3408

Billaras

Ονειρα χειμερινής νυκτός…

Καλή χρονιά, πρώτη στήλη γιά το 2015, μιάς κι εγώ επέλεξα το ρεπό την πρωτοχρονιά. Αν έκανα καλά; Μάλλον έκανα…εξαιρετικά. Θα έχανα ότι κι αν ακουμπούσα, αφήστε που πλήν Μπέρνλι δεν μου άρεσε και κάτι. Δείτε τι γίνεται στην Premier League σε όλη τη εορταστική περίοδο και θα καταλάβετε. Προχθές ήταν η σειρά των Λίβερπουλ, Αρσεναλ, Γιουνάιτεντ, Τσέλσι να γκελάρουν και της Σίτι να κερδίζει με την ψυχή στο στόμα.

Στις 28 είχε..πάει ανάποδα. Είχαν γκελάρει Τσέλσι, Γιουνάιτεντ, Σίτι (με τον ίδιο τρόπο που το έκανε προχθές η Λίβερπουλ, από 2-0 ημίχρονο παρακαλώ), και είχαν κερδίσει οι άλλες. Και πάει λέγοντας, ακόμα και στα μικρότερα “στρώματα”. Οταν λοιπόν έρχονται… “ότι να'ναι”, όταν οι προπονητές αλλάζουν απανωτά (έχετε ήδη ενημερωθεί), όταν παίζουν κάθε δύο μέρες και εμφανίζουν σημάδια κούρασης και παντελούς αστάθειας, δύο επιλογές έχεις.

Είτε τις κοντράρεις, είτε κάθεσαι στα αυγά σου. Προχθές έπαιζαν μεταξύ τους, άρα…έκατσα στα αυγά μου. Σήμερα-αύριο-μεθαύριο παίζουνε κύπελλο, άρα…κόντρα. Γιά το FA CUP, ειδικά αυτό τον γύρο, τα έχουμε πει όλα. Τα γράφει ο Μάκης σήμερα, τα έγραψα εγώ χθες στην εφημερίδα, είναι ο θεσμός των…ρομαντικών, των εκπλήξεων, των παραμυθιών.

Γράφονται σελίδες μικρών-μικρών ή και μεγάλων ιστοριών στα κλαμπ του νησιού. Μιά επιτυχία επί ενός “θηρίου” σήμερα ή αύριο μπορεί να μνημονεύεται δεκαετίες. Είναι η στιγμή λοιπόν τώρα που όλες ονειρεύονται…. Και…ονειρευόμαστε κι εμείς φυσικά. Αν δεν κυνηγήσεις την έκπληξη σήμερα, πότε θα το κάνεις; Εχω αποφασίσει να μην ασχοληθώ με τίποτα άλλο όλες αυτές τις μέρες.

Τίποτα. Ούτε Σούπερ Λίγκα (ανατρίχιασα στη σκέψη να έχει FA CUP και να ψάξω τα ελληνικά ματς), ούτε Ισπανία, ούτε γαλλικό κύπελλο. Ούτε καν κάποια σκόρπια άλλα εγγλέζικα δεν με απασχολούν (αυτά τα κοίταξα και…ζαχάρωσα λίγο Τσέλτεναμ ή Χάρτλπουλ αλλά τα άφησα τελικά). Μόνο Κύπελλο λοιπόν. Πέρυσι τέτοιες μέρες είχε πάει…ποίημα. Τα'χα ξεχάσει, μου τα θύμισε ο φίλος Γιώργος που …μ' έχει “φακελωμένο” (χεχεχεχε).

Σε ένα patent αναβλήθηκε ένα ματς αλλά..πήρα τα άλλα δύο (Κάρντιφ 2 στο 5.50 και Σέφιλντ Γιουνάιτεντ 2 στο 6.00, ενώ την επομένη μέρα…κάτι έκανα, “τσίμπησα” ένα μονό, Μαντσεστερ Γιουνάιτεντ – Σουόνσι 1-2 (στο 7.50, αυτή η Γιουνάιτεντ πέρυσι μου έφτιαξε όλη τη σαιζόν, χεχεχεχε)! Να δούμε φέτος. Πάλι στα βαθειά, ως…πολύ βαθειά θα βουτήξουμε.

