3176

Billaras

Οποιος βιάζεται,…χάνει!

Γράφω χαράματα. Εχω άλλο “ραντεβού” μετά, κακό ραντεβού, το χειρότερο. Εχω κηδεία. Και ο μόνος τρόπος που βρήκα γιά να μην απουσιάσω ξανά από τη στήλη ήταν αυτός. Να προσπαθήσω όσο γίνεται να συγκεντρωθώ και να γράψω πρωί-πρώι, πριν πάω σ' ένα ραντεβού που δεν περίμενα ποτέ ότι θα πάω…. Οτι έγραψα στην σημερινή Kingbet είναι το δεδομένο.

Οι ομάδες δεν είναι έτοιμες, ακόμα κι αυτές που κερδίζουν. Είτε είναι σφιγμένες, είτε μπάζουν από παντού, είτε είναι ασανσέρ. Η Μπαρτσελόνα μαζεύει 4αρες και η Τσέλσι 3αρες, τι άλλο να πούμε; Το'χω αναλύσει διεξοδικά στην εφημερίδα γιατί συμβαίνει αυτό…. Οχι τυχαία, επέλεξα να ξεκινήσω κανονικό παιχνίδι και κάβα από το Σάββατο.

Να έχω δει δύο αγωνιστικές στην Premier και τρεις (συν ένα Λιγκ Καπ) στις μικρές. Πλην του Λιγκ Καπ που παίζαμε με τις εκπλήξεις, τα αποτελέσματα είναι….ότι να'ναι. Οταν τα “καλύτερα” αποτελέσματα έρχονται την ώρα που παίζουν “ανόμοιες” (διαφορετικών κατηγοριών) ομάδες, παίρνεις χαμπάρι. Ακρη λοιπόν δεν βρίσκεις. Και αυτό μάλλον θα συμβεί και σήμερα.

Κακό πρόγραμμα έτσι κι αλλιώς. Και σε φούλ τέμπο να έπαιζα, σήμερα θα κατέβαζα ταχύτητα. Ισως στην Championship δούμε πολλά χινάρια. Κλασικά έρχονται έτσι κι αλλιώς, βοηθάει και το μενού. Σε Ιπσουιτς, Ντέρμπι, Γουλβς, Χαλ, κρύβονται χινάρια. Θέλετε ασόδιο; Με το..στανιό ίσως μιά Λιντς. Στην 1η, οριακά δέχομαι το 2.70 της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ.

Κι αυτό…ψυλλιασμένο είναι, οι μπουκ την γύρισαν φαβορί. Μετά, με το…στανιό όπως και πριν, κρατάω μιά Γουόλσολ. Στην 2η, κάπως καλύτερα. Μιά Μάνσφιλντ (3.00), μιά Κέμπριτζ (3.00), μιά Εξετερ (2.70). Κάτι γίνεται εδώ. Και κλείσαμε. Μην νομίζετε ότι επειδή δεν πλατιάζω δεν τα έχω..ξεψαχνίσει. Το αντίθετο. Απλά δεν μου αρέσουν. Οριακά (πόσες φορές έγραψα τη λέξη;) ανέφερα όσα διαβάσατε.

Ανοίγω μιά παρένθεση: Αριστερά και δεξιά γίνεται…πανηγύρι. Ή μάλλον πανηγυράκι. Ολοι διαλαλούν την “πραμάτεια τους”. Πάρτε σήμεια, πάρτε αγώνες, πάρτε κέρδη, γέμισε ο τόπος προτάσεις. Οι…προτείνοντες θα ξεπεράσουν τους παίζοντες, 100 sites και 200 blogs με πέντε άτομα το καθένα! Οπως σε όλα τα πράγματα στην Ελλάδα, έχει χαθεί το μέτρο.

ΜΗΝ παρασύρεστε. ΜΗΝ χώνεστε. Ειδικα από το Σάββατο που θα δείτε ένα…τρομακτικό κουπόνι από τον ΟΠΑΠ (ότι πετάει και ότι κολυμπάει θα είναι μέσα), φυλαχθείτε. Επιστρέφω στα ματς. Αν θα έπαιζα κάτι; Τα τρία της 2ης Αγγλίας μαζί με την Σέφιλντ. Αλλά ΔΕΝ παίζω. Μ' εχετε γιά χαζό; Γιά άσχετο; Με φουλ “μικρές” και σας λέω “δεν παίζω”.

Και δεν είναι εύκολο αυτό, δεν είναι εύκολο να λες NO BET, πιστέψτε με. Στα δε ευρωπαϊκά; Στο Champions League, είναι βέβαιο ότι οι αποδόσεις σε Μονακό και Μάλμε (5.00 και 6.00), σε αυτά τα δύο αυριανά, είναι λάθος. Θέλετε να ρισκάρετε; Με κάλυψη; Κάντε το. Εγώ απλά σας επισημαίνω το λάθος. Η Μονακό ξέρουμε τι…ψυχοβγάλτρα είναι (έργο Ζαρντίμ, ρωτήστε και τον Βενγκέρ πέρυσι), ενώ είναι και πιό έτοιμη.

Η δε Μάλμε, δεν μπορεί να είναι χειρότερη από…οποιαδήποτε σκωτσέζικη ομάδα. Μην τρελλαθούμε εντελώς δηλαδή! Δεν θα τα ακουμπήσω, είναι και πρώτα ματς άρα δεν χαλιούνται και με το Χ, απλά βαράω καμπανάκι κι ας έρθουν 6-0 το καθένα. Τα λάθη εντοπίζονται ΠΡΙΝ τα ματς, όχι μετά. Στο δε Europa, μάλλον σωστά φαβορι η Φενέρ (εντελώς αντικειμενικά, αν κατέβει πλήρης δεν έχει σχέση με τον Ατρόμητο), η Σεντ Ετιέν, η Μπιλμπάο (αναφέρομαι σε αποδόσεις που “στέκονται”).

Και από αουτσάιντερ μόνο η Ρόζεμποργκ (που πάει τραίνο) μου λέει κάτι στο 3.75. Αυτά ήταν όλα. Με τον πρωινό καφέ και ένα τσιγάρο, με το μυαλό καθαρό πριν…θολώσει από όσα άσχημα θα φέρει η μέρα, σας πέρασα μιά ακτινογραφία του κουπονιού. Και σας εξήγησα γιατί δεν θα παίξω. Δεν βιάζομαι. Το Σάββατο είναι πολύ κοντά. Και πάλι προσεκτικά θα πάω, αλλά οκ, κάτι θα έχω στα χέρια μου.

Δεν θα πάω εντελώς στα τυφλά. Αν επιμένετε, διαβάστε και τον Μάκη, δείτε όσα ανέφερα και διαλέξτε από αυτά. Νέα στήλη το Σάββατο το μεσημέρι, κάτι σαν “εναρξη” της σαιζόν γιά μένα. Υ.Γ: Νέα στήλη μου από σήμερα στην Metrosport της Βορείου Ελλάδος. Γύρισα εκεί που αναδείχθηκα στοιχηματικά ξεκινώντας από τον Οκτώβρη του 2001. Δε το λές “νέο ξεκίνημα” (μετά από 11 συναπτά έτη εκεί), αλλά είναι ένας “επαναπατρισμός” που μ'αρέσει.

Παλαιότερα άρθρα του Billaras