4254

Billaras

Οι εθνικές θέλουν χρόνο…

Κατ΄αρχήν να ξεκινήσω με τις ευχαριστίες γιά τις ευχές σας. Είδα αυτό που περίμενα, ότι αγαπήσατε το site, ότι σας έγινε συνήθεια, ότι έγινε πραγματικά σημείο συνάντησης πολλών ανθρώπων, που σιγά-σιγά συγχρωτίζονται πέρα από το στοίχημα. Και αρκετοί από εσάς θα το βιώσουν κιόλας αυτό, αύριο βράδυ, στην ταβέρνα “Κορομηλάς” στην Αγία Παρασκευή, όπου έχουμε το…ραντεβού μας κατά τις 9, να φάμε, να πιούμε, να χαλαρώσουμε και να γνωριστούμε! Κατά δεύτερον, θα συνεχίσω το κείμενο με κάτι που έγραψα στην σημερινή Kingbet: Βλέπεις έναν σύλλογο.

Εχουν ήδη μαζευτεί οι παίκτες πάνω από ενάμισι μήνα, έχουν παίξει 5-6 φιλικά και 3-4 επίσημα. Και τον βλέπεις ότι είναι…ασανσέρ. Αλλες ομάδες παραπατάνε, άλλες κάνουν μιά καλή-μιά κακή εμφάνιση, ελάχιστες μπήκαν “στρωτά” και με το πόδι στο γκάζι. Δείτε από Ρεάλ και Παρί, μέχρι όποιο επίπεδο θέλετε. Και μετά, κοιτάς τις εθνικές… Ως την 1η Ιουλίου είχε EURO.

Οι διεθνείς έκαναν διακοπές ως τις 25 περίπου Ιουλίου, μετά πήγαν στους συλλόγους τους, έκαναν προετοιμασία και το τι κάνουν εκεί το…έγραψα παραπάνω. Και τώρα, 7 Σεπτέμβρη, ένας ομοσπονδιακός τεχνικός τους μαζεύει ένα πενθήμερο, έχουν παίξει και ένα ψευτοφιλικό και τους βάζει να παίξουν επίσημο ματς…. Αναρωτηθείτε, μιά ομάδα είναι ένας οργανισμός.

Θέλει τον χρόνο της. Μιά εθνική ομάδα μάλιστα, είναι ένας οργανισμός που δεν είναι “ενιαίος”. Αλλο το σώμα μου που το ξέρω. Κι άλλο να μου πείτε ότι από αύριο θα περπατάω με αλλουνού πόδια, θα γράφω με αλλουνού χέρια και θα σκέφτομαι με αλλουνού το μυαλό! Αυτό είναι οι εθνικές… Στα τελικά μιάς διοργάνωσης μπορείς να ποντάρεις (αν και…είδατε κι εκεί).

Θεωρητικά, ο οργανισμός έχει γίνει ένα. Περίπου μήνα είναι όλοι μαζί πριν τα ματς, ακόμα ένα μήνα με τα ματς, γίνονται σύνολο. Τώρα, 7/9, τι σύνολα θα δούμε;;; Μετά από αυτή την εισαγωγή, μπήκατε στο νόημα. Γενικά δεν πολυπαίζω εθνικές, πόσο μάλλον αρχές Σεπτέμβρη (θυμάστε μιά φάπα της Ελλάδας από την Αλβανία τέτοιες μέρες, αφού…είχαμε κατακτήσει το EURO το 2004;).

Θα είμαι…λιτός, προσεκτικός, θα παίξω ψίχουλα και η σοβαρότερη πρόταση γιά σήμερα (και την Τρίτη), αυτή είναι: Μαζευτείτε, φυλαχθείτε. Εχουμε… μέλλον, η σαιζόν τώρα ξεκίνησε. Τι θα παίξω; Αρχικά είχα μαζέψει 5 ματς από τα 30+ που έχει απόψε. Κύπρο, Ουρουγουάη (αουτσάιντερ), Βέλγιο, Σλοβακία, Μαυροβούνιο (φαβορί). Σήμερα σβήνω τα δύο.

Ουρουγουάη (χωρίς Σουάρεζ) και Σλοβακία (με τρομάζει το άγνωστο της Λιθουάνιας). Και μένω με τα άλλα δύο… Εχω Βέλγιο που -σαφώς θα είναι δημοφιλές μπετ απόψε- έχει ομαδάρα τουλάχιστον στα χαρτιά. Θα θυμάστε, το έγραφα και στο EURO ότι έπρεπε να είναι εκεί. Αν μου βρείτε πολλές ομάδες να έχουν κεντρικούς μπακ Κομπανί-Βερμαλεν και τετράδα χαφ Αζαρ-Ντεμπελέ-Φελαϊνί-Βίτσελ, και μπροστά Μιραλάς-Ντεφούρ-Ντε Καμάργκο-Λουκάκου, να μου την δείξετε και μένα! Τεράστιο ταλέντο όλοι, ιδανική φουρνιά.

