3106

Billaras

Οχι κόπος, αλλά τρόπος!

Τώρα κανονικά έπρεπε να ξεκινήσω τη στήλη κάπως έτσι: “Λίγο ήθελε να σκάσει το τέταρτο patent σε δυο μήνες. Τόσο δα. Καμιά εγγλέζα του συστήματος δεν έφαγε γκολ, οι δύο κέρδισαν, αλλά η τρίτη έμεινε στο 0-0. Ας είναι καλά ήταν και τα δύο, κέρδη έφεραν”. Αλλά αυτό θα ήταν κάτι εντελώς επιφανειακό. Κάτι “πιασάρικο” μεν, επιφανειακό δε.

Οκ, δοκάρι, λίγο ήθελε κλπ κλπ. Θα προτιμήσω να πάω στην ουσία. Λιγότερο “πιασάρικο” αλλά είναι το ζουμί. Πόσα ματς έπαιξα χθες; Εντεκα. Πόσα έπιασα; Δύο (ας μην μετρήσω το over της Γκαζελέκ, ηταν συνδυαστικό με το διπλό, αρα χαμένο). Ξαναλέω: Πόσα πονταρίστηκαν; Εντεκα (11). Πόσα ευστόχησαν; Δύο (2)!!!! Ο μαθημένος…αλλιώς θα πει “καλά, πλάκα μας κάνεις; Αυτό είναι τραγικό”.

Και τότε θα κοιτάξει το… ταμπλό. Ως διά μαγείας (που μόνο μαγεία δεν είναι), εγώ με δύο στα έντεκα έβγαλα και κέρδη! Επαιξα 410 μονάδες, πήρα 683! Και θα ήταν ακόμα καλύτερο αν με…τρία στα έντεκα, αν ήταν η Ολνταμ η τρίτη, έγραφα και σούπερ ταμείο! Με λίγα λόγια: Το γραψα χθες, το ξαναγράφω για να εμπεδωθεί: Οσο σημαντικό είναι τι παίζεις, άλλο τόσο είναι ΠΩΣ παίζεις.

Βλέπω πχ αριστερά και δεξιά trixie με σημεία του 2.00 και με ισόποσα πονταρίσματα κιόλας. Και έρχονται τα δύο από τα τρία και…σκούζουν κιόλας! Μα καλά, 2X2=4 μας μαθαίναν στην πρώτη δημοτικού! Και στο trixie οι στήλες είναι…4! Δηλαδή…μηδέν κέρδος. Σεντς τσακιστό! Αυτά είναι ο μπούσουλας. Η …στράτα-στρατούλα. Η αλφαβήτα. Που πολλοί ακόμα αγνοούν.

Με το σωστό τρόπο, δεν θες πολλά σημεία. Λίγα θες. Και καλά. Δείτε όλο τον χθεσινό συνδυασμό μαζί: Πολλά σημεία πονταρισμένα-μικρά πονταρίσματα-λίγα εύστοχα-κέρδος! Μπίνγκο! Κι όταν έρχονται λίιιιγα παραπάνω (ένα ακόμα είναι αρκετό καμιά φορά), τότε …μπουμ! Το ταμείο μιλάει μόνο του. Αυτά γράφονται-λέγονται χρόνια εδώ. Και είναι απείρως πιό χρήσιμα από ένα ταμείο.

Και όσοι δεν τα έχουν εμπεδώσει ακόμα, ας το κάνουν το συντομότερο. Αλλίως…θα μαθαίνουν ακόμα την προπαίδεια….. Πάμε παρακάτω τώρα. Στα φρέσκα. Λίγα ματς σήμερα. Καμιά σχέση με χθες. Ισως όμως να είναι καλά. Η αρχική μου διαλογή είχε Γκρασχόπερς, Μονακό, Χάλεσκερ, Σασουόλο, Βέροια, Τότεναμ 2 και over, Σαουθάμπτον, Στρόγκμοτσετ, άντε και τα μικράκια ΠΑΟΚ g/g και Φιορεντίνα over.

Σήμερα έβαλα στο σακούλι κι ένα βραζιλιάνικο, τη Βάσκο ντα Γκάμα. Αυτά είναι όλα… Εσβησα σήμερα την Σαουθάμπτον. Μην το παρατραβήξω. Εσβησα και τη Μονακό, δεν ψήθηκα. Και σκάλωσα με δύο βουτίες, που τις έγραψε κι ο Μάκης. Η Στρόμγκοτσετ από 2.75 στο 2.37, απο το 2.37 στο 2.15! Λίγο ακόμα και θα πάιξω…Ρόζεμποργκ (πλάκα κάνω). Αλλά οκ, εδώ πλέον χαλιέμαι.

