1923

Billaras

‘Οσα βλέπετε κι όσα δεν βλέπετε-UPDATE!!

Ωραίο πράγμα το στοίχημα! Εχοντας παίξει δύο φορές σε τεράστια ματς φέτος την Ντέρμπι Κάουντι (τέλη Οκτώβρη/Τσέλσι/Λιγκ Καπ και τώρα με Σαουθάμπτον/Κύπελλο), την απόλαυσα, είδα(με) τι ψάρια πιάνει, έκανε ξανά ανατροπή (θυμίζω και στο πρώτο ματς εντός έχανε 0-2 αλλά το πήγε στο 2-2) αλλά…δεν την πληρώθηκα(με). Και πέρασε η ρουφιάνα, πανάξια, στα πέναλτι! Τον Οκτώβρη θυμίζω αποκλείστηκε με…δύο αυτογκολ και δύο δοκάρια! Μόνο την Ντέρμπι να είχα πιάσει αυτές τις δύο φορές, θα είχα βγάλει 15 μονάδες κέρδος (τον Οκτώβρη παίχθηκε στο 9,00 με dnb).

Ομως, αυτά δεν τα μετανοιώνεις. Οτι λέω πάντα. Λεπτομέρειες. Και η μπάλα να θέλει. Θυμηθείτε το παράδειγμα μου την Τρίτη, ήθελε με δύο γκολ…απίθανα (αυτογκόλ το ένα, πέναλτι από VAR το άλλο) να μου δώσει λεφτά στο live).

Τα αφήνουμε όλα, πάμε στα φρέσκα. Με…κουλή εισαγωγή, να δούμε και έξωαγωνιστικά τι είναι το στοίχημα! Χθες αργά βράδυ λοιπόν, εγώ ξάπλα στον καναπέ, μου χτυπάει ο Παύλος (ένας είναι ο Παύλος στο chat) ένα καμπανάκι! “Ρε συ, έχεις δει καθόλου ένα ματς Τέλφορντ-Κιντερμνίστερ στον Βορρά της Νάσιοναλ Λιγκ; Γιά τσέκαρέ το”!

Το κοιτάω.

Η Τέλφορντ τραίνο. Πέντε σερί νίκες. Αέρας όλες τις γιορτές. Κανένα αγωνιστικό θέμα. Και η Κιντερμνίστερ με προπονητή τον…πρόεδρό της και έναν παίκτη, αφού ο κανονικός τεχνικός αποχώρησε στις 7 Γενάρη. Και σερί φάπες. Και πώληση του καλύτερου μεσοεπιθετικού της στην Φάιλντ. Και -το καλύτερο- ο άσος στο 3,10! Πέφτω ξερός. Θα το έδινα 2,00 με 2,20 το ματσάκι με αυτά τα δεδομένα.

Νυχτιάτικα με τη σειρά μου, ταρακουνάω/μιλάω με τον Μάκη που ασχολείται με δαύτες. “Ρε συ, γιατί δεν έγραψες τίποτα, βγάζει μάτια αυτό”! Απάντηση; “Πως να γράψω, ήταν στο….2,30 χθες μεσημέρι όταν ανέβαζα στήλη”! Δεύτερο σοκ. Ματς…κουκουρούκου Βορράς Νασιονάλ, άλλαξε λάιν εντελώς, τούμπα κατσαρίδα. Το ψάχνουμε κι άλλο. Ο Μάκης μιλάει με ένα κονέ του στην Αγγλία.

Κοιτάμε την Ασία. Οντως, χθες μετά τις 16,30 το απόγευμα, η Κιντερμνίστερ τρώει απανωτά τρία μπετ καλά (γιά τα δεδομένα της κατηγορίας, μην φανταστείτε τίποτα μύρια, εκεί με τζίρους μηδαμινούς και 3-4 χιλιάρικα κάνουν τεράστια διαφορά). Και καταλήγουμε: Με αυτά τα δεδομένα, χωρίς άλλη σκέψη, ακόμα κι αν το έχουν στήσει, το 3,10 παίζεται γιά πλάκα!

Ξυπνάμε σήμερα.

Ο άσος κατά τις 9 το πρωι είναι στο 2,85, πήρε λίγο προς τα κάτω. Οσο γράφω, όσο μελετάω ξανά, ο άσος στο 2,60. Και τώρα, ώρα 11,20 που γράφω αυτό, πήγε…2.30 ξανά. Γύρισε εκεί που ήταν πριν ένα 24ωρο.

Επιμύθιο: Γιά ένα ματς…του πουθενά, τρεις ανθρωποι χθες βράδυ ασχολιόντουσαν ώρες. Γιά ένα ματς που άνοιξε 2,30 μετά πήγε ως το 3,10 και…ξαναγύρισε σε λιγότερο από μιά μέρα στο 2,30! Γιά ένα ματς που ΔΕΝ θα παιχθεί/δεν θα προταθεί.

