1902

Μάκης Μηνδρινός

Οι μεταγραφές βάζουν… φρένο

Καλό μήνα! Δεν ξέρω από πού να ξεκινήσω! Καταρχάς επιβεβαιώθηκε ότι η Μπίλερικεϊ ήταν το λάθος του κουπονιού. Γιατί άλλο απλά να το λες και άλλο να επιβεβαιώνεται κιόλας. Σημείο για μάξιμουμ 2.00 ήταν αουτσάιντερ στο 2.65. Το έχουμε ξαναπεί, το γεγονός ότι τα περισσότερα λάθη τα βρίσκουμε στις μεγάλες αποδόσεις δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν και στις μικρότερες.

Απλά είναι πιο σπάνια και δεν κάνουν τόσο… μπαμ.

Στα υπόλοιπα, ήταν ένα διήμερο αγγλικό. Ηταν ο ορισμός του «κλασικό στοιχηματικό αγγλικό διήμερο». Για τα της Πρέμιερ Λιγκ τα ξέρετε, τα είδατε. Από τις γκέλες των Σίτι, Λίβερπουλ και Γιουνάιτεντ μέχρι την 4άρα της Τσέλσι στο Μπόρνμουθ. Στις μικρές είχε ακόμα μεγαλύτερο… χαβαλέ.

Σ’ αυτά που επέλεξα εγώ είδα την Πίτερμπορο να κάνει ένα εξαιρετικό β’ ημίχρονο και να ισοφαρίζει στο τέλος δίχως να ολοκληρώνει την ανατροπή. Είδα την Μπράντφορντ να κερδίζει 3-1 ως το 76’, να ισοφαρίζεται σε 3-3 στο 93’ και να κάνει το 4-3 στο 96’! Είχα ένα στο χέρι και περίμενα την Ρέντινγκ να κρατήσει το προβάδισμά της (ξεκίνησε στις 22:00 και όχι στις 21:45).

Και φτάνει το 93’ και ισοφαρίζει η Μπόλτον! Μιλάμε για πανικό στις καθυστερήσεις.

Να χάνει και να κερδίζεις σημεία στις καθυστερήσεις την ίδια μέρα. Συμβαίνει συχνά στην Αγγλία, ξέρω πολλούς που «έκοψαν» το Νησί, που σταμάτησαν να παίζουν Αγγλία, λόγω αυτής της τρέλας. Του απρόοπτου. Του αν δεν σφυρίξει ο διαιτητής δεν έχει τελειώσει τίποτα.

Του όλοι κερδίζουν όλους. Του ό,τι σκορ και να έχουμε κατά τη διάρκεια του αγώνα, δεν σκίζεται κανένα δελτίο.

Πάμε στα φρέσκα. Οι μεταγραφές ολοκληρώθηκαν χθες και πάντα η επόμενη αγωνιστική μετά το τελείωμα των μεταγραφών είναι πολύ δύσκολη – επικίνδυνη. Αναφέρομαι κυρίως στις μικρές κατηγορίες που παίρνουν πολλούς παίκτες ώστε να βγει το υπόλοιπο.

Υπενθυμίζω πως από τη στιγμή που άλλαξαν οι κανονισμοί με τους δανεικούς, οι ομάδες είναι αναγκασμένες να κάνουν όλες τις κινήσεις τους μέσα στις μεταγραφικές περιόδους.

Εγινε χαμούλης στις μικρές κατηγορίες χθες. Δυο-δυο, τρεις-τρεις ανακοίνωναν τους παίκτες οι ομάδες, οπότε όπως καταλαβαίνετε το μπέρδεμα είναι μεγάλο και δεν μπορείς να πεις τίποτα με σιγουριά.

Θα παίξουν; Δεν θα παίξουν; Θα βοηθήσουν; Δεν θα βοηθήσουν; Ενισχύθηκαν; Αποδυναμώθηκαν; Είναι όλα στον… αέρα! Οπότε συνιστώ ψυχραιμία αυτή την αγωνιστική.

Από την άλλη, στην Πρέμιερ Λιγκ τα πράγματα ήταν πολύ ήσυχα χθες. Η πιο ήσυχη μεταγραφική περίοδος στο Νησί από το 2012. Με το ζόρι 50 εκατ. λίρες έφτασαν τα έξοδα των ομάδων για μεταγραφές την τελευταία ημέρα, πόσο «αστείο» σε σχέση με όσα είδαμε τα προηγούμενα χρόνια (πέρσι οι ομάδες μόνο την τελευταία ημέρα σπατάλησαν 150 εκατ.

