1200

Κώστας Ζαφείρης

Ολα στην εξίσωση

Γεια χαρά! Καλή χρονιά σε όλους, με υγεία, τύχη και εμπνεύσεις.

Ελπίζω να περάσατε καλά, αφήνοντας στην άκρη τα άγχη και τα ζόρια…

Το πρώτο ματς που θα μπει στο πινακάκι για το 2021 είναι αυτό της Λάρισας με τον Προμηθέα και είναι εξ’ αναβολής για την Basket League.  

Λίγο μετά τα μέσα Δεκεμβρίου οι Θεσσαλοί ανακοίνωσαν την πρόσληψη του Νίκου Παπανικολόπουλου, ο οποίος λίγο νωρίτερα είχε τερματίσει την συνεργασία του με το Περιστέρι (ως γνωστόν τον αντικατέστησε ο Πεδουλάκης).

Η αλήθεια είναι ότι τα πρώτα δείγματα της δουλειάς του 41χρονου προπονητή στον πάγκο της Λάρισας είναι ενθαρρυντικά: νίκη με το Μεσολόγγι και ήττα στις λεπτομέρειες από τον φιλόδοξο Ηρακλή στο Ιβανώφειο. Και στα δύο οι Θεσσαλοί είχαν καλή και συγκροτημένη εικόνα. Παράλληλα, ο Παπανικολόπουλος προχώρησε και σε μία επιβεβλημένη αλλαγή στο ρόστερ, «τελειώνοντας» τον ψηλό Γκούντγουιν που δεν πρόσφερε σχεδόν τίποτα και υπογράφοντας τον Αμερικανό σέντερ Γκόρντον, ο οποίος έπαιξε και πέρυσι στα μέρη μας (Ρέθυμνο).

Βέβαια, την ίδια ώρα, ο Παπανικολόπουλος είχε χοντρό επεισόδιο με τον σκόρερ Μπέρι στο ματς με τον Ηρακλή, στέλνοντάς τον στα αποδυτήρια πριν ξεκινήσει η 4η περίοδος. Μετά το ματς δήλωσε ότι αυτά συμβαίνουν σε μία ομάδα. Αύριο θα μάθουμε αν αυτό ισχύει και στην πράξη στην συγκεκριμένη περίπτωση και το αν θα παίξει κανονικά ο Μπέρι.

 

Στην αντίπερα όχθη, ο Προμηθέας έχει κάνει του κόσμου τις αλλαγές στο ρόστερ του από το ξεκίνημα της σεζόν, όμως παραμένει ποιοτικός και γεμάτος και σωστά δίνεται φαβορί στην αναμέτρηση του κάμπου. Ωστόσο, όπως είπε και ο τεχνικός των Πατρινών Μάκης Γιατράς μετά το διπλό στο Μεσολόγγι: «περιμένουμε να περάσουν τα παιχνίδια με Λάρισα και Ηρακλή για να κάνουμε… προετοιμασία.

Εχουμε προχωρήσει σε πολλές αλλαγές, είχαμε και κάποιους τραυματισμούς.. Δεν είμαι ευχαριστημένος από το μπάσκετ που παίζουμε αυτή την εποχή».

Δεν έχει άδικο ο Γιατράς και βάζοντας στην εξίσωση και το κίνητρο της Λάρισας, πήγα με το +4,5 των γηπεδούχων.

Παλαιότερα άρθρα του Κώστας Ζαφείρης