4226

Billaras

Ουκ εν το πολλώ το ευ!

Από το -συνολικά- όμορφο Σάββατο στην “ξυνή” Κυριακή πήγαμε προχθές. Μιά Κυριακή που…έβλεπα τις ομάδες “μου” να μην χάνουν (πλην Φέγενορντ), αλλά να …μην κερδίζουν κιόλας! Ολα στο Χ, χωρίς καμιά εξαίρεση (Βέρντερ, Μπιλμπάο, Λυών, Φενέρ, Ατρόμητος). Το κάθε ματς βέβαια ήταν διαφορετικό, αλλά το αποτέλεσμα το ίδιο. Χάσαμε! Φυσικά, μιά ήττα είναι απολύτως μέσα στο πρόγραμμα, απολύτως φυσιολογική.

Και ίσως …άργησε να έρθει κιόλας. Κοιτάω προς τα πίσω και βλέπω ότι από το περασμένο Σάββατο, με πάει…περίπου εναλλάξ! Ηττα το Σάββατο 15/9, νίκη την Κυριακή 16/9, νίκη την Τρίτη 18/9, “ήττα” (σε εισαγωγικά, γιατί με το trading δεν έχασα, αλλά ας μείνω στα τυπικά) την Πέμπτη 20/9, ήττα την Παρασκεύη 21/9, νίκη το Σάββατο 22/9 και ήττα προχθές 23/9.

Αν σε οκτώ μέρες είμαι στο “μία σου και μία μου”, τότε είναι όλα καλά. Μην…καλομαθαίνουν κάποιοι. Η σωστή αναλογία, ξέρετε ποιά είναι; Μιά προς τέσσερις!! Τέσσερις φορές να χάσω, μιά να κερδίσω. Το ζουμί είναι απλώς στη μιά καλή να κάνω καλή διαφορά και στις τέσσερις κακές να μην ματώσω, απλά να με…γρατζουνίσουν. Αυτό είναι το ζητούμενο.

Γιά να κλείσω με τα προχθεσινά, να πω ότι σε κανένα ματς δεν άξιζα να κερδίσω. Οταν είμαι άτυχος το ξέρω και το γράφω (πχ το Σάββατο), όταν είμαι τυχερός επίσης (δεν έχω ως τώρα σταθεί πραγματικά τυχερός να πάρω ματς που δεν το άξιζα), όταν δεν αξίζω τίποτα επίσης. Ε, τώρα δεν άξιζα. Η Βέρντερ ήταν μιά χαρά στο ά μέρος και μετά…έγινε Βέρντερ, δηλαδή αλλοπρόσαλη, τρύπια πίσω και ψυχοβγάλτρα, η Μπιλμπάο άφησε ένα ημίχρονο να περάσει και μετά “θυμήθηκε” να πιέσει, η Λυών ήταν κάκιστη και με θαύμα πήρε τον πόντο (και με την κλάση του Λόπεζ, ενώ ήταν απροσδόκητα καλή η Λιλ), η Φενέρ κακή, ο Ατρόμητος σαν την Μπιλμπάο άφησε ένα ημίχρονο στο πουθενά, ο Μπάγεβιτς το παραφοβήθηκε το ματς, φάνηκε αυτό στο β΄ μέρος που κυριάρχησαν απόλυτα οι περιστεριώτες.

Αυτά με όσα έγιναν. Κρατήστε αυτό που σας έγραψα: ΜΗΝ “καλομαθαίνετε” και νομίζετε ότι κάθε μέρα θα είναι σαν το Σάββατο. Το ζουμί είναι το ισοζύγιο να είναι είναι θετικό. Πόνταρα το Σάββατο και έφτασα στις 19.400; Τέλειωσε και η Δευτέρα και είμαι στις 19.770; Καλά είμαι. Κερδισμένος από όλο το τρίημερο. Λίγο πάνω-λίγο κάτω δεν έχει σημασία.

Πάμε στα φρέσκα. Νέο κουπόνι, μεγάλο κουπόνι, αλλά….δεν με ψήνει πολύ!! Στο Λιγκ Καπ της Αγγλίας που θα ήταν το πεδίο μου, ελάχιστα ξεχωρίζουν, να μου αρέσει πραγματικά κάτι πολύ δεν υπάρχει (όπως ήταν πχ η Τρανμίρ το Σάββατο). Και η Κόνφερενς είναι με κάκιστο πρόγραμμα, την έσβησα αμέσως. Στη Γερμανία οι μπουκ…κοροϊδεύουν, κοιτάς την ψόφια Κολωνία και την βλέπεις φαβορί, κοιτάς την κάκιστη Σαν Πάουλι και την βλέπεις φαβορί, κοιτάς την…απόλυτα εύστοχη Αϊντραχτ και την βλέπεις μεγάλο αουτσάιντερ! Στην Ιταλία -είδατε τι έγινε το ΣΚ εκεί;- το κυριώς μενού είναι αύριο, η Γιούβε δεν αγγίζεται σήμερα σε κολασμένο ματς (ενώ σκέψεις γιά κόντρα εξανεμίζονται βλέποντας αυτο το “43 ματς αήττητη”), ενώ στην Β' Ιταλίας το πρόγραμμα βγάζει 2-3 φαβοράκια (πχ Λιβόρνο ή Σασουόλο) αλλά δεν ψήνομαι… Γιά να μην το παιδεύω: FSV Φρανκφούρτης και Αϊντραχτ Φρανκφούρτης, Κρόουλι, Λιντς, Σαουθάμπτον ήταν οι αρχικές μου επιλογές.

