαντ (εκτός), Στόουκ, Μπέρνλι και Λέστερ (εκτός). «Δεν μπορώ να πω ότι με μία νίκη καθαρίσαμε, αλλά ξέρουμε ότι πρόκειται για σημαντικό ματς. Ημασταν σε πολύ καλή κατάσταση αλλά στα δύο τελευταία παίξαμε με τις ομάδες που είναι στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι για να επιστρέψουμε στις νίκες, σε ένα σημαντικό παιχνίδι για μας», δήλωσε ο Χάουι.

Αγωνιστικά νέα: Τσεκ για τον Γκόσλινγκ (χαφ, 24/2) που έλειψε, χτύπησε και θα χάσει το υπόλοιπο ο πολύτιμος Γουίλσιρ (χαφ, 27/0). Πάλι εκτός ο χαφ Σέρμαν (21/0), μακροχρόνια τα άλλα. Bet info: Δέχθηκε γκολ στα 7 από τα 8 τελευταία εντός έδρας παιχνίδια της. Πιθανή ενδεκάδα (4-2-3-1): Μπόρουτς – Α. Σμιθ, Κουκ, Φράνσις, Ντάνιελς – Αρτερ, Γκόσλινγκ – Πιου, Φρέιζερ (ή Στάνισλας), Κινγκ – Αφόμπε ΜΙΝΤΛΕΣΜΠΡΟ Ρεπορτάζ: Η διαφορά της από τη γραμμή υποβιβασμού δεν είναι απαγορευτική (-6 με ματς λιγότερο).

Δεν είναι υπερβολή, όμως, να πούμε, ότι η παραμονή θα κριθεί στα δύο επόμενα: Μπόρνμουθ εκτός, Σάντερλαντ εντός (την Τετάρτη), μέσα σε διάστημα 5 ημερών. Μετά, ακολουθούν Σίτι, Τσέλσι, Σαουθάμπτον, Λίβερπουλ, που σημαίνει δύσκολα τα πράγματα! Το χειρότερο όλων είναι ότι αγωνιστικά δεν πείθει… Είναι η μοναδική ομάδα χωρίς νίκη μέσα στο 2017, με το σερί της να έχει φτάσει στα 14 ματς χωρίς τρίποντο (0-5-9), ενώ είναι η χειρότερη επιθετικά ομάδα στην κατηγορία (μόλις 23 γκολ σε 32 ματς).

Την προηγούμενη αγωνιστική, κόντρα στην Αρσεναλ (1-2), πάλεψε αλλά ως εκεί… Δίκαια έχασε. Εμεινε πίσω στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου, ισοφάρισε με τον Νεγρέδο στο 50', όμως στο 71’ έμεινε ξανά πίσω. Προσπάθησε στο τέλος, αλλά φτιάχνει φάσεις με το… σταγονόμετρο. «Είναι μεγάλη εβδομάδα για μας, είναι ένα πολύ σημαντικό ματς αυτό με την Μπόρνμουθ και το γνωρίζουμε όλοι.

Πλέον τα περιθώρια έχουν στενέψει και μπροστά μας έχουμε ένα από τα πιο κρίσιμα παιχνίδια της σεζόν», δήλωσε ο υπηρεσιακός προπονητής Αγκνιου, που ακόμα δεν έχει κάνει… σεφτέ στον πάγκο της ομάδας. Αγωνιστικά νέα: Προπονήθηκε και είναι ξανά διαθέσιμος ο βασικός Τσέιμπερς (στόπερ, 18/0), που έλειψε περίπου ενάμιση μήνα. Ξαναχτύπησε ο Φάμπιο (μπακ, 18/0) αλλά τελικά δεν είχε κάτι σοβαρό, ενώ ΟΚ είναι και ο φορ Γκεστέντ.

Παραμένουν εκτός ο βασικός γκολκίπερ Βαλντές και ο Λιντμπίτερ (χαφ, 10/1). Bet info: Εμεινε για πρώτη φορά στην ιστορία της χωρίς νίκη στα πρώτα 14 ματς ενός ημερολογιακού έτους. Πιθανή ενδεκάδα (4-3-3): Γκουζάν – Μπαραγκάν, Αγιάλα, Γκίμπσον, Φριέντ – Ντε Ρόον, Κλέιτον, Φόρσο – Ντάουνινγκ, Ραμίρες, Νεγρέδο   ΣΟΥΟΝΣΙ – ΣΤΟΟΥΚ (17:00) Κωδ.

ΟΠΑΠ: 811 Γήπεδο: ΛΙΜΠΕΡΤΙ (20.520), ΣΟΥΟΝΣΙ Απόσταση (χλμ.): 275 Σετ αποδόσεων: 2.20 – 3.25 – 3.50 Α’ ΓΥΡΟΣ: Στόουκ – Σουόνσι 3-1 * Πέρσι η Στόουκ νίκησε πρώτη φορά στο Σουόνσι μετά από 22 χρόνια. Είχαν προηγηθεί 4 νίκες της Σουόνσι και μία ισοπαλία σε 5 ματς. * Στα 7 τελευταία μεταξύ τους στην Πρέμιερ Λιγκ, ανεξαρτήτως έδρας, η Στόουκ έχει 3 νίκες, 3 ισοπαλίες και μόλις μία ήττα.

