3471

Billaras

Οι “γαλατάδες” και το timing…

Σήμερα η στήλη θα είναι κάπως διαφορετική! Πολλές ευχές, πολλή “κουβεντούλα”, λίγο παιχνίδι. Να χαίρεστε λοιπόν το ονομά σας, να σας χαίρονται, Μιχάληδες, Σταμάτηδες, Ταξιάρχες, Στρατήδες (εκ Μυτιλήνης), Άγγελοι και…δεν ξέρω αν ξέχασα κανένα! Εμείς εδώ στο Betsellers να χαιρόμαστε….τον Μάκη! Ναι, Μιχάλης είναι αν δεν το ξέρατε! Πολύχρονος φίλε, συνάδελφε, “μικρέ μου αδερφέ”.

Ο Θεός να μου κλέβει τρίχες και να τις δίνει σε σένα (γέλαγα όσο το έγραφα αυτό, αλλά καλύτερη ευχή δεν σκεφτόμουν, χεχεχεχε). Μετά, πάμε στο..χθες. Γυρίζω λίγο πίσω. Το timing είναι άτιμο πράγμα. Προχθές ας πούμε, μιλώντας με μιά παρέα, θυμήθηκα ότι πχ κόντραρα τη Λίβερπουλ με την Μίντλεσμπρο και την Σουόνσι, δεν μου έκατσε (ενώ καλλίστα μπορούσε) και με την Νιουκάστλ ελέω απόδοσης την άφησα.

Και..έχασε. Ή με την Σίτι. Την κόντραρα με Ρόμα, την κόντραρα με Γιουνάιτεντ, δεν μου έκατσε (ενώ…επίσης μπορούσε), αλλά εκείνη έχασε προχθές από την ΤΣΣΚΑ και πριν λίγο καιρό από την Γουέστ Χαμ. Βλέπεις δηλαδή ξεκάθαρα κάτι, δεν σε γελάνε τα μάτια σου, αλλά σε διάστημα λίγων ημερών το αποτέλεσμα είναι διαφορετικό. Γιατί τα γράφω όλα αυτά; Γιά…χθες.

Σπάνια παίζω Παρασκευή, όπως και ακόμα πιό σπάνια Δευτέρα. Κι όμως, χθες έπρεπε να “σπάσω” τον κανόνα αυτό. Αφού έβλεπα εξ' αρχής ότι η μέρα στοιχηματικά ήταν…καλύτερη από σήμερα. Σπάνιο, αλλά να που συνέβη κι έπρεπε να το εκμεταλλευτώ. Ποιοί ήταν οι “τυχεροί” της υπόθεσης; Οι αναγνώστες της Kingbet. Δώστε βάση όσοι δεν έχετε διαβάσει εφημερίδα! Απόσπασμα πρώτο, copy από το κέιμενο μου που γράφθηκε Πέμπτη μεσημέρι και είχε τίτλο “Οι ταχυδρόμοι και οι γαλατάδες”: “ Τα αφήνουμε όλα και πάμε στα φρέσκα.

Νέο κουπόνι, αλλά…κακό κουπόνι. Ποδοσφαιρικά, είναι ένα κουπόνι γιά…ρομαντικούς. Οταν έχει FA CUP και μάλιστα 1ο γύρο, είναι η χαρά του ποδοσφαίρου. Αλλά στοιχηματικά, το μενού δεν προσφέρει πολλά. Ας μείνουμε λίγο στο FA CUP. Ανεξάρτητα από το πόσα ματς θα βάλει στο κουπόνι ο ΟΠΑΠ, μπορεί να δείτε κάτι ομάδες…απίθανες. Μιλάμε γιά 1ο κανονικό γύρο, έχουν προηγηθεί τέσσερις προκριματικοί.

Και τώρα, έχουμε 80 ομάδες, τις 48 από 1η και 2η Αγγλίας και 32 από μικρότερες κατηγορίες (μέχρι και τις ερασιτεχνικές). Τα…θηρία θα μπούνε στον 3ο γύρο, εκεί που πάντα γίνεται το “μακελειό”, μετά το νέο έτος, φέτος θα παίξουν στις 2 Γενάρη. Από τις 80 ομάδες αυτού του γύρου, πιό ψηλά στην ιεραρχία είναι η Μπρίστολ Σίτι (πρωτοπόρος στην 1η Αγγλίας).