λίρες).

Επιγραμματικά να πούμε τα σημαντικότερα της τελευταίας ημέρας στην Πρέμιερ Λιγκ:

* Η Κρίσταλ Πάλας έκανε την έκπληξη αποκτώντας τον Μπατσουαγί. Εξαιρετική κίνηση, καθώς δεν έχει το εύκολο γκολ.

* Η Νιουκάστλ έκανε ρεκόρ μεταγραφής δίνοντας 20 εκατ. λίρες στην Ατλάντα για να πάρει τον μεσοεπιθετικό Αλμιρόν (φωτό).

Δεν τον έχω δει, μου είπαν τα καλύτερα… Επίσης, η Νιουκάστλ πήρε και τον Ιταλό μπακ Μπαρέκα από τη Μονακό.

* Η Γουλβς αγόρασε τον Τζόνι Κάστρο από την Ατλέτικο με 15 εκατ. λίρες, έπαιξε δανεικός το πρώτο 6μηνο έχοντας πολύ καλή παρουσία.

* Η Λέστερ έφερε τον χαφ Τίλεμανς από την Μονακό και έδωσε τον Αντριεν Σίλβα στους Μονεγάσκους.

* Η Φούλαμ πήρε τον εξτρέμ Μάρκοβιτς από τη Λίβερπουλ και τον χαφ Νορντβάιτ από τη Χόφενχαϊμ.

* Το… κερασάκι στην τούρτα ήρθε από την Μπέρνλι, που έκανε τη μεταγραφή του χειμώνα: Πίτερ Κράουτς κύριοι! Ο άνθρωπος που έχει φτάσει τα 38 και έχει πετύχει 108 γκολ στην Πρέμιερ Λιγκ επιστρέφει στην κορυφαία κατηγορία αφήνοντας τη Στόουκ.

Με βάση το στυλ των ομάδων της Πρέμιερ, μόνο η Μπέρνλι θα μπορούσε να τον πάρει!

Πάμε στα στοιχηματικά. Θα δείτε ότι δεν υπάρχει πλήρες πρόγραμμα σε Νάσιοναλ Λιγκ και Βορρά, λόγω FA Trophy. Πάμε να ξεκινήσουμε με την Πρέμιερ Λιγκ.

Πρέμιερ Λιγκ

Λονδρέζικο ντέρμπι το Κρίσταλ Πάλας – Φούλαμ. Και ειδικά για τη Φούλαμ είναι πολύ κρίσιμο.

Όχι δίχως αύριο, αλλά κρίσιμο. Είναι στους 17 βαθμούς και η τελευταία που σώζεται (Μπέρνλι) έχει 21. Η Φούλαμ θα ψάξει την πρώτη της εκτός έδρας νίκη στην Πρέμιερ: είναι η μοναδική ομάδα ως τώρα που δεν έχει διπλό. Από την άλλη, η Κρίσταλ Πάλας είναι πολύ πιο αποτελεσματική εκτός απ’ ό,τι εντός έδρας. Δύο φορές έχει κερδίσει όλες κι όλες στο Σέλχαρστ Παρκ, ενώ σε 11 παιχνίδια συνολικά βρήκε δίχτυα μόλις 6 φορές (ένα αυτογκόλ και δύο πέναλτι!).

Αυτά με τους αριθμούς, οι οποίοι παίζουν ρόλο αλλά για μένα όχι τον πρωτεύοντα. Θα σταθώ περισσότερο στο αγωνιστικό κομμάτι και στις απουσίες. Η Πάλας δεν ήταν κακή στο Σαουθάμπτον, αλλά είπαμε, εκτός έδρας παίζει καλύτερα. Η Φούλαμ είχε δύο πρόσωπα στο μεσοβδόμαδο με την Μπράιτον. Στο πρώτο έμεινε πίσω 0-2 και ήταν τυχερή που το σκορ δεν πήρε μεγαλύτερες διαστάσεις.

Στο δεύτερο ήταν απολαυστική χωρίς κανένα ίχνος υπερβολής. Ανατροπή, 4 γκολ, 3 δοκάρια. Ηταν ένα από τα πιο γεμάτα ημίχρονα ομάδων που έχω δει φέτος.

Η Πάλας έχασε με κόκκινη τον ηγέτη της, τον Ζαχά. Δίχως τον Ζαχά ο απολογισμός της είναι 12 ήττες και μία νίκη στα 13 τελευταία! Είναι τιμωρημένος λόγω… χαζής αποβολής στο μεσοβδόμαδο.

