1645

Μάκης Μηνδρινός

Οι αποδόσεις δείχνουν το δρόμο

Χαιρετώ! Ιδιαίτερη μέρα η σημερινή. Μπορεί το betradio να μην επιστρέφει με τη μορφή που το γνωρίσατε και το αγαπήσατε, γυρίζει όμως ένα μικρό μέρος αυτού! Ένα πολύ μικρό δείγμα πήρατε την Τετάρτη, όταν ο Βασίλης κι εγώ κάτσαμε μετά από περίπου 5 χρόνια πίσω από τα μικρόφωνα και κάναμε… προθέρμανση ενόψει του Betsellers Radio που γεννιέται σήμερα!

Κάθε Παρασκευή λοιπόν, εδώ, στο betsellers.

com, θα τα λέμε για δύο ώρες (17:00-19:00) όπως παλιά. Ανάλυση των αγώνων, κουβέντα για τα σημεία, πάρε-δώσε μηνυμάτων μέσω του chat του betsellers, οπότε να είστε όσο μπορείτε διαβασμένοι να τα λέμε καλύτερα! Ξεκινάμε έχοντας την Παρασκευή σίγουρη και από ‘κει και πέρα, μπορούμε να γίνουμε όσο ευέλικτοι θέλουμε.

Μπορεί να αποφασίσουμε να κάνουμε μια εκπομπή την Τρίτη που θα έχει εμβόλιμες στην Αγγλία.

Μπορεί να μας έρθει να κάνουμε μία έκτακτη στη χριστουγεννιάτικη περίοδο που γίνεται χαμός με τους Αγγλους. Μπορεί να κάνουμε και κάποια εκπομπή live, την ώρα των αγώνων. Όλα αυτά είναι πράγματα που θα τα δούμε στην πορεία. Όπως επίσης είναι δεδομένο ότι κάποια στιγμή θα φέρουμε και καλεσμένους. Μπορεί να είναι κάποιος από εσάς (τα μέλη δηλαδή του betsellers), μπορεί και κάποιος άλλος συνάδελφος.

Σημασία έχει ότι σήμερα στις 17:00 ξεκινάμε. Όλα τα άλλα στην πορεία!

Και η έναρξη του Betsellers Radio πέφτει (όχι τυχαία βεβαίως) με την επανέναρξη των πρωταθλημάτων έπειτα από τη δεύτερη διακοπή της σεζόν για τις Εθνικές ομάδες. Ουσιαστικά το προηγούμενο διάστημα, όσο τα πρωταθλήματα είχαν διακοπή, είναι σαν να μην έπαιξα στοίχημα. Ένα σημείο όλο κι όλο το περασμένο Σάββατο, όταν ήμασταν στη Θεσσαλονίκη.

Στην οποία Θεσσαλονίκη για μία ακόμα φορά το καταευχαριστηθήκαμε. Ευτυχώς κάτσαμε μόνο 2 μέρες και επιστρέψαμε στην Αθήνα για να ξεκουραστούμε! Οι ρυθμοί στο διήμερο ήταν εξαντλητικοί. Ωραία εξαντλητικοί βεβαίως!

Πάμε στα στοιχηματικά. Όπως θα δείτε στο πρόγραμμα υπάρχει από Πρέμιερ Λιγκ μέχρι Λιγκ 2. Νάσιοναλ Λιγκ δεν έχει, Βορρά και Νότο λίγα ματς, καθώς διεξάγονται αγώνες Κυπέλλου, είναι ο 4ος προκριματικός, η φάση που μπαίνουν και οι ομάδες της Νάσιοναλ Λιγκ.

Ο επόμενος είναι ο 1ος γύρος όπου αρχίζουν και μπαίνουν και οι παραπάνω κατηγορίες. Υπενθυμίζουμε ότι στον 3ο γύρο, αρχές Ιανουαρίου, θα ξεκινήσουν τις υποχρεώσεις τους στο Κύπελλο οι ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ και της Τσάμπιονσιπ. Πάμε να ξεκινήσουμε γιατί είναι κάμποσα αυτά που θέλω να πούμε.

Πρέμιερ Λιγκ

Το μεγάλο ματς είναι προφανώς το Γιουνάιτεντ – Λίβερπουλ.

