2776

Billaras

Οταν μιλάνε τα νούμερα….

Γιά…ελάτε εδώ τώρα να τα βάλουμε λίγο κάτω! Καλημέρες, καλό μεσοβδόμαδο κουπόνι να έχουμε! Οπως σας είχα προαναγγείλει, σήμερα ήθελα να δούμε κάποια “πραγματάκια” αμιγώς στοιχηματικά, όλο ζουμί, γιά να “θυμηθούν οι παλιοί” και να “μαθαίνουν οι νέοι”. Εκλεισε λοιπόν μιά εβδομάδα στοιχήματος (δύο κουπόνια, ένα με φουλ εμβόλιμες κι ένα με φουλ πρόγραμμα), όπου κατά γενική ομολογία τα πράγματα ήταν ζόρικα.

Ειδικά αυτό το τριήμερο, επειδή στην Ελλάδα ζούμε, παίχθηκαν πολλά στα…μπετά ΠΑΟ-ΠΑΟΚ-Ολυμπιακού-ΑΕΚ και…ξέρετε τι έγινε. Ακόμα πιό πολλά παίχθηκαν και live, με την “ελληνική λογική” του “έλα μωρέ, ένα φάουλ, ένα πέναλτι, θα βρουν τρόπο”. Κηδεία. Κλάμα. Στα πρακτορεία ειδικά, θρήνος και οδυρμός. Οπως επίσης και σε δεκάδες στοιχηματο-sites.

Γιατί κι εκεί γράφουν είτε κάτι παιδάκια, είτε κάτι άσχετοι, είτε κάτι λαμόγια (όχι παντού, δεν τσουβαλιάζω, αλλά δυστυχώς στην πλειονότητα). Και ότι τους…στήσαμε διάβασαμε και ότι έγινε “αίμα και άμμος” διαβάσαμε και πολλά άλλα. Οταν έχεις κάνει την πατάτα και μετά δεν έχεις να την δικαιολογήσεις, πουλάς σανό. Σε βοηθάει ότι η μάζα σκέφτεται σαν εσένα, οπότε το τρώνε το σανό, καθαρίζεις κι εσύ.

Καλά κρασιά τον Αύγουστο δηλαδή και χαράς ευαγγέλια γιά τους μπουκ…. Ας φύγουμε από το “παραέξω” όμως, δεν είναι αυτό το θέμα μου, απλά προέκυψε μετά τα αποτελέσματα. Το θέμα μου είναι εντός των τοιχών. Να καταλαβετε τη φιλοσοφία μου, του Μάκη, γενικότερα του Betsellers… Να δούμε λοιπόν την εικόνα; Τρίτη με Τρίτη, παίζω εικοσιτρία (23) ματς.

Ας τα αναφέρω όλα: Ντέρμπι-Λίβερπουλ, Νότιγχαμ-Αρσεναλ, Μάλαγα-Ειμπάρ, Θέλτα-Χιχόν, Βαλένθια-Αλαβές, Μπράιτον-Ρέντινγκ, Λιλ-Τουλούζ (Τρίτη), Τότεναμ-Τζίλιγχαμ, Μετς-Μπορντό, Λιλ-Σεντ Ετιέν, Σαουθάμπτον-Πάλας (Τετάρτη), Μονακό-Ανζέ, Στόουκ-Γουέστ Μπρομ, Γ.Χαμ-Σαουθάμπτον, Ντεν Χάαγκ-Χέρενφεν, Μίντλεσμπρο-Τότεναμ, Μίλγουολ-Ροτσντέιλ, Πιτέρμπορο-Γουόλσολ (Σάββατο), Ιντερ-Μπολόνια, Βαλερένγκα-Ααλεσουντ, Ουτρέχτη-Σπάρτα, Φιορεντίνα-Μίλαν, Τουν-Λουγκάνο (Κυριακή).

