1939

Κώστας Ζαφείρης

Οι Ρώσοι έχουν περισσότερα…

Γεια χαρά… Σήμερα έχουμε την δεύτερη δόση της 15ης και τελευταίας αγωνιστικής του πρώτου γύρου της κανονικής περιόδου της Ευρωλίγκας, με το μενού να περιλαμβάνει τέσσερα παιχνίδια: Φενέρμπαχτσε (13-1) – Ρεάλ (12-2), Μπάγερν (7-7) – Μπούντουτσνοστ (3-11), Γκραν Κανάρια (5-9) – Ζαλγκίρις (7-7), Παναθηναϊκός (6-8) – ΤΣΣΚΑ (11-3).

Αφήνω στην άκρη τα τρία πρώτα (δύσκολο να νικήσει κάποιος την Φενέρ στην Τουρκία, όμως η Ρεάλ είναι η… Ρεάλ – αστείο το 1,19 που πληρώνει η νίκη της Μπάγερν κι ας κερδίσει με 30 πόντους διαφορά, αυτή η απόδοση δεν κάνει ούτε για… συμπλήρωμα – η Ζαλγκίρις έχει ξανά πίσω τον βασικό πλέι μέικερ Γουόλτερς, όμως θα απουσιάσουν ο πολύτιμος εφεδρικός πόιντ γκαρντ Βέστερμαν και οι ψηλοί Καβαλιάουσκας, Γιανκούνας, την ίδια ώρα που η Γκραν Κανάρια έχει μάθει να παίζει με απουσίες, ενώ γύρισε ο σέντερ Φίσερ και πήρε και τον 29χρονο Αμερικανό γκαρντ Τζος Ματζέτ, ο οποίος είχε φορέσει τη φανέλα του Κόροιβου τη σεζόν 2014-15).

 

Και πάμε και στην αναμέτρηση που θα γίνει στο ΟΑΚΑ, με τον Παναθηναϊκό του Hall of Famer Πιτίνο (έφτασε στην Αθήνα την Τετάρτη, έπιασε αμέσως δουλειά, σήμερα θα κάνει το ντεμπούτο του) να αντιμετωπίζει την ΤΣΣΚΑ του Ιτούδη. Αναμφισβήτητα ο

66χρονος τεχνικός είναι μία ιδιαίτερη προσωπικότητα που θα ταράξει τα νερά στην Ευρωλίγκα αλλά και στην Basket League τόσο με τις ιδέες του εντός παρκέ όσο και με τις ατάκες του… Ωστόσο, ο Πιτίνο δεν είναι μάγος και ο Παναθηναϊκός (στα πιτς ο τραυματίας Λάνγκφορντ, επιστρέφει μετά από τέσσερις εβδομάδες ο Παπαπέτρου) εκτός από αλλαγή στο τσιπάκι της ψυχολογίας χρειάζεται και… έναν κοντό «μπόμπερ» έξω από τα 6,75 μ.

αλλά και έναν αθλητικό ψηλό. Αυτά όμως θα γίνουν στην πορεία. Η ΤΣΣΚΑ δεν μπορεί να περιμένει και από την στιγμή που οι Ρώσοι ήρθαν στην Ελλάδα χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, στα μάτια μου έχουν τον πρώτο λόγο για τη νίκη. Όχι ότι θα έρθει η καταστροφή για την «ομάδα του στρατού» αν δεν πάρει το ροζ φύλλο στο ΟΑΚΑ, όμως για σκεφτείτε κάτι: ο Ιτούδης και οι παίκτες του έχουν φύγει με σκυμμένο κεφάλι στα τρία από τα τέσσερα τελευταία εκτός έδρας ματς που έχουν παίξει (ήττες στο Μαυροβούνιο, στην Βιτόρια, στην Τουρκία από την Φενέρ/νίκη στην Μαδρίτη επί της Ρεάλ).

Η πραγματικότητα είναι ότι η ΤΣΣΚΑ αντιμετωπίζει σήμερα έναν προβληματικό Παναθηναϊκό, ο οποίος ετοιμάζεται για το τζάμπολ με βασικό «όπλο» τον Πιτίνο. Οι Ρώσοι έχουν περισσότερα…

Παλαιότερα άρθρα του Κώστας Ζαφείρης