1811

Κώστας Ζαφείρης

Ομάδα πλέι-οφ

Γεια χαρά… Απ’ όλα έχει το μενού σήμερα: μικρό τελικό BCL (Μπάμπεργκ – Αντβέρπ στην Αμβέρσα – βλέπω να κάνουν ένα μικρό δωράκι στους 15.000 φιλάθλους τους οι Βέλγοι, οι οποίοι εδώ που τα λέμε μια χαρά ομάδα είναι και θα αντιμετωπίσουν μία ξενερωμένη Μπάμπεργκ), μεγάλο τελικό BCL: Βίρτους Μπολόνια – Τενερίφη, θα «στηρίξω» τους πιο σοβαρούς Ισπανούς, ενώ έχει τύχη και το under στους 146,5 π.

, την προτελευταία αγωνιστική στην Ιταλία: βλέπω Under στους 169,5 π. το Τρέντο – Αρμάνι, με τους γηπεδούχους να ψάχνουν τη νίκη για να μη χάσουν το τρένο των πλέι οφ, Μπουντεσλίγκα: δεν με απασχολεί σήμερα κάτι, Γαλλία, Τουρκία επίσης τίποτα και φτάνουμε στο NBA.

Στις 10 και μισή το βράδυ (ώρα Ελλάδας) η Φιλαδέλφεια υποδέχεται το Τορόντο, με τους Σίξερς να έχουν πάρει κεφάλι στη σειρά και να προηγούνται με 2-1 (Ανατολή, ημιτελική φάση, στις τέσσερις νίκες η πρόκριση).

Εχει ζορίσει το πράγμα για τους Ράπτορς, οι οποίοι σήμερα είναι πιθανό να μην έχουν στο παρκέ τον υπερπολύτιμο πάουερ φόργουορντ Σιάκαμ (αμφίβολος, η συμμετοχή του ή όχι θα κριθεί λίγα λεπτά πριν το τζάμπολ). Κρατάω μόνο το Over στους πόντους (32,5 π.) του συγκινητικού ηγέτη των Καναδών Καουάι Λέοναρντ, ο οποίος μέχρι τώρα παλεύει σχεδόν μόνος του (μόνο ο Σιάκαμ έχει σταθεί στο ύψος της περίστασης, «εξαφανισμένος» ο πλέι μέικερ Λόουρι, ο οποίος τα έχει ακούσει για τα καλά, λίγα πράγματα σε άμυνα και επίθεση από τους Γκασόλ, Ιμπάκα).

Πάμε, όμως και στο παιχνίδι που θα μπει στο πινακάκι. Από την Ισπανία… έρχεται και είναι το Μούρθια – Χιπουσκόα. Πέντε στροφές έχουν μείνει για να πέσει η αυλαία και (που ακούστηκε;) η Μούρθια κινδυνεύει με υποβιβασμό (ρεκόρ 9-20, στη 16η θέση). Μία Μούρθια που εδώ και λίγους μήνες πορεύεται με τον Σίτο Αλόνσο στον πάγκο της (από τις 28 Ιανουαρίου συγκεκριμένα) και που το ρόστερ της μόνο γι’ αυτή τη θέση κι αυτά τα… άγχη δεν είναι.

Από την άλλη πλευρά, η τίμια Χιπουσκόα με 6 νίκες στα 10 τελευταία δείχνει ικανή να ολοκληρώσει το θαύμα (σ.σ. να σώσει μία… χαμένη παρτίδα). Σήμερα, πάντως, δεν βλέπω να συνεχίζεται η ανοδική της πορεία.  Το γράφω ξανά, η Μούρθια με το ρόστερ που διαθέτει είναι ομάδα πλέι οφ και όχι να παλεύει για την παραμονή της. Ο άσος έχει κατρακυλήσει τα τελευταία εικοσιτετράωρα (από το σχεδόν 1,75 έχει φτάσει στο 1,30), όμως είναι από τα παιχνίδια που το χάντικαπ δεν μου βάζει φρένο…

Παλαιότερα άρθρα του Κώστας Ζαφείρης