Προσέξτε τώρα: ΟΛΑ ΑΟΥΤΣΑΙΝΤΕΡ. Μικρότερη απόδοση το 3.00. Μεγαλύτερη το..17.00. Κανένα φαβορί. ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ το 5.15! Να το ξαναγράψω; 23 ματς, μέσος όρος το 5.15! Μπορεί να είναι και…πανελλήνιο ρεκόρ. Δεν ξέρω κάπου αλλού να ρισκάρουν (θεωρητικά, γιατί εκεί είναι η ουσία, να καταλάβετε ότι ΔΕΝ ρισκάρω και τόσο τελικά) τόσο πολύ. Η κάβα την περασμένη Τρίτη είναι στις 8.

054 μονάδες πριν παίξω. Τζιράρω 1218 μονάδες (494+126+390+208). Παίρνω πίσω 1064. Και πλέον η κάβα είναι 7.900 μονάδες. Δηλαδή χάνω 154 μονάδες! Προσέξτε καλά! Χάνω; Είναι ήττα; Κάντε το αναλογικά. Αν κάποιος παίζει 1/10 της κάβας, είναι σαν να έπαιξα 121, 8 μονάδες και να έχασα….15,4! Με μέσο όρο απόδοσης 5,1, με ζόρικα κουπόνια, με μόνο (τεράστια) αουτσάιντερ.

Και πιό σφαιρικά, παίζω ένα μήνα και κάτι, μόνο με τέτοιες αποδόσεις και είμαι…πάτσι. Το…καλό ερώτημα τώρα; Σε πόσα εύστόχησα αυτη την εβδομάδα; Σε….πέντε. Ναι, σε πέντε. Είχα “μόλις” 21% ευστοχία (τα εισαγωγικά δεν είναι τυχαία). Ρέντινγκ στο 4.00, Τουλούζ στο 4.00, Χέρενφεν στο 3.00, Ροτσντέιλ στο 4.50 και Ααλεσουντ στο 6.00. Η μιά μάλιστα (Χέρενφεν) πήγε στα αζήτητα, ήταν σε trixie, δεν μου έδωσε κάτι πίσω.

Δηλαδή ΤΕΣΣΕΡΑ στα ΕΙΚΟΣΙΤΡΙΑ με πλήρωσαν και…δεν έχασα παρά δύο πακέτα τσιγάρα (το ίδιο θα έλεγα κι αν κέρδιζα τόσα, όταν τζιράρεις 1000+ μονάδες οι 150 είναι ισοπαλία, δεν είναι νίκη-δεν είναι ήττα). Εκλαιγε το πανελλήνιο την Κυριακή κι εγώ έβγαινα κι από πάνω με …ένα σημείο, την όμορφη Ααλεσουντ (σας άρεσε;). Κοιτάει ο άλλος ο αδαής που έχει μάθει στα παρολάκια και τα 1.

60 και λέει “μα καλά, 5 στα 23;”. Ναι μεγάλε. 5 στα 23 και είμαι μιά χαρά. Οταν πέφτει κλάμα παντου, εγω παίζω με μέσο όρο 5+ και δεν χάνω, παρότι πληρώνομαι…τέσσερα ματσάκια σε μιά εβδομάδα! Ηθελα ΈΝΑ ακόμα να βγω και πολύ κερδισμένος! Με πέντε πληρωμένα κι έξι συνολικά εύστοχα, θα είχα και νίκη! Η Γουόλσολ θα ήταν (δοκάρι στο 86'); Η Μπολόνια θα ηταν (χαμένο τετ α τετ στο 85'); Οποια θέλει ας ήταν.

Προφανώς και έφαγα και φάπες, ακροβατώ σε οριακές αποδόσεις. Και τέσσερα έφαγα, και μιά δυο κακές επιλογές έκανα (με κορυφαία την πατάτα της Γουέστ Χαμ), και όλα μέσα στο παιχνίδι είναι. Αλλά ΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ “ΜΙΛΑΝΕ”. Και το στοίχημα είναι ΝΟΥΜΕΡΑ. ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ. Οχι ομάδες. Α-πο-δό-σεις. Ξαναδιαβάστε τώρα όλα. Και αναρωτηθείτε: ΠΟΙΟΣ ρισκάρει περισσότερο και ποιος χάνει περισσότερο; Αυτός που παίζει παράλληλα με τον μπουκ (του λέει ο μπουκ “φαβορι αυτη” και ο άλλος το παίζει άρα συμφωνει μαζί του) ή αυτός που παίζει απέναντι στον μπουκ και πάνω στα λάθη του; Αυτός που πάει με το κοπάδι, ή αυτός που πάει ως ελεύθερος σκοπευτής; Αυτός που μελετάει αποδόσεις ή αυτός που μελετάει ομάδες; Αυτός που κάθεται στα αυγά του όταν δεν του αρέσει κάτι ή αυτός που “γεννάει” σημεία απλά γιά να ταίσει την αδρεναλίνη του (και τη μάζα που διψάει να πετάξει τα λεφτά της) και αμολάει τα g/g, τα overάκια του 1.

