1872

Skotostrious

Οι τελευταίες πινελιές…

Λίγες ώρες μας χωρίζουν από την έναρξη της φετινής γιορτής των ιπποδρομιών, το κλασικό φεστιβάλ του Cheltenham και στο σημερινό άρθρο θα ασχοληθούμε με μια προεπισκόπηση των τεσσάρων Championship ιπποδρομιών.

Ξεκινάμε την πρώτη μέρα, γνωστή και ως Champion Day με την ομώνυμη Grade 1 κούρσα, Unibet Champion Hurdle Challenge Trophy. Η φετινή έκδοση της αναμένεται να είναι ίσως η πιο ανταγωνιστική των τελευταίων ετών.

Ξεχωρίζει ο Buveur D’Air που θα προσπαθήσει να κάνει το χατ-τρικ στην κούρσα καθώς ήταν ο νικητής το 2017 και 2018. Ο ανταγωνισμός εκφράζεται από 2 φοράδες, την Apple’s Jade , με πολύ καλό ρεκόρ στο φεστιβάλ άλλα και τη LAURINA που τρέχει ένα αήττητο σερί στην καριέρα της μέχρι τώρα στην Μ.Βρεταννία.

Στο πρόγραμμα της δεύτερης ημέρας του φεστιβάλ, την Ladies Day, δεσπόζει η Βetway Queen Mother Champion Chase, μια κούρσα που μας έχει χαρίσει μεγάλες συγκινήσεις στο παρελθόν εδώ στην παρέα του Betsellers καθώς είχαμε προτείνει τους νικητές του 2016 και 2017.

Στη φετινή της έκδοση ξεχωρίζει ο ανίκητος Altior με το απίθανο 12/12 σε κούρσες με ψηλά εμπόδια/φράκτες στο κορυφαίο επίπεδο.  Από τις υπόλοιπες συμμετοχές ένα κλικ παραπάνω δείχνει να έχει ο Min και από κοντά ο Sceaux Royal που δείχνει να αδικείται από τις αποδόσεις.

Η τρίτη μέρα , γνωστή και ως St Patrick’s Thursday, έχει ως κορωνίδα την ιπποδρομία Sun Racing Stayers’ Hurdle, ένα μαραθώνιο με εμπόδια. Το φαβορί Paisley Park δείχνει πολύ δυνατό άλλα ο FAUGHEEN έδειξε στις τελευταίες του ιπποδρομίες πως έχει ακόμα κάτι μέσα στη μηχανή του και ίσως κάνει την έκπληξη. Από αουτσάιντερ ο Top Notch δείχνει έτοιμος για την πρόκληση της κούρσας άλλα και ο Lil Rockerfeller ίσως μπορεί να κάνει μια έκπληξη σε πολύ υψηλές αποδόσεις.

Η πιο σημαντική κούρσα του φεστιβάλ και η δεύτερη σημαντικότερη της σεζόν στις ιπποδρομίες με εμπόδια πραγματοποιείται την τέταρτη μέρα, γνωστή και ως Gold Cup Day. Πρόκειται για το ομώνυμο Magners Cheltenham Gold Cup Chase. Και εδώ έχουμε ένα πολύ δυνατό και δίκαιο φαβορί στο πρόσωπο του Presenting Percy, άλλα είναι τέτοια η δυσκολία της κούρσας που μπορεί οποιοδήποτε άλογο να κάνει την έκπληξη.

Θεωρώ πως πολύ ανταγωνιστικός θα είναι ο περσινός νικητής Native River άλλα και ο νικητής της σπουδαίας κούρσας King George της φετινής Boxing Day, Clan des Obeux. Από τα αουτσάιντερ αν αγωνιστούν αναμένεται να αποτελέσουν κίνδυνο για τα φαβορί οι THISTLECRACK αν βρει τη φλόγα που είχε στα πρώτα χρόνια της καριέρας του καθώς και ο πολύ αξιόλογος ιρλανδός δρομέας Kemboy.

Θα υπάρχει καθημερινή στήλη για το φεστιβάλ όπου θα δίνονται οι προβλέψεις η οποία κατά πάσα πιθανότητα θα ανεβαίνει το βράδυ της προηγούμενης ημέρας με εξαίρεση την πρώτη ημέρα, Τρίτη 12/03 που οι προβλέψεις θα μπουν το ίδιο πρωί.

 

Παλαιότερα άρθρα του Skotostrious