1519

Κώστας Ζαφείρης

Οι ανοησίες πληρώνονται

Γεια χαρά σε όλους… Συνήθως τις ανοησίες (άλλη λέξη είχα σκοπό να γράψω) σ’ αυτή τη ζωή τις πληρώνουμε. Κάτι τέτοιο συνέβη χθες για μένα με την Φενέρ. Αφού δεν μου αρέσει το μπάσκετ που παίζει, δεν την πιστεύω και αλλά εκατό «δεν» μαζί, γιατί την έβαλα στο παιχνίδι μου; Η μοναδική δικαιολογία για να «πείσω» τον εαυτό μου ήταν οι απουσίες των Μαδριλένων και η μεγάλη ανάγκη των Τούρκων.

Αλλά και πάλι: δεν υπάρχει σύγκριση ανάμεσα στις δύο ομάδες. Δεν θα το κουράσω άλλο. Εκανα λάθος, το πλήρωσα, πάμε παρακάτω. Κατά τα άλλα, το underάκι στο ΣΕΦ αλλά και η Ζαλγκίρις αποδείχθηκαν σωστές κινήσεις.

Σήμερα, βλέπω εύκολα ή δύσκολα την ΤΣΣΚΑ να φεύγει νικήτρια από το Βελιγράδι. Το μόνο που με χαλάει είναι ότι ο Ερυθρός Αστέρας προέρχεται από συνεχόμενα χαστούκια εντός και εκτός συνόρων και η αλήθεια είναι ότι πάντα φοβάμαι την έδρα του.

Όμως, η ομάδα του Ιτούδη την άκουσε για τα καλά μετά το στραπάτσο στο ΣΕΦ, με τον Βατούτιν να κοιτάζει περίεργα τον Ελληνα προπονητή. Εδώ που τα λέμε δεν είναι λίγο αυτό που έπαθε η «ομάδα του στρατού» στο λιμάνι από τον λαβωμένο Ολυμπιακό. Αλλωστε, η ΤΣΣΚΑ στη φετινή κανονική περίοδο της Ευρωλίγκας δεν παίζει για την πλάκα της (όπως άλλες χρονιές) αλλά για να παραμείνει στην τετράδα προκειμένου να έχει το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ.

Στο Μόναχο, η απογοητευτική Μπάγερν υποδέχεται την Εφές που θα παίξει χωρίς τον ηγέτη της και καλύτερο παίκτη της διοργάνωσης, Λάρκιν, ενώ στα πιτς βρίσκεται και ο Μίσιτς (σπουδαία απουσία και ο Σέρβος γκαρντ). Το προσπερνώ.

Ο Παναθηναϊκός φιλοξενεί στο ΟΑΚΑ την Μπαρτσελόνα, με τον Πιτίνο να προσπαθεί να πείσει τους παίκτες του να βγάλουν μεγαλύτερη προσπάθεια στα αμυντικά τους καθήκοντα.

Την ίδια ώρα, ο Πέσιτς (και όχι μόνο) τα άκουσε από τον κόσμο των «μπλαουγκράνα» για τον αποκλεισμό στο Copa del Rey από την Βαλένθια. Με Τόμας αλλά χωρίς Ουάιλι ο Παναθηναϊκός, έξω οι Ερτέλ και Πάνγκος στην Μπάρτσα. Κυκλώνω το +5,5 των «μπλαουγκράνα».

Η Βαλένθια (σταθερά εκτός δράσης ο σκόρερ Λόιντ) βρίσκει μια Μακάμπι χωρίς τους μόνιμους απόντες (Μπλακ, Γουόλτερς, ΝτιΜπαρτολομέο, Ζούσμαν, Κάσπι) αλλά και τον πολύτιμο ψηλό, Εϊσι που χτύπησε κι αυτός.

Εχουν μικρό προβάδισμα οι «νυχτερίδες» αλλά το 2,20 έγινε 1,70 και έχασε την αξία του.

Καλή συνέχεια σε όλους…

 

Παλαιότερα άρθρα του Κώστας Ζαφείρης