60, τα 1/1 και 2/2, τα combo και τα κόρνερ; Και που -πανω από ολα- δεν έχει ιδέα πως να αξιολογεί μιά απόδοση; Και βαράει αβέρτα και live; Τα δικά μου νούμερα είναι τα παραπάνω. Σε εβδομάδα….θρήνου, έχασα δύο πακέτα τσιγάρα. Με ένα ακόμα (σκεφτείτε, με ΕΝΑ) θα κέρδιζα κιόλας! Και βούταγα στα 6αρια και τα 5αρια και τα 7αρια. Και τέλος, σκεφτείτε τι γίνεται αν μιά φορά το δίμηνο, μόλις μιά (ακόμα σε τρίμηνο), δεν βρω 5 στα 23 αλλά.

. 8-9 στα 23. Ουτε καν μια δεκάδα. Καθήστε και σκεφτείτε τι γίνεται τότε. Νικες που άλλοι ούτε στα όνειρά τους δεν βλέπουν. Και γιατί εγώ λέω ότι 3-4 μεγάλες νίκες-βαρβάτα ταμεία τη σαιζόν αρκούν γιά κερδοφόρα χρονιά, γιατί λέω ότι η “ισοπαλία” (σαν αυτή εδω την εβδομαδιαία) είναι τεράστια νίκη σε βάθος χρόνου. Εν κατακλείδι: Βάλτε το μυαλό σας να δουλέψει.

Ακονίστε το. ΜΗΝ τρώτε σανό. Μην πέφτετε στην παγίδα του “τόσα στα τόσα”, μην πέφτετε στην παγίδα του “το βλέπεις αυτο;”. Κοιτάξτε φόρμα. Κοιτάξτε απόδοση. Μην φοβάστε και παίξτε όταν βρείτε το λάθος. Και εδώ θα είμαστε, όπως τόσα χρόνια. Και πάμε παρακάτω. ΠΟΙΑ είναι πιό σημαντικά; Τα παραπανω ή τα…παρακάτω; Προφανώς τα παραπάνω, αλλά πάμε και στα ματς.

Κοιταξτε πόσο απλό είναι: ΔΕΝ παίζω Champions League. Τίποτα. Ούτε ματς, ούτε σεντς. Αφού δεν μ'αρέσουν; Αφού δεν βρήκα λάθη; Λίγο Πόρτο κοίταξα, λίγο Γκλάντμπαχ, λίγο…Ρεάλ εκεί που έφτασε, τρίχες κατσαρές. Θα δούμε μπαλίτσα, θα απολαύσουμε και χαίρετε. Οποιος θέλει παρολάκια, ειδικα, κόρνερ, γκολάκια, σκατουλάκια, θα βαρεθεί να βρίσκει στο διαδίκτυο.

Τρίβουν τα χέρια τους οι μπουκ, πιστέψτε με. Σε διήμερο λοιπόν Champions League, εγώ λέω πάσο. Θα παίξω την Πέμπτη στο Europa που “κάτι έχει”. Νέα στήλη λοιπόν την Πέμπτη. Και απόψε; Απόψε λίγα εγγλέζικα και τέλος! Λιντς (3.75)-Μπλάκμπερν (3.30)-Μπέρι (3.80)-Νοτς Κάουντι (2.90)-Πλίμουθ (3.25)-Καρλάιλ (3.60)-Γουίμπλεντον (αύριο, 3.40). Αυτά έχω ξεδιαλέξει, με αυτά ασχολούμαι μόνο.