Στη μίνι εκπομπή της Τετάρτης σχολιάσαμε με τον Βασίλη την πολύ χαμηλή απόδοση των «ρεντς», πλέον είναι στο 1,65. Είναι η πρώτη φορά από τότε που έχουμε δείγμα με αποδόσεις, που η Λίβερπουλ δίνεται κάτω από 2,00 στο «Ολντ Τράφορντ». Και άλλες φορές τα τελευταία χρόνια ήταν φαβορί αλλά κάτω από 2,00 ποτέ. ΟΚ, υπερβολικό το 1,65 για ένα τέτοιο ματς.

Το έχουμε πει πολλές φορές και όσο γραφικό κι αν ακούγεται, ισχύει 100%. Αυτά τα ματς, αυτά τα ντέρμπι, πολλές φορές έχουν αναστήσει «νεκρούς» και έχουν διαμορφώσει καταστάσεις (αλλαγές προπονητών κ.λπ.).

Εντελώς ψυχρά, για να είμαι απόλυτα ειλικρινής, δεν μου κάνει εντύπωση που το διπλό έχει φτάσει τόσο χαμηλά. Ανοιξε λίγο ψηλότερα, μόλις έγινε γνωστό ότι δεν θα παίξει και ο Ντε Χέα (χτύπησε με την Ισπανία), έδεσε το… γλυκό! Εδώ ταιριάζει η φράση «όπου φτωχός και η μοίρα του».

Και όταν λέω φτωχός προφανώς δεν εννοώ το πορτοφόλι. Η Γιουνάιτεντ έχει που έχει τα προβλήματά της, τη γκρίνια της, τις κακές εμφανίσεις, όμως δεν της πάει και τίποτα, έχει γκίνια. Ούτε αγωνιστικά (αν θυμάστε σύμφωνα με τα xGoals θα έπρεπε να είναι 3η στη βαθμολογία), ούτε εξωαγωνιστικά (τραυματισμοί).

Το πιστεύω ότι αυτά τα ματς είναι διαφορετικά και η φόρμα πάει περίπατο, αλλά η αλήθεια είναι ότι φέτος η Λίβερπουλ είναι σε άλλο επίπεδο. Για την ακρίβεια, και φέτος! Όχι δεν με τρελαίνει η Λίβερπουλ. Γι’ αυτό την κόντραρα και με τη Λέστερ άλλωστε και για μερικά δευτερόλεπτα θα την είχε κάνει τη γκέλα (2-1 με πέναλτι στο 94’).

Και η αλήθεια είναι ότι φαίνεται να τη γυροφέρνει την πρώτη απώλεια βαθμών στην Πρέμιερ Λιγκ. Από την άλλη, όμως, η άλλη όψη του νομίσματος λέει ότι πλέον η Λίβερπουλ έχει μάθει να κερδίζει. Πως ήταν παλιά η Γιουνάιτεντ του Φέργκιουσον που έφτανε το 90’και ήξερες ότι κάτι θα γίνει; Ε, κάπως έτσι είναι και η φετινή Λίβερπουλ. Για μένα No Bet.

* Στοιχηματικά κοιτάζω περισσότερο στα Εβερτον – Γουέστ Χαμ και Γουλβς – Σαουθάμπτον. Ξεκινώντας από το τελευταίο, για τη Γουλβς η διακοπή ήρθε πάνω στην ώρα που άρχιζε να βρίσκει ρυθμό. Δύο σερί νίκες και τεράστιο διπλό επί της Μάντσεστερ Σίτι στο τελευταίο. Πήρε και ψυχολογία, αλλά… διακοπή! Και ξεκινάει πάλι ο… Γολγοθάς με τα διαδοχικά παιχνίδια σε Πρέμιερ και Γιουρόπα Λιγκ.

Η Σαουθάμπτον μπήκε καλά στη σεζόν, όμως το προηγούμενο διάστημα ήρθαν διαδοχικές ήττες. Νομίζω ότι της ταιριάζει το ματς στο «Μόλινιου» και δεν αποκλείσω να «κλέψει» αποτέλεσμα. Το διπλό είναι στο 4,50, προφανώς σηκώνει και κάλυψη.

* Εκείνο όμως που κάνει… μπαμ και ήδη το είπαμε και την Τετάρτη, είναι το διπλό στο Εβερτον – Γουέστ Χαμ.

