975

Μάκης Μηνδρινός

Οι εκπλήξεις του Λιγκ Καπ

Χαιρετώ! Εδώ είμαστε ξανά, μετά από περίπου 2,5 εβδομάδες και ελπίζω να σας βρίσκω όλους καλά, με γεμισμένες τις μπαταρίες και έτοιμοι για τη νέα σεζόν! Καλό Χειμώνα εννοείται πως δεν λέμε ακόμα, αργεί ακόμα ο Χειμώνας! Καλή σεζόν, λοιπόν, με υγεία πάνω απ’ όλα και με την ελπίδα ότι φέτος όλα θα κυλήσουν πιο φυσιολογικά σε σχέση με τον προηγούμενο 1,5 χρόνο.

Η επαφή μου με τα ποδοσφαιρικά τεκταινόμενα το διάστημα των 2,5 αυτών εβδομάδων ήταν μικρή. Παρακολουθούσα επιφανειακά περισσότερο, οτιδήποτε είχε να κάνει με τις Αγγλίες. Από Πρέμιερ Λιγκ μέχρι Λιγκ 2. Αυτά δηλαδή που με ενδιαφέρον περισσότερο και στοιχηματικά. Με Νάσιοναλ Λιγκ δεν έχω ασχοληθεί ακόμη, όμως το επόμενο διάστημα θα γίνει κι αυτό.

Προφανώς δεν έκατσα να δω αγώνες ολόκληρους, αν και την προηγούμενη αγωνιστική την «είδα» καλύτερα χθες και σήμερα που επέστρεψα στο γραφείο, με reports, highlights και όλα αυτά τα απαραίτητα. Η αλήθεια, πάντως, είναι ότι με τα έως τώρα αποτελέσματα, σε αυτό το μικρό δείγμα που έχουμε, δεν βλέπω κάτι που να με ξαφνιάζει πολύ, είτε ευχάριστα είτε δυσάρεστα, σε σχέση πάντα με τα όσα είχα κατά νου στο ξεκίνημα των διοργανώσεων.

Ή, τελοσπάντων, είναι πολύ λίγα αυτά που με ξαφνιάζουν…

Πάμε στα φρέσκα. Δεύτερος γύρος του Λιγκ Καπ Αγγλίας μπροστά μας, μπαίνουν και οι ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ, με εξαίρεση τις Ευρωπαίες. Παραδοσιακά έχουμε εκπλήξεις, αυτές έχει νόημα να κυνηγήσουμε και τώρα. Παρακάτω τα ματς που έχω ξεχωρίσει εγώ για πιθανές εκπλήξεις, προφανώς δεν γίνεται να παιχτούν όλα, δεν γίνεται να έρθουν όλα.

Εκπλήξεις παίζουμε με ό,τι αυτό συνεπάγεται!

Νόριτς – Μπόρνμουθ 2 (4,10): Εντός προγράμματος οι ήττες της Νόριτς στην επιστροφή της στην Πρέμιερ Λιγκ, από Λίβερπουλ και Σίτι. Με τη Λέστερ να ακολουθεί, είναι βέβαιο ότι ο Φάρκε θα κάνει κάμποσες αλλαγές στην ενδεκάδα. Ιδανικά θα ήθελε μια νίκη περισσότερο για ψυχολογικούς λόγους, αλλά δεν ξέρω αν αυτό αρκεί για να αποκλείσει τη Μπόρνμουθ.

  Η Μπόρνμουθ μπήκε καλά στην Τσάμπιονσιπ, την έχω ικανή για το διπλό, δεν ξέρω βέβαια πόσο πολύ θα το κυνηγήσει από τη στιγμή που ακολουθεί εκτός έδρας ματς με τη Χαλ και σίγουρα το πρωτάθλημα ο βασικός στόχος της.

ΚΠΡ – Οξφορντ 2 (4,05): Η ΚΠΡ είναι αήττητη σε όλες τις διοργανώσεις, όμως αφενός έρχεται από γκέλα γλιτώνοντας μάλιστα στο… τσακ (2-2 με την Μπάρνσλεϊ ενώ βρέθηκε πίσω 2-0 και ισοφάρισε στις καθυστερήσεις), αφετέρου δεν είναι ομάδα που κυνηγάει πολύ αυτές τις διοργανώσεις.

