778

Tzini

Οι τελικοί της Αφρικής! (UPDATE)

Καλησπέρα στην παρέα! Αυτή η εβδομάδα των εθνικών νομίζω είναι η καλύτερη από άποψη timing. Ένα απαραίτητο μικρό διάλειμμα πριν την τελική ευθεία όλων των μεγάλων πρωταθλημάτων ώστε να καθαρίσει το μυαλό (όσο μπορεί), που έχει ταλαιπωρηθεί με τα όσα έχει δει όλη τη χρονιά ως τώρα. Και δεν αναφέρομαι φυσικά μόνο στα γκολ ή τις κάρτες που δεν ήρθαν ποτέ, αλλά γενικότερα με τα όσα συμβαίνουν στον κόσμο.

Ο καιρός έφτιαξε επιτέλους, με πολύ καλό timing και αυτός, σε από τα πιο χαλαρά ΣΚ της χρονιάς, δίνει την ευκαιρία σε όλο τον κόσμο να ξεσκάσει και να ξεφύγει λίγο από την ρουτίνα της καθημερηνότητάς του. Πολύ όμορφο το σκηνικό χθες το βράδυ με την επιστροφή του Eriksen με τη φανέλα της εθνικής του ομάδας της Δανίας, εξού και η σημερινή φώτο της στήλης!

Στα δικά μας τα Αφρικάνικα τώρα, την Παρασκευή είχαμε τα πρώτα νοκ αουτ ματς για τα προκριματικά του Μουντιάλ και την Τρίτη θα έχουμε τις ρεβάνς.

Έκατσα με όρεξη να δω όλα τα παιχνίδια ώστε να έχω μια καλή εικόνα εν όψει των ρεβάνς. Ξεκινώντας από το Μαρόκο, είδα μια ομάδα με νέο σύστημα και γενικά μια πολύ καλή εικόνα. Θα μπορούσαν να είχαν πάρει τη νίκη κιόλας αλλά και το 1-1 με το εκτός έδρας γκολ να μετράει είναι μια χαρά. Περιμένω να μην δυσκολευτεί την Τρίτη στο κατάμεστο γήπεδο της Καζαμπλάνκα και να πάρει εύκολα τη νίκη-πρόκριση για το Μουντιάλ.

Η νίκη με u3.5 γκολ στο 2,05 στη winmasters είναι μια καλή περίπτωση καθώς έχω τον άσσο να κλείνει κάπου στο 1,30.

Στο Αίγυπτος-Σενεγάλη, οι φαραώ θέλουν να αποκλείσουν όσο τίποτα άλλο τους Σενεγαλέζους και να πάρει ο Σαλάχ μια άτυπη ρεβάνς απέναντι στον Μανέ, από την ήττα στον τελικό του Copa Africa πριν λίγες βδομάδες. Το 1-0 με αυτογκόλ νωρίς στο ματς, έκανε τους Σενεγαλέζους κυρίαρχους στο ματς με τους Αιγύπτιους να παίζουν άμυνα σε όλο το ματς και να ψάχνουν τις αντεπιθέσεις.

Το 1-0 παρέμεινε και στη ρεβάνς στη Σενεγάλη περιμένω να δω ότι είδα και στο πρώτο ματς. Πολύ πιθανό το 1-0 και η παράταση εδώ.

Η έκπληξη της Παρασκευής ήταν το διπλό της πληγωμένης από τον αποκλεισμό νωρίς στο Copa Africa κατάφεραν να πάρουν ένα μεγάλο διπλό. Το Καμερούν ήταν κυρίαρχο στο ματς αλλά δεν έδειξε να μπορεί να κοντράρει τους Αλγερινούς.

Το ματς γενικά ήταν ανοιχτό και το ίδιο περιμένω να δούμε και στην Αλγερία. Οι τιμές στα γκολ είναι πολύ καλές για να τις παραβλέψω αλλά δεν έχω αποφασίσει ακόμα τι θα κρατήσω, θα το δούμε στο τέλος.

Παρόμοιο ματς έγινε στο Μάλι-Τυνησία. Και εδώ οι Τυνήσιοι πήραν μεγάλο διπλό, και εδώ το ματς ήταν ανοιχτό και εδώ βρίσκω αξία στα γκολ στη ρεβάνς στη Τυνησία.

Από την στιγμή που οι φιλοξενούμενοι είναι με την πλάτη στον τοίχο, θα ψάχνουν το γκολ από νωρίς στο ματς και θα υπάρχουν χώροι για τους γηπεδούχος. Πολύ πιθανό το ενδεχόμενο να παρατήσουν τα ματς οι φιλοξενούμενη σε περίπτωση που μείνουν πίσω στο σκορ και δεν τους “βγαίνει” το παιχνίδι.

