2826

Billaras

Ορεκτικό, πρώτο πιάτο!

Είδατε πως περνάει ο καιρός; Ούτε μήνα πριν, είχαμε τον τελικό του EURO. Τώρα, σήμερα, 6 Αυγούστου, ξεκινάμε σιγά σιγά τη νέα σαιζόν… Ελπίζω να σας βρίσκω ευδιάθετους, ξεκούραστους, στις παραλίες. Ή να ετοιμάζετε βαλίτσες, μιάς και το επόμενο δεκαπενθήμερο είναι…ιερό, ανήκει στις διακοπές γιά την πλειοψηφία. Προσωπικά, έφυγα τέλη Ιουνιού, έφυγα τέλη Ιουλίου, θα ξαναφύγω τέλη του μήνα ακόμα λίγες μέρες, μιά χαρά, έχω ακόμα το…αλάτι στη γεύση μου, ούτε πέντε μέρες δεν έχω που γύρισα στην έδρα μου.

Και τι έκανα αυτές τις πέντε μέρες; Μα τι άλλο; Μελέτη! Αυτή η εποχή μπορεί να είναι των διακοπών, αλλά είναι και του διαβάσματος αν ασχολείσαι σοβαρά με το στοίχημα, ειδικά με τις αγγλιδούλες! Πόνεσαν τα μάτια μου, άλλα έτσι πρέπει. Και εδώ στο Betsellers, όλη την εβδομάδα, πήρατε τα αφιερώματα κάθε κατηγορίας, πήρατε και δύο στήλες-λουκουμάκια-μπούσουλες από τον Μάκη, εύχομαι να τα αξιοποιήσατε….

Αυτό λοιπόν πρεπει να γίνει τώρα. Μελέτη. Τι ΔΕΝ πρέπει να γίνει; Ε, εντάξει, με ξέρετε πιά, άχαστο είναι (γέλια). Να…ορμήσουμε! Γιά να μην πω “να παίξουμε”, μην το πάω δηλαδή στο ολοκληρωτικό no bet, λέω ότι δεν πρέπει “να ορμήσουμε”. Το' γραψα και στην εφημερίδα όπου επίσης επανέκαμψα. Παίζοντας 22 χρόνια (τρομάρα μου, από το Μουντιάλ του 1994), κρατόντας αρχείο αναλυτικό από το 2000, έχω καθαρή άποψη.

Και απολύτως αιτιολογημένη! Τι είναι στοίχημα; Η εξίσωσω φόρμα+απόδοση. Τι δεν έχουμε; Το ένα σκέλος, τη φόρμα! Οπότε…. μπίνγκο. Στα χαρτιά και στη μελέτη ναι, ξεχωρίζουμε πράγματα. Αλλά…στα χαρτιά. Στο χορτάρι κρίνονται όλα. Και η φόρμα αρχίζει να δείχνει μετά τις αρχές Σεπτέμβρη, ανάλογα και με την ημερομηνία έναρξης. Να δεις μιά ομάδα σε 4-5 ματς, (2-3 εντός-2-3 εκτός) να δεις τι γίνεται.

Συν τοις άλλοις, σας το έγραψε ο Μάκης, το καθεστώς ΆΛΛΑΞΕ και οι δανεισμοί όλη τη χρονιά….πάπαλα. Οι μικρούλες από φέτος θα πάνε πλέον όπως όλοι. Ως 31 Αυγούστου ότι πάρεις, μετά τον Γενάρη πάλι. Πάει να πει ότι από σήμερα ως τις 31 οι ομάδες ακομα θα φτιάχνονται, ας έχουν ξεκινήσει. Πέρυσι άνοιξα κάβα στις 22/8. Φέτος θα ανοίξω στις 20, δύο μέρες νωρίτερα.

Λεπτομέρειες και λοιπά, όταν έρθει η ώρα. Αν και δεν θα αλλάξω πολλά. Στο site θα αλλάξουν πολλά (και εμφανισιακα και λειτουργικά), σύντομα. Και θα υπάρχει και η…δική σας γωνιά, γι αυτό…κάντε καλό ζέσταμα. Και γι αυτά, λεπτομέρειες όταν έρθει η στιγμή. Ως τις 20 λοιπόν, τι κάνουμε; Μα ακολουθούμε την…πεπατημένη. Δεν αγγίζω τίποτα εκτός νησιού (εκεί δηλαδή που ξέρω λιγότερα και είναι ακόμα πιό επιτακτικό να “δω χορτάρι”), παίζω τροχειοδεικτικά, δοκιμάζω, τεστάρω τις ομάδες, τον μπουκ και…εμένα.

Και η βασική πρόταση είναι αυτή: Κάντε το ίδιο. Μπορεί να βιάζεστε, να γουστάρετε, αλλά…δεν θα βγει σε καλό. Προσέχουμε γιά να έχουμε. Και πέρυσι ευστοχήσαμε σε Λιγκ Καπ κατακαλόκαιρο, και πέρυσι φίλος-αδερφός μου έγραψε “μα καλά, δεν τσαντίζεσαι που δεν τα είχες κάβα, που δεν χώθηκες;” και πέρυσι…είδατε τι έγινε (γέλια).

