4161

Billaras

“Οχι” στα δημοφιλή…

Καλά έκανα και “επιτέθηκα” την Κυριακή, δεν μου βγήκε σε κακό, όχι ότι… μου βγήκε και σε καλό όμως! Απλώς μάζεψα λίγο το “ισοζύγιο μου” προς τα πάνω (σε σχέση με το Σάββατο). Θα ήθελα ένα σημείο ακόμα να βγω κι από πάνω, ένα θα έφτανε, ειδικά αν ήταν η Νάπολι, αλλά δεν πειράζει. Χάρηκα που δικαιώθηκα γιά την Γιουνάιτεντ, δεν με απασχολεί που κέρδισε με γκολ στο 92', αυτά -το ξέρετε καλά- είναι δανεικά.

Με απασχολεί ότι το “διάβασα” καλά, το ματς έπρεπε να έχει τελειώσει διπλό πολύ πιό πριν, να έχει γίνει 0-3 και πάπαλα. Οπως και να'χει, διπλό και όλα καλά. Πάμε στα φρέσκα, με την αβεβαιότητα να παραμένει στο προσκήνιο και τους παίκτες να μην ξέρουν τι να κάνουν. Αυτό είναι το μείζον θέμα, ευτυχώς “βοηθάει” το κουπόνι που έχει ένα μέτριο πρόγραμμα και τα πονταρίσματα θα είναι χαλαρά έτσι κι αλλιώς… Ξέρω ότι σήμερα όλος ο… κόσμος θα είναι πάνω σε δύο σημεία.

Παρί και Σάντερλαντ. Οι “κολώνες”. Τη μαύρη μου αλήθεια; Κι εγώ πιστεύω ότι θα κερδίσουν. Αλλά… όπως λένε οι αποδόσεις, αυτό πιστεύουν και οι μπουκ! Κι εδώ έχουμε… θέμα. Δηλαδή, οκ, στο 1.95 ταβάνι η καθεμιά πλέον (παρελθόν τα 2.00 και κάτι που αρχικά υπήρχαν). Πάνω απο 50% πιθανότητες νίκης μου λένε οι μπουκ. Και κοιτάς την Βαλενσιέν, είναι μιά χαρά όμαδα, αήττητη εντός.

Κοιτάς την Σάντερλαντ, παίζει άσχημα και έχει…2-7-6 φέτος. Οκ, κακή ομάδα η Ρέντινγκ, δεκτόν, καμιά διαφωνία. Οκ, σε άνοδο η Παρί που πλέον κυνηγάει την Λυών και δεν πρέπει να της ξεφύγει. Αλλά -ας πούμε- πριν λίγες μέρες, είχαμε Νις-Παρί άσος! Η Βαλενσιέν είναι καλύτερη της Νις! Η δε Σάντερλαντ είναι απίστευτα πιεσμένη και αν δεν της βγει καλά το ματς… Γιά να μην το παιδεύω: Εγραψα ήδη, έστω και οριακά τις βλέπω να κερδίζουν.

Οκ. Αλλά αυτό το “τις βλέπω” είναι μεγάλη παγίδα. Πως το έλεγε η διαφήμιση; “Το βλεπες-το παίξες;”. Μα το κουμάρι δεν είναι έτσι. Θα ήθελα 2.30 σε καθεμιά, δεν έχω ούτε 2.00. Θα έκανα τα στραβά μάτια ως το 2.10 γιά καθεμιά, ούτε αυτό δεν το έχω. Και σόρρυ, αλλά απέχω. Ενα τρίτο παρόμοιο, είναι η Αντερλεχτ. Εδώ τα δεδομένα είναι καλύτερα.

Χάλια η Γάνδη, τρομερή η Αντερλεχτ. Αλλά… δεν είναι νοκ άουτ! Είναι διπλά τα ματς! Κι αν πάει σε κανένα 2-2, θα χαλαστεί η Αντερλεχτ; Μπλέξαμε…. Οπότε, τα διαγράφω όλα. Κοιτάω λίγο γιά αποδόσεις φαβορί όχι τόσο…public. Γιά παράδειγμα, Ινβερνές. Ιδια απόδοση με Σάντερλαντ. Μήπως αυτή εδώ αξίζει περισσότερο;; Κύπελλο είναι, νοκ άουτ είναι, ντερμπάκι είναι, σε τοπ φόρμα όμως η ομάδα του Μπούτσερ (φωτό), έχει καταπιεί στη σειρά Σέλτικ, Αμπερνίν και Χιμπέρνιαν και είναι 2η πλέον στο πρωτάθλημα!! Εδώ λοιπόν, είναι σαφώς πιό δίκαιος ο άσος του 1.

95. Ούτε ντεφορμέ ομάδα που καίγεται έχω (Σάντερλαντ), ούτε κοντράρω αήττητη και καλή όμαδα (Βαλενσιέν). Το κρατάω. Κοιτάω και το Νις-Ρεν, εδώ σκέφτηκα και το over, αλλά πάω στο πιό “ασφαλές” g/g. Νομίζω 17 σερί ματς έχει σκοράρει η Νις, καλές ομάδες και οι δύο, από ένα γκολ το έχουν. Στο σακούλι κι αυτό, το βρίσκω και στο 1.95!! Δεν είναι κι αυτό πιό δίκαιο από τα public αποψινά μπετ;;; Νομίζω πως είναι.

