211

Germanos

Ομάδες που… σηκώνουν κόντρα

Καλημέρα, καλημέρα! Χτες θα μπορούσε να ανοίξει ιδανικά το στοιχηματικό Σ/Κ, όμως αντί αυτού η Λάφνιτς έκανε το χειρότερο της επιθετικά παιχνίδι σε όλη τη σεζόν. Πολλές φορές ακόμα και αν κυλάνε ιδανικά τα πράγματα (0-1 στο 1’), πρέπει να συμβούν αρκετά για να κλείσουν και ιδανικά. Έτσι μένει η δυάδα ανοιχτή από το trixie, με την Πάουλι να παίζει σε λίγη ώρα στο Παντερμπόρν.

 Την αρχική διαλογή αλλά και μερικά μπετ τα είδατε την Τετάρτη. Σήμερα καταλήγω στα σημεία που θα παίξω. Χτες όπως καταλάβατε άφησα (καλώς) την Φιρστ Βιέννα, σήμερα ακολουθεί το δεύτερο μέρος από το τι παίζω και τι όχι.

Κοντράροντας την… ταυρίνη

Ας ξεκινήσω από την Μπουντεσλίγκα. Εκεί είχα μαζέψει Ντάρμστατ 1 (5,50), Βόλφσμπουργκ 1 (4,50), Μάινς 1 (9,50) και Γκλάντμπαχ 2 (2,87).

Σβήνω άμεσα την Γκλάντμπαχ, αφού όπως είπα στα μάτια μου αξία υπάρχει σε απόδοση άνω του 3,00 για τα «πουλάρια». Από εκεί και πέρα σκέφτηκα αρκετά την κόντρα της Μπάγερν Μονάχου, υπάρχουν πολλές λεπτομέρειες μου μαζεύτηκαν και πρέπει να αντιμετωπίσει ο Τούχελ, συν του ότι η Μάινς κάποια στιγμή θα καταφέρει να μετουσιώσει τις καλές εμφανίσεις σε βαθμούς.

Έχω ένα feeling ότι θα περάσει δύσκολα η Μπάγερν σήμερα, όμως θα το αφήσω, αφού δεν μπορώ να πάω με το «αν» της Μάινς. Επίσης, Βόλφσμπουργκ στο 4,50 με… τρώει πάρα πολύ. Η απόδοση είναι πλέον εξαιρετικά υψηλή, δεν στέκει, δεν έγινε μικτή κόσμου η Λεβερκούζεν. Σίγουρα καλύτερη ομάδα η Λεβερκούζεν, σίγουρα σούπερ ξεκίνημα, όμως και η Βόλφσμπουργκ είναι ομάδα που έχει δείξει σούπερ στοιχεία.

Σεβόμενος την για μένα καλύτερη ομάδα μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα (Λεβερκούζεν), πάω πάσο.

 Τι έμεινε; Μα φυσικά η Ντάρμστατ στο 5,50. Αυτήν την κρατάω. Μου αρέσει αυτό που έχει φτιάξει ο Λίμπερκνεχτ τα τελευταία ματς, μου αρέσει το πάθος της ομάδας αλλά και ο τρόπος που προσεγγίζει τα ματς. Από την άλλη η Λειψία έχει περίπου έναν μήνα που βρίσκεται σε κρίση.

Αρχικά η αποχώρηση του τεχνικού διευθυντή Μαξ Έμπερλ, έπειτα αγωνιστικά δεν υπάρχει το αίσθημα των πειστικών εμφανίσεων. Λαμβάνοντας υπόψη το τελευταίο της παιχνίδι, όπου έμεινε στο 0-0 με την Μπόχουμ, αξίζει να κοντράρουμε σήμερα, αφού έχει και Ευρώπη την ερχόμενη εβδομάδα. Με την Μπόχουμ, το χειρότερο όλων ήταν ότι δεν έκανε ευκαιρία το τελευταίο τέταρτο του ματς, που συνήθως στο παρελθόν «έπνιγε» τον αντίπαλο.

Προφανώς και μέσα σε όλα τα άλλα βάζω και την κούραση των διεθνών, που θα διαχειριστούν διαφορετικά από τον προπονητή Ρόζε ενόψει συνέχειας. Άσος λοιπόν στο 5,50.

Στη δεύτερη κατηγορία τίποτα απολύτως, κρατάω αποστάσεις από όλα. Αντίθετα την Dritte Liga θα ρισκάρω σε ένα σημείο, που θέλει πολύ θράσος για να ποντάρει κανείς. Ο λόγος για το διπλό της Μούνστερ στο 4,75.

