792

Μάκης Μηνδρινός

Οι σκέψεις και το bet

Χαιρετώ! Δύο ισοπαλίες στα ματς που έπαιξα το Σάββατο και η μία ήταν και πολύ γεμάτη. Ακου εκεί 5-5! Να μου έλεγες την Παρασκευή ότι η Τσέλτεναμ θα έβαζε 5 γκολ εκτός έδρας τη Γουίκομ και τελικά να μην κέρδιζε… Θα έδινα 1% πιθανότητα. Ε, αυτή είναι η Αγγλία. Όταν η 1% πιθανότητα φαντάζει παντού ελάχιστη, στην Αγγλία οφείλεις να την υπολογίσεις!

Πάμε να δούμε τα μεσοβδόμαδα, έχουμε πολλά ματσάκια, σε όλη την Ευρώπη.

Τα υπόλοιπα του Τσου Λου, τις ρεβάνς σε Γιουρόπα και Κόνφερενς, γεμάτες μικρές Αγγλίες και κάμποσα εξ αναβολής σε Πρέμιερ Λιγκ, Ελλάδα και όχι μόνο. Χαμούλης. Κάτι που το περιμέναμε με τόσες αναβολές που είχαμε για περίπου ένα δίμηνο.

Εμείς προφανώς θα ασχοληθούμε μόνο με τα δικά μας, τα εγγλέζικα. Πάλι έχουμε αναβολές, αυτή τη φορά όχι λόγω κορωνοϊού, αλλά λόγω σοβαρών προβλημάτων που προέκυψαν στα γήπεδα εξαιτίας της σφοδρής κακοκαιρίας (τυφώνας συγκεκριμένα) που έπληξε Αγγλία και Ουαλία τις προηγούμενες ημέρες.

Στην Τσάμπιονσιπ δεν θα γίνει το Σουόνσι – Μπόρνμουθ και στη Λιγκ 1 το Φλίτγουντ – Σέφιλντ Γουέν.

Στην Πρέμιερ Λιγκ είναι τρία ματς αύριο, όλα αδιάφορα στοιχηματικά. Εχει κι ένα την Πέμπτη, το Αρσεναλ – Γουλβς. Το οποίο όχι μόνο δεν είναι αδιάφορο στοιχηματικά, αλλά σηκώνει και σοβαρή κουβέντα. Για αρχή πρέπει να πούμε ότι είναι και οι δύο καλά.

Η Αρσεναλ είναι ίσως η πιο σοβαρή Αρσεναλ των τελευταίων ετών, με τον Αρτέτα να το δουλεύει πολύ καλά το πράγμα. Βγάζει πιτσιρικάδες, αποκτά χαρακτήρα η ομάδα, θεωρώ ότι με σωστές κινήσεις και μεταγραφικά, θα μπορεί να επανέλθει σε πολύ καλό επίπεδο τα επόμενα χρόνια. Δεν είναι εύκολο να διεκδικήσει το πρωτάθλημα, όμως μπορεί να γίνει και πάλι πρωταγωνίστρια.

Γιατί τα τελευταία χρόνια, την Αρσεναλ δεν τη λες πρωταγωνίστρια.

Όπως έγραψα ήδη βέβαια, δεν είναι ομάδα που αυτή την περίοδο την κοντράρεις τυφλά. Αλλά, από την άλλη, δεν είναι και… Μάντσεστερ Σίτι για να φοβάσαι να την κοντράρεις. Εξάλλου στο προηγούμενο εντός κέρδισε τη Μπρέντφορντ 2-1 εκμεταλλευόμενη τους κενούς χώρους που έβρισκε, νωρίτερα στο προηγούμενο εντός είχε μείνει στο 0-0 με την Μπέρνλι ακριβώς επειδή δεν έβρισκε εύκολα ελεύθερους χώρους και πιο πριν έχασε 1-2 από τη Μάντσεστερ Σίτι, σε ένα ματς πάντως που το πάλεψε πολύ.

