3443

Billaras

Οτι βρίσκεις απ’ το μενού…

First of all, ευχές! Πολύχρονοι Νικολήδες και Νικολέτες. Και…είστε και πολλοί-πολλές. Μετά, στα δικά μας. Ξενέρωτο μεσοβδόμαδο, αλλά…και ξενέρωτο Σαββατοκύριακο. Προχθές έγραφα γιά τον “δύσκολο δρόμο”. Διαβάσατε πριν λίγο τον Μάκη. Αυτός είναι ένας δύσκολος δρόμος. Σάββατο φουλ κουπόνι και να λες “δεν παίζω τίποτα”. Πολλοί ξυνίζουν, ξενερώνουν, σου λένε “δεν μπορεί ρε μεγάλε να μην βρίσκεις τρία ματσάκια από 180”! Αυτή τη φράση την έχω ακούσει….

άπειρες φορές. Κι όμως, είναι δυνατόν. Ούτε ένα να μην σου κάνει. Γιατί στο Betsellers σπάνια συμβιβαζόμαστε. Εκπτώσεις κάνουν τα μαγαζιά, όχι εμείς. Οντως, έχω καιρό να δω καλό κουπόνι. Τι σημαίνει “καλό κουπόνι” επίσης το έχουμε ξαναπεί. Καλό είναι (και κρίνεται ΠΡΙΝ τα ματς, όχι βάση αποτελεσμάτων) το κουπόνι που έχει λάθη των μπουκ, άρα ευκαιρίες γιά εμάς με παικτικές αξίες.

Αυτό είναι το καλό, όχι αυτό που “βλέπεις μπετά και άχαστα”. Ε, τέτοιο κουπόνι έχω καιρό να πιάσω στα χέρια μου. Να βρω ρε παιδί μου 20-30 λάθη, να κάνω ένα αρχικό κορμό, να καταλήξω με 10-15, να παίξω τρία ως πέντε τη μιά μέρα, άλλα τόσα την άλλη. Anyway, αυτά έχει το μενού, από αυτά…παραγγέλνεις. Απλά τρώς λίγο, αν με πιάνεται. Στο νησί, ψίχουλα.

Εχει και τον 2ο γύρο κυπέλλου, το ενδιαφέρον το δικό μου εστιάζεται….αύριο βράδυ, μετά τα ματς! Να δω την κλήρωση του 3ου γύρου, του…καλού, μόλις μπει το 2015 και εκεί πολλά έχουν δει τα μάτια μας. Τι έχω βάλει στην άκρη; Χαλ, Σάντερλαντ, Πάλας από Premier. Κάρντιφ, Μπρέντφορντ από Championship, Ακριγκτον, Μάνσφιλντ και Πλίμουθ από Κύπελλο. Πάπαλα.

Μην τα βλέπετε πολλά, κανένα (μα…κανένα) δεν με τρελλαίνει. Χαλ έβαλα γιατί βλέπω ότι άσχημα δεν παίζει. Και υλικό έχει. Ο άσος του 2.45 είναι μάλλον μεγάλος, γιά 2.30 τον είχα υπολογίσει, κόντρα στην εντελώς ντεφορμέ Γουεστ Μπρομ (το έγραψα και στην εφημερίδα, πέρα από ΚΠΡ-Μπέρνλι-Λέστερ, η τέταρτη που θα χαροπαλέψει είναι μάλλον η Γουέστ Μπρομ).

Σάντερλαντ έβαλα γιατί…ώπα, θα τρελλαθώ, βλέπω απόδοση 7.50. Με την Σίτι δεν μπόρεσε. Κάτι η άμεση ισοφάριση, κάτι η έμπνευση του Πογιέτ να βάλει Κοάτες να ντεμπουτάρει πάνω στον Αγουέρο, έφεραν το ματς στα μέτρα της Σίτι. Τώρα Κοάτες δεν έχει. Και Αγουέρο δεν έχει. Η Λίβερπουλ έκανε δύο νίκες με στανιό, δεν με έπεισε. Η απορία μου είναι η εξής: Ο Ρότζερς θα ξανακάνει σήμερα ότι με την Λέστερ; Ισως λίγοι το πρόσεξαν, αλλά επανέφερε τον Τζέραρντ στην φυσική του θέση, αυτή του “κρυφού”, του ψευτο-δεκαριού-ψευτο-οκταριου, ψευτο-δεύτερου φορ.