Η Δρέσδη εντός έδρας έχει μόνο νίκες φέτος, απόρθητο κάστρο. Προσωπικά όμως βλέπω πως στα τελευταία της παιχνίδια είναι τυχερή και όχι η καλύτερη ομάδα στον αγωνιστικό χώρο. Οι νίκες ήταν εντελώς τυχερές και με τον αντίπαλο να είναι καλύτερο (Άουε, Χάλεσερ, Ουλμ), ενώ το 0-0 με την Μόναχο 1860 αλλά και η ήττα με την Έσσεν, έδειξαν τα προβλήματα που μπορεί να βγουν.

Πέραν όλων αυτών και το σημαντικότερο όλων είναι πως ο Κούτσκε δεν έχει προπονηθεί από τη Δευτέρα. Ο πρώτος σκόρερ, ο ηγέτης της, ίσως ο killer της Dritte Liga. Ο προπονητής Άνφανγκ προφανώς δεν ήθελε να δώσει φάτσα φόρα ότι δεν θα παίξει, όμως οι πιθανότητες να παίξει είναι γύρω στο 10% και πολλές λέω. Δεν θέλουν να ρισκάρουν συμμετοχή του στο ματς, αφού ο κίνδυνος υποτροπής είναι τεράστιος.

Ουσιαστικά, ακόμα και να παίξει ο Κούτσκε, δεν θα είναι στο 100%, ούτε καν στο 60-70%. Από την άλλη μεριά η Μούνστερ μου αρέσει, έχει ταχύτατους παίκτες μπροστά και όλοι είδαμε με Χάλεσερ πόσο καλά μπορεί να σταθεί με αντεπιθέσεις. Θεωρώ πως η Μούνστερ έχει αυτό το κάτι για να σπάσει το αήττητο.

Στην Αυστρία υπήρξαν μερικά σημεία που ανέφερα, όπως Λούστεναου (4,33), Λίντσερ (6,00), Κλάγκενφουρτ (4,75) και Λέομπεν (5,00).

Εύκολα άφησα την Λούστεναου, καθώς είναι η χειρότερη από όλες τις ομάδες που ανέφερα ως outsider. Μπορεί να χάνει δύσκολα εκτός η Λούστεναου αλλά λείπει το να με πείσει αγωνιστικά. Αφήνω επίσης την Λέομπεν, αφού θεωρώ πως η Πόλτεν θα αντιδράσει μετά την ήττα της περασμένης αγωνιστικής. Μένουν δύο, Κλάγκενφουρτ και Λίντσερ. Στη Βιέννη σίγουρα η Κλάγκενφουρτ μπορεί να κάνει τη ζημιά, όμως η Ραπίντ είναι καλά φέτος, ειδικά χωρίς Ευρώπη, υπάρχει ο χρόνος για να εξελιχθεί σωστά η ομάδα.

Φεύγει λοιπόν και η Κλάγκενφουρτ.

Τι μένει; Φυσικά η Λίντσερ, ομάδα που κοντράραμε για ένα διάστημα, όμως κατάφερνε να μας ξενερώσει κάθε φορά. Παρότι είχε θέματα και καλώς την κοντράραμε, είχε πάντα απάντηση και έπαιρνε τα ματς. Τώρα ήρθε η ώρα να πάμε μαζί της, να πάμε με την μεγάλη έκπληξη στην έδρα της Σάλτσμπουργκ, ένα διπλό που πληρώνει 6,00.

Να τονίσω πως η Λίντσερ είναι η μοναδική ομάδα στην Αυστρία, που τα τελευταία χρόνια έχει δεχτεί μόλις μία φορά 4 γκολ από τη Σάλτσμπουργκ στο Σάλτσμπουργκ. Σε όλα τα υπόλοιπα παιχνίδια έχει σταθεί αξιοπρεπώς. Τώρα που η Σάλτσμπουργκ κάνει νερά, έχει νόημα να πάμε στην κόντρα. Ο προπονητής της Σάλτσμπουργκ δεν μου αρέσει, κάτι που τόνισα και όταν ο Γιάισλι έφυγε το καλοκαίρι.

Η επιλογή Στρούμπερ αφήνει πολλά ερωτηματικά. Πλέον καλείται να διαχειριστεί κρίση ο Στρούμπερ, συν την απουσία του Πάβλοβιτς αλλά και την πιθανή απουσία του Κόιτα, όπως και μερικές άλλες και φυσικά να διαχειριστεί σωστά το ρόστερ ενόψει Ευρώπης. Στο 6,00 παίζω Λίντσερ.

Αυτά λοιπόν για σήμερα και αύριο. Ένα επιπλέον patent και κλείσαμε.

Θα τα πούμε σήμερα στο τσατ, όπου θα βρεθώ μέχρι το βράδυ. Οπότε, τα λέμε σε λίγο και καλή μας τύχη!

Παλαιότερα άρθρα του GERMANOS