926

Κώστας Ζαφείρης

Οι σκληροί της Μούρθια

Στις 7 μ.μ. η ισπανική λίγκα μπαίνει στην 4η στροφή της, με την Μούρθια να υποδέχεται την Μάλαγα σε ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον παιχνίδι, το οποίο θα μας δώσει την δυνατότητα να βγάλουμε κάποια χρήσιμα συμπεράσματα και το κυριότερο θα μας προσφέρει (ή όχι) το κίνητρο να ασχοληθούμε ξανά με τις δύο συγκεκριμένες.
Το γράφω όπως το βλέπω: στο ξεκίνημα της ACB γίνεται το έλα να δεις.

Αν εξαιρέσουμε Μπάρτσα και Ρεάλ, οι υπόλοιποι δείχνουν ικανοί να νικήσουν οποιονδήποτε αντίπαλο και στο αμέσως επόμενο παιχνίδι τους να τα κάνουν μαντάρα.
Αυτό, όμως, είναι το ισπανικό πρωτάθλημα και γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο δεν… βλέπει καμία άλλη ευρωπαϊκή λίγκα.
Δεν είναι ώρα για πολλά λόγια, το ματς ξεκινάει σε περίπου τρεις ώρες, οπότε το πάω στα γρήγορα: ο Σίτο Αλόνσο (φωτό) κάνει καλή δουλειά τις 2-3 τελευταίες σεζόν στη Μούρθια, ενώ το φετινό καλοκαίρι άλλαξε πολύ λίγα πράγματα στο ρόστερ του ποντάροντας πλέον σε μεγάλο βαθμό στην ομοιογένεια του συνόλου.


Στο φετινό πρωτάθλημα μέχρι τώρα έχει νικήσει Μπέτις (εντός), Βαλένθια (εκτός), ενώ στην πρεμιέρα έβγαλε το λάδι της Μπαρτσελόνα στη Βαρκελώνη.
Από την άλλη πλευρά, η Μάλαγα του Φώτη Κατσικάρη μπήκε με αισιόδοξο τρόπο στη σεζόν (εύκολα την Ομπραντόιρο), πάλεψε μέχρι τέλους (αλλά ηττήθηκε) στην Τενερίφη, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα έχασε μέσα από τα χέρια της – στην Ανδαλουσία – τη νίκη στον αγώνα με την Γκραν Κανάρια.


Σκληρή ομάδα η Μούρθια (βγάζει τρομερή ενέργεια στο πίσω μέρος του παρκέ) και πολύ ορεξάτη, κάπως μπερδεμένη η Μάλαγα και με κάποια ερωτηματικά για το σημερινό ματς. Επαιξα άσο.

Παλαιότερα άρθρα του Κώστας Ζαφείρης