ΣΟΥΟΝΣΙ Ρεπορτάζ: «Το ματς με τη Στόουκ είναι ένα από τα σημαντικότερα του συλλόγου τα τελευταία χρόνια. Χρειαζόμαστε 3 νίκες στα 5 τελευταία και ίσως δεν αρκούν ούτε αυτές», δήλωσε ο Κλέμεντ μετά την ήττα στο Γουότφορντ (1-0). Δεν ήταν καλή επιθετικά, ενώ το γκολ που δέχθηκε προήλθε από τραγικό λάθος του στόπερ Μόουσον, στο 42’.

Προσπάθησε αλλά με όχι ιδιαίτερα πειστικό τρόπο να φτάσει στην ισοφάριση στο δεύτερο ημίχρονο. Δεν είναι καλά, δεδομένο αυτό, στο 0-1-5 το σερί της, από τις 04/03 έχει να νικήσει. Και, όντως, αν ρίξουμε μια ματιά στο πρόγραμμα, το ματς με τη Στόουκ είναι κομβικής σημασίας για τη Σουόνσι. Ως το φινάλε, λοιπόν, έχει να παίξει με Στόουκ εντός, Γιουνάιτεντ εκτός, Εβερτον εντός, Σάντερλαντ εκτός και Γουέστ Μπρομ εντός.

Ο ίδιος ο Κλέμεντ δηλώσει πριν μερικές εβδομάδες ότι δεν αποκλείεται όλα σε ότι αφορά την παραμονή, να κριθούν τις δύο τελευταίες αγωνιστικές. Αγωνιστικά νέα: Πάλι έξω Κορκ (χαφ, 28/0), Ράνχελ (μπακ, 18/1), νέος τραυματίας ο Ράουτλετζ (εξτρέμ, 27/3) που πάει για επέμβαση. Τσεκ για τον πρώτο σκόρερ Γιορέντε (φορ, 28/11), που εξακολουθεί να έχει ενοχλήσεις.

Bet info: Τα 4 από τα 5 τελευταία παιχνίδια της στο πρωτάθλημα ήταν under. Πιθανή ενδεκάδα (4-3-3): Φαμπιάνσκι – Νότον, Μόουσον, Φερνάντες, Ολσον – Κι, Κάρολ, Φερ – Νάιρσινχ, Σίγκουρντσον, Γιορέντε ΣΤΟΟΥΚ Ρεπορτάζ: Ο βασικός λόγος που δεν είχε προβλήματα παραμονής είναι επειδή τα πήγε εξαιρετικά κόντρα στις ομάδες που βρίσκονται κάτω από αυτήν στη βαθμολογία.

Δίκαια κέρδισε τη Χαλ (3-1), κομβικής σημασίας ήταν οι αλλαγές του Χιουζ στο 58’ (με το σκορ στο 1-1), όπου έβαλε Γουόλτερς και Κράουτς. Το 2-1 ο τελευταίος στο 66’, το 3-1 ο Σακίρι με εντυπωσιακό σουτ στο 80’. Ως μία από τις σημαντικότερες νίκες της σεζόν τη χαρακτήρισε ο Μαρκ Χιουζ, ενώ είχαν προηγηθεί 4 διαδοχικές ήττες. Εφτασε τους 39 βαθμούς, που παραδοσιακά είναι το όριο παραμονής και ως το φινάλε έχει να παίξει με Σουόνσι εκτός, Γουέστ Χαμ εντός, Μπόρνμουθ εκτός, Αρσεναλ εντός και Σαουθάμπτον εκτός.

Αγωνιστικά νέα: Αισιοδοξία ότι ο ηγέτης Αλεν (1ος σκόρερ, 31/6) και ο Γουίλαν (χαφ, 26/0) θα προλάβουν. Δεν αποκλείεται να δούμε μετά από πολλούς μήνες βασικό τον γκολκίπερ Μπούτλαντ, ο οποίος ξεπέρασε πλήρως τον σοβαρό τραυματισμό του. Μακροχρόνια τα άλλα. Bet info: Χωρίς γκολ στις 5 προηγούμενες εξόδους της. Τελευταία φορά που σκόραρε μακριά από το Μπριτάνια ήταν στις 14/01 (στη νίκη 3-1 στο Σάντερλαντ).