Γιατί φέτος έχει και αποδόσεις…κτήνη το μενού. Και 15αρια και 17αρια! Λεπτομέρειες δεν θα πω πολλές. Απλά να αναφέρω ότι το παιχνίδι που θα δείτε θα είναι …μέχρι το άλλο Σάββατο! Μεσοβδόμαδα έχει επανέναρξη Ιταλίας και κύπελλο Ισπανίας, δεν θα ασχοληθώ εκτός συγκλονιστικού απροόπτου. Και παίζω από σήμερα και γιά αύριο-μεθαύριο.

Αναφέρω αρχικά την πρώτη διαλογή: Μπράντφορντ, Μπράιτον, Πρέστον, Ροτσντειλ, Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, Λιντς, Ιπσουϊτς, Ρέξαμ, Γουίμπλεντον (Δευτέρα) και Γουέστ Χαμ (Τρίτη). Δέκα σημεία. Αυτά είχα ξεχωρίσει αρχικά. Σήμερα μετά από όσα διάβασα, πρόσθεσα και την Τρανμίρ, να γίνουν..11άδα! Μετά -όπως πάντα- το πήγα ανάποδα, άρχισα να σβήνω. Πρέστον και Ροτσντέιλ έφυγαν αρχικά.

Στην μεν Πρέστον έκανα πίσω γιατί έχει στο πρόγραμμα δύο ματς που..ίσως να τα θέλει περισσότερο (Λιγκ Τρόφι μεθαύριο, πρωτάθλημα την άλλη εβδομάδα), στη δε Ροτσντέιλ γιατί…μου έκανε κοιλιά πάνω στη στιγμή που άνετα κόντραρα Νότιγχαμ έτσι όπως είναι. Πάνε αυτές. Μετά, έφυγε η Γουέστ Χαμ την Τρίτη. Πολύ μακρινό και αυτό με ενοχλεί, θα πάρει ανάσες η Εβερτον.

Και έπεσε και η απόδοση. Αρα, έμεινα με οκτώ. Τρία σημερινά, τέσσερα αυριανά, ένα τη Δευτέρα. Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα. Θέλουμε η ρέντα μας να ξεκινήσει…πριν τη σέντρα, γιά να γίνει καλή χημεία. Κάνω γιά αρχή κάτι απλό. Παίρνω τα τρία σημερινά και τα κάνω trixie, αφου τα μεν δύο είναι στο 3.50, το δε τρίτο θα το “μετατρέψω” σε 2.80, παίζοντας “διπλή ευκαιρία”.

Αναφέρομαι στην Τρανμίρ φυσικά. Το κάνω σπάνια αυτό (μπορεί και…μιά φορά την τριετία), αλλά νομίζω ότι σήμερα έτσι πρέπει να κινηθώ. Δεν μου λέει τίποτα να είναι σε σύστημα και να “πληρωθώ μονάδα” με DNB ας πούμε. Σκέτο 8.50 δεν στέκει σε trixie, άρα…μιά επιλογή μου έμενε. Να καλύψω και το Χ, παραμένοντας σε ψηλή απόδοση που στέκει σε trixie.

Αρα, γιά σήμερα έκλεισα. Τρανμίρ 1-Χ (2.80), Μπράντφορντ 2 (3.50) και Μπράιτον 2 (3.50). Σε trixie. Το…γλέντι θα γίνει αύριο-μεθαύριο όμως. Λιντς στο 6.00. Σέφιλντ στο 5.00, Ιπσουϊτς 8.00, Ρέξαμ 19.00 (και 17.00 στο DNB), Γουίμπλεντον στο 15.00. Πέντε σημεία, μέσος όρος απόδοσης το…φτωχούλικο 10.6! Αυτό μάλλον δεν το'χω ξανακάνει…ούτε κι εγώ. Δεν το θυμάμαι να έχει ανέβει ο πήχης αποδόσεων εκεί πάνω.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, ξέρεις ότι μπορεί να “μαζέψεις” και μερικές τριάρες, ξέρεις ότι θες…άστρο από πάνω σου, αλλά ξέρεις και κάτι άλλο. Οτι με λίγα λεφτά μπορεί να κάνεις μεγάλη ζημιά. Ο συνδυασμός “δεν πονάει η ήττα αν έρθει-είναι μεγάλη η νίκη αν έρθει”, είναι πάντα καλός. Πρόσφατα σχετικά, έγινε ένα τέτοιο στο Μπάρτσα-Θέλτα 0-1… Τώρα έμεινε ένα πράγμα.

