4092

Billaras

Οσο πιό χαλαρά γίνεται…

Τελικά, η μέρα χθες θα μπορούσε να είναι και καλύτερη, αλλά σαφώς δεν ήταν κακή. Καλά έβλεπαν τα μάτια μου. Οκ, πολλές ισοπαλίες με “φρέναραν” (δεν ξέρω αν είναι σύμπτωση, αλλά αν εξαιρέσω τα δύο μονά αποδεκτά του ρίσκου, όλα τα άλλα σημεία που χάθηκαν ήρθαν…1-1, καμιά ομάδα “μου” δεν έχασε), αλλά κέρδη ήρθαν. Και το χάρηκα γιά ένα απλό λόγο.

Χθες, ένα τεράστιο ποσοστό παικτών, αν ήταν στη θέση μου, θα “κρυβόταν”. Τι εννοώ; Θα έπαιζε μαζεμένα, φοβισμένα, προσεκτικά, μην “μηδενίσει”. Ομως, εδώ και πολλά χρόνια, έχω πάψει να φοβάμαι τον μπουκ. Το έχω αντιστρέψει. Οπως έγραφα λοιπόν χθες, τον κοίταξα στα μάτια και…ανέβασα το μέσο όρο πονταρίσματος μου! Αφού μου άρεσαν τα ματς, δεν έκανα πίσω.

Και ήρθαν 1360 μονάδες στο ταμείο. Οχι τίποτα τρομερό, αλλά “το μήνυμα εστάλη”. Γι αυτό το χάρηκα. Γιά να κλείσουμε με το χθες, θα ήμουν απόλυτα ικανοποιημένος άν πέρναγε ένα ακόμα εγγλέζικο, μπορούσε να γίνει σούπερ χθες το yankee. Οταν έχω πέντε σημεία γιά το yankee και περνάνε τα τρία και εγώ έχω αφήσει ένα που πέρασε και μου μένουν στο 1-1 τα άλλα δύο, ε, κάτι παραπάνω το ήθελα.

Και απ' όσα κοίταξα, η Κρου ήταν αυτή που μπορούσε να πάρει το διπλό. Και τέλος, ήταν και…όμορφο το γκολ του Ολυμπιακού στο 92'. Καιρό είχα να πάρω γκολ στα χασομέρια. “Δικό τους” ματς και δεν μπορούσαν να το πάρουν, παρότι ο Ολυμπιακός ήταν όντως καλός. Είπαμε, στη μπάλα όλα συμβαίνουν… Πάμε στο σήμερα. Χλιαρή μέρα, να μην την πω ξενέρωτη.

Ξέρετε από προχθές, είτε διαβάζοντας την εφημερίδα, είτε ακούγοντας ράδιο, ότι η Αστον Βίλα μου κάνει στο 2.60. Ματς κομβικό, την βλέπω παθιασμένη, να παλεύει και λέω να τιμήσω το πάθος της. Βέβαια, με την “μουλωχτή” Γουέστ Χαμ του Αλαρντάις, ξέρω ότι το πρώτο γκολ είναι το κομβικό. Με 1-0 φεύγει άγχος από την Βίλα και ανοιγει η άμυνα της λονδρέζας.

Με 0-1, κλάψε με μάνα, θα είναι απίθανο να δούμε ανατροπή… Μετά την Αστον Βίλα, ομως, τι έχω; Ψιλοπράγματα… Τσέκαρα πολλή ώρα την Ιταλία. Αταλάντα; Μίλαν; Μπολόνια; Καλά, αυτό το 1.50 της Παλέρμο είναι το ανέκδοτο της ημέρας, κάτι σαν το χθεσινό 1.85 της Νανσί. Κοίταξα λοιπόν και κατέληξα. Μπολόνια. Στο 1.95 το δέχομαι. Η Σιένα εκτός έχει να κάνει νίκη από το Σεπτέμβρη.

Η Μπολόνια είναι …κωλοπετσομένη ομάδα και σε καλή κατάσταση. Τις ομάδες του χεριού της, τις κερδίζει. Και αν πάρει τρίποντο, δείτε μιά βαθμολογία, παίρνει και ένα +8 από τη ζώνη. Αντε λοιπόν και τα κάναμε δύο τα σημεία. Γαλλία τίποτα (μπράβο στα παιδιά της Σεντ Ετιέν χθες που μέσα σε τρομερό χιόνι έβγαλαν άσο και over), Ισπανία…. χμ….

ας κάνω μιά στάση στην Μπιλμπάο. Ο άσος μου μοιάζει μικρός. Αλλά βλέποντας την δύο σερί ματς διαπίστωσα ότι…κάτι αρχίζει να μου θυμίζει από τα πέρυσι. Παράγει φάσεις, κάνει γκολ, παίζει θελκτικά. Και η Εσπανιόλ είναι στα καλά της, δεν αποκλείω λοιπόν να δούμε ωραία μπάλα και…να κρατήσουμε το over που το βρίσκω στο 1.85 και δεν είναι καθόλου κακό.