Πιθανή ενδεκάδα (3-4-3): Γκραντ – Μουνιέσα, Σόουκρος, Μάρτινς Ιντι –Ντιούφ, Κάμερον, Ανταμ (ή Αλεν), Πίετερς – Αρναούτοβιτς, Σακίρι, Μπεραχίνο   ΧΑΛ – ΓΟΥΟΤΦΟΡΝΤ (17:00) Κωδ. ΟΠΑΠ: 812 Γήπεδο: KCΟΜ ΣΤΕΪΝΤΙΟΥΜ (25.586), ΧΑΛ Απόσταση (χλμ.): 320 Σετ αποδόσεων: 1.87 – 3.50 – 4.40 Α’ ΓΥΡΟΣ: Γουότφορντ – Χαλ 1-0 * Η Γουότφορντ νίκησε στο Χαλ την τελευταία φορά που συναντήθηκαν οι δύο ομάδες (1-0, το 2013).

Είχαν προηγηθεί τρεις νίκες της Χαλ και μία ισοπαλία στα 4 προηγούμενα. ΧΑΛ Ρεπορτάζ: Παρέμεινε χωρίς νίκη εκτός έδρας από τότε που ανέλαβε ο Σίλβα (0-1-6), δίκαια έχασε στο Στόουκ (3-1). Οσο και να πάλευε μπροστά, πίσω τα προβλήματα ήταν και πάλι σημαντικά. Εμεινε πίσω νωρίς (6’) σε ένα γενικά πολύ κακό γι’ αυτήν ξεκίνημα, ανέβηκε στη συνέχεια, ισοφάρισε με τον Μαγκουάιρ (51’), όμως δεν απέφυγε τα λάθη στα μετόπισθεν (μόνιμο πρόβλημα…) και δέχθηκε ακόμα δύο τέρματα.

Τον Αύγουστο πέτυχε τη μοναδική εκτός έδρας νίκη της στο πρωτάθλημα. Τουλάχιστον έμεινε πάνω από τη ζώνη υποβιβασμού, καθώς έχασε και η Σουόνσι. Ανάμεσα στις δύο φαίνεται ότι θα γίνει η μάχη για το ποια θα παραμείνει στην κατηγορία. Αλλη ιστορία τα εντός, που είναι αήττητη με τον Πορτογάλο στον πάγκο (5-1-0). Ως το φινάλε έχει να παίξει με Γουότφορντ εντός, Σαουθάμπτον εκτός, Σάντερλαντ εντός, Πάλας εκτός και κλείνει με την Τότεναμ εντός έδρας.

Αγωνιστικά νέα: Πάλι έξω ο Ομάρ (μπακ, 7/0) που δεν μπόρεσε να ξεπεράσει το πρόβλημα που τον ταλαιπωρεί τον τελευταίο μήνα. Νέος τραυματίας ο Μέιλερ (χαφ, 20/1) που με τον Σίλβα δεν παίζει ιδιαίτερα. Μακροχρόνια τα υπόλοιπα. Bet info: Εφτά σερί over. Πιθανή ενδεκάδα (4-2-3-1): Γιακούποβιτς – Μαγκουάιρ, Ντόουσον, Ρανόκια, Ρόμπερτσον – Χάντλστοουν, Εντιαγέ – Γκροσίτσκι, Μάρκοβιτς, Κλούκας – Νιασέ ΓΟΥΟΤΦΟΡΝΤ Ρεπορτάζ: Μόλις τα πράγματα ζόρισαν έκανε 3 νίκες σε 4 ματς και καθάρισε μια και καλή με την υπόθεση παραμονή, καθώς ξεπέρασε το όριο παραμονής, φτάνοντας στους 40 βαθμούς.

Από ένα τραγικό λάθος αντίπαλου αμυντικού ήρθε το 1-0 κόντρα στη Σουόνσι στο 42’ (με τον Καπού), στη συνέχεια έκανε σωστή διαχείριση και απειλήθηκε ελάχιστα, φτάνοντας δίκαια στην επικράτηση. «Αν δεν σωθούμε και μαθηματικά δεν μπορούμε να μιλάμε για βέβαια παραμονή. Δεν θέλω να χαλαρώσουμε στιγμή, στόχος είναι να κλείσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και να δούμε από τώρα κάποια πράγματα ενόψει της επόμενης σεζόν», δήλωσε ο Ματζάρι.

Ως το φινάλε έχει να παίξει με Χαλ εκτός, Λίβερπουλ εντός, Λέστερ εκτός, Εβερτον εκτός, Σίτι εντός, ενώ υπάρχει και το εξ αναβολής ματς με την Τσέλσι (εκτός, 15/05). Αγωνιστικά νέα: Ο Μπρίτος (στόπερ, 25/1) εξέτισε την ποινή του. Πάλι έξω ο Καμπούλ (στόπερ, 22/2), δύσκολα ο Κάθκαρτ (στόπερ, 15/0), που έλειψε. Μακροχρόνια τα άλλα. Bet info: Πέντε σερί no goal.

Πιθανή ενδεκάδα (4-3-3): Γκόμες – Γιάνμαατ, Πρεντλ, Μπρίτος, Χολέμπας – Ντουκουρέ, Κλέβερλι, Καπού – Νιάνγκ, Αμραμπατ, Ντίνι Πηγή: Kingbet.net 

Παλαιότερα άρθρα του Μάκης Μηνδρινος