Οσο γιά τη Βέροια; Δεν είναι αγωνιστική η προσέγγιση προφανώς. Αυτά που έγιναν πέρυσι στο κύπελλο (δεν θυμάμαι άλλη φορά να'ναι ένα ματς 0-1 στο ημίχρονο και ο άσος να δίνει…1.25) δεν ξεχνιούνται. Κι εδώ όμως, το 4.75 έγινε 4.00 και τώρα 3.60. Οπότε τι κάνουμε; Η Χάλεσκερ είναι καθαρή επιλογή φόρμας, η Σασουόλο είναι κόντρα της κάκιστης Μίλαν, η Γκρασχόπερς είναι καλά και μετράω την κούραση της Σιόν που'παιξε (αμάθητη κιόλας) δύο κολλητά μεγάλα ματς με Βασιλεία και Μπορντό.

Η Βάσκο καίγεται και έχει στρώσει, μπορεί να το καταφέρει, έχει και αποδεκτή απόδοση. Οσο γιά την Τότεναμ; Με τις κλειστές άμυνες ζορίζεται. Με ανοιχτό ματς (όπως πάιζει δηλαδή η Μπόρνεμουθ) συνήθως δεν έχει πρόβλημα. Θα φάει, αλλά θα βάλει ένα παραπάνω… Τα βάζω όλα στο ζύγι. Θα παίξω δύαδα χαλαρή με ΠΑΟΚ g/g και Στρόγκμοτσετ άσο. Ας πάει και το παλιάμπελο, ας κάνω τα στραβά μάτια, το κρατάω όχι ελέω κινήτρου, αλλά επειδή είναι όντως καλή, φορμαρισμένη ομάδα και η Ρόζεμποργκ έπαιζε και την Πέμπτη.

Και μετά έχω τα μεγάλα. Γκρασχόπερς, Χάλεσκερ, Σασουόλο, Βέροια, Τότεναμ 2 και over (3.60 με κόμπο), Βάσκο ντα Γκάμα. Είναι έξι. Μόνη της η Σασουόλο γιά το μπαμ. Και από τα άλλα πέντε, κρατάω τρία γιά patent. Χάλεσκερ-Βέροια-Τότεναμ 2+over. Αφήνω Γκρασχόπερς γιατί η Σιόν ήταν καλή στη Γαλλία, αφήνω το βραζιλιάνικο γιατί και παραπάνω λίγο θα το ήθελα και γιατί δεν έχω καταπιαστεί φέτος με τη Βραζιλία όσο θα ήθελα (ότι εμφανίστηκε σήμειο από εκεί στη στήλη μου όμως, σημαίνει ότι τώρα στο φινάλε τους, αρχίζω και τις κοιτάω σοβαρά).

Και τα τρία δίνουν περίπου το ίδιο. Χάλεσκερ στο 3.60, Τότεναμ σε κόμπο 3.50, Βέροια 3.60. Ας πάει και το δεύτερο παλιάμπελο… Είναι ημέρα…εκπτώσεων. Σπάνια, αλλά καμιά φορά το κάνω (συνήθως μετά το Μάρτιο). ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΒΑ: 8.000 μονάδες. Κέρδη από 24/10: 683 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 12.913 μονάδες. Ποντάρισμα 25/10: Μονό αποδεκτό: Σασουόλο 2 (5.00) με 56 μονάδες.

Δυάδα: ΠΑΟΚ g/g- Στρόμγκοτσετ 1 (4.3) με 76 μονάδες. Patent: Χάλεσκερ 2 (3.60)-Τότεναμ 2+over (3.50)-Βέροια 2 (3.60) με 10 μονάδες η τριάδα, από 27 σε κάθε δυάδα, σύνολο 91. Και στα μονά από 50 μονάδες. Ολο μαζί 241 μονάδες. Ανοιχτά μπετ: 373 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 12.540 μονάδες. Παίζω με τα κέρδη. Και τίποτα να μην έρθει, θα έχω περάσει σβηστά το Σαββατοκύριακό μου. Δεν θέλω να κερδίζω συνέχεια.

Και δεν γίνεται. Θέλω μιά καλή στον έναμισι μήνα. Ετσι πάει. Μιά καλή και 3-4 “ισοπαλίες” με τον μπουκ, υπερκαλύπτουν τις όποιες ήττες. Τώρα έχω ήδη εξασφαλίσει ότι δεν θα χάσω. Είτε μικρή νίκη, είτε μεγάλη νίκη, είτε ισοπαλία. Not bad. Και όλα αυτά με…δύο στα έντεκα χθες. Τα λέμε στο chat γύρω στις 4, ενώ νέα στήλη θ'ανέβει την Τρίτη.

Σημειώστε κάτι σημαντικό: Την Τρίτη λόγω σοβαρής υποχρέωσης, η στήλη θα ανέβει αργά. Μετά τις 7 το απόγευμα!

Παλαιότερα άρθρα του Billaras