Πετάω τάχιστα Λίντς και Σαουθάμπτον. Η Εβερτον πάει υποψιασμένη, η Σαουθάμπτον έχει μικρή απόδοση. Στα ΜΟΛΙΣ τρία που έμειναν προσθέτω σήμερα: Κουίν Οφ Σάουθ και Ρεν. Αυτά τα δύο!! Μπορώ να σταθώ και σε μερικά over (πχ σε Αίντραχτ ή Σαουθάμπτον) αλλά πληρώνουν ψίχουλα. Κάνεις παιχνίδι με πέντε ματς; Κάνεις, αλλά…ψιλό. Στη Ρεν είδα πάθος προχθές, είδα στήριξη στον Αντονετί και στη Νανσί -που την έχω δει και κοντράρει ήδη δύο φορές φέτος- δεν έχω δεί….

τίποτα. Μιά κακή ομάδα. Στο εγγλέζικο σηκώνει κουβέντα και ίσως να…κουφαίνω μερικούς. Πως στο καλό κοντράρω με…μανία Κρόουλι το Σάββατο και σήμερα πάω μαζί της αφού έφαγε και πέντε; Αυτό είναι το στοίχημα… Πρώτον, ξέρω ότι στο Λιγκ Καπ θα…πορωθεί. Αλλιώς παίζει μιά “μικρούλα” ένα ματς με μιά μεγάλη. Και γενικά, δεν είναι κακή ομάδα η Κρόουλι.

Και έχω μιά Σουόνσι που με…δικαιώνει όταν έγραφα ότι θα κατηφορίσει, θα ξεφουσκώσει. Ξανά ήττα, ξανά κάκιστη εμφάνιση, το Σάββατο με την Εβερτον δεν “μπήκε” ποτέ στο ματς. Βάζεις αυτά στο ζύγι. Προσθέτεις και δύο εξαιρετικές επιστροφές στην γηπεδούχο (Ντέιβις και Τόρρες), προσθέτεις και το rotation της Σουόνσι που μάλλον θα είναι μεγάλο, προσθέτεις και την απόδοση και δένει το γλυκό.

Στο σκωτσέζικο που πρόσθεσα, τα δεδομένα είναι απλά: Η μικρούλα πάει…τραίνο. Αήττητη φέτος με 8 νίκες, 3 ισοπαλίες (μαζί με τα κύπελλα). Η μεγάλη παραπατάει, τέσσερα χωρίς νίκη, αποκαρδιωτική το Σάββατο με την Χαρτς. Νοκ άουτ ματς είναι, μεγάλη απόδοση έχω, σε μιά χαλαρή βραδιά λέω να πάρω το ρίσκο! Μένουν οι δύο γερμανίδες από την πόλη των…λουκάνικων.

Επειδή είδα την Αϊντραχτ (με το Αμβούργο) και επειδή…δεν έχω δει την FSV, επιμένω μεν ότι τα φαβορί (Κολωνία και Ντόρτμουντ) δεν αγγίζονται και οι μπουκ παίζουν με τα “ονόματα”, αλλά….λέω να κάνω πίσω. Τα σβήνω. Ποιό θα είναι λοιπόν το παιχνίδι μου; Απλό…. Μονά και δυάδα τα δύο μεγάλα (Κρόουλι και Κουίν Οφ Σάουθ) και μιά δυάδα την Ρεν με την… Ιντερ αύριο (αυτή έχει παιχθεί από χθες, η ανάλυση αύριο, αλλά πολλοί ξέρετε ήδη τι παίζει).

Και έτσι απλά θα κλείσω χωρίς πολλά-πολλά και με μικρό ποντάρισμα τη βραδιά μου. Ουκ εν το πολλώ το ευ έλεγαν οι αρχαίοι και συμφωνώ. Ματς πολλά έχει, ματς καλά έχει λίγα… Είχα παιχνίδι Παρασκεύη-Σάββατο-Κυριακή-Δευτέρα. Θα είναι 5η σερί μέρα σήμερα. Και αύριο έκτη. Αυτό ΔΕΝ είναι καλό. Είναι βέβαιο ότι Πέμπτη-Παρασκεύη δεν θα παίξω τίποτα, αλλά καλό είναι και σήμερα-αύριο να …χαλαρώσω τους ρυθμούς.

Αυτή είναι η πάγια τακτική μου και δεν την αλλάζω. ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΒΑ: 20.000 μονάδες. Προηγούμενο υπόλοιπο: 19.770 μονάδες. Ποντάρισμα 25/9: Μονό αποδεκτό: Κρόουλι 1 (3.40), 75 μονάδες. Μονό αποδεκτό: Κουίν Οφ Σάουθ 1 (5.30), 55 μονάδες. Δυάδα Κρόουλι-Κουίν Οφ Σάουθ (14.13), 20 μονάδες. Δυάδα: Ρεν 1-Ιντερ 2 (4.41), 120 μονάδες. Ανοιχτά μπετ: 270 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 19.500 μονάδες.

Ξεκάθαρα από το ποντάρισμα μου είναι τα εξής: Πρώτον, ρίχνω το ρυθμό, το έγραψα ήδη. ΔΕΝ έχω μεγάλες απαιτήσεις από τη βραδυά. Οτι έρθει, καλώς να έρθει, αλλά…δεν καίγομαι κιόλας. Δεύτερον, ότι και να πιάσω, δεν θα χάσω, ή θα βγω και από πάνω. Τίποτα άλλο, ραντεβού 3-5 στο www.betradio.com και αύριο με νέα στήλη κάπου εκεί, σαν σήμερα, το μεσημεράκι, ως τις 2….

Παλαιότερα άρθρα του Billaras