4320

Billaras

Οσο η μπάλα τσουλάει-UPDATE!!

UPDATE: Η κίνηση της αγοράς γιά σήμερα δείχνει αυτό που εξ' αρχής πίστευα, ότι η Ισπανία δεν θα δώσει τίποτα “πονηρό” (τύπου 2-2) στην Κροατία. Παρ' όλα αυτά, από τη στιγμή που το σκορ αυτό (που τις περνάει και τις δύο) ανέβηκε στο 12.5, και από τη στιγμή που περιμένω δυάδα άντε ποστ Ισπανία 1η-Ιταλία 2η, οφείλω (και μπορώ πλέον) να καλυφθώ.

Θα παίξω λοιπόν απλώς ως κάλυψη αυτό το σκορ στο Ισπανία-Κροατία στο 2-2. Καθαρή κάλυψη, μικρό ποντάρισμα (βοηθάει η απόδοση). Ετσι κι αλλιώς, περιμένω γκολ, περιμένω το over γιά να πληρωθώ την τριάδα που “άνοιξε” εύκολα σχετικά απο χθες. Στο άλλο ματς, Ιταλία-Ιρλανδία, περιμένω να κερδίσουν οι ιταλοί αλλά δεν έχει καμιά αξία ο άσος.

Τα μόνα που μπορώ να συζητήσω, είναι κάποια σκορ. Πχ το 3-0 (11.00) και το 2-0 (7.6). Και είναι και τα μοναδικά στοιχήματα μου γιά σήμερα. Αρα, περιμένωντας το over από χθες γιά κλείσιμο παρολί, και περιμένωντας και το άντε ποστ με Ισπανια 1η-Ιταλια 2η, σήμερα παίζω το 2-2 σκορ Ισπανία-Κροατία (απλώς ως κάλυψη) και τα σκορ 2-0 (7.6) και 3-0 (7.6) της Ιταλίας.

Ελάχιστα λεφτά. Το ζουμί είναι να περάσει το over και το άντε ποστ, αυτά με απασχολούν. Νέα στήλη κανονικά αύριο, νωρίς. ********* Δεν ξέρω αν έχει νόημα να γράψω οτιδήποτε γιά χθες. Κανονικά, δεν θα πρεπε. Τι να γράψω δηλαδή; Τα είδατε ολα και…γενικώς τα είδαμε όλα! Μετά, το ξανασκέφτηκα. Ας γράψω κάτι. Οχι τίποτα άλλο, αλλά εδώ στην Ελλάδα που ζούμε, εύκολα ξεχνάμε, εύκολα θάβουμε και εύκολα αποθεώνουμε! Αξαφνα λοιπόν χθες, η Εθνική έγινε…η ομαδάρα ξανά.

Και “όλε” και “ζήτω” και η “αθάνατη ελληνική ψυχή” και “Μέρκελ ερχόμαστε” και όλα τα σχετικά Καλά είναι αυτά, αλλά…γιά ένα 15λεπτο. Οσο κρατάει η έκρηξη από την χαρά. Μετά, καλό θα είναι βλέπει ο καθένας πιό ψύχραιμα και -αν γίνεται, στη χώρα που όλοι τα ξέρουν όλα- να καταλαβαίνει ΠΩΣ έγινε ότι έγινε. Αυτό συμπεριλαμβάνει ΚΑΙ τους έλληνες ποδοσφαιριστές!!! Τι εννοώ; Καλά τα πανηγυρικά, καλή και η “πίκρα” των διεθνών γιά κακεντρεχείς κλπ, αλλά η ουσία, η αλήθεια, είναι άλλη.

Οτι στα δυό πρώτα ματς η Ελλάδα έπαιξε…μισό ημίχρονο. Το 2ο με την Πολωνία. Στο 1ο ημίχρονο εκείνου του ματς ήταν κακή. Και στο ματς με την Τσεχία ήταν τραγική. Αρα, δικαίως έγινε κριτική, δικαίως μουρμούριζαν όλοι. Οχι κακόβουλα. Προσωπικά, θυμάστε, είχα παίξει άσο εθνική με την Τσεχία. Γιατί πίστευα. Και την άλλη μέρα έγραψα “οχι έτσι, όχι από αυτούς”.

Λίγα 24ωρα μετά, είδατε ότι η πίκρα δεν ήταν “άδικη”. Κερδίσαμε. Περάσαμε. Γιατί; Γιατί…μίλησε η ελληνική ψυχή; Οι άλλες ομάδες δεν έχουν ψυχή; Μόνο δικό μας προνόμιο είναι; Οχι δα! Κερδίσαμε γιατί πολύ απλά, ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΘΗΚΑΜΕ. ΠΑΙΞΑΜΕ ΜΠΑΛΑ. Τελεία. Τόσο απλό, αλλά…ελάχιστοι το βλέπουν. Κερδίσαμε γιατί έπαιξαν όλοι το 120% που έγραφα χθες.