Πως θα παιχθούν αυτά. Κανονικά, η λύση είναι η απλούστερη. Πέντε μονά και χαίρετε. Και είναι σαφώς και η ενδεδειγμένη. Λέω να κοιτάξω και λίιιγο πιό ψηλά όμως. Μονά ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ότι θα παιχθούν, απλώς κοιτάω και πως μπορώ να τα συνδυάσω. Θα κάνω κάτι επίσης γιά πρώτη φορά. Θα παίξω και τις δέκα δυάδες. Λίγες μονάδες. Δεν χρείαζονται πολλές εξάλλου, επειδή οι αποδόσεις είναι τεράστιες με παίρνει να το κάνω.

Η μικρότερη δυάδα δίνει 30 φορές τα λεφτά μου, η μεγαλύτερη …αφήστε το. Και θα πάω έτσι. Ούτε patent, ούτε trixie ή yankee. Μονά-δυάδες. Δύο από τα πέντε να έρθουν, έχει γίνει “ζημιά”. Συνολικά είναι 15 στήλες (πέντε μονά, δέκα δυάδες). Η Ρέξαμ θα πάει σε draw no bet, στο 17.00 απόδοση. Τα άλλα “ξερά”. Ε, αν φτάσουμε Δευτέρα βράδυ και έχει γίνει κανένα…θεόκουλο και έχουν πιαστεί πχ δύο αύριο (θαύμα θα είναι) και κερδίζει η Γουίμπλεντον κατά το 70', τότε τσιμπάω και κάτι στο live ως κάλυψη… Σας αναφέρω όλο το σκεπτικό μου, ο καθένας ας αποφασίσει τι θέλει.

Να είναι προετοιμασμένος όμως, το ρίσκο είναι πολύ μεγάλο, μπορεί να χαθούν και όλα, μπορεί και εύκολα! ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΒΑ: 8.000 μονάδες. Προηγούμενο υπόλοιπο: 5.890 μονάδες. Ποντάρισμα 3-4-5/1: Trixie Σαββάτου: Μπράντφορντ 2 (3.50)-Μπράιτον 2 (3.50)-Τρανμίρ 1-Χ (2.80). Με 45 μονάδες οι δυάδες, με 15 η τριάδα, όλο μαζί 150 μονάδες. Μονά αποδεκτά: Ιπσουϊτς 2 (8.00) με 45 μονάδες.

Σέφιλντ Γιουνάιτεντ 2 (5.00) με 70 μονάδες. Λιντς 2 (6.00) με 60 μονάδες. Ρέξαμ 2 DNB (17.00) με 20 μονάδες. Γουίμπλεντον 1 (15.00) με 25 μονάδες. Ακολούθως, απο 15 μονάδες σε κάθε δυάδα, σύνολο 150 μονάδες. Ανοιχτά μπετ: 520 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 5.370 μονάδες. Αυτό ήταν το παιχνίδι μου σε σύνολο 10 ημερών. Από τις 28 του Δεκέμβρη που έπαιξα, ποντάρω τώρα και θα ξαναπαίξω στις 10 Γενάρη.

Αρα, δεν είναι μεγάλο το ποντάρισμα, είναι κανονικό. Και στοχεύει ψηλά αν σήμερα και αύριο…είναι η μέρα μας. Στοχεύει ψηλά, χωρις να …χάνει τα βασικά. Με ένα και μόνο σημείο μπορώ καλλιστα να πάρω το 70-80% του συνολικού μπετ πίσω. Βασικές αρχες στοιχηματισμού, ακόμα και τις μέρες που ρισκάρεις! Τίποτα άλλο, τώρα είναι η…καλύτερη ώρα, όπως ονειρεύονται οι “μικρούλες”, ονειρεύομαστε κι εμείς ότι θα κάνουμε τη μεγάλη ζημιά στον μπουκ! Να θυμάστε ότι και να μην συμβεί τίποτα από τα δύο γιά εμάς ή τις “μικρούλες”, τα …όνειρα δεν απαγορεύονται, θα “ονειρευτούμε ξανά και ξανά” μέσα στη σαιζόν!

Παλαιότερα άρθρα του Billaras