2096

Billaras

Οι…WWF και…τα τρία Π!

Ωραία που είναι στις διακοπές… Η σωματική ξεκούραση είναι το τελευταίο που μετράει (εξάλλου με τόσα ψαρέματα είχα και έχω…άφθονα ξενύχτια και ξυπνήματα χαράματα), αυτό που μετράει είναι η πνευματική. Να αδειάζεις το μυαλό σου και ας μην κάνεις τίποτα απολύτως. Να είσαι απλά μπροστά στη θάλασσα, να ακούς τα τζιτζίκια και να σε φυσάει το μελτέμι του Αιγαίου.

Είμαι ακόμα σε διακοπές. Μιά εβδομάδα ακόμα. Αλλά μόνο “τυπικά”, αφού πρακτικά και μπάλα είδα και μπάλα θα δω αύριο όπως και την άλλη Τρίτη ας πούμε. Και την ίδια ώρα, μελετάω. Αντί κάποιου μυθιστορήματος, ακόμα και στην παραλία, διαβάζω…αγγλικά (και όχι μόνο). Και ιδού, που γράφω και στο site, δειλά-δειλά, ενώ από την άλλη εβδομάδα θα επανέλθω και στην Kingbet.

Προφανώς και η φάση είναι “χαλαρά”. Πολύ χαλαρά. Ούτε καν με 1η ταχύτητα. Απλά έχω νεκρά στο αμάξι και…τσουλάω στην κατηφόρα (γέλια). Και γιατί ακόμα μελετάω και γιατί -βασικό αυτό- θέλω να δω τις ομάδες, και γιατί οι μισές Λίγκες δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα και γιατί ακόμα…λιάζομαι. Ολα μαζί, όλα μετράνε. Ετσι στο χαλαρό λοιπόν, μερικές σκόρπιες κουβέντες στοιχηματικές, φυσικά με θέμα το Νησί.

Οι μικρές ξεκίνησαν, απόψε και η Premier League (που πλέον θα έχει ματς και Παρασκευή), ο Μάκης έχει ήδη αναλύσει πολλά, εγώ θα είμαι πιό…λιτός. Στην Premier, το νου σας στην…WWF! Οχι, δεν αναφερομαι στο γνωστό παγκόσμιο ταμείο γιά την φύση. Απλά, πέρα από τα…γνωστά φαβορί, αν διάλεγα μιά τριπλέτα γιά ζημιές και την πρώτη δεκάδα ενδεχομένως, θα ήταν δύο νεοφώτιστες και μιά ακόμα.

Γουλβς (το ένα W)-Γουέστ Χαμ (το δεύτερο W) και Φούλαμ (το F). Και γιά τίτλο; Οκ , δικαίως η Σίτι καραφαβορί, αλλά η Λίβερπουλ φέτος θα παλέψει σκληρά και…που ξέρετε; Στο 5.00, αν έπαιζα μακροχρόνια σε Λίγκες, θα το σκεφτόμουν σοβαρά. Στην Championship ίσως και να συζητούσα την Νότιγχαμ, αλλά και….το λόττο που λέγεται Λιντς. Λόττο ελέω ιδιοσυγκρασίας και ελέω Μπιέλσα.

Είτε τα πάει εκπληκτικά ο el loco, ο…τρελλός, είτε τα πάει κατά διαόλου. Στην 2η τίποτα, άρτσι μπουρτσι είναι, ενώ στην 1η, αντίστοιχα με το WWF της Premier, θα σας έλεγα να προσεξετε τα…τρία Π! Πόρτσμουθ-Πλίμουθ-Πιτέρμπορο. Θα κάνουν ζημιές, θα χτυπήσουν πλέι οφ, ίσως και παραπάνω. Αυτά με το μακρινό ορίζοντα. Στο άμεσο μελλον, στο Σαββατοκύριακο, τι γίνεται; Στην πρεμιέρα της “μεγάλης”, η έμπνευσή μου λέγεται…Κάρντιφ.