Και πιό χαμηλά, από την…8η κατηγορία στη σειρά (δηλαδή ακόμα τρεις κατηγορίες κάτω από το Κόνφερενς) είναι η Γουόριγκτον Τάουν. Θα δείτε τέτοια σωματεία, εντελώς ερασιτεχνικά με ονόματα όπως… Γουέστον Σούπερ Μάρε (ένα θέρετρο είναι αυτό, κάπου στην θάλασσα λίγο βόρεια του Λίβερπουλ, είναι λίγο…ύβρις το “Σούπερ Μάρε” αλλά δεν πειράζει) ή Χάβαντ & Γουότερλόβιλ, ή Χέμελ Χέμπστεντ.

Παίζουνε…ταχυδρόμοι, υπάλληλοι τραπεζών, γαλατάδες, ότι θέλετε. Αλλά το FA CUP είναι ιερό γιά όλους. Πριν επτά χρόνια, τη σαιζόν 2007-2008, η Χάβαντ που λέγαμε παραπάνω, έκανε το απίθανό. Πέρασε όλους τους προκριματικούς, πέρασε 1ο γύρο (νικώντας την Νοτς Κάουντι), τον 2ο γύρο (νικώντας σε επαναληπτικό την …Σουόνσι που τότε έπαιζε στην 1η Αγγλίας) και έφτασε να παίξει με την Λίβερπουλ στο Ανφιλντ, στον “μαγικό” 3ο γύρο.

Εχασε φυσικά 5-2. Στο ημίχρονο ήταν 2-2 και το “Κοπ” τους αποθέωνε. Η ασήμαντη Χάβαντ “κατέβασε” 6.000 λαού στο Ανφιλντ! Τέτοιες ιστορίες αγνού ποδοσφαίρου γεννάει πάντα το FA CUP. Απόψε ας πούμε, η τηλεόραση αποφάσισε να δείξει το Γουόριγκτον Τάουν-Εξετερ. Την πλέον άγνωστη ομάδα! Πρώτη φορά στην ιστορία της παίζει 1ο κανονικό γύρο αυτή η ομαδούλα που εδρεύει βόρεια, πιό ψηλά από το Μάντσεστερ και ανατολικά του Λίβερπουλ.

Το Γουόριγκτον ήταν στρατηγικής σημασίας γιά τους ρωμαίους πριν χιλιάδες χρόνια, στις όχθες του ποταμού Μέρσεϊ. Η Γουόριγκτον είναι “νέα” ομάδα γιά τα αγγλικά δεδομένα, μόλις το 1961 ιδρύθηκε, στη σκιά του ράγκμπι που έχει την πρωτοκαθεδρία στην περιοχή. Προπονητής ο Σον Ριντ. Στους “αγγλομαθείς” ίσως λέει κάτι το επώνυμό του.

Είναι αδερφός του Πίτερ Ριντ, πασίγνωστου τεχνικού που τώρα βγάζει το ψωμάκι του στην Ινδία, προπονόντας εκεί τον Νικολά Ανελκά. Μέσα στην ομάδα παίζει (αμυντικός) ο Γκρεγκ Ρόμπινσον, αδερφός του Καρλ Ρόμπινσον, προπονητή των ΜΚ Ντονς. Αρα…θα έχουν καλές βοήθειες τεχνικά οι ερασιτέχνες της μικρούλας. Τουλάχιστον δύο καταξιωμένοι προπονητές θα τους…συμπαραστέκονται εκ του μακρώθεν.

Θα γίνει κάποιο θαύμα απόψε με την Εξετερ; Δεν το ξέρω, αλλά ξέρω ότι θα ήθελα να το δω το παιχνίδι, να “μυρίσω” λίγο αγνό ποδόσφαιρο…” Και τελικά, με σκόρερ τον…Ρόμπινσον η Γουόριγκτον σε απόδοση γύρω στο 9.00, κέρδισε την Εξετερ! Τι ψυχή είχαν λίγες μονάδες από την κάβα; Προσεγγίζω …ρομαντικά το ματς (και όλο το FA CUP σε αυτό τον γύρο) και αφήνω έξω εντελώς το ψυχρό στοιχηματικό μέρος.