Στο 3,75 αυτή τη στιγμή. Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να πούμε πολλά: οι δύο ομάδες ξεκίνησαν με κοινό στόχο την 7άδα, κρυφοκοιτάζοντας και σφήνα στην 6άδα. Δικαίως είχαν τέτοιους στόχους, καθώς τα ρόστερ τους είναι τα καλύτερα των μικρομεσαίων ομάδων (μαζί με εκείνο της Λέστερ). Η Γουέστ Χαμ, μάλιστα, είναι και πολύ γεμάτη φέτος, οι παγκίτες μπορούν να κάνουν τη διαφορά ανά πάσα στιγμή.

Η σεζόν βλέπετε πως εξελίσσεται: η Εβερτον είναι εντός ζώνης υποβιβασμού και η περιρρέουσα ατμόσφαιρα ένα χάλι μαύρο. Γκρίνια, ο Σίλβα ένα βήμα από την έξοδο, γενικότερα υπάρχει η αίσθηση πως έρχονται εξελίξεις. Η Γουέστ Χαμ από την άλλη είναι σταθερά στο πρώτο μισό του πίνακα και εκτός έδρας αήττητη, με μία νίκη και τρεις ισοπαλίες.

Τσάμπιονσιπ

Και εδώ δύο σκέψεις, στα Μπλάκμπερν – Χάντερσφιλντ και Ρέντινγκ – Πρέστον. Στο «Ματζέσκι», η Ρέντινγκ θα έχει νέο προπονητή στον πάγκο της, τον Μπόουεν, μέχρι πρότινος τεχνικός διευθυντής. Αντικατέστησε τον Ζοσέ Γκόμες. Είχαμε πει και σε ανύποπτο χρόνο, ειδικά στην αρχή της σεζόν, ότι το υλικό της Ρέντινγκ δεν είναι κακό.

Απλά ο Γκόμες δεν μπόρεσε να δώσει κάτι παραπάνω ώστε η ομάδα να ξεφύγει από τη μετριότητα. Είναι ένα στοίχημα ο Μπόουεν, δεν μπορώ να πω με σιγουριά αν η κίνηση της διοίκησης είναι καλή ή κακή. Θα φανεί. Πάντα, όμως, μια αλλαγή προπονητή φέρνει άλλον αέρα. Τουλάχιστον στην αρχή. Η Πρέστον προφανώς δεν είναι κακή, μιλάμε για την 3η ομάδα του πίνακα.

Απλά εκτός έδρας πάντα είχε τα θεματάκια της…

* Και στο Μπλάκμπερν – Χάντερσφιλντ θα μιλήσουμε για την αύρα του νέου προπονητή. Όταν ανέλαβε ο Κόουλι πριν από περίπου ένα μήνα προσπάθησε να αλλάξει πράγματα, αλλά δεν ήταν εύκολο να φανούν από την αρχή. Όμως σταδιακά η Χάντερσφιλντ εμφανίστηκε βελτιωμένη. Πρώτα ήταν καλή για ένα ημίχρονο απέναντι στη Γουέστ Μπρομ (προηγήθηκε 2-1 στο α’, αλλά δεν άντεξε στο β’), μετά έμεινε στο 1-1 εντός με τη Μίλγουολ, ενώ ακολούθησαν δύο σερί νίκες, 1-0 στο Στόουκ και στο τελευταίο 3-0 τη Χαλ στην πιο πειστική εμφάνιση με τον Κόουλι στον πάγκο.

Δεν είναι ομάδα που χάνει εύκολα η Μπλάκμπερν, όμως νομίζω πως το μομέντουμ είναι με τη Χάντερσφιλντ. Η οποία, παρεμπιπτόντως, έχει σκοράρει σε όλα τα εκτός έδρας παιχνίδια της φέτος. Στο 4,33 το διπλό μπορώ να το συζητήσω σοβαρά.

Λιγκ 1

Με ιδιαιτερότητες το Γουίκομ – Σάντερλαντ, καθώς πριν από λίγες μέρες η διοίκηση της πρώτης έδωσε άδεια στον προπονητή, Εϊνσγουορθ, να μιλήσει με τη Σάντερλαντ.

Γενικά τον Εϊνσγουορθ τον θέλουν πολλοί! Τελικά ο τελευταίος δεν τα βρήκε με τη Σάντερλαντ, η οποία έχει συμφωνήσει με τον Φιλ Πάρκινσον. Δεν θα είναι όμως στον πάγκο αύριο. Ενδεχομένως η Γουίκομ να επηρεαστεί από την όλη φάση με τον προπονητή της και θεωρώ δεδομένο ότι θα έχει προβλήματα παρόμοια της Λίνκολν, αν ο Εϊνσγουορθ αποχωρήσει (τον θέλει η Μίλγουολ).

