935

Billaras

‘Οπου ξεφεύγουν οι αποδόσεις!

Τελικά, απο εκεί που έλεγα ότι δεν θα το θυμάμαι το χθεσινό Σάββατο, αποδείχθηκε…θησαυρός! Ποτέ δεν ξέρεις από που θα σου έρθει. Ηρθε σε μιά “κουφή” μέρα. Πόσο σπάνιο είναι σε Σαββατο με φουλ πρόγραμμα να μην παίξω καμιά αγγλίδα; Κι όμως χθες δεν έπαιξα. Αν το έκανα, όλα στο Χ θα καρφωνόντουσαν (Κόλτσεστερ, Πρέστον, Εξετερ). Οπότε με μικρές απαιτήσεις πήρα τα ρίσκα μου εκτός Νησιού.

Και εδώ έγινε το…ωραίο. Η τύχη αποφάσισε να μου δώσει πίσω όσα μου χρώσταγε. Τα’χουμε πει χιλιάδες φορές. Αν θέλει, σε φτιάχνει. Αν όχι, θα σε κατσικώσει με σαδιστικό τρόπο. Η Φενέρ θα χάνει πέναλτι στο 93′, η Νις θα χάνει πέναλτι στο 85′, η Πλίμουθ θα τρώει γκολ στο 95′! Ναι, αλλά έχει και το….ανάποδο. Το είδαμε χθες. Η Βίλεμ είναι γιά να τρώει 2-3 χαλαρά.

Πρώτη στο στόχο και 1-0 με…αυτογκόλ. Μετά ισοφαρίζεται, συνεχίζει να γλυτώνει γκολ, πνίγει το κουνέλι ο τέρμας της PSV, πάρε 2-1 και τέλος! Με δύο τελικές στο στόχο (ένα αυτογκόλ-ένα κουνέλι). Και μετά, έρχονται τα νέα από τη Γερμανία. Εκτός αγώνα ξαφνικά και Χααλαντ και Ρόις! Ξεδοντιασμένη η Ντόρτμουντ. Ξεκινάει το ματς, πρώτη τελικη στο στόχο της Γκλάντμπαχ, μέσα, 1-0.

Και λίγα λεπτά μετά κόκκινη η Ντόρτμουντ. Ολα μα όλα υπέρ μου/μας. Γιατί χθες…ήθελε.

Θα πει κάποιος “δηλαδή απλά κωλοφαρδία”. Οχι, δεν είναι απλά κωλοφαρδία. Δεν είναι τζόκερ. Είχαμε ένα έρισμα, την απόδοση. Από εκεί ξεκινάνε όλα. Τα 6αρια και τα 4αρια. Επισης, είχαμε δεδομένα. Την φόρμα της Βίλεμ, το σκάλωμα της PSV τελευταία, το μίσος της Γκλάντμπαχ γιά Ρόζε, την σταθερά προβληματική άμυνα της Ντόρτμουντ, το σεντόνι που ακολουθεί.

Αυτά αναλύουμε, βάση αυτών αποφασίζουμε. Και για να κλείσω με το αν η μπάλα θέλει η όχι, δείτε χθες τι έγινε σε πολλά γήπεδα. Πέναλτι η Γιουναιτεντ να ισοφαρίσει στο 93′, το στέλνει άουτ! Πεναλτι η Ιντερ στο 86′ γιά να κερδίσει, το χάνει επίσης! Αυτά κάνει η μπάλα.

Α να μην ξεχάσω. Οι μπουκ χθες μάζεψαν το χαρτί με τα φορτηγά.

Από νωρίς με ήττες Μάντσεστερ και Ατλέτικο (τραγική η ομάδα του Σιμεόνε), αλλά και αργά (με Λίβερπουλ, Ιντερ, Λυών, Ρεάλ). Εμείς όχι απλά κάναμε σούπερ νίκη χθες, αλλά…βάλαμε και κερασάκι στο live. Δεν γινόταν να το αφήσω αυτό το Χ στο Τζένοα-Βερόνα. Στο ημίχρονο στο chat έγραφα “αν γίνει 0-2 ορμήξτε στο Χ”. Ε, όρμηξα κι εγώ και…απολαύσαμε ενα 3-3 από αυτά που μόνο οι ιταλοί κάνουν (όποιος κατάλαβε, κατάλαβε).

