1921

Billaras

Οτι θέλει η μπαλίτσα…

Ρε τι είναι η μπάλα ρε… Γυρίζω το μυαλό μου στην Κυριακή, μιά…κουλή μέρα. Προσπαθώ να θυμηθώ τι είδαν τα ματάκια μου σε πολλά ματς, όχι μόνο σε όσα έπαιξα. Βασικά θυμάμαι και αργά το βράδυ του Σαββάτου τι έγινε στο Βιγιαρεάλ-Χετάφε. Γκολ γιά το 1-2 η μιά στο 89′, από το σημείο εκείνο ως τη λήξη η γηπεδούχος να έχει τρία (!) δοκάρια, το ένα εξ’επαφης, και ένα χαμένο πέναλτι-άουτ.

Μιλάμε γιά…μούτζα, άμα δεν θέλει να μπει, δεν πα να χτυπιέσαι…

Την Κυριακή, η Αλμερία μπορούσε από νωρίς να με πληρώσει. Μπά, είχε μουλαρώσει το τόπι. Η …τετραπλή ευκαιρία στη λήξη του ημιχρόνου τα έλεγε όλα. Μετά, βλέπω Τότεναμ-Γιουνάιτεντ που είχα το χαλαρό σκοράκι και που φυσικά δεν ήρθε και που φυσικά δεν έπρεπε να πιάσω.

Με μιά διαφορά: Δεν έπρεπε να το χάσω με 0-1 αλλά με….3-1. Ρε τι έκανε ο Ντε Χέα; Μόνος μου και όλοι σας! Εντεκα επεμβάσεις, οι περισσότερες αντανακλαστικές με τα πόδια σαν τάκλιν, απελπίστηκαν κάποια στιγμή στην Τότεναμ. Να το έχει παίξει g/g αυτό το ματς και να χάσεις, να πας στο Μάντσεστερ να βρεις τον ισπανό να του ζητήσεις διαφυγόντα κέρδη (γέλια).

Και μετά βλέπω και τον…κόρακα στην Τσάβες. Καλά ρε μεγάλε, να δώσεις το μαιμουδάκι πέναλτι. Αλλά να έχεις και VAR και να μην πάρεις την απόφασή σου πίσω; Γελάγανε και τα σημαίακια του κόρνερ.

Βέβαια, κακώς τον κράζω. Και εξηγούμαι: Η μέρα ήταν περίεργη, η μπάλα έκανε τα δικά της, έκανα κι εγώ…τα δικά μου.

Οσοι είστε στο chat ξέρετε. Επαιξα κάτι εντελώς γιά πλάκα, φλασιά που λένε, στο live. Δεν το πρότεινα-δεν έριξα tweet γιατί δεν το πίστευα ούτε κι εγώ. Να περάσει η ώρα που λένε. Το κάνω σπανιότατα, τώρα…ήταν η φλασιά (και φυσικά δεν το είδατε στην κάβα του live). Το πόσταρα απλώς στο chat μετά τα πρώτα γκολ (δείτε την φωτό, αυτό πόσταρα).

Στο 0-1 του ΠΑΟΚ και στο 1-0 της Τσάβες (67′ και 57′ λεπτό αντίστοιχα) πόνταρα σε δυάδα τα δύο over 2,5, συνολικής απόδοσης 16,5.

Και αμέσως μετά, η μπάλα…αρχίζει τα δικά της. Μόλις ποντάρω, 2-0 το ένα, 0-2 το άλλο! Σε δύο λεπτά! Με…βάζει στο κόλπο.

Και μετά ούτε υποψία φάσης σε κανένα από τα δύο. Κι όμως, πληρώθηκα. Αυτογκόλ στο 92′ ο Αστερας και 0-3. Και. 2-1 με..πέναλτι μετά από 5 λεπτά διαβουλεύσεων και VAR, στην τελευταία φάση του πορτογαλικού ματς, στο 98′! Ηθελε. Απλά….ήθελε. Χιτσκοκικά, ψυχοβγαλτικά, πήρα την καλή δυάδα. Θα “έπρεπε” να έχει έρθει διπλό η Αλμερία, να έχει έρθει over η Τότεναμ, θα έπρεπε να μην έχει χάσει η Τοντέλα αλλά…τίποτα από αυτά δεν έγινε.

Ηρθε αυτό που “δεν έπρεπε”. Και πως ήρθε! Είπαμε, that’s football….

Πάμε στα φρέσκα. Αλλά…ποιά φρέσκα; Θα είμαι σύντομος. Ειδικός δεν είμαι (αυτό θα έλειπε), αλλά σήμερα διάβασα παντού γιά την Παλαιστίνη. Τώρα, μεσημέρι, Κύπελλο Ασίας. Αμα έρθει, θα στείλω τα μισά κέρδη στον Κυλώνη (γέλια). Θέλει μόνο νίκη, αδιάφορη βαθμολογικά η Ιορδανία, φιλαράκια είναι (και -αυτο το ήξερα- άριστες σχέσεις σε πολιτικό επίπεδο), ας παίχθει στο 3,10.

Και το άλλο είναι αύριο η Ντέρμπι. Μου…το χρωστάει αυτή από την τελευταία μέρα Οκτώβρη σε εκείνο το ματς Λιγκ Καπ με την Τσέλσι που έχασε με δύο αυτογκολ παρά την μπαλάρα που είχε παίξει. Ας παίξει και τώρα, την πιστεύω, από 0-2 σε 2-2 το γύρισε στο πρώτο ματς. Η Σαουθάμπτον σαφώς βελτιωμένη με τον νέο προπονητή, αλλά το μυαλό είναι στο πρωτάθλημα οριακά έξω από τη ζώνη είναι, αλλαγές θα κάνει, θα λείπει και ο τιμωρημένος Οστιν μπροστά, μου κάνει το 5,25.

Κι έτσι απλά θα κλείσω το μεσοβδόμαδο. Αν προκύψει κάτι άλλο, θα κάνω update και θα τουιτάρω. Προς το παρόν, Παλαιστίνη σήμερα-Ντέρμπι αύριο, άντε και μιά μονάδα στην δυάδα τους. Νέα στήλη Σάββατο, αλλά κανονικά και απόψε και αύριο στο chat! Ισως και πιό νωρίς σήμερα, ελέω Παλαιστίνης που παίζει στις 15,30!

Παλαιότερα άρθρα του Billaras