2746

Billaras

Οτι θέλει η θάλασσα…

Οποιος έχει την ίδια…λόξα με τη δική μου, το ψάρεμα, θα με καταλάβει απόλυτα. Στο ψάρεμα λοιπόν λέμε “ότι θέλει θα δώσει η θάλασσα”. Και είναι πέρα γιά πέρα σωστό. Εχεις καλό εξοπλισμό, παίρνεις τα καλύτερα δολώματα, τσεκάρεις γιά τις ιδανικές καιρικές συνθήκες, ψάχνεις τον σωστό τόπο, μπορεί να κάνει και χιλιόμετρα ως εκεί.

Τα κάνεις όλα σωστά. Και πας και…. ούτε κοκοβιός. Κι ανάποδα, στο ξεκάρφωτο με μιά πετονιά στο χέρι, στο ψάρεμα-χαβαλέ εκεί που κάνει διακοπές, μπορεί να χτυπήσει “θηρίο”. Και τέλος, υπάρχει η “μέση κατάσταση”. Ψαρέυεις πχ 5 ώρες, ούτε τσιμπιά. Και άξαφνα μπουμ! Τα ψάρια “τρελλαίνονται” γιά κανά μισάωρο και μετά παλί…νέκρα.

Γι αυτό λέμε “ότι θέλει η θάλασσα….”. Οπου θάλασσα, βάλτε μπάλα. Οπου δολώματα- ψαρότοπος- εξοπλισμοί- ταλαιπώριες, βάλτε μελέτη-ειδήσεις-φόρμα-παράδοση-απόδοση. Και όπου ψάρια βάλτε …ταμείο. Είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα, μα…ακριβώς. Θέλει καρτέρι, υπομονή, να τα έχεις κάνει όλα σωστά και απλώς να λες “ότι θέλει η θάλασσα ή η μπάλα”.

Ετσι κύλησε και η Κυριακή. Αρχικά…ήθελε η “θάλασσα”. Αγγίξαμε Σαουθάμπτον, αλλά όπως και να'χει δεν χάσαμε (την καμάρωσα πάντως). Με πέναλτι 2-1 η Αταλάντα. Με πέναλτι το 0-1 η Αούστρια. Ολα πήγαιναν πρίμα. Και μετά…. παύση. Με πέναλτι το 1-0 η Μάλαγα, με πέναλτι το 0-1 η Φενέρ, με πέναλτι το 1-0 η Μπράγκα! Καλό ε; Ολα τα πέναλτι υπέρ “μας” αρχικά, όλα “εναντίον” μας μετά! Και συνολικά, νίκη μεν, μικρή δε.

Η “μέση κατάσταση” που έλεγα παραπάνω. Αν με χάλασε; Καθόλου. Στο φινάλε, αυτά άξιζα, είδα όλα τα ματς που έπαιξα. Σημασία έχει ότι…γύρισα με ψάρια σπίτι. Και τα λίγα ψάρια είναι καλύτερα από τα ..καθόλου ψάρια. Και τα καλά ψάρια είναι καλύτερα από τους κοκοβιούς. Αρα, ήταν ένα καλό “ψάρεμα”…. Πάμε παρακάτω, στα φρέσκα.

Σας το εγραψε ήδη ο Μάκης, έχουμε κάμποσο..τρέξιμο, ελέω 28ης Οκτώβρη θα γράψουμε αυριο (αντί Πεμπτης) και θα βγει η εφημερίδα Πέμπτη (αντί Παρασκεύης). Τι σημαίνει αυτό; Κατ' αρχήν ….μέτρια μελέτη. Γιά να γράψω εγώ αύριο ως το μεσημέρι, θα πρέπει να μελετήσω απόψε-αύριο πρωί. Μα..πως, αφού εχει τόσα ματς! Εμ είπαμε, ζόρικα θα είναι.

Κατά δεύτερον, ο χρόνος είναι συμπιεσμένος. Παρ' όλα αυτά, έχω αποφασίσει να γράψω και αύριο. Αργά, κατά τις 5-5.30 θα δείτε στήλη, αλλά…θα δείτε. Οπότε, μένω στο σήμερα. Λίγα πράγματα. Δύο τρεις εκπλήξεις και αυτό είναι. Οκ, έχει και κάποια φαβορί σωστά (πχ Αίντραχτ), αλλά…που να μπλέξω σε νοκ αουτ ματς με φαβορί; Γιά διάφορους λόγους απέρριψα κάμποσα (πχ Τότεναμ), έμειναν τέσσερα σημερινά.