Φυσικά και όλα αουτσάιντερ. Ξεκάθαρα πράγματα, θέλω να πάω σε ένα συστηματάκι και τέλος. Οπότε, από αυτά τα επτά, πρέπει να κόψω. Ευκολα κόβω Καρλάιλ (αήττητη μεν, καλή και η αντιπαλός της δε), εύκολα κόβω Νοτς Κάουντι (εμ κάτω από 3.00, εμ έδειξε…κοχόνες το Σαββατο η Εξετερ). Πήγα στα πέντε. Τώρα ζορίζομαι λίγο… Η Λιντς έχει καλό σερί, καλή απόδοση, η Μπρίστολ παίζει ανοιχτά, την βολεύει.

Η Μπλάκμπερν 2 στα 2, τεράστια ανατροπή με Ντέρμπι εκτός, έχει ψυχολογία και η Σέφιλντ εκτός χάνεται στα ρηχά. Η Μπέρι …τραίνο που σφυρίζει, παράλογη η απόδοση, όσο κι αν είναι καλά και η ΜΚ Ντονς. Η Πλίμουθ με 6-1-0 σερί, κόντρα σε Λέιτον που…γινεται το έλα να δεις! Τέλος ο Χεσενθάλερ, ο ιταλός πρόεδρος έχει ξεσηκώσει τον κόσμο, μπάχαλο.

Και η Γουίμπλεντον αύριο αουτσάιντερ κόντρα σε ομάδα που έχει….μηδέν νίκες! Εσείς ποιά θα κόβατε; Μιλάει το ένστικτο πλέον. Θα κοψω το αυριανό γιατί και η Γουίμπλεντον φέτος (ως τώρα) δεν με πείθει. Και θα καταλήξω να παω με την φόρμα. Δηλαδή οριακά κόβω και Μπλάκμπερν (σέβομαι και την Σέφιλντ). Κρατάω Λιντς (3.75)-Μπέρι (3.80)-Πλίμουθ (3.

25). Αυτά τα τρία και έκλεισα γιά Τρίτη-Τετάρτη. ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΒΑ: 8.000 μονάδες. Επιστροφές από 25/9: 300 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 7.900 μονάδες. Ποντάρισμα 27/9: Trixie: Λιντς 2 (3.75)-Μπέρι 2 (3.80)-Πλίμουθ 2 (3.25), με 45 μονάδες οι δυάδες και 15 η τριάδα, όλο μαζί 150 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 7.750 μονάδες. Θα μπορούσα να πάω και σε patent, να παιχθούν και μονά. Αν καποιος θέλει, ας το κάνει.

Λέω να το ρισκάρω. Θέλω δηλαδή 66% γιά να πληρωθώ, θέλω 2 απο 3. Οχι κι εύκολο. Αλλά παίζω λίγα και αν έρθουν δύο θα κάνουν και καλή διαφορά! Τίποτα άλλο, επιμένω να διαβάσετε-εντυπωθείτε όσα έγραψα παραπάνω. Νέα στήλη την Πέμπτη. Ελπίζω να απολαύσατε και την στήλη του Blogger, με E-sports! Απόψε θα τα πούμε και στο chat. ΣΥΝΑΞΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Πλέον, μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή, ο κύβος ερρίφθη! Πηγαίνετε στο αντίστοιχο ποστ στο φόρουμ, ξέρετε τη διαδικασία.

Μέχρι την Τετάρτη 5 του μήνα, απλά βάλτε ένα “παρόν”. Σας περιμένουμε όλους, παλιούς και νέους στην αγαπημένη μου Θεσσαλονίκη. Να περάσουμε ακόμα καλύτερα απ' ότι στην Αθήνα! Το ραντεβού μας είναι Παρασκευή 7/10, ώρα 9 το βράδυ στο “Διά Ταύτα” στην πλατεία Αθωνος! http://www.diatautathessaloniki.com/epikoinonia.php . Ελα να βλέπω συμμετοχές στο φόρουμ, μέχρι και …ντράγκα ντρούγκα θα έχουμε (όχι, δεν θα τραγουδήσω, χεχεχεχε).

Παλαιότερα άρθρα του Billaras