Το κουμάρι δεν σταματάει ποτέ, δεν μας κυνηγάει κανείς. Φυσικά θα υπάρχουν σταθερές στήλες πλέον (η επόμενη την Τρίτη), φυσικά θα κάνουμε αναφορές σε ομάδες και σημεία, αλλά με κλίμακα 1 ως 10, παίζουμε το…1. Ούτε καν το 2. Και σταδιακά ανεβάζουμε στροφές…. Πάμε τώρα στο προκείμενο… Να κάνω εκτενή αναφορά σε ομάδες, δεν βρίσκω το λόγο.

Τα είδατε, τα διαβάσατε. Στην πορεία εξάλλου δείχνει ο καθένας τι πιστεύει γιά την καθεμιά. Γιά τυχόν νέους αναγνώστες, μην περιμένει κανείς …πολλά φαβορί, μην περιμένει σημείο κάτω από 1.80, μην περιμένει παρολί και όλα τα σχετικά. Παίζουμε αξίες, αποδόσεις, λάθη των μπουκ. Αυτό ξεκάθαρο. Αρχικά, είχα ξεχωρίσει 5-6 σημεία. Πρέστον και Μπέρτον από την Championship, Γουίμπλεντον από την 1η, Νοτς Κάουντι και Μπάρνετ από την 2η.

Σήμερα κοίταξα λίγο παραπάνω και τις Τζίλιγχαμ (από 1η) και Λούτον (από 2η). Κατέληξα να κρατήσω τρία μόλις ματς, ένα από κάθε κατηγορία. Εσβησα τις δύο που σήμερα ξανακοίταξα μπας και πειστώ, έσβησα άμεσα Πρέστον γιατί στο 4.00 την είχα κυκλώσει, στο 3.40 της κουνάω μαντήλι κι ας το κάνει το διπλό, έσβησα και Μπάρνετ γιατί οκ, μπορεί ο Αλεν να τους φτιάξει ως ταλιμπάν στην πρεμιέρα, αλλά και η Κέμπριτζ δεν είναι καμιά αφελής ή κακή ομάδα, το αντίθετο.

Οπότε; Οπότε έμεινα με μιά τριπλέτα. Οι δύο είναι ίδιες με του Μάκη. Βλέπετε, όταν το μάτι κοιτάει τα ίδια πράγματα, συχνά καταλήγει και σε ίδια συμπεράσματα. Νοτς Κάουντι (3.00), Γουίμπλεντον (3.75), Μπέρτον (4.33) είναι τα τρία που κατέληξα. Κοινός παρανομάστης; Είναι σε φάση μονταρίσματος-ανακατατάξεων-ψαξίματος-ανακατέματος οι τρεις που κοντράρω.

Γέοβιλ (παρότι χθες βράδυ πήρε δύο δανεικούς) που δεν έχει έτσι κι αλλιώς ρόστερ της προκοπής, πάλι θα κινδυνεύσει, θα έχει ζόρια. Γουόλσολ που έχασε πολλά καλά στελέχη, δεν τα έχει πιστεύω αναπληρώσει επάξια, ψάχνεται και μάλλον θα πάρει χρόνο να δέσει (αν δέσει, γιατί δεν περιμένω με τίποτα την περσινή πορεία της). Και τέλος Νότιγχαμ, που και νέο προπονητή έχει (που δεν ξέρει τα αγγλικά λημέρια) και με το θέμα Μαρινάκη έχει πάει πίσω όλο το μεταγραφικό σχεδιασμό και γενικώς διακρίνω μιά αβεβαιότητα, σαν να εκρεμμούν όλα εκεί.

Εδώ βάζω στην εξίσωσω και ότι στην Μπέρτον είναι ο Κλαφ, με πολλά χρόνια θητεία στην Νότιγχαμ φυσικά, με επώνυμο που…τα λέει όλα. Κι ανάποδα, έχω δύο νεοφώτιστες (Γουίμπλεντον, Μπέρτον) που είναι ενθουσιώδης, πατάνε καλά, κάνανε καλές μεταγραφές, έχουν ίδιους προπονητές και….είναι και πρεμιέρα. Και έχω και την Νοτς Κάουντι που επιτέλους σοβαρέυτηκε μετά τα περσινά ανέκδοτα.

Πήρε σοβαρό τεχνικό (Σέρινταν), ενισχύθηκε, δείχνει δόντια. Οι αποδόσεις εδώ με καλύπτουν, οπότε μην το ψειρίζω άλλο. Αυτά τα τρία. Γουίμπλεντον-Μπέρτον-Νοτς Κάουντι. Θέλετε τρία μονά; Θέλετε ένα trixie; Θέλετε patent; Οτι θέλετε. Ετσι κι αλλιώς, η βασική πρόταση έγινε παραπάνω. Χαλαρά, πολύ χαλαρά, σβηστά. Δοκιμάζουμε. Πρώτο ορεκτικό πιάτο! Ουτε καν δεύτερο, πόσο μάλλον κυρίως.

Καλές βουτιές, καλή σαιζον να έχουμε, οπλιστείτε με υπομονή, πειθαρχία, καθαρό μυαλό. Και τα λέμε την Τρίτη ξανά! Υ.Γ: Στη φωτό….προ δεκαημέρου, καταστρώνω τα…πλάνα γιά τη σαιζόν (γέλια). Αγωνιστικές- ποδοσφαιρικές-στοιχηματικές φωτό από την Τρίτη!

Παλαιότερα άρθρα του Billaras