Οι ουαλλοί λογικά θα παλέψουν απλά να σωθούν. Και μάλλον δεν θα τα καταφέρουν κιόλας. Αλλά εδώ είναι πρεμιέρα. Πχ, δείτε τι έκανε στην πρεμιέρα της Championship η Μπόλτον, που επίσης θα παλέψει να σωθεί, επίσης αμφιβάλλω ότι θα τα καταφέρουμε. Βλέπεις δηλαδή το Μπόρνεμουθ-Κάρντιφ. Και ξέρεις πως θα παίξει η μιά (χύμα και όσα βάλουμε), ξέρεις πως θα παίξει και η άλλη (τάκλιν στην καρωτίδα και ταμπούρι).

Θέλει πολύ να γίνει η…ληστεία ; Οταν ο αντίπαλος είναι αφελής, όλα γινονται, ειδικά σε πρεμιέρα. Στο 4.50 το διπλό. Στο κάτω κάτω, παίζει το….τζόβενο (Χάουι, τώρα 40αρισε) στον ένα πάγκο-με τον γερόλυκο (Γουόρνοκ, πάει γιά τα 70). Η παλιά καραβάνα ξέρει τι πρέπει να κάνει. Και με αυτό το υλικό, αν πέρυσι επιτέλεσε μικρό θαύμα που την ανέβασε, φέτος θα είναι…θαύμα θαυμάτων αν την σώσει.

Την μετράς και την εμπειρία.. Στην Championship, το έγραψε ήδη ο Μάκης, η Λιντς στο 3.70 σηκώνει κουβεντα. Εδώ έχουμε και δείγμα. Ηταν σούπερ στην πρεμιέρα. Είιπαμε, Μπιέλσα είναι αυτός. Ή όλα πρίμα-ή όλα σκατά. Διάλεξτε. Αν τον αφήσουν, βασικά αν τον…αντέξουν και τον γουστάρουν, μπορεί να δούμε όργια. Η Ντέρμπι καλή μεν-κακή στην πρεμιέρα όμως.

Και οκ, με Λάμπαρντ. Τεράστιο όνομα, αλλά γιά την πιό σκληρή κατηγορία του πλανήτη, με εμπειρία…μηδέν; Ο (μόλις, τον Ιούνιο έγινε) 40αρης κόντρα στον πολύπειρο (63) Μπιέλσα. Τα ίδια έγραψα γιά τον Χάουι, που μπορεί να είναι ο νεότερος της Premier αλλά έχει και εμπειρία. Ο Λάμπάρντ δεν είναι ο νεώτερος της Championship (Νιλ 37, Μονκ 39, Τζόνσον 37), αλλά είναι ο πλέον άπειρος.

Τέλος, αφού άφησα την 2η, μου έμεινε η 1η. Κοίταξα τα…τρία Π. Στην πρεμιέρα κέρδισαν τα δύο. Τώρα Πλίμουθ 2.87 (αουτσάιντερ παρακαλώ εντός), Πιτέρμπορο στο 3.75 μέσα στην Ροτσντέιλ. Και τα δύο έχουν αξία. Και η τρίτη, η Πόρτσμουθ, στο 2.60 τρώγεται, με δεδομενα τα ζόρια της Μπλάκπουλ (μόλις προχθές ο Γκάρι Μπόγιερ παραιτήθηκε, μετά από μόλις ένα ματς).

Οπότε, διαλέξτε. Κάρντιφ-Λιντς-Πιτέρμπορο τα τρία “ψηλά”, Πλιμουθ-Πόρτσμουθ ακολουθούν. Μην περιμένετε πρόταση, στις 10 Αυγούστου είμαστε. Μιά μίνι ανάλυση, μιά ιδεά έδωσα, όπως ήδη έγραψα δεν πάω καν με 1η, πάω με…νεκρά στην κατηφόρα. Κλείνω και πάω για απογευματινή βουτιά στον παράδεισο που βλέπετε στην φωτό. Νέα στήλη παραμονή της Παναγιάς, την Τρίτη.

Υ.Γ: Η στήλη με τις εξελίξεις στο Betsellers έμεινε καιρό στον “αέρα”, πιστεύω ενημερώθηκαν οι περισσότεροι, αν κάποιοι δεν την διάβασαν είναι εδώ:http://www.betsellers.com/content/65649/betsellers-se-nea-epohe  .Γιά το όλο θέμα θα επανέλθω αφού γυρίσω από τις διακοπές (και…έχετε γυρίσει κι εσείς), αλλά ισχύουν όσα διαβάσατε, οπότε κάντε τα κουμάντα σας!

Παλαιότερα άρθρα του Billaras