Κακώς; Προφανώς και ναί. Εύχομαι κάποιοι να μην το έκαναν. Είχε και…συνέχεια όμως το κείμενο. Απόσπασμα-copy νο 2: “Εκτός νησιού, περίπου τα ίδια. Απόψε (σ.σ χθες δηλαδή) έχει ένα σοβαρό και άξιο λόγου αουτσάιντερ (Φραγκφούρτη με σερί καλών διπλών μέσα στην κάκιστη Αλεν) και τρία σωστά φαβορί διάσπαρτα. Γκιμαράες, Ρεν και Μίντιλαντ.

Ισως απόψε να ήταν καλό κάποιο μπετ με κάτι από αυτά, με δεδομένο ότι στο Σαββατοκύριακο έχει ψίχουλα…” Αφού…τα γράφεις βρε Βασιλάκη, τα βλέπεις, γιατί…δεν παίζεις; Πέντε στα πέντε κι εσύ…τίποτα; Με ανατροπή η Γκιμαράες και νικητήριο στο 89', επίσης στο 90' το γκολ η Ρεν, εύκολα η Μίντιλαντ, διπλάρα η Φραγκφούρτη σε μεγάλη απόδοση, κερασάκι η Γουόριγκτον στο 9.

00. Αυτή ήταν η…κουβεντούλα μας γιά χθες. Πέρασαν όλα, δεν έπαιξα, δεν έγραψα εδώ, κακό timing. Και το χειρότερο; Σήμερα είναι γιά καμιά ζεστή σοκολάτα και τηλεόραση, όχι γιά στοίχημα. Τραγικό πρόγραμμα. Αγγλία με μενού…σαρακοστιανό. Τίποτα δεν αξίζει πραγματικά. Οκ, μπορεί να σκάσει κανένα κουφό στο FA CUP, αλλά σε Premier και Championship, μηδέν εις το πηλίκον.

Να μην το παιδεύω, ένα trixie θα παίξω, εξ' ολοκλήρου μη εγγλέζικο και τέλος. Επειδή κακώς δεν έπαιξα χθες, δεν σημαίνει ότι “πρέπει” να το κάνω σήμερα αναγκαστικά! Θα παίξω την Πάτερμπορν στο 4.50, “χρωστάει” ένα καλό διπλό η ομαδούλα, παίζει ωραία μπάλα και η Αουγκσμπουργκ πολύ άχρωμη ομάδα, την είδα την περασμένη εβδομάδα.

Θα παίξω την Ναντ στο 3.10. Σερί διπλά έχει, γκολ δεν τρώει, σε εξαιρετική φόρμα είναι, τι άλλο να πω; Και θα παίξω και Σαμπντόρια στο 2.80. Μόλις μια ήττα φέτος (κι αυτή στο 90' με πέναλτι), ελπίζω να μην γίνει όπως με τη Ρόμα που έμεινε στο 0-0 και το πανηγύριζε (το timing που λέγαμε). Η Μίλαν με την Παλέρμο ήταν γιά το ανάθεμα…. Δεν έχει κάτι άλλο.

Τόσο “στεγνό” Σάββατο είχα καιρό να δώ. Θα παίξω ελάχιστα, θα δώσω ελάχιστη σημασία, περάσουν -δεν περάσουν λίγο θα νοιαστώ εκτός…αν κερδίσουν και τα τρία και το κέρδος (θα) είναι καλό. Ραντεβού αύριο ξανά, που σαφώς έχει περισσότερες επιλογές και θα γίνει πιό καλό παιχνίδι! ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΒΑ: 8.000 μονάδες. Προηγούμενο υπόλοιπο: 6.

960 μονάδες. Ποντάρισμα 8/11: Trixie (2-3): Σαμπντόρια 1 (2.80)-Πάτερμπορν 2 (4.50)-Ναντ 2 (3.10) με 48 μονάδες κάθε δυάδα και 16 στην τριάδα, όλο μαζί 160 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 6.800 μονάδες. Υ.Γ: Η φωτό είναι φυσικά από τους…"γαλατάδες" της Γουόριγκτον, τη χθεσινή νίκη τους και τα πανηγύρια! Αγνό, ωραίο ποδόσφαιρο…

Παλαιότερα άρθρα του Billaras