1258

Skotostrious

Οι τελικοί των τελικών…

Καλημέρα και καλό σαββατοκύριακο σε όλες και όλους! Επιστροφή στο παρελθόν με την καραντίνα να επιβάλλεται εκ νέου λόγω των δύσκολων συνθηκών που έχουν δημιουργηθεί. Δε το βάζουμε κάτω όμως και με κέφι και κουράγιο ας δούμε τι περιλαμβάνει το ομολογουμένως πολύ πλούσιο ιπποδρομιακό πρόγραμμα του Σαββάτου, στο οποίο ξεχωρίζει η φανταστική ημερίδα στο Keeneland όπου κλείνει το καλεντάρι στην αγωνιστική περίοδο στις ΗΠΑ.

Ξεκινώντας λοιπόν την περιήγηση μας στα ανά την υφήλιο ιπποδρόμια η πρώτη μας στάση θα γίνει στο ιπποδρόμιο του Doncaster όπου και πραγματοποιείται και τυπικά η λήξη της αγωνιστικής σεζόν. Εκεί στην τέταρτη κούρσα του προγράμματος αγωνίζεται ένας βετεράνος της κατηγορίας των sprint, o BRANDO. 8 ετών πλέον έχει αγωνιστεί σε δεκάδες κούρσες με πολλές επιτυχίες και στο κορυφαίο Group 1 επίπεδο, όπου και πραγματοποίησε την καλύτερη φετινή του εμφάνιση πριν λίγες εβδομάδες στους αγγλικούς τελικούς στο Ascot όταν με τρομερό φίνις έχασε στο όριο την νίκη.

Εχει την εμπειρία να διαχειριστεί το έδαφος σήμερα και αν είναι κοντά στη φόρμα που είχε στην προηγούμενη κούρσα θα είναι στους βασικούς διεκδικητές της νίκης.

Αφήνουμε τον επίπεδο στίβο και συνεχίζουμε την περιήγηση μας στα ιπποδρόμια με μια επίσκεψη στο Aintree όπου και πραγματοποιείται μια πολύ δυνατή ημερίδα με προκριματικούς αγώνες για το μεγάλο φεστιβάλ του Μαρτίου στο Cheltenham.

Στην τέταρτη κούρσα του προγράμματος, μια ιπποδρομία στα υψηλά εμπόδια/φράκτες (fences) αγωνίζεται ο BENNYS KING. Ο εννιάχρονος εκτομίας έχει αγωνιστεί σχετικά λίγες φορές αναλογικά με την ηλικία του και ειδικά όταν αγωνίζεται φρέσκος μετά από διάλειμμα έχει πολύ καλές επιδόσεις. Εχει να τρέξει από τον προηγούμενο Ιανουάριο όπου και έχασε οριακά τη νίκη από ένα άλογο που στη διάρκεια της σεζόν είχε αξιοσημείωτες επιδόσεις.

Εκπροσωπεί ένα στάβλο όπου αυτή την περίοδο είναι σε τρομερή φόρμα και αν αυτή η φόρμα μεταφερθεί και στην επιλογή μας σίγουρα έχει να μας δώσει μεγάλες πιθανότητες για την νίκη.

Λίγο νωρίτερα στο ίδιο ιπποδρόμιο πραγματοποιείται μια ενδιαφέρουσα ιπποδρομία επίσης σε φράκτες για αρχάριους σε αυτό τον τύπο κούρσας ίππους (novice chase).

Ανάμεσα στις συμμετοχές αυτή που ίσως έχει μεγαλύτερες πιθανότητες απ’ότι δείχνουν οι αποδόσεις είναι ο GENERAL CUSTARD (each-way). Είχε πολύ καλές επιδόσεις στα χαμηλά εμπόδια και στην πρεμιέρα του στους φράκτες η έλλειψη εμπειρίας ήταν αυτή που δε τον βοήθησε να είναι πιο ανταγωνιστικός. Το αρχικό του rating είναι πολύ χαμηλό για την κατηγορία με αποτέλεσμα να αγωνίζεται στα χαμηλότερα βάρη σήμερα και με δεδομένο την εμπειρία που θα έχει μετά την πρώτη του εμφάνιση στο συγκεκριμένο τύπο κουρσών αξίζει να του δώσουμε μια ευκαιρία να κάνει επιτυχημένο ντεμπούτο στα χάντικαπ.

Εχοντας ολοκληρώσει τις επιλογές μας στο μεγάλο νησί μεταφερόμαστε στην άλλη μεριά του Ατλαντικού όπου σήμερα πραγματοποιείται μια από τις σπουδαιότερες ημερίδες παγκοσμίως, το Breeders’ Cup. Μια εξαιρετική διοργάνωση στην οποία συμμετέχουν παραδοσιακά τα καλύτερα άλογα από όλο τον κόσμο η οποία όμως φέτος δεν θα έχει το ρόστερ άλλων εποχών καθώς οι συνθήκες που επικρατούν και στις ΗΠΑ δεν επέτρεψαν κορυφαία άλογα να ταξιδέψουν στο κλασικό ιπποδρόμιο τoυ Keeneland.

Παρόλα αυτά και με τις τρέχουσες συμμετοχές τα ροστερ είναι πραγματικά εντυπωσιακά.

Με μια κούρσα από τη συγκεκριμένη ημερίδα θα ασχοληθούμε στην στήλη και η στάση μας θα είναι στην ενδέκατη ιπποδρομία όπου και έχουμε τον κύριο όγκο συμμετοχών από την Ευρώπη. Αλογα όπως η Magical , Tarnawa και Mogul δημιουργούν ένα εξαιρετικό ρόστερ άλλα στις τρέχουσες αποδόσεις θα στηρίξουμε τον LORD NORTH (each-way) να επιστρέψει στις νίκες μετά από μια ομολογουμένως πολύ κακή εμφάνιση στο Ascot πριν λίγες εβδομάδες.

Στην φετινή του καμπάνια έχει να επιδείξει ίσως την καλύτερη εμφάνιση που έχουμε δει φέτος σε ιπποδρομία του ανώτατου επιπέδου Group 1 καθώς στο Royal Ascot τον Ιούνιο πραγματικά διέλυσε τον ανταγωνισμό με μια εξωπραγματική επίδοση (video)*. Το έδαφος που θα αγωνιστεί σήμερα είναι πολύ κοντά στο ιδανικό για αυτόν και με την μεγαλύτερη απόσταση στο συγκεκριμένο έδαφος στην οποία θα αγωνιστεί σήμερα λογικά να τον ευνοεί, καθώς δεν απαιτεί ιδιαίτερη αντοχή, είναι μια ευκαιρία να τον ξαναδούμε στο κορυφαίο σκαλί του βάθρου.

H σπουδαία εμφάνιση του Lord North

Συνοπτικά

Σάββατο 07/11 15:00 William Hill Play Responsibly Novices’ Limited Handicap Chase : GENERAL CUSTARD (12,00 4 θέσεις each-way)

Σάββατο 07/11 15:30 Doncaster Betfair Wentworth Stakes : BRANDO (5,00)

Σάββατο 07/11 16:10 Aintree Follow WillHillRacing On Twitter Handicap Chase : BENNYS KING (5,00)

Σάββατο 07/11 23:33 Keeneland Longines Breeders’ Cup Turf : LORD NORTH (10,00 each-way)

Οι ώρες είναι ώρα Ελλάδος.

Ποντάρουμε σε φίρμες με Best Odds Guaranteed.

Παλαιότερα άρθρα του Skotostrious