Επιπλέον, βγήκαν τραυματίες άλλα δύο βασικά στελέχη της ραχοκοκαλιάς: ο στόπερ Τόμκινς και ο χαφ Κουγιατέ. Η Φούλαμ έχει αμφίβολο τον Σίρλε, που εννοείται πως θα ήθελα να παίξει, αλλά προσωπικά δεν τον θεωρώ βαρόμετρο.

Να αναφέρουμε και σαν έξτρα στοιχείο ότι ο προπονητής της Πάλας, είχε πολύ επιτυχημένο πέρασμα από τη Φούλαμ από το 2007 ως το 2010, οδηγώντας την μάλιστα στον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ (όπου έχασε από την Ατλέτικο Μαδρίτης).

Προφανώς δεν υπονοώ κάτι, δεν γίνεται ο Χόγκσον να σφυρίξει αδιάφορα, η Πάλας θέλει και αυτή βαθμούς. Απλά είναι κι αυτό ένα στοιχείο. Η απόδοση του διπλού άνοιξε πάνω από το 4,00, πλέον είναι εκεί κάπου στο 4,00. Η αλήθεια είναι ότι θα ήθελα να μην κάνει ντεμπούτο ο Μπατσουαγί στην Πάλας, δεν έχουν βγει ακόμα λεπτομέρειες (αν θα παίξει, πόσο μπορεί να παίξει κ.

λπ.). Λογικά θα μάθουμε μέσα στη μέρα, που έχει τις συνεντεύξεις Τύπου.

Εβερτον – Γουλβς: Και εδώ θα μιλήσουμε με αγωνιστικά δεδομένα. Η Εβερτον κέρδισε πολύ δύσκολα στο Χάντερσφιληντ μεσοβδόμαδα, ήταν και τυχερή που δεν δόθηκε εις βάρος της πέναλτι, γενικά δεν έπρεπε να πάρει τους τρεις βαθμούς. Και έχουμε αναφέρει ξανά πως κόντρα σε ομάδες με σφιχτές άμυνες, σε ματς που δεν είναι ανοιχτά σε ρυθμό, δυσκολεύεται.

Η Γουλβς, από την άλλη, παρουσίασε μια ωραιότατη παράσταση μεσοβδόμαδα. Το 3-0 επί της Γουέστ Χαμ την αδικεί. Επαιξε ωραία μπάλα, έφτιαξε πολλές ευκαιρίες, απλά για μία ακόμα φορά δεν ήταν τόσο αποτελεσματική όσο θα έπρεπε. Αν ήταν, το σκορ θα είχε πάρει διαστάσεις θριάμβου. Πιστεύω ότι η Γουλβς μπορεί να το κάνει, αλλά για να είμαι ειλικρινής κολλάω λίγο στην απόδοση.

Σωστό το 3,40, αν τσιμπήσει προς τα πάνω το συζητάμε σοβαρά.

Τσάμπιονσιπ

Μόνο για το Μπρέντφορντ – Μπλάκμπερν μπορεί να γίνει κουβέντα κι αυτό λόγω απόδοσης. Εχουμε δύο ομάδες που είναι καλά. Η Μπρέντφορντ βρήκε την άκρη σιγά σιγά και τρέχει ένα αήττητο 8 αγώνων σε όλες τις διοργανώσεις. Η Μπλάκμπερν έκανε 4 σερί νίκες και προέρχεται από μια εντυπωσιακή εμφάνιση απέναντι στη Χαλ (3-0).

Υπολογίζοντας τις εκτός έδρας αδυναμίες που βγάζει η Μπλάκμπερν (κέρδισε στο τελευταίο εκτός της Μίλγουολ, αλλά νωρίτερα ήταν χωρίς διπλό από αρχές Οκτώβρη), θα έπρεπε το διπλό να δίνει γύρω στο 3,60-3,70. Και είναι στο 4,20.

Λιγκ 1

Στο Μπάρνσλεϊ – Σκάνθορπ οι μπουκ μας πετάνε το μπαλάκι. Κι εμείς πρέπει να αποφασίσουμε αν θα το κρατήσουμε ή αν θα το πετάξουμε πίσω.