Για το τέλος άφησα το 0-0 στο Γκάνα-Νιγηρία όπου το σκορ τα λέει όλα.

Αρκετά κακό παιχνίδι από άποψη τηλεθέασης και ψυχαγωγίας με τη Νιγηρία απλά να δείχνει ότι έχεις τις προσωπικότητες να πάρει την πρόκριση και να διακριθούν στο Μουντιάλ. Η Γκάνα δεν εντυπωσίασε και στο Copa Africa, έμεινε εκτός με ήττα από τις Κομόρες στην τελευταία αγωνιστική των ομίλων αν θυμάστε. Η Νιγηριανοί θα ψάξουν προσεκτικά το γκολ και αφού το πετύχουν δεν βλέπω πως θα καταφέρει η Γκάνα να τους πιέσει και να διεκδικήσει και αυτή από τη μεριά της την πρόκριση.

Θα το κάνει φυσικά, αλλά το να γίνει το 2-0 μου φαίνεται πιο πιθανό από το να γίνει το 1-1 στο ματς. Ο άσσος με u2.5 στο 3,35 της winmasters θα παιχτεί μονό και ο άσσος με u3.5 στο 2,50 θα γίνει μια δυάδα με το αντίστοιχο στο Μαρόκο. Kαι τα δύο στοιχήματα στην winmasters τα φτιάχνουμε απο το “yourbet”.

Ο stoiximan και η novibet είναι πιο προσεκτικές στις τιμές τους στα σημεία, είναι πιο χαμηλά οι νίκες των Μαροκινών και των Νιγηριανών αλλά έχουν πιο ψηλά τα γκολ.

Στα ματς της Τυνησίας και της Αλγερίας θα πάμε με τα gg+o2,5 που τα βρίσκουμε στο 4,00. Όποιος θέλει μπορεί να πάει στα ασιατικά οver 1,75 ή over 2,0. Αυτά από εμένα, τα λέμε την Τρίτη!

UPDATE

Καλησπέρα σας! Οι χώρες τις βορείου Αφρικής κινούνται σε ρυθμούς Ραμαζανιού και η ποδοσφαιρική δράση σε αυτά τα πρωταθλήματα θα είναι μειωμένη για τον Απρίλη.

Κυρίως θα έχουμε κάποια διάσπαρτα εξ αναβολής παιχνίδια και κάποια φάση κυπέλλου, τώρα στην αρχή και αργότερα στο τέλος της εορτής. Τέτοια περίοδο και πέρσι είχε μπει στη ζωή μας πιο έντονα το πρωτάθλημα της Νοτίου Αφρικής που διεξάγεται κανονικά. Είναι ένα πρωτάθλημα που πάντα είναι στο μικροσκόπιο αλλά σπάνια μας δίνει κάποια σημεία με καλή αξία.

Για αυτήν την εβδομάδα είχα σημειώσει την κόντρα των Kaizer Chiefs. Και ο λόγος είναι οι 6 πολύ σημαντικές απουσίες που έχει, με τις 4 να είναι κομβικοί παίκτες σε άμυνα κέντρο και επίθεση. Η Galaxy από την άλλη βρίσκεται στην προτελευταία θέση όπου το ένστικτο της επιβίωσης αρχίζει να ξύπνα σιγά σιγά. Με αυτό το ματς κλείνει ένας κύκλος δύσκολων παιχνιδιών που πήρε μόλις δύο βαθμούς σε 5 παιχνίδια.

Στα θετικά η πολύ καλή παράδοση απέναντι στους Chiefs όπου έχουν να χάσουν 4 χρόνια! Ο κόσμος δεν έχει επιστρέψει ακόμα στα γήπεδα αλλά υπάρχουν συζητήσεις για επιστροφή τις επόμενες βδομάδες.

Το διπλό ήταν αρχικά στο 4,00 και πλέον το βρίσκουμε στο 7,00! Με όλα αυτά τα δεδομένα είναι αδικαιολόγητη η κατρακύλα του άσσου και θα πάμε σε ένα χαλαρό μπετ στο 4,50 του διπλού με DNB που έχει ξεκάθαρα μεγάλη αξία.

Βέβαια, όταν υπάρχουν τέτοιες πτώσεις τιμών πρέπει να σκεφτόμαστε και λίγο πονηρά, αλλά εδώ, δεν έχω κανένα δεδομένο στα χέρια μου που να με κάνει να το πιστέψω αυτό. Καλό απόγευμα!

Παλαιότερα άρθρα του Tzini