1871

Κώστας Ζαφείρης

Οι “σκίουροι” και τα τρία ειδικά (Update)

Γεια χαρά… Εχουν περάσει σχεδόν 48 ώρες από το φινάλε στο ντέρμπι της Αδριατικής λίγκας ανάμεσα στον Ερυθρό Αστέρα και την Παρτιζάν και ακόμα βρίζω. Ελεος ρε Τόμιτς, μάθε στα παιδιά να βάζουν μία βολή. Κρίμα. Χάθηκε για… δυόμιση πόντους (γιατί η απλή νίκη του Αστέρα πέρασε) ένα πολύ ωραίο και… δροσερό κυριακάτικο +10 στη «δυαδούλα» με το διπλό των Μπλέιζερς.

Πάμε, όμως, στα σημερινά. Στη διάθεσή μας έχουμε τρία ματς για το Τσάμπιονς Λιγκ (φτάσαμε αισίως στη φάση των «16», με την πρόκριση να κρίνεται σε διπλούς αγώνες – την πρόκριση θα εξασφαλίσει η ομάδα που θα πάρει την καλύτερη διαφορά πόντων), με τον ελληνικό «εμφύλιο» να ξεχωρίζει. ΠΑΟΚ – ΑΕΚ, λοιπόν, στο «Παλατάκι» και στο παιχνίδι μου θα μπουν τα εξής: ο «δικέφαλος του Βορρά» να σημειώσει περισσότερα τρίποντα από την Ενωση (η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου βασίζει πολλά στην ευστοχία της έξω από τα 6,75 μ.

και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι θα προσπαθήσει να πάρει μία καλή διαφορά εν όψει της ρεβάνς στο ΟΑΚΑ). Επίσης, θα παίξω το over 0,5 τρίποντο του Χρυσικόπουλου.

Στο Γιούροκαπ το μενού περιλαμβάνει τέσσερις αναμετρήσεις (προημιτελική φάση, το εισιτήριο για τα ημιτελικά θα εξασφαλίσουν οι ομάδες που θα φτάσουν πρώτες στις δύο νίκες, 1-1-1 η σειρά των αγώνων).

Δεν με τρελαίνει κάτι από καθαρό σημείο, οπότε η μελέτη έβγαλε ένα ειδικό όλο κι όλο. Στον αγώνα της Βαλένθια με την Ρίτας να σημειώσει κάτω από… 12,5 πόντους ο Λευκορώσος σέντερ των Λιθουανών, Παραχούσκι.

Και κλείνω με ένα αυριανό. Σε εξ’ αναβολής ματς για το πρωτάθλημα της Α2, το Ψυχικό υποδέχεται τον Αμύντα. Τις έχω δει και τις δύο ομάδες πάνω από 2-3 φορές φέτος και η αλήθεια είναι ότι δεν τις χωρίζουν και πολλά σε αγωνιστικό επίπεδο.

Νομίζω ότι η ομάδα των Βορείων Προαστίων θα κυνηγήσει το ροζ φύλλο με μεγαλύτερη… μανία κι αυτό γιατί θέλει να απομακρυνθεί μία και καλή από τις περιπέτειες. Μία χαρά πληρώνει η νίκη των «σκίουρων».

///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Ο Λίνος Χρυσικόπουλος δεν μας έκανε τη… χάρη (επιχείρησε μόλις ένα τρίποντο κόντρα στην ΑΕΚ και δεν το έβαλε), όμως το Ψυχικό δεν θα το… αφήσω.

Επιμένω στη νίκη των «σκίουρων» απέναντι στον ντεφορμέ Αμύντα και βάζω στο «πλευρό» της το διπλό της Τενερίφης στο πρώτο παιχνίδι της με τον Προμηθέα στην Πάτρα για τους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ (την πρόκριση στα προημιτελικά θα πανηγυρίσει η ομάδα που θα εξασφαλίσει την καλύτερη διαφορά πόντων στις δύο μεταξύ τους αναμετρήσεις).

Δουλεμένη και «γεμάτη» ομάδα οι νησιώτες (το 2017 είχαν σηκώσει το τρόπαιο στην έδρα τους), θα τους εμπιστευθώ στην έδρα του αξιόμαχου κατά τα άλλα Προμηθέα.  

 

Παλαιότερα άρθρα του Κώστας Ζαφείρης