Στον προηγούμενο γύρο πέρασε στα πέναλτι τη Λέιτον Οριεντ, ομάδα της Λιγκ 2 και γενικά έχει αρκετούς πρόωρους αποκλεισμούς τα προηγούμενα χρόνια. Η Οξφορντ από την άλλη συνηθίζει να κυνηγάει πορείες στα Κύπελλα, είναι σε καλή κατάσταση παρά την ήττα από την Μπόλτον την προηγούμενη αγωνιστική και θα έχει αρκετό κόσμο στο πλευρό της.

Σουόνσι – Πλίμουθ 2 (5,20): Λέγαμε και πριν από την έναρξη της σεζόν ότι ενδεχομένως η Σουόνσι να έχει θέματα ειδικά στο ξεκίνημα, λόγω της αλλαγής προπονητή αργά μέσα στο καλοκαίρι. Και όντως δεν έχει ξεκινήσει καλά, αν και το Σάββατο πήρε την πρώτη της νίκη μετά από τέσσερις αγωνιστικές. Από την άλλη, η Πλίμουθ έχει μπει φορτσάτη στη Λιγκ 1, πέρασε «αέρα» την Πίτερμπορο στην προηγούμενη φάση (4-0) του Λιγκ Καπ, γενικά είναι καλά.

Από τις πιθανές εκπλήξεις του συγκεκριμένου γύρου.

Μπρέντφορντ – Φόρεστ Γκριν 2 (7,20): Προφανώς η Μπρέντφορντ είναι φαβορί, τις δύο ομάδες χωρίζουν τέσσερις κατηγορίες. Μπήκε καλά η Λονδρέζα στην Πρέμιερ, αήττητη σε δύο ματς, αλλά μπροστά της έχει την Αστον Βίλα και η παραμονή είναι ο μεγάλος φετινός στόχος. Δεδομένο το ροτέισον από τον Φρανκ.

Η Φόρεστ Γκριν ξεκίνησε φουριόζα τη Λιγκ 2, μόνο νίκες έως τώρα, εντυπωσιακή επιθετικά, δείχνει έτοιμη να κάνει την υπέρβαση φέτος. Κλασικά κυπελλικό ματς και εδώ έχει νόημα να δούμε την έκπληξη.

Στόουκ – Ντόνκαστερ 2 (6,70): Η Στόουκ έψαχνε ένα καλό ξεκίνημα στην Τσάμπιονσιπ για να το πιστέψει και να μπει με καλή ψυχολογία.

Και έτσι έγινε. Πατάει καλά, τα πρώτα δείγματα είναι πολύ ενθαρρυντικά ενόψει της συνέχειας και η άνοδος είναι το μεγάλο φετινό της στοίχημα. Η Ντόνκαστερ από την άλλη, δεν μπήκε ανάλογα καλά στη Λιγκ αν και έρχεται από θετικό αποτέλεσμα απέναντι στην Πόρτσμουθ (0-0). Είναι δεδομένο ότι θα κυνηγήσει μια καλή εμφάνιση και την πρόκριση, τόσο για αγωνιστικούς όσο και ψυχολογικούς λόγους.

Η Στόουκ έχει τη Φούλαμ μπροστά της, πολύ δύσκολο ματς, όμως ο Ο’Νιλ ξεκαθάρισε ότι θα παρατάξει δυνατή ενδεκάδα.

Νιούπορτ – Σαουθάμπτον 1 (5,30): Κλασική ομάδα Κυπέλλου η Νιούπορτ, ειδικά όταν παίζει εντός έδρας συνηθίζει να κάνει πολλές… κηδείες. Προφανώς θα το κυνηγήσει πολύ απέναντι σε ένα δυνατό όνομα, μια ομάδα της Πρέμιερ Λιγκ.

Η Σαουθάμπτον έρχεται από καλό αποτέλεσμα απέναντι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (1-1), πρώτος βαθμός φέτος, ενώ το Σάββατο ανεβαίνει στο Νιουκάστλ. Προϋποθέσεις για έκπληξη και εδώ, με το σετ να είναι αρκετά προσεκτικό.

Σ’ αυτά επικεντρώνομαι, αλλά προφανώς δεν θα παιχτούν όλα. Για αρχή αφήνω εκτός της Νιούπορτ που παίζει αύριο.

Το βλέπουμε ξανά μέχρι αύριο. Από τα σημερινά θα παίξω Πλίμουθ, Οξφορντ και θα ρίξω μία ψιλή στη Φόρεστ Γκριν. Για πρώτη φορά φέτος θα βάλω τα ματς στο πινακάκι, αλλά εννοείται ότι ξεκινάω πολύ χαλαρά.

Παλαιότερα άρθρα του Μάκης Μηνδρινος