Κοινώς, από Πέμπτη με Τβέντε σκοράρω με 100% ευστοχία. Και το -30 έγινε…μηδέν, βασικά αν βάλω και το live έγινε και +10. Μέσα σε τρεις μέρες τούμπα όλα, τούμπα υπέρ μου. Καλά ήταν, αλλά δεν ξεχνάω ότι μέσα σε τρεις μέρες ξαναγυρνάνε και τούμπα εναντίον μου αν η μπάλα (δεν) θέλει!

Παμε τώρα στα φρέσκα. Ξεκινάω λίγο με…τρελίτσα. Ειδικά δίνει μόνο ο Thassios “κανονικά”, αλλά σήμερα έχω κέφια.

Δεν θα τα δείτε στον πίνακα, αλλά στην Αγγλία όποιος θέλει κάτι διαφορετικό ας τσεκάρει το 7,20 που δίνει το “Σαουθάμπτον να προηγηθεί/ισοπαλία τελικό” και στο αυριανό ντέρμπι Πάλας-Μπράιτον το over 0,5 κόκκινη κάρτα που δίνει 5,30 (περιμένω ξύλο). Αυτό το δεύτερο ίσως το κάνει κάποιο update o Thassios, εγώ απλά τα αναφέρω.

Πάμε σε κανονικά σημεία, σε ασόδια.

Φαβορί ασόδια δεν κοιτάω καν. Είδα και χθες τι μακελειό έγινε (ακολουθεί και σεντονάκι, βασικό αυτό). Οπότε αουτσάιντερ.

Το παράδοξο είναι ότι δεν μου αρέσει τίποτα από Γερμανία-Ισπανία-Ιταλία-Γαλλία σήμερα! Και το μοναδικό “μικρό” σημείο δεν είναι φυσικά ασόδιο, αλλά είναι το g/g (2,15) ή το over (2,60) στο Λαμία-Παναιτωλικός. Τις είδαμε και τις δύο, παίζουν ωραία μπάλα, δημιουργούν, κάνουν φάσεις.

Καλοπληρωμένα και τα δύο είναι.

Και αφού ανέφερα δυο ειδικά και ένα καλοπληρωμένο g/g ή over, πάω σε μεγάλα.

ΑΕΚ (3,30), Τότεναμ (3,50), Στουρμ (2,87), Καισέρισπορ (3,40) και Αντβερπ (5,00) είναι αυτά που κοιτάω. Είχα ένα ακόμα (Αντμίρα) αλλα σημερα σβήστηκε (έπαιξε Πέμπτη, έπαιξε παράταση και παράλληλα η Λίντσερ έχει τέσσερις επιστροφές βασικών).

Από τα πέντε που έχω, ομολογώ ότι η η Καισέρι μου είχε διαφύγει αρχικά (να’ναι καλα το ράδιο, εκεί που μελετάμε όλοι μαζί), ενώ την Αντβέρπ την είχα δει, απλώς μιά φορά που κόντραρα την νεοφώτιστη Σεντ Ζιλουά έφαγα τα μούτρα μου (με την Σταντάρ) και το σκεφτόμουν.

Στα τρία από τα πεντε, η φόρμα -η εικόνα αν προτιμάτε- βγάζει μάτια.

Ο ΠΑΟΚ δεν παίζει μπάλα, λείπουν βασικοί, τυχερά κέρδισε σε Τρίπολη και Αγρίνιο. Στην Τουρκία η νεοφώτιστη Γκιρεσούνσπορ (από την Κερασούντα στη Μάυρη Θάλασσα) σε έξι αγώνες τι έχει καταφέρει; Να βάλει…ένα γκολ! Εξι ήττες, ένα γκολ. Γιατί είναι φαβορί τόσο μεγάλο όταν η Καισέρι είναι μιά χαρά; Τρίμπαλο στη Γαλατά έχωσε προ ημερών.