Αναμετρώνται δύο από τις πιο φορμαρισμένες ομάδες στην κατηγορία και προφανώς οι μπουκ «παίζουν» με το όνομα και το εντός έδρας αήττητο της Μπάρνσλεϊ. Πάρε 1,45 τον άσο και 8,00 το διπλό! Ακόμα και με την ουραγό της κατηγορίας να έπαιζε η Μπάρνσλεϊ το 8,00 θα το θεωρούσα υπερβολικό. Ακόμα περισσότερο τώρα που αντιμετωπίζει μια ομάδα που είναι καλά.

Η Σκάνθορπ έκανε τρία διπλά στις ισάριθμες τελευταίες εξόδους της, σε Πίτερμπορο, Γουόλσολ και Φλίτγουντ. Είναι και ενισχυμένη, έτοιμοι για ντεμπούτο δύο παίκτες που πήρε χθες από την Τσάμπιονσιπ (έναν από τη Λιντς, έναν από την Αστον Βίλα). Η Μπάρνσλεϊ τη γλίτωσε στο… τσακ κόντρα στην Οξφορντ: 2-0 πίσω, τυχερή σε δύο δοκάρια της αντιπάλου, στο τέλος έσωσε το βαθμό.

Λιγκ 2

Εδώ έγινε ο μεγαλύτερος χαμός μεταγραφικά. Παίκτες πήγαν και ήρθαν, άντε βγάλε άκρη. Αυτό που… μαγνητίζει για διάφορους λόγους είναι το Εξετερ – Ντονς. Λόγω και Τίσντεϊλ προφανώς. Ο άνθρωπος που ήταν 12 χρόνια στον πάγκο της Εξετερ και από το καλοκαίρι βρίσκεται σε εκείνον των Ντονς, επιστρέφει στο γήπεδο που αγαπήθηκε όσο λίγοι.

Ούτε οι μεν ούτε οι δε είναι στο τοπ της φόρμας τους, παρ’ όλα αυτά επειδή την Ντονς δεν την εμπιστεύομαι καθόλου εκτός έδρας, για να είμαι ειλικρινής τσέκαρα τον άσο σε απόδοση αουτσάιντερ. Στο 3,00 είναι πλέον, άνοιξε αρκετά πιο πάνω…

Νάσιοναλ Λιγκ/Βορράς/Νότος

Στη Νάσιοναλ Λιγκ έχει 4 ματς όλα κι όλα, κανένα στοιχηματικό ενδιαφέρον.

Στο Νότο, η Μπίλερικεϊ είναι πάλι αουτσάιντερ, αλλά αυτή τη φορά εκτός έδρας και σε ματς κόντρα στην πολύ φορμαρισμένη Γουίλντστοουν. Εδώ, όχι, δεν θα ακολουθήσω. Η Γουίλντστοουν έκανε πολύ μεγάλη νίκη την προηγούμενη αγωνιστική απέναντι στη Γουόκινγκ.

Στο Βορρά, θεωρώ ότι είναι πολύ επικίνδυνο το Μπόστον Γιουν. – Γιουνάιτεντ οφ Μάντσεστερ, με το διπλό στο 4,50.

Απλά κι αυτή η Γιουνάιτεντ είναι ένα βήμα μπρος και τρία πίσω. Πιο αποτελεσματική εκτός έδρας απ’ ό,τι εντός αλλά είναι ανάλογα πως θα ξυπνήσει!

Στη σούμα. Όπως καταλαβαίνετε, ελάχιστα πράγματα. Κακή αγωνιστική στις περισσότερες κατηγορίες, έσκασαν και οι μεταγραφές και… έδεσε! Μιλήσαμε για Γουλβς (3,40) και Φούλαμ (4,00) στην Πρέμιερ Λιγκ.

Για Μπλάκμπερν (4,20) στην Τσάμπιονσιπ. Για Σκάνθορπ (8,00) στη Λιγκ 1 και για Εξετερ (3,00) στη Λιγκ 2. Σε δύο ματς καταλήγω. Φούλαμ και Σκάνθορπ, τη δεύτερη έτσι για το… γαμώτο. Αν είναι να χάσει εντός έδρας η Μπάρνσλεϊ ας χάσει κόντρα σε μια φορμαρισμένη ομάδα, στο 8,00. Υπομονή συνιστώ, είναι αγωνιστική περισσότερο για συμπεράσματα. Τα λέμε ξανά την Τρίτη με τα μεσοβδόμαδα (σκόρπια ματς συν ρεβάνς Κυπέλλου) εκτός αν προκύψει κάτι έκτακτο.

 

Παλαιότερα άρθρα του Μάκης Μηνδρινος