Στοιχηματικά, όμως, τίποτα.

* Προσοχή στο Φλίτγουντ – Μπέρτον. Εχουμε ξαναμιλήσει για το πόσο επικίνδυνη είναι η Μπέρτον εκτός έδρας. Ομάδα που ξέρει να παίρνει αποτελέσματα μακριά από το σπίτι της, αν την υποτιμήσεις την πάτησες. Δεν γνωρίζω αν η Φλίτγουντ την υποτιμήσει, πιστεύω ότι δεν θα το κάνει λόγω του χαρακτήρα του Μπάρτον.

Λιγκ 2

Αλλαγή προπονητή έχουμε και στη Λέιτον Οριεντ, η οποία ανακοίνωσε τον Καρλ Φλέτσερ, τον έφερε από τις ακαδημίες της Μπόρνμουθ. Μάλλον έπρεπε να γίνει η συγκεκριμένη αλλαγή, καθώς το πείραμα με τον Εμπλετον δεν πέτυχε (παραμένει πάντως στο τεχνικό τιμ) μετά τον σοκαριστικό θάνατο του Εντινμπουργκ το καλοκαίρι.

Αγωνιστικά, πάντως, η Λέιτον ήταν καλή στα τελευταία προερχόμενη από δύο σερί νίκες. Θεωρώ καλή συγκυρία ότι το ντεμπούτο του Φλέτσερ θα γίνει στο εκτός έδρας ματς με την Γκρίμσμπι, η οποία δεν γεμίζει το μάτι όταν παίζει στο σπίτι της και γενικά δέχεται εύκολα γκολ. Επίσης, στο τελευταίο έχασε από την προβληματική φέτος Στίβενεϊτζ με σκορ 2-1 συνεχίζοντας τις προβληματικές εμφανίσεις του τελευταίου μήνα.

Στο 3,80 το διπλό.

Κύπελλο

Υπάρχουν κάποια ματς που κοίταξα παραπάνω και τα έψαξα περισσότερο. Για την ακρίβεια, τέσσερα παιχνίδια είναι αυτά: Τσόρλι – Σπένιμουρ (3,50 το διπλό), Χάβαντ – Ντάλγουιτς (5,00 το διπλό), Μέιντενχεντ – Γουίλντστοουν (3,20 από 4,15 το διπλό) και Σάτον – Μπίλερικεϊ (3,80 το διπλό). Όπως βλέπετε είναι ομάδες Νάσιοναλ, Βορρά και Νότου.

Πιο κάτω, σγχωρνάτε με, δεν γίνεται να πάω! Είναι σαν να ψάχνεις ψύλλους στ’ άχυρα. Εκτός αν έχεις έμπνευση!

Το Χάβαντ – Ντάλγουιτς είναι περισσότερο έμπνευση. Για τη Ντάλγουιτς έχουμε μιλήσει αρκετές φορές, πρόκειται για μια ομάδα που ξεχωρίζει για τις πολλές κοινωνικές δραστηριότητές της. Πολλές δράσεις κατά του σεξισμού, του ομοφοβισμού, του ρατσισμού, στο γήπεδο παίρνουν και τα σκυλάκια τους, γενικά είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα περίπτωση.

Και φέτος είναι καλή και αγωνιστικά. Ισως η Χάβαντ να έχει το μυαλό της περισσότερο στην άνοδο και λιγότερο στα Κύπελλα. Δεν μπορώ να το πω με σιγουριά όμως…

Στο Σάτον – Μπίλερικεϊ έχουμε δύο ομάδες με μία κατηγορία διαφορά. Η Σάτον φέτος δεν κάνει σεζόν ανάλογη της περσινής και αντμετωπίζει αρκετά προβλήματα στη Νάσιοναλ Λιγκ.

Η Μπίλερικεϊ έχει χρήμα, ρόστερ, όμως προς ούτε πέρσι της βγήκε η άνοδος, ενώ και φέτος δεν έχει μπει τόσο δυνατά. Εδώ με χαλάει η απόδοση, θα ήθελα το διπλό παραπάνω από το 3,80 που κυκλοφορεί.

Και στο Τσόρλι – Σπένιμουρ το διπλό θα έπρεπε να είναι ψηλότερα. Μη ξεχνάμε ότι οι δύο ομάδες έχουν μία κατηγορία διαφορά. Εδώ, όμως, εν μέρει δικαιολογείται.