Αυτό όμως είναι το στοίχημα. Ραντάρ, ψάξιμο, μελέτη, να βρούμε την ευκαιρία. Και αν δεν τα έγραφα όλα αυτά, εσείς δεν θα τα παίρνατε ποτέ χαμπάρι. Οπως εκατοντάδες δεν έχετε αντιληφθεί απλώς επειδή δεν τα αναφέρουμε. Η δουλειά που γίνεται όμως, ας μην φαίνεται, είναι περίπου….αέναη. Δεν ησυχάζουμε ποτέ…

Πάμε τώρα στα ματς τα σημερινά.

Αύριο νέα στήλη (ή update, δεν έχω αποφασίσει). Ξεκαθαρίζω εξ’αρχής κάτι: Τίποτα μη εγγλέζικο. Ναι, ξεκινάνε Γερμανίες, Ολλανδίες, Τουρκίες, Ιταλίες, Βέλγιο. Ας ξεκινάνε. Σήμερα …ζερό. Στην Σεβιλλη κοντοστάθηκα, αλλά έκανα πίσω. Οπότε, αύριο με ευρωπαικά (λίγα, μην φανταστείτε, και κυρίως σπανιόλικα που έχουνε παίξει και ένα ματς πρωταθλήματος και ένα κυπέλλου το νέο έτος).

Δεν μπλέκω με επανενάρξεις, τις τρέμω.

Οπότε…Νησί σήμερα.

Λίγες έσβησα, κάτι Χαλ, κατι Φλίτγουντ, κάτι Νοτς Κάουντι. Νοτς Κάουντι αν είχα στο 4+ θα το ξανασυζητάγαμε. Οπως και….Τέλφορντ αν έμενε στο 3,10.

Και κατόπιν αυτών, λίγα κράτησα, όσα είχα εξ’αρχής και είδατε και στην χθεσινή Kingbet.

Κανένα από Premier, κανένα από Νάσιοναλ. Δεξαμενή η Championship, η 1η και η 2η.

Και έχω μιά πεντάδα. Ιπσουϊτς (5,75), Σκάνθορπ (4,20), Πιτέρμπορο (4,15), Πλίμουθ (2,75) και Μάκλεσφιλντ (3,50). Αρκετά εύκολη η διαλογή λοιπόν, αυτά είχα εξ’ αρχής, με αυτά συνέχισα.

Γιά την Ιπσουιτς τα έγραψα όλα στο Editorial από χθες (και τα…είδε κοσμάκης και ξεκίνησαν τα clopy paste).

Ολα τα δεδομένα τα διαβάσατε πρώτα εδώ. Εξι μεταγραφές. Οπώς τέσσερις έκανε και η Πιτέρμπορο, πέντε έκανε η Σκάνθορπ. Η δε Μάκλεσφιλντ πρόσθεσε στο προπονητικό της τιμ έναν μύθο. Αντι Κόουλ! Δεν κλωτσάει αυτός, αλλά φανταστείτε τα παιχτάκια αυτά στα αποδυτήρια να τους μιλάνε ο Σολ Κάμπελ και ο Αντι Κόουλ! Η Μπλάκμπερν με 120′ επιβάρυνσης, η Ολνταμ αποπροσανατολισμένη με τα κύπελλα (και χωρίς το κανόνι της που έληξε το δάνειό του), φυσικά και με υπηρεσιακό όπως με υπηρεσιακό είναι και η Λούτον που επίσης έπαιξε εξτρά ματς την Τρίτη και αποκλείστηκε στο FA CUP.

Οκ, στο Πλίμουθ-Κόβεντρι απλώς παίζουμε φόρμα (η ομαδούλα πήρε πάνω της και η Κόβεντρι εκτός είναι γιά το ανάθεμα). Σκάνθορπ ξαναπληρωθήκαμε όμορφα προ ημερών, 4 σερί νίκες. Και Πιτέρμπορο είχα βάλει στην δυάδα. Και Μάκλεσφιλντ παίξαμε επίσης πρόσφατα. Σε όλες εν ολίγοις “κάτι” βλέπω.

Μένει μονάχα ένα ερώτημα. Αν θα παιχθουν και οι πέντε και το πως θα παιχθούν.

Ο καθένας ας αποφασίσει. Εγώ παίρνω μερικές τζουρες καφέ, ανάβω τσιγάρο, το σκέφτομαι.

Μονό η Ιπσουϊτς, αυτό είναι ξεκάθαρο. Και με ρίσκο στο ξερό διπλό, όχι dnb. Ξερό και η Πιτέρμπορο. Ο Μάκης πήγε στο dnb, εγώ θα ρισκάρω στο 4,15 σέκο. Μονό και η Σκάνθορπ.