Στη Γερμανία; Χμ… βλέπω την Φράιμπουργκ. Χωρίς νίκη το 2013. Και έρχεται από “κακή” ήττα. Μπας και άρχισε να ξεφουσκώνει; Κοιτάω την Φορτούνα. Βαρύ όνομα το άτιμο. Οχι καμιά τυχαία. Και έρχεται από καλή νίκη. Και μετά κοιτάω απόδοσεις. Βλέπω 5.50. Μέχρι και 4.50 θα το έλεγα σωστό. Αν έβλεπα 1.80 άσο-4.50 διπλό θα το προσπερνούσα. Αλλά…1.

60 με 5.50; Μάλλον πάει πολύ. Ας το κρατήσω κι αυτό, να “πασπαλίσω” με λίγο αλατοπίπερο τη μέρα… Τουρκία τίποτα, Πορτογαλία….χμ….αναρωτιέμαι, αν ένα ματς είναι δυνατο Χ και παράλληλα δυνατό over, το 2-2 δεν είναι το σκορ που “κουμπώνει”; Στο Σετούμπαλ-Ζιλ Βιθέντε αναφέρομαι. Οκ, αυτό δεν θα μπει σε καμιά πρόταση, απλώς….

σκέφτομαι φωναχτά (εδώ έχει κι άλλο καλό Χ, στην Ακαδέμικα). Τέλος, Ελλάδα. Εσβησα την ΑΕΚ, κοιτάω προς Νέα Σμύρνη μεριά. Ο ΠΑΣ είναι καλύτερος, δεν χωράει αμφιβολία. Αλλά..είναι και “άπλας”. Μοιάζει λίγο το ματς με το Πανιώνιος-Λεβαδειακός. Καλύτερος, αλλά άνετος ο φιλοξενούμενος. Και ο Ελευθερόπουλος πέρασε καλά στα Γιάννενα.

Θέλει σκέψη… Τσιγάρο… άς το αφήσω, δεν έχω πειστεί όσο είχα πειστεί προ 15 ημερών. Πάσο. Και…κλείσαμε. Πόσα είναι; Ψίχουλα. Αστον Βίλα, Μπολόνια, Μπιλμπάο over, Φορτούνα γιά το “μπαμ”, συν τις…πορτογαλικές σκέψεις. Πως “κουμπώνουν” αυτά τώρα; Το βέβαιο είναι αυτό που έγραψα χθες. Σήμερα χαλαρώνουμε. Παίζω λίγα, δεν μου “μιλάει” παραπάνω η μέρα, έρχεται μεγάλο και …λαμπερό κουπόνι, δεν μας πιέζει κανείς.

Θα κάνω το εξής: Φυσικά μονό αποδεκτό η Φορτούνα Ντίσελντορφ στο 5.50. Και με τα άλλα τρία; Ολα μαζί; Μπα, θα ήταν λάθος. Εχω 2.60-1.95-1.85. Πως τα “παντρεύω”; Μιά λύση υπάρχει. Θα αφήσω έξω την Μπολόνια. Οποιος θέλει, ας την τιμήσει, κακό δεν είναι. Και στο…χαλαρό, θα πάω με μιά δυάδα ακόμα. Αστον Βίλα 1-Μπιλμπάο over. Μου δίνει 4.81, καλός είμαι.

Ε, τώρα αν τραβήξω καμιά φλασιά και βάλω μερικά ευρώ στο 2-2 της Σετούμπαλ, δεν χρειάζεται να μπει στην κάβα. Λόττο θα παίξω, να έχω να ασχολούμαι την ώρα που θα…τρέχω στο γραφείο. ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΒΑ: 20.000 μονάδες. Κέρδη από 9/2: 1360 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 21.360 μονάδες. Ποντάρισμα 10/2: Μονό αποδεκτό: Φράιμπουργκ-Φορτούνα Ντίσελντορφ 2 (5.50), με 75 μονάδες.

Δυάδα: Μπιλμπάο over- Αστον Βίλα 1 (4.81), με 125 μονάδες. Ανοιχτά μπετ: 200 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 21.160 μονάδες. Δεν χρειάζονται επεξηγήσεις σήμερα. Οτι βγει, κέρδισα. Είτε διπλασίασα (με το μονό) είτε τριπλασίασα (με την δυάδα). Δεν θα βγει; Σκασίλα μου. Κέρδη από χθες έχω. Κοιτάω ήδη την Τρίτη, σας χαιρετώ και τα λέμε τότε. Και μέσω των εφημερίδων και εδώ με νέα στήλη (απόγευμα Τρίτης, κατά τις 6).

Παλαιότερα άρθρα του Billaras