Οντως ως προχθές είχαμε δώσει το 50%. Επρεπε να γίνει υπέρβαση. Ε, έγινε. Και κερδίσαμε. Παίζοντας. Αυτό που ξέρουμε καλά. Και που ΔΕΝ το παίζαμε ως τώρα. Μπήκε ο Τζαβέλας αντί του Χολέμπας στο αριστερό άκρο. Εκλεισε η μιά τρύπα. Μπήκε βασικός ο Σηφάκης, έκλεισε και η άλλη. Μπήκε ο Παπασταθόπουλος στο κέντρο άμυνας και μεταφέρθηκε ο Κατσουράνης στα χαφ, έκλεισε και η τρίτη τρύπα.

Ο Σάντος διόρθωσε τα λάθη του. Και μετά, ατομικά, έπαιξαν όλοι το 120%. Μόνο έτσι πας μπροστά, αν είσαι Ελλάδα και βασίζεσαι στην ομάδα, όχι στο ατομικό ταλέντο και την παγκόσμια κλάση. Ο Σαμαράς έπαψε να είναι… “λουλού”, έπαιξε το ματς της ζωής του. Ο Καραγκούνης από “βουτηχτής” έγινε αληθινός ηγέτης. Και πάει λέγοντας.

. Ας αφήσουμε λοιπόν τα διάφορα περί “εθνικής ανάτασης” και “ψυχής” και τέτοια. Παίξανε μπάλα. Δώσανε το 120%. Οπως ήταν τραγικοί με τους τσέχους, έτσι ήταν υπέροχοι χθες. Και πέρασαν. Τέλος. Και στο άλλο ματς; Η Εθνική μας δεν απειλήθηκε ποτέ όσο απειλήθηκε η Τσεχία στο πρώτο μισάωρο. Μιλάμε γιά βομβαρδισμό. Μονότερμα. Η μπάλα δεν μπήκε ομως.

Και όσο πέρναγε η ώρα, το άγχος ερχόταν. Και ήρθε. Στο 70' γκολ οι τσέχοι. Αν έμπαινε ένα γκολ απο τους πολωνούς νωρίς, θα μιλάγαμε αλλιώς. Αλλά με τα “αν” δεν παίζεις μπάλα. Και γιά να περάσουμε στο στοίχημα, έχω βαρεθεί (πραγματικά, καταντάει αηδία) να γράφω τα ίδια και να…διαβάζω τα ίδια. Κερδίσαμε προχθες με Γαλλία και Αγγλία, όλα καλά.

Στράβωσε η Πολωνία χθες, μίρλα. Ας ξεστραβωθούν κάποιοι. Από πριν το EURO έγραφα ότι αυτός ο όμιλος θα κριθεί σε μικρές λεπτομέρειες. Ε, κρίθηκε (και θα κριθούν και οι άλλοι). Μόνο αυτό που έσωσαν στη γραμμή οι τσέχοι στο 93' να δείτε, φτάνει! Με ένα γκολ των πολωνών στο 93΄, οι ρώσοι πέρναγαν! Αλλά δείτε το πιό σφαιρικά: 1η αγωνιστική: Ρεντίκολο η Τσεχία, τρομερή η Ρωσία, σκίζει η αρκούδα,ετοιμοι για τελικό οι ρώσοι και δεν ξέρω τι άλλο.

Εγραφα: Μην βιάζεστε, μην κρίνετε από ένα ματς. Επόμενη αγωνιστική: Τραγική η Ελλάδα. Τραγική η Τσεχία. Ανεβασμένη η Πολωνία, μέτρια η Ρωσία. Τρίτη αγωνιστική: Ποιοί πέρασαν; Χα! Αυτοί που έφαγαν ντόρτια στην πρεμιέρα, πέρασαν 1οι! Και οι… ξοφλημένοι έλληνες 2οι! Και έμειναν έξω οι σούπερ-ντούπερ ρώσοι και οι διοργανωτές πολωνοί! Οσοι κάνουν τους μάγκες και τους ξερόλες, τι…έλεγαν ως τώρα; Το…είχαν προβλέψει; Πλάκα κάνουμε; Οσο η μπάλα θα τσουλάει στο χορτάρι, όλα θα μπορούν να συμβούν.