Από την άλλη, η Γουλβς έρχεται από δύο σερί νίκες κόντρα σε Τότεναμ (εκτός) και Λέστερ και η μοναδική της ήττα στα 8 τελευταία (όπου μετράει 6 νίκες) ήταν από την… Αρσεναλ, 1-0 εντός. Εκτός έδρας ξέρει να στήνεται, ξέρει να παίρνει αποτελέσματα, δεν είναι τυχαίο ότι προέρχεται από τέσσερα σερί διπλά. Ο Λάζε παρέλαβε από τον Σάντο μια πολύ καλά δουλεμένη ομάδα και παρουσιάζει μία εξίσου σκληροτράχηλη ομάδα, δουλεύοντας πάνω στιες ίδιες αρχές και την ίδια φιλοσοφία.

Στο τέλος της ημέρας, παίζουμε στοίχημα, και ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες όταν παίζουμε στοίχημα είναι η απόδοση. Ε, αυτό το διπλό, ανάμεσα σε δύο ομάδες με κοινό στόχο και με μόλις δύο βαθμούς διαφορά, δεν μπορεί να πληρώνει 5,50. Είναι μεγάλο! Υπόψιν, η Γουλβς από τότε που επέστρεψε στην Πρέμιερ Λιγκ δεν έχει χάσει στο «Εμιρεϊτς», έχοντας δύο ισοπαλίες και μία νίκη (πέρσι).

Στα υπόλοιπα λίγα πράγματα: Δεν μου αρέσει τίποτα στην Τσάμπιονσιπ (τέλος ο Φέργκιουσον από την Πίτερμπορο και ο Παούνοβιτς από τη Ρέντινγκ). Στη Λιγκ 1 η Πόρτσμουθ γύρισε φαβορί οπότε δεν υπάρχει καμία αξία και end of story. Στη Λιγκ 2 αν και τα ματς είναι μόλις έξι, μπορεί να συζητηθεί και η Μπρίστολ Ρόβερς (στη Λέιτον) και η Πορτ Βέιλ (στη Ρότσντεϊλ), αλλά και η Γουόλσολ (στη Σουίντον).

Διαφορετικές περιπτώσεις και με «ναι μεν, αλλά…» και οι τρεις. Π.χ. η Μπρίστολ Ρόβερς είναι πολύ ξεκάθαρο διπλό, αλλά έχει πάρει την κατρακύλα, δίνει 3,20 πλέον (από 3,70). Η Πορτ Βέιλ είναι πολύ ποιοτικότερη από τη Ρότσντεϊλ, αλλά είναι ομάδες που φέρνουν πολύ συχνά Χ (η Ρότσντεϊλ είναι πρώτη σε όλη την κατηγορία, με 13 και η Πορτ Βέιλ έχει 4 στα 6 τελευταία).

Η δε Γουόλσολ άλλαξε προπονητή και έβγαλε τρελό διπλό στη Φόρεστ Γκριν. Στις δύο τελευταίες αγωνιστικές κέρδισε τις δύο πρωτοπόρους! Τώρα πηγαίνει στη Σουίντον, η οποία έχει κάτι σαν κόμπλεξ εντός έδρας! Μόλις 4 νίκες, τη στιγμή που εκτός έχει 9. Γι’ αυτό άλλωστε είναι εντός πλέι οφ. Δείχνει να ξεπέρασε το ντεφορμάρισμά που προηγήθηκε, πετυχαίνοντας δύο σερί νίκες με τριάρες κόντρα σε Σκάνθορπ και Καρλάιλ.

Βάζω έναν αστερίσκο βέβαια εδώ, καθώς κέρδισε τις δύο τελευταίες της βαθμολογίας, δεν σκότωσε και κάνα θηρίο! Στο 4,00 είναι το διπλό.

Τόσο η Γουλβς όσο και τα τρία της Λιγκ 2 θεωρητικά παίζονται. Ανάλογα με τα γούστα και τις εκπτώσεις που θέλει να κάνει ο καθένας. Προσωπικά θα πάω μόνο με τη Γουλβς! Θα παίξω draw no bet και that’s all! Τα λέμε ξανά την Παρασκευή!

Παλαιότερα άρθρα του Μάκης Μηνδρινος