868

Κώστας Ζαφείρης

Οφείλει να βρει την άκρη

Γεια χαρά σε όλους.
Λίγες στροφές έμειναν για να φτάσουμε στα μισά της ρέγκιουλαρ σίζον στην Ευρωλίγκα, με την 14η αγωνιστική να βρίσκεται μπροστά μας και τη μάχη για μία θέση στην πρώτη οχτάδα και τα πλέι οφ να έχει ανάψει για τα καλά.
Το απόγευμα της Παρασκευής, η ΤΣΣΚΑ (8-5) δοκιμάζεται στο Κάουνας κόντρα στη – σχετικά ανεβασμένη – Ζαλγκίρις (3-10).


Η φετινή ιστορία για την «ομάδα του στρατού» (τουλάχιστον μέχρι τώρα) δεν πηγαίνει όπως ήθελε και μάλλον περίμενε ο Δημήτρης Ιτούδης όταν ξεκινούσε η σεζόν στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση.
Οι Ρώσοι δυσκολεύονται να βρουν το… χώρο τους στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας παρότι διαθέτουν «τούμπανο» ρόστερ.
Βέβαια, κατά τη διάρκεια του πρώτου διμήνου της Ευρωλίγκα προέκυψαν προβλήματα με απουσίες (κυρίως από τραυματισμούς), όμως το θέμα είναι και ποιους έχεις απέναντί σου κάθε εβδομάδα.

Τώρα, η ομάδα του Ιτούδη αντιμετωπίζει έναν κατώτερο αντίπαλο που ψάχνεται μετά τις σημαντικές αλλαγές που έκανε σε πάγκο και ρόστερ, ενώ έχει και την απουσία του βασικού του σέντερ (ο Λοβέρν είναι στο στάδιο της αποθεραπείας και θα επιστρέψει στη δράση στα τέλη Γενάρη).
Αυτή τη στιγμή, η ΤΣΣΚΑ δίνει ως αμφίβολους τους πολύτιμους Σενγκέλια, Χάκετ και Βόιγκτμαν (και οι τρεις δεν πάτησαν παρκέ στην άνετη νίκη επί του Παναθηναϊκού), όμως παίξουν δεν παίξουν στη Λιθουανία ο Γεωργιανός PF, ο Αμερικανός PG και ο Γερμανός PF, ο Ιτούδης οφείλει – με το ρόστερ που έχει στα χέρια του – να βρει την άκρη στο Κάουνας.


Πάμε και στο ισπανικό clasico Μπαρτσελόνα – Ρεάλ, το βράδυ της ίδιας ημέρας.
Καταλανοί και Μαδριλένοι οδηγούν την κούρσα στον βαθμολογικό πίνακα (ρεκόρ 11-2) και την Παρασκευή θα λύσουν τις διαφορές τους.
Από μάγκικη νίκη στην Πόλη οι μπλαουγκράνα (έβαλαν κάτω την Εφές στο έξτρα πεντάλεπτο), από αγχωτική επικράτηση η Ρεάλ (επί της Μακάμπι, εντός έδρας).


Ξανά χωρίς τους βασικότατους Χίγκινς (SF), Καλάθη (PG) η ομάδα του Γιασικεβίτσιους, η οποία πάντως ενίσχυσε σε σημαντικό βαθμό την περιφέρειά της με τον 26χρονο Αυστραλό NBAερ Ντάντε Εξουμ (262 ματς με Καβαλίερς και Τζαζ/για πρώτη φορά θα παίξει στην Ευρώπη), νοκ άουτ στη Ρεάλ για τις επόμενες εβδομάδες ο καλός ρολίστας Αμπάλδε, επέστρεψε στη δράση ο Ράντολφ (PF), στον ίδιο δρόμο και ο Τρέι Τόμπκινς.


Νομίζω ότι θα πέσουν κορμιά στη Βαρκελώνη, οπότε πήρα ένα «καλό» μαξιλαράκι πόντων στην πλευρά των φιλοξενούμενων.

Παλαιότερα άρθρα του Κώστας Ζαφείρης