Βάλτε το καλά στο μυαλό σας. Αλλιώς-το έγραψα και χθες- υπάρχει και το πλέξιμο. Πιό εύκολο και πιό υγειινό. Ούτε αποθέωση άξαφνα, ούτε ανάθεμα άξαφνα. ΜΠΑΛΑ κύριοι. Ποδόσφαιρο. Και στοίχημα. Τα υπόλοιπα είναι γιά άσχετους, χαζούς, τυφλούς και γιά κουβέντα καφενείου. Οι έσχατοι εύκολα έρχονται πρώτοι και ανάποδα. Δεν είναι πρωτάθλημα εννιά μηνών με φόρμα.

Είναι τρία (ως έξι) ματς γιά κάθε ομάδα. Ανα τριήμερο. Μπαμ και κάτω. Μιά κακή βραδιά, μιά καλή. Μιά ατυχία, μιά τύχη. Αυτά με το χθες. Νομίζω ότι αν πρέπει να κρατήσουμε κάτι εξωποδοσφαρικό, είναι η δήλωση του Σάντος στην συνέντευξη Τύπου που εξέφρασε 11 εκατ. έλληνες…. Και πάμε στο σήμερα! Τι…χαμπάρια μάστορα; Μα το Θεό, θα σας το πω όπως μου βγαίνει: Χθες έγινε ένα μπαμ.

Δεν λέω τη λέξη θαύμα γιατί απλά…δεν ήταν θαύμα, ήταν ποδόσφαιρο. Οι ξεγραμμένοι…. ξαναγράφτηκαν στα μητρώα της UEFA. Και αναρωτιέμαι. Αν σήμερα γίνει ένα μπαμ ακόμα και κάποιοι άλλοι ξεγραμμένοι με πορτοκαλί περάσουν; Οι πιθανότητες; Εναντίον αυτού. Σαφώς. Αλλά σάμπως χθες, τι πιθανότητες είχε το δίδυμο Τσεχία-Ελλάδα; Ε; Πως είπατε; Ας ξαναγίνει λοιπόν.

Και μετά να δούμε τι θα λένε κάποιοι. Οι τραγικές ομάδες θα ξαναγίνουν ομαδάρες. Κλασικά (ελληνικά) πράγματα. Να σας παω και παραπέρα; Παίζουμε με την Γερμανία την Παρασκεύη. Και…σκάει το μπαμ και περνάμε. Τι θα πούμε μετά γιά την Γερμανία; Οτι… δεν υπάρχουν, είναι τραγικοί, αστείοι και όλα τα σχετικά; Ή μήπως (πάω στο άλλο άκρο) επειδή είμαστε ελληναράδες θα ξεστομίσουμε πριν το ματς κανένα….

“ποιά Γερμανία ρε, θα τους καταπιούμε αμάσητους;”. Μπορεί λοιπόν σήμερα να περάσει η Ολλανδία; Θα πέσει γέλιο μετά. Προσωπικά, δεν αγχώνομαι. Εχω μάθει στη ζωή μου και να μελετάω κάτι καλά πριν ανοίξω το στόμα μου, και να βουτάω τη γλώσσα μου στο μυαλό μου και να έχω τεράστια υπομονή και να στηρίζω τις επιλογές μου. Και κάτι ξέρω από μπαλίτσα.

Οχι πολλά, αλλά πάει στο καλό, τσίμπλες στα μάτια δεν έχω. Ούτε αν περάσει η Ολλανδία θα γελάσω χαιρέκακα. Ξέρω τι έχω παίξει. Ξέρω και γιατί το έχω παίξει. Ξέρω τα δεδομένα που είχα. Ξέρω αν μπορούν ή όχι. Δεν τα κατάφεραν; Μπάλα είναι, στοίχημα είναι. Τα κατάφεραν; Πάλι μπάλα είναι και στοίχημα. Και στις δύο περιπτώσεις, το ζητούμενο είναι ΠΡΙΝ από ένα ματς να ξέρεις τι και πως και ΜΕΤΑ το ματς να ξέρεις…επίσης τι και πως.

ΔΕΝ θα παίξω διπλό Ολλανδία σήμερα. Οχι. Τα κέρδη μου θα είναι μεγαλύτερα αν προκριθούν. Και βέβαια, δεν υποτιμώ την Πορτογαλία. Περνάνε με νίκη, με ισοπαλία, με ήττα ενός γκολ. Ολα υπέρ τους είναι. Και κακή ομάδα δεν είναι. Εχει υπέρ και κατά. Η Ολλανδία σήμερα θέλω απλά να προηγηθεί. Να μην είναι πίσω στο σκορ. Αν προηγηθεί, καθαρά θέμα ψυχολογίας, όλα γίνονται.

Πολύ εύθραστη ψυχολογικά ομάδα. Ας παλέψει, ας παίξει μπάλα και βλέπουμε. Ας δώσει κι αυτή το 120%. Οτι μπορεί, το ξέρω. Ας το κάνει. Μπορεί να μείνει έξω από το…άλλο ματς. Μέσα στο παιχνίδι κι αυτό. Εγώ απλά θέλω να μου δείξουν κάτι. Κάτι από αυτό που σίγουρα έχουν, αλλά δεν το έχουν δείξει. Οπως η Εθνική μας. Και ότι θέλει ας γίνει….