Και τέλος, η Ραπίντ πάει άσχημα, έκανε νίκη μεν στο κύπελλο αλλά στο πρωτάθλημα…άστα βράστα, την ώρα που η Στουρμ έχει ένα ωραιότατο 5-2-0 ήδη. Αυτά τα τρία δηλαδή βγαίνουν από την εικόνα που έχουμε. Τα άλλα δύο είναι λίγο διαφορετικα. Γιατί και η Τότεναμ ας πούμε, δεν είναι σόι. Ενω γιά το βέλγικο, η νεοφώτιστη εξακολουθεί να τα πηγαίνει περίφημα.

Γιατί τα κοιτάω; Το ένα γιά…πολύ απλό λόγο. Γιατί θεωρώ ότι η Τότεναμ είναι πολύ καλύτερη! Πιό απλός δεν γίνεται. Ας παίξει όπως μπορεί, θα κερδίσει. Στα μάτια μου, ομάδα Αρσεναλ δεν υπάρχει (αυτή τη στιγμή τουλάχιστον). Στο άλλο, προκαλεί (ξανά) η απόδοση. Γιατί οκ, καλά τα πάει η Ζιλουά, αλλά ρε παιδιά δεν είναι και Μπριζ! Ολο την πριμοδοτούν οι μπουκ, η Αντβέρπ είναι καλά, σφιχτη, αήττητη καιρό, ξέρει να φέρνει το ματς στα μέτρα της.

Αυτά είναι όλα. Σημειώστε ότι το τούρκικο και το βέλγικο παίζουνε νωρίς. Τι θα παίξω εγώ; Κάτι πρέπει να αφήσω, τα πεντε είναι πολλά.

Θα αφήσω την ΑΕΚ. Οσο να πεις, το ντέρμπι είναι ντέρμπι. Γιά να όρμαγα θα ήθελα πάνω από 3,50 (που υπήρχε ως την Πέμπτη). Θα το ελέγχω στο live. Απλά απόψε δεν θα είμαι στο chat γιατί θα είμαι με παρέα εκτός οικίας να δω κι εγώ το παιχνίδι σε καφετέρια.

Και θα αφήσω και το πιό μικρό, την Στουρμ. Κι εδώ θα ήθελα 3αρι. Τώρα έχει αξία μεν, μικρή δε. Θυμηθειτε τι έγραφα προ εβδομάδας γιά τις αξίες και τις αποδόσεις.

Οπότε Καισέρι (3,40)-Αντβερπ (5,00 και 4,00 το draw no bet το οποίο κρατάω)-Τότεναμ (3,50). Τα τρία πιό μεγάλα! Πρώιμη πληρωμή έχει μόνο το εγγλέζικο ντέρμπι. Παίζονται και μονά. Εγώ θα κάνω το απλό: Ενα trixie γιά αρχή, αλλά επειδή τα δύο είναι νωρίς, θα παίξω και μονό μονάχα την εγγλέζα.

Και ως κάλυψη (αν χαθούν τα δύο νωρίς) και γιατί την πιστεύω. Και τέλος. Νέα στήλη την Τρίτη!

**Θυμίζω μερικά πράγματα:

Πρώτον: Οσοι θέλετε να έρθετε 16 Οκτώβρη στη σύναξη στη Θεσσαλονίκη στείλτε e-mail στο [email protected] σας παρακαλώ, μου κάνετε τη ζωή πιό εύκολη.

Δεύτερον: Μην ξεχνάτε να ελέγχετε το twitter, να μας ακολουθείτε εκεί και να έχετε πάντα ενεργές τις ειδοποιήσεις.

Παλαιότερα άρθρα του Billaras