Οι άγγλοι λένε αυτή τη θέση “in the hall”, στην τρύπα δηλαδή. Αφησε έξω Κουτίνιο, έβαλε εκεί τον Τζέραρντ και εξάρι τον Λούκας. Επαιξε την Τρίτη. Θα ξαναπαίξει σήμερα. Θα παίξει καπάκι και σε -κρίσιμο- ματς με την Βασιλεία. Το ζυγίζω… Αν ο Τζέραρντ παίξει τρία σερί ματς σε αυτή τη θέση, θα είναι κάτι σαν…Ελ Σιντ. Και 7.50; Στην Πάλας, πάντα ξέρω ότι ο Γουόρνοκ μπορεί να κάνει μαγκιά.

Είναι το στυλ τέτοιο. Και κοντράρει απόλυτα με το ντελικάτο (αλλά εύθραυστο) στυλ της Τότεναμ. Που το χει πληρώσει ήδη εντός (σκεφτείτε, από Στόουκ και Γουέστ Μπρομ έχει ήττες εντός, ενώ με την Εβερτον που την έπαιξε μπάλα στα ίσα, την κέρδισε). Το White Hart Lane έχει γίνει White Hart …Pain φέτος. Του πόνου. Και..6.50; Η Κάρντιφ είναι ένα προφανές και σωστό φαβορί, η Μπρέντφορντ είναι σε τοπ φόρμα (με 5 στα 5) και η Χάτερσφιλντ ξεφουσκώνει μετά τον…μήνα του μέλιτος γιά Πάουελ, αυτό είναι και το μοναδικό που έχει πραγματική αξία.

Και τέλος τα κυπελλικά, ξέρετε τι έχω γράψει γιά την Ακριγκτον του Κόλεμαν (την ρίσκαρα και στον 1ο γύρο με την Νοτς Κάουντι), στη Μάνφιλντ έχουμε μονιμοποίηση προπονητή και συσπείρωση, στην Πλίμουθ βλέπω το 5.75 και αναρωτιέμαι: Ρε Σέφιλντ, με Ολνταμ 1-1, με Νοτς Κάουντι 1-1, με ΜΚ Ντονς 0-1, σήμερα τι θα κάνεις; Η Πλίμουθ είναι ομάδα σκληρή και οργανωμένη, θα το πάει στα όρια το ματς… Αυτά ήταν τα εγγλέζικα.

Εκτός νησιού, νορμάλ φαβορί η Μπορντό, επίσης νορμάλ η Ρεν, έσβησα Παλέρμο ελέω σοβαρών απουσίων, έσβησα Αουγκσμπουργκ επειδή έπεσε πολύ η απόδοση, στέκομαι βάσιμα στο 4.00 της Νις. Οκ, καλά δεν είναι. Αλλά…εμπιστεύομαι τον Πιέλ. Και στο φινάλε, με ποιά παίζει και δίνει 4αρακι; Με την…Καέν του 1-1-5 εντός, με την Καέν που άρπαξε τάληρο (!!) από την.

.Γκινγκάμπ. Ε, πολύ πάει, αυτό δεν περνάει αντουφέκιστο και άς έρθει ότι θέλει. Και τέλος, στάθηκα πολύ ώρα σε δύο σημεία. Θα σας …κουφάνω, είναι φαβορί και τα δύο. Τα κοιτάω όμως γιατί οι αποδόσεις με παραξενεύουν πολύ. Λουκέρνη-Βασιλεία το ένα. Το διπλό στο 2.15! Μιλάμε γιά πρώτη με τελευταία (και με 0-6-2 εντός)!! “Κανονική τιμή” διπλού; Οχι πάνω από 1.

80, αν θα είχαμε και φαβορί με “βαριά φανέλα” θα βλέπαμε και 1.45-150 (τύπου Τσέλσι ή Μπάγερν ή Ρεάλ). Γιατί τόσο ψηλά; Είναι τυράκι; Τρία πράγματα με φρενάρουν. Ο Φράι το ένα. Σημάια της Βασιλείας γιά χρόνια, τώρα στη Λουκέρνη τεχνικός διευθυντής. Ο Γκάσι, πρώτος σκόρερ της κατηγορίας, που θα απουσιάζει από τη Βασιλεία. Και τρίτον, το ματς με την Λίβερπουλ την Τρίτη.

