1286

Κώστας Ζαφείρης

Ομορφαίνει τα βράδια

Κανονικά σήμερα θα κάναμε κουβέντα για την έναρξη της Basket League, όμως που τέτοια… τύχη. Σχεδόν εφτά μήνες έχουν περάσει από την τελευταία φορά που έσκασε μπάλα σε παρκέ της Α1. Σε λίγο θα φτάσουν τα Χριστούγεννα. Αν δεν αλλάξει ξανά κάτι την τελευταία στιγμή το πρώτο τζάμπολ θα γίνει το άλλο Σάββατο. Για να δούμε…

Πάμε όμως στα φρέσκα.

Το έψαξα σε Ιταλία, Τουρκία, Ισπανία, η αλήθεια είναι ότι προβληματίστηκα για το αν θα παίξω κάτι σήμερα και τελικά την… λύση έδωσε η Μπούργος.

Σε μία περίοδο που το ένα μπαμ σκάει μετά το άλλο στην «πολύπαθη» Ευρωλίγκα η ομάδα του Χοάν Πεναρόγια (φωτό) ομορφαίνει τα βράδια μας με το μπάσκετ που παίζει.

Ναι, δεν έγινε ξαφνικά υπερδύναμη η κάτοχος του Τσάμπιονς Λιγκ που έγινε στην Αθήνα, όμως από την άλλη δεν μπορούμε να μην πιστώσουμε στον Πεναρόγια και τους παίκτες του όσα τους αναλογούν.

Η αλήθεια είναι ότι η ομάδα από την Βόρεια Ισπανία με τους πιστούς φιλάθλους (περιμένουν πως και πώς να επιστρέψουν στις θέσεις τους στο φρούριο της μεγάλης τους αγάπης) αποδίδει εξαιρετικά στο παρκέ και το πιο σημαντικό (τουλάχιστον μέχρι τώρα) δείχνει ικανή να ρίχνει στο καναβάτσο τους αντιπάλους της με διαφορετικούς τρόπους: με σετ παιχνίδι, με γρήγορο ρυθμό, με τρίποντα, μέσα από την ρακέτα και πάει λέγοντας.

Δεν εννοώ ότι η Μπούργος θα πάει τρένο και σ’ αυτούς τους ρυθμούς όλη την σεζόν, όμως στο ξεκίνημα αξίζει την εμπιστοσύνη μας.

Αντίπαλός της σήμερα η κουρασμένη και λαβωμένη Ανδόρα. Οι νησιώτες είναι από τις ομάδες που σέβομαι και συμπαθώ και σε καμία περίπτωση δεν κλείνω τα μάτια στην δουλειά που κάνει τα τελευταία χρόνια εκεί ο κόουτς Ιμπον Ναβάρο.

Όμως, την δεδομένη χρονική στιγμή η Μπούργος είναι ανώτερη σχεδόν σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού.

Καλό απόγευμα σε όλους.

Παλαιότερα άρθρα του Κώστας Ζαφείρης