Πέρσι έπαιζαν στην ίδια κατηγορία, ενώ δεν αποκλείω και του χρόνου να παίζουν στην ίδια! Η Τσόρλι έχει πολλά προβλήματα στη Νάσιοναλ Λιγκ, παλεύει-παλεύει, αλλά δεν μπορεί να ξεκολλήσει από τις τελευταίες θέσεις. Η Σπένιμουρ δεν ξεκίνησε καλά στο Βορρά, αλλά τώρα είναι στην καλύτερή της φάση από την έναρξη της σεζόν. Τέσσερις σερί νίκες σε όλες τις διοργανώσεις, 5-2-0 ο απολογισμός της στα 7 τελευταία.

Και στα ματς Κυπέλλου, έστω με πολύ αδύναμες ομάδες, έδειξε διάθεση να προχωρήσει όσο μπορεί. Στο 3,50 το διπλό.

Αυτό που είχα αποφασίσει να παίξω και σήμερα το πρωί ξενέρωσα βλέποντας τις αποδόσεις είναι το Μέιντενχεντ – Γουίλντστοουν. Η γηπεδούχος ξεκίνησε τη σεζόν ως ένα από τα φαβορί για τον υποβιβασμό στη Νάσιοναλ Λιγκ όμως μπήκε δυνατά και έμεινε εκτός επικίνδυνης ζώνης.

Οσο περνάει ο καιρός όμως επιστρέφει στην… κανονικότητα, που σημαίνει μάχη για την αποφυγή του υποβιβασμού. Τέσσερις ήττες και μία ισοπαλία ο απολογισμός της στα 5 τελευταία εντός σε όλες τις διοργανώσεις, ενώ στην έδρα της φέτος κέρδισε μόνο την αδύναμη Τσόρλι. Από την άλλη, η Γουίλντστοουν κάνει πρωταθλητισμό στο Νότο. Για την ακρίβεια, μέχρι τώρα πηγαίνει «τρένο».

Εχει 11 νίκες σε 13 ματς, μακράν την καλύτερη επίθεση (31 γκολ) και δείχνει αποφασισμένη. Εκτός έδρας έχασε μόνο στο πρώτο της, στις 6 Αυγούστου και έκτοτε μετράει μόνο νίκες.

Γιατί ξενέρωσα; Το διπλό χθες ήταν στο 4,15 και σήμερα είναι μαξ στο 3,20! Κάποιοι το έχουν ρίξει και κάτω από 3,00. Τρομερά πράγματα. Προφανώς μπορεί ακόμα να έρθει το διπλό, αλλά στοίχημα παίζουμε.

Άλλο βάζω 1 και παίρνω καθαρά 3,15, άλλο βάζω και παίρνω 2,20 στο ίδιο ματς. Οπότε ή No Bet ή ρίχνουμε κάτι αν η απόδοση ανέβει ξανά.

Στη σούμα. Γουέστ Χαμ (3,75) από Πρέμιερ Λιγκ, Χάντερσφιλντ (4,33) από Τσάμπιονσιπ, Λέιτον Οριεντ (3,80) από Λιγκ 2 και Σπένιμουρ (3,50), Ντάλγουιτς (5,00), Γουίλντστοουν (3,20) και Μπίλερικεϊ (3,80) από Κύπελλο. Στο Κύπελλο οι μεγαλύτερες ενστάσεις μου αφορούν τις αποδόσεις.

Και τώρα που το σκέφτομαι, αν οι μπουκ είναι τόσο μαζεμένοι στα σετ των μικτών ομάδων της Νάσιοναλ Λιγκ, φαντάσου τι θα γίνει στους επόμενους γύρους που μπαίνουν και πιο γνωστές ομάδες… Anyway, θα τα δούμε αυτά όταν έρθει η ώρα. Καταλήγω σε Γουέστ Χαμ, Χάντερσφιλντ και Λέιτον Οριεντ. Θα είχα και τέταρτο, την Γουίλντσοουν αν οι αποδόσεις έμεναν εκεί που ήταν χθες.

Τα λέμε σε λίγο ραδιοφωνικά (17:00-19:00) μέσω του site (συνδέεστε, πατάτε το BETSELLERS RADIO στην κορυφή του site και απλά ακούτε). Νέα στήλη την Τρίτη, με ευρωπαϊκά αλλά και μικρές κατηγορίες Αγγλίας.

 

Παλαιότερα άρθρα του Μάκης Μηνδρινος