1842

Κώστας Ζαφείρης

Οι προβολείς στην ουρά!

Γεια χαρά… Non stop συνεχίζεται η δράση στην Α1, με τους 14 μονομάχους να πέφτουν ξανά σήμερα στη μάχη για την 23η αγωνιστική. Τρεις και σήμερα έμειναν, δηλαδή, για να πέσει η αυλαία της κανονικής περιόδου!

Οι περισσότεροι προβολείς (και δικαιολογημένα) είναι στραμμένοι στον «πόλεμο» της παραμονής, με το Ρέθυμνο να βάζει φωτιά σε μία – μάλλον – τελειωμένη ιστορία, με το διπλό του προηγούμενου Σαββάτου στη Χαλκίδα.

Σε λίγες ώρες οι Κρητικοί (4-18, 2-9 εντός έδρας) υποδέχονται στο «Μελίνα Μερκούρη» τον Κολοσσό (3-18, 1-9 εκτός έδρας), με τους Ροδίτες να παίζουν ουσιαστικά (και αυτοί) το τελευταίο τους χαρτί. Βέβαια, αν κάποιος ρίξει μία γρήγορη ματιά στο πρόγραμμά τους μέχρι το φινάλε (Ολυμπιακό εκτός, Περιστέρι εντός, ΠΑΟΚ εκτός, ΑΕΚ εντός, συν την εκκρεμότητα με το Λαύριο) μάλλον θα καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ο Κολοσσός χρειάζεται ένα θαύμα για να βάλει από κάτω του δύο ομάδες στο φινάλε της κανονικής περιόδου.

Η αλήθεια είναι ότι η απόδοση του άσου βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση από το πρωί, όμως τι άλλο να παίξει κανείς στην συγκεκριμένη αναμέτρηση; Και να θες να στηρίξεις τους Ροδίτες, με την εικόνα που παρουσιάζουν πώς να το κάνεις; Το Ρέθυμνο είναι καλύτερη ομάδα και συν τις άλλοις είναι αυτό που εξακολουθεί να ελπίζει ότι μπορεί να σώσει την παρτίδα…

Το απόγευμα, η ΑΕΚ (ως γηπεδούχους) αντιμετωπίζει τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ.

Από βαθμολογικής άποψης, το ντέρμπι είναι αδιάφορο. Λόγω της τιμωρίας του Ολυμπιακού, η ομάδα του Λούκα Μπάνκι θα τερματίσει 2η στην κανονική περίοδο (ουσιαστικά χρειάζεται ένα ροζ φύλλο στα τελευταία τέσσερα ματς για να εξασφαλίσει και μαθηματικά την συγκεκριμένη θέση), ενώ οι πράσινοι είναι δεδομένα πρώτοι. Βέβαια, η ομάδα του Ρικ Πιτίνο θέλει να παραμείνει καυτή, καθώς την άλλη εβδομάδα ξεκινούν οι μάχες με την Ρεάλ Μαδρίτης για τα πλέι οφ της Ευρωλίγκας και ο εφησυχασμός απαγορεύεται.

Χωρίς τους βασικότατους Θίοντορ, Ματσιούλις και τον εφεδρικό ψηλό Τσαλμπούρη η ΑΕΚ, σταθερά έξω ο Παππάς και εξαιρετικά αμφίβολος ο Θανάσης Αντετοκούνμπο στον Παναθηναϊκό. Διπλό από ημίχρονο…

Παλαιότερα άρθρα του Κώστας Ζαφείρης