Η Λόττε (σιγά μην την πω ολόκληρη) κόντρα στη Λεβερκούζεν, στο 12.00 (ή 11.00 draw no bet). Καλή ομαδούλα, καλή έδρα, καλή φόρμα, έχει πετάξει έξω ήδη και την Βέρντερ! Και την Λεβερκούζεν θα την είδατε με την Χοφεχνάιμ έτσι; Γενικά ντεφορμέ, απουσίες ένα κάρο, ο προπονητής στην κερκίδα τιμωρημένος. Πολύ θέλει; Μετά μιά αλλη γερμανίδα, η Χάλεσκερ στο 4.

00. Επίσης καλή ομάδα. Και…κόντρα σε ποιόν; Στο Αμβούργο είπατε; Που'χει να σκοράρει από τότε που κάναμε μπάνια; Που τρώει τη μιά φάπα πίσω από την άλλη; Λυπάμαι αυτόν τον Αντλερ, εξαιρετικός τερματοφύλακας, του έχουν σπάσει τα νεύρα. Μετά είναι η Τζένοα. Οπως μου'χε καρφωθεί ότι η Σαμπντόρια θα κερδίσει τη Τζένοα, έτσι τώρα μου'χει καρφωθεί ότι η Τζένοα θα κερδίσει τη Μίλαν! Εδώ όμως χαλάστηκα με τις αποδόσεις.

Στο 2.75; Ξύνισα ρε γαμώτο… Και τέλος, στο νησί. Νιουκάστλ-Πρέστον. Ακόμα μουτζώνομαι που δεν έπαιξα Πρέστον το Σάββατο. Λάθος μεγάλο. Είναι σε απίστευτη φόρμα. Και δεν μασάει από έδρας. Θυμίζω, έχει πετάξει έξω την Μπόρνεμουθ, προχθές έκανε διπλό στη Νόριτς! Και το Σάββατο…υποδέχεται ξανά την Νιουκάστλ! Η οποία θα κάνει μεγάλο rotation, η οποία φυσικά θέλει την άνοδο και όλα τα άλλα είναι σε τρίτη μοίρα.

Οκ, είναι φαβορί, είναι καλή ομάδα, αλλά μισό λεπτό, στο 9.00 βλέπω το διπλό! Εγώ δεν θα έδινα πάνω από 5.00. Με τίποτα. Και τώρα ακόμα και το draw no bet με υπερκαλύπτει, είναι στο 6.00! Να μην το ψειρίζω, να κλείσω τη στήλη και να ξεκινήσω άμεσα μελέτη γιά το…Σαββατοκύριακο. Με χαλαρή διάθεση, μικρό ποντάρισμα, ένα patent. Τα δύο με draw no bet που με καλύπτει.

Εδώ έχω δει το αστείο (και δείγμα παντελούς άγνοιας περί σωστού στοιχηματισμού) να μπαίνει draw no bet σε κάτι 2.40 (που μοιραία γίνονται 1.70 δηλαδή). Πρέπει να ξέρουμε που αξιοποιείται κάτι. Δεν έχω…πρεμούρα για τα ματς, το ξαναλέω, σβηστός. Αλλά δείτε τι γράφω παραπάνω και γιά το ψάρεμα. Καμιά φορά εκεί που δεν το περιμένεις χτυπάει κάποιο…θηριάκι.

Οτι θέλει η θάλασσα… ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΒΑ: 8.000 μονάδες. Επιστροφές από 23/10: 70 μονάδες. Κέρδη από 23/10: 370 μονάδες. Νέο υπολοιπο: 8.690 μονάδες. Ποντάρισμα 25/10: Patent: Λόττε 1 dnb (11.00)-Πρέστον 2 dnb (6.00)-Xάσελερ 1 (4.00). Με 3 μονάδες η τριάδα, με 14 κάθε δυάδα. Και στα μονά, 25 σε Λόττε, 40 σε Πρέστον, 50 σε Χάσελερ. Ολο μαζί 160 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 8.530 μονάδες. Τίποτα άλλο, το βράδυ…αν προλάβω ελέω μελέτης, θα τα πούμε στο chat.

Ειδάλλως, αύριο απόγευμα (ξαναλέω, μετά τις 5), νέα στήλη!

Παλαιότερα άρθρα του Billaras