Τι θα παίξω σε αυτό το ματς; Το over σαφώς. Αλλά και κάτι ακόμα: Ενα πονηρό μπετ, μόνο στο ανταλλακτήριο και μόνο γιά trading. Η απόδοση κατάκτησης από Ολλανδία έχει πάει στο 28.00 όταν την πόνταρα εγώ (ήταν και πιό ψηλά, αλλά πέφτει). Την έχω ήδη παίξει βέβαια, στο 13.00 πριν την έναρξη της διοργάνωσης. Τώρα, θα πάρω λίγα ευρώ ακόμα, αλλά ΜΟΝΟ γιά trading.

Αντί διπλού, αγοράζω στο 28.00, αν περάσει πάει στο 6.00 και πουλάω…από απόψε (κρατάω το αρχικό μπετ βέβαια του 13.00). Αυτό θα κάνω. Και στο άλλο ματς; Δεν ξέρω 11αδα Γερμανών αν θα έχει αλλαγές. Αλλά δεν με νοιάζει κιόλας. Εκτιμώ ότι οι γερμανοί δεν θα χαρίσουν τίποτα. Οι δανοί έχουν “φάει” 45 τελικές σε δύο ματς. Σήμερα θα φάνε άλλες 20.

Πιστεύω σε νίκη Γερμανίας λοιπόν. Και εδώ το πιθανό over. Οι δανοί δεν έχουν μάθει να παίζουν κλειστά γιά την ισοπαλία. Θα διαψευστώ; Μπορεί. Μην γράφω ότι έγραψα παραπάνω. ΜΠΑΛΑ είναι. Τα δεδομένα που έχω πριν το ματς, αυτά είναι. Τα “πάντσερ” ποτέ δεν έπαιξαν σκοπιμότητα και δεν έστησαν κάτι, οι δανοί ποτέ δεν έπαιξαν άμυνα μαζική.

Αυτά ξέρω πριν το ματς… Αρα: Over Ολλανδία. Over και διπλό Γερμανία. Να κάνω δυάδα; Πληρώνει ψίχουλα. Δεν μου “λέει”. Θα βάλω τρίτη επιλογή μέσα. Το over στην…Ισπανία! Οχι στην Ιταλία! Στο άλλο ματς! Αν πάνε να το “στήσουν”, πρέπει να πάνε στο 2-2. ΔΕΝ πιστεύω ότι θα συμβεί, αλλά το μετράω κι αυτό. Αν προηγηθεί η Κροατία, θα…βγαίνει 2η η Ισπανία, γιατί θα μετράνε τα μεταξύ τους.

Και οι σπανιόλοι θα ορμήσουν. Αν προηγηθούν οι ισπανοί, οι κροάτες χαμένοι γιά χαμένοι (θεωρώ ότι οι ιταλοί θα κερδίζουν), οπότε κι αυτοί θα βγουν μπροστά! Σε κάθε περίπτωση λοιπόν, περιμένω γκολ. Και αυτό θα μου κλείσει την τριάδα. Γενικά, δεν αποκλείω να δούμε τέσσερα over και σήμερα και αύριο… Α, να μην το ξεχάσω! Διαιτητής στο Δανία-Γερμανία σήμερα, ο…γνώριμος μας, ο ισπανός Κάρλος Βελάσκο Καρμπάγιο.

Τα σχόλια περιττεύουν. Η αποβολή πληρώνει 4.1 και ότι θα δωθεί πέναλτι πληρώνει 3.65. Τα ποντάρω κι αυτά ως ειδικά, αφού σήμερα δεν παίζω σκόρερς ή σκοράκια. Προτάσεις 17/6: Πορτογαλία over- Γερμανία 2-Κροατία over (4.92). Ολλανδία κατάκτηση (28.00) (μόνο γιά άμεσο trading) Να δωθεί πέναλτι στο Δανία-Γερμανία (3.65). Να δωθεί κόκκινη κάρτα στο Δανία-Γερμανία (4.

1). Τα ξαναλέμε αργότερα στο chat, αύριο κανονικά νέα στήλη (αλλά πιό αργά, κατά τις 5 το απόγευμα) και να μην ξεχαστώ, καλό βόλι! Κλείνω και πάω να ψηφίσω. Α, κάνω και κάτι άλλο. Φεύγω την Παρασκεύη γιά…Γκντάνσκ! Αυτό το ματς, ΔΕΝ χάνεται!

Παλαιότερα άρθρα του Billaras