Και η Ουαλία με ένα (τεράστιο) Μπέιλ και μετά… άντε και λίγο Αλεν και λίγο Ράμσι και πάπαλα. Λείπει και ο Μπέλαμι, ενώ στον πάγκο είναι ο (κατ' εμέ) τυχοδιώκτης Κόλεμαν. Εχω Μαυροβούνιο. Είδα και Φιόρε και Γιούβε. Και ο Γιόβετιτς και ο Βούτσινιτς είναι σε φόρμα από νωρίς. Ειδικά ο Γιόβετιτς. Καυτή έδρα στην Ποτγκόριτσα, ομάδα που σαφώς είναι σε σταθερή ανοδική πορεία.

Και αντίπαλος η …ρηχά νερά (το είδατε και στο EURO) Πολωνία. Σωστός ο άσος. Τέλος, έχω Κύπρο. Συγγνώμη, οκ, το 2009 είχαμε Αλβανία-Κύπρος 6-1. Αλλά…πιό πριν; 2-3 το 1998, 0-0 το 2000, και 1-2 το 2004. Ποιά είναι η Αλβανία στον παγκόσμιο ποδοσφαιρικό χάρτη γιά να πληρώνει 1.80 ως 1.95; Και οκ, να πω το αντίστοιχο; Ποιά είναι η Κύπρος; Να πω “καμιά”; Να το πω (που δεν ισχύει, το κυπριακό ποδόσφαιρο κάνει βήματα μπροστά).

Αν παίζουν δύο ομάδες της “βάσης”, πως η μιά δίνει 1.90 και η άλλη 4.00;; Αφού…ίδιες είναι! Ο άσος έπρεπε να είναι στο 2.35 και το διπλό στο στο 2.75. Αυτές είναι οι σωστές αποδόσεις στα μάτια μου. Φαβορί δηλαδή η Αλβανία, σωστό. Αλλά η ψαλίδα πολύ πιό μικρή… Δεν ασχολούμαι με τίποτα άλλο. Μιά δυάδα απόδοσης 4.14 (Βέλγιο 2 και Μαυροβούνιο 1) και ένα μονό στο 4.

8 (του ανταλλακτηρίου) γιά την Κύπρο. Εδώ, αν με ευνοήσει το ματς, θα γίνει trading, εννοείται!! Ποντάρισμα…light. Πολύ χαλαρό. Φαίνεται και από τις μονάδες. Τίποτα παραπάνω. Γιά την εθνική δεν έχω καθαρή άποψη, εκτιμώ ότι η απουσία Καραγκούνη είναι καταλυτική (όχι τόσο αγωνιστικά, όσο ψυχολογικά), με δίδυμο Τζιόλη-Κατσουράνη στα χαφ, το ματς το φοβάμαι και δεν το κρύβω.

Μακάρι να μας πάνε όλα καλά, να κερδίσουμε και να μπούμε με το δεξί στα προκριματικά. Και να “έβλεπα με τρέλλα” την Εθνική πάντως, σε αυτές τις αποδόσεις δεν θα την ακούμπαγα. Είναι κάτι σαν…νόμος. Εθνική και απόδοση φαβορί δεν πάνε μαζί. Οπως εννοείται, δεν παίζω και κάτι αστείες αποδόσεις σε Ιταλίες, Ολλανδίες κλπ. Ας…έρθουν όλα.

Το κεφάλι μου στον ντορβά δεν τον βάζω και το εξήγησα στον πρόλογο το γιατί. Ραντεβού στις 5 (γιά ένα δύωρο) στο www.betradio.com όπου θα μιλήσουμε γιά όλα τα ματς και τα αυριανά εγγλέζικα. Νέα στήλη (αρκετά χαλαρή) αύριο κατά τις 2. Και φυσικά αύριο βράδυ έχουμε και..ένα ακόμα ραντεβού με πολλούς από εσάς, στο ταβερνάκι! ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΒΑ: 20.000 μονάδες.

Νέο υπόλοιπο: 19.500 μονάδες. Ποντάρισμα 7/9: Μονό αποδεκτό: Αλβανία-Κύπρος 2 (4.80), 60 μονάδες. Δυάδα: Μαυροβούνιο 1-Βέλγιο 2 (4.14), 100 μονάδες. Νέο υπόλοιπο:19.340 μονάδες.

Παλαιότερα άρθρα του Billaras