Και τα δύο πιό “μικρά”, μονά αλλά και δυάδα.

Εδώ “σηκώνει” και δυάδα. Εκλεισα.

Αυριο με άλλα σημεία, ζόρικα είναι σήμερα, θελουμε λίγη ρέντα, ας μας δώσει όσα δεν μας έδωσε την Τρίτη (γέλια). Ιδια ώρα αύριο είτε θα έχω νέα στήλη, είτε update στην υπάρχουσα. Και κατά τις 16,30 σήμερα τα λέμε κλασικά και στο chat!

UPDATE: Πολύ “τίμια” ξανά η Αγγλία χθες.

Οταν παίζεις πέντε μεγάλα σημεία, ο απολογισμός “δύο νίκες με ανατροπή-μιά ισοπαλία με μισή ανατροπή- δύο καθαρές ήττες” είναι τίμιος. Και επειδή ήταν τέτοιος, έφερε και καλά κέρδη, μονά-δυάδα. Να μην ξεχνάμε, οι τέσσερις εκ των πέντε ήταν στον πάτο, τις τελευταίες-προτελευταίες παίξαμε! Η Αγγλία λοιπόν είναι…κούκλα. Σταθερά κέρδη από μέσα Δεκέμβρη, περάσαμε ένα μήνα καλό.

Ας…συνεχίσει έτσι.

Γιά σήμερα, να μην μακρυγορώ, έχω ξεχωρίσει μιά επτάδα. Μπρέντα, Σεντ Ετιέν, Αντερλεχτ, Μπιλμπάο, Φούλαμ, Αλμπαθέτε, Σαμπντορία. Τα καλά νέα; Σεντ Ετιέν-Μπιλμπάο είναι σε φόρμα, ενώ έχουμε και φρέσκια εικόνα τους, όπως και στο εγγλέζικο ζευγάρι. Στα κακά νέα; Σε τρία εκ των επτά έχουμε επανέναρξη, άρα…λίγο στα τυφλά.

Θα φυλαχθώ λίγο, θα παίξω κάμποσο draw no bet. Γιατί ναι η Αλμπαθέτε πχ πάει τραίνο (12 αήττητη) και η Κορούνια είναι σε κρίση, αλλά η παράδοση με τρομάζει. Επίσης, η Σαμπντόρια αδικείται από τις αποδόσεις, αλλά ποιός ξέρει τι σου ξημερώνει με την αλλοπρόσαλη Φιορεντίνα; Γιατί ναι, η Τότεναμ χωρίς Κέιν-Σόν-Μόουρα, είναι -50% στα γκολ.

Αλλά δεν παύει ναι είναι 2-3 κλάσεις πάνω από την Φούλαμ.

Κάνω τάχιστα την πρώτη διαλογή. Εξω Μπρέντα (είναι και νωρίς, δεν έχω εικόνα τους, απλά το σημείωσα γιατί η Βίλεμ έχασε τον αρχικανονιέρη της που πήγε Ντιναμό), έξω Σεντ Ετιέν (θα το ελέγχω στο live όμως, είναι καυτό ντέρμπι και έχει και κάμποση ισοπαλία, αφήστε που η Λυών στα ζόρικα…ξυπνάει).

Εδώ ανοίγω μιά παρένθεση, θα είχα και 8ο στην αρχική διαλογή, θα ήταν η Χιρόνα, αλλά χωρίς Στουάνι δεν το τολμάω.

Εχω πάει στα πέντε. Αντερλεχτ με νέο προπονητή και με την Γάνδη προβληματική και με κύπελλο μπροστά της, θα παίξω. Και Μπιλμπάο θα παίξω, σε τοπ φόρμα και η Βιγιαρεάλ βουτηγμένη στο άγχος, δεν το ξέρει το παιχνιδάκι της παραμονής.

Μένουν τα άλλα τρία. Θα παίξω Αλμπαθέτε στο dnb, δεν γίνεται να το προσπεράσω, βγάζει μάτια. Στο 4,50 το dnb, εγώ δεν θα έδίνα ούτε 4,00 το σέκο διπλό, άρα και πάλι έχω αξία. Εξω η Σαμπντόρια, δεν ξέρω τι θα μου ξημερώσει από την ομάδα της Φλωρεντίας, σκαλώνω με την επανέναρξη. Και με ψυχη, παίζω και Φούλαμ επίσης στο dnb, θυμίζω η Τότεναμ δεν έχει ακόμα ισοπαλία φέτος!!!

Μονά τα δύο dnb, μονά και δυάδα Μπιλμπάο και Αντερλεχτ.

Και έκλεισα. Δεν έχω…απαιτήσεις μεγάλες, απλά να μην χάσω. Νέα στήλη την Τρίτη, αργότερα θα είμαι και στο chat.

Παλαιότερα άρθρα του Billaras