Το άλλο είναι βραζιλιάνικο. Φινάλε εκεί. Η τρίτη θέση πάει απ' ευθείας στο επόμενο Λιμπερταδόρες χωρίς προκριματικά. Και η Φιγκειρένσε είναι εντελώς αδιάφορη. Και το διπλό της Ιντερνασιονάλ στο 2.15. Γιατί; Μονοπλευρο κίνητρο η Ιντερ (θεωρώ ότι η Κορίνθιανς με την οποία είναι ισόβαθμη, θα κερδίσει εύκολα εντός). Εδώ σκαλώνω στην απουσία Ντ'Αλεσάντρο, στην γενικά μέτρια πορεία της Ιντερνασιονάλ εκτός έδρας (μόλις 5 διπλά όλη τη σαιζόν) και επίσης φοβάμαι μπας και η Φιγκειρένσε έχει “άλλους λόγους” να χτυπήσει το ματς.

Βαλιτσάκια τα λένε στην Ισπανία (γέλια). Εφτασα ήδη τις 900 λέξεις γιά να σας βάλω όσο γίνεται παραπάνω μέσα στο μυαλό μου. Και μιλάμε γιά κουπόνι-πρόγραμμα που…δεν μου αρέσει. Και ξεκινάω ξεδιάλεγμα! Εξω τα δύο “περίεργα” φαβορί που ανέφερα παραπάνω, έξω και η Μπορντό (μικρό), κρατάω Νις και Ρεν μονάχα από όλο το πρόγραμμα εκτός Αγγλίας.

Εξω Κάρντιφ (μικρό), έξω Ακριγκτον, έξω Πλίμουθ. Τι κρατάω; Χαλ (γιά να γίνει δυάδα με Ρεν). Σάντερλαντ και Πάλας σε μονά αποδεκτά. Πολύ μεγάλα γιά να τα προσπεράσω. Μπρένφορντ και Μάνσφιλντ, γιά να γίνουν ένα trixie με τη Νις. Αυτά είναι. Μικρή μίζα, θα το δείτε. ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΒΑ: 8.000 μονάδες. Προηγούμενο υπόλοιπο: 7.170 μονάδες. Ποντάρισμα 6/12: Δυάδα: Χαλ 1-Ρεν 1 (4.

77) με 70 μονάδες. Μονό αποδεκτό: Κρ.Πάλας 2 (6.00) με 40 μονάδες. Μονό αποδεκτό: Σάντερλαντ 2 DNB (5.50) με 45 μονάδες. Δυάδα Σάντερλαντ DNB-Πάλας 2 (33.00) με 15 μονάδες. Trixie: Μπρέντφορντ 2 (3.00)-Νις 2 (4.00)-Μάνσφιλντ 2 (4.00), από 35 μονάδες κάθε δυαδα, 15 στην τριάδα, όλο μαζί 120 μονάδες. Ανοιχτά μπετ: 290 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 6.880 μονάδες. Είδατε ότι την Σάντερλαντ την πήγα στο draw no bet, μου έδινε τα περιθώρια το αρχικό 7.

50 να το κάνω, παίζει και γιά το Χ ο Πογιέτ. Ενώ στην Πάλας (ελέω μεγαλύτερης…αφέλειας της Τότεναμ) πήγα σε “ξερό” διπλό. Εσεις αποφασίζετε αν θα καλύψετε ή όχι, είναι δεδομένο το μεγάλο ρίσκο εδώ. Παίζω μόνο 290 μονάδες, προφανές ότι και με…ένα σημείο ακόμα μπορώ να μην χάσω αν είναι ένα από τα μονά. Αν “διπλώσω” κάπου, βγαίνω και από πάνω.

Και ουσιαστικά σε αυτή την μετριότατη μέρα, αυτό θέλω. Χαμηλά η μπάλα, χαμηλά οι προσδοκίες μέχρι να βρούμε πραγματικά καλό κουπόνι. Δόξα τω Θεώ, υπομονή έχω άφθονη. Τα ξαναλέμε αύριο ίδια ώρα!

Παλαιότερα άρθρα του Billaras