Τρίτο δεν θέλω μικρό. Είμαι στο 3.80 με την δυαδούλα. Καλός είμαι. Και πάω στα μεγάλα… Σε σχέση με όσα έχω γράψει στην εφημερίδα, πετάω σήμερα την Χέρεφορντ. Με…τρόμαξε λίγο αυτό το 2-3 (απο 2-0) της Τσέλτεναμ το Σάββατο, ειδικά όταν είδα report και διαπίστωσα ότι η Τσέλτεναμ μπαίνει στο ματς με…τσίτα τα γκάζια. Αρα, μου μένουν τρία.

Ρόδεραμ, Λίνκολν, Μπράντφορντ. Εχω 3.80, έχω 3.45 και έχω και 7.00. Τα δύο γιά το κύπελλο (επαναληπτικοί), το άλλο γιά το Λιγκ Καπ. Η Νοτς Κάουντι ένα θεματάκι εντός το έχει. Γνωστό αυτό. Είναι αήττητη εκτός, αλλά εντός το ταμπλό λέει 4-2-4! Δηλαδή, σε 10 ματς έχει 4 νίκες μόνο. Η Ρόδεραμ του…γουρουνοκέφαλου Εβανς “ψοφάει” γιά τέτοια. Νομίζω ότι σε νοκ άουτ ματς αξίζει το ρίσκο.

Σημείωστε ότι ο νικητής θα βρεί στον επόμενο γύρο την Ολντερσοτ, άρα μπορεί να πάει πολύ ψηλά, ως τον 4ο γύρο μίνιμουμ. Η Λινκολν είναι αυριανό. Αλλά το παίζω από τώρα. Και οι δύο ομάδες, σε αυτό το επίπεδο, ξέρουν ότι μιά πρόκριση είναι…όλη η σαιζόν. Η Λίνκολν ας πούμε είναι “μέσα” στο ταμείο της, κάπου 150.000 λίρες. Μιά πρόκριση θα φέρει 200.

000 λίρες μίνιμουμ! Γιατί; Γιατί…έρχεται η Λίβερπουλ και σε τηλεοπτικό ματς στις 5 Γενάρη! Και μόνο αυτό το “καρότο” μας δείχνει τι χαμός θα γίνει αύριο. Αλλά σε χαμό, μεταξύ ισοδύναμων (0-0 στο πρωτάθλημα, στις 9/10) δεν γίνεται η Λίνκολν να δίνει 3.45! Μάξιμουμ 2.90-3.00 την έβγαζε η δική μου εκτίμηση. Οσο γιά το Λιγκ Καπ;; Χαμός. Η Μπράντφορντ, το ξέρετε, ως το 2001 έπαιζε Premier League.

Το γήπεδο της, το Βάλει Παρέιντ χωράει 25.000 κόσμο παρακαλώ, και παίζει στην 2η Αγγλίας (σαν να λέμε…Δ' εθνική Ελλάδος). Βαρύ όνομα. Και πάει εκεί η Αρσεναλ, που καλά δεν την λές, χάλια την λές. Με…βίσμα (διαιτησία κάργα) κέρδισε προχθές, δεν πείθει, ο Βενγκέρ θα κάνει και rotation. Ζόρικο; Πολύ. Πάρα πολύ. Μακάρι να είχα trading στα χέρια μου.

Δεν έχω. Ας είναι, θα πάρω το ρίσκο έτσι. Ξέρω ότι ο Βενγκέρ θα το προσέξει το ματς μην πάθει κανένα κάζο, αλλά δεν με πειράζει. Μιά ντουφεκιά στην Μπράντφορντ αξίζει (είναι και καλά η ομάδα, σε καλή φόρμα). Κλείσαμε. Μονό η Μπράνφορντ, μονά-δυάδα οι Λίνκολν-Ρόδεραμ και ξερή δυάδα με φαβορί οι Ινβερνές και το Νις-Ρεν g/g. Χαλαρά πάμε, το έγραψα από τον πρόλογο αυτό.

Αύριο, εφ' όσον παίζω Λίνκολν από σήμερα, δεν ξέρω αν θα έχω στήλη. Το ίδιο ισχύει και γιά την Πέμπτη. Θα τα ξαναδώ τα ματς. Κι εσείς θα ξέρετε την απόφασή μου το μεσημέρι. Ιδια ώρα. Αν δεν δείτε στήλη ως τις 2.30 το πολύ αύριο, πάει να πει ότι αποφάσισα no bet. ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΒΑ: 20.000 μονάδες. Κέρδη από 9/12: 977 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 22.017 μονάδες. Ποντάρισμα 11/12: Δυάδα: Ινβερνές 1-Νις g/g (3.

8), με 177 μονάδες. Μονό αποδεκτό: Μπράντφορντ-Αρσεναλ 1 (7.00), με 50 μονάδες. Μονά-δυάδα: Ρόδεραμ 2 (3.80)-Λίνκολν 2 (3.45), με 80 μονάδες στη Ρόδεραμ, 90 στην Λίνκολν και 20 στην δυάδα. Ολο μαζί 190 μονάδες. Ανοιχτά μπετ: 417 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 21.600 μονάδες. Είναι σαφές ότι παίζω νορμάλ. Με την δυάδα βγαίνω και πολύ από πάνω. Τα άλλα, τα μεγάλα, έρχονται σε 2η μοίρα.

Οποιο και να έρθει, το 60% του μπετ μου το δίνει. Αν βγει η δυάδα και έστω ένα μονό, μιά χαρά θα είμαι. Τίποτα άλλο, ραντεβού στις 6 στο ράδιο (που σημειωτέον, η εκπομπή θα βγει από τα ΝΕΑ στούντιο του www.betradio.com), και τα λέμε και το βραδάκι στο chat με χαλαρή κουβεντούλα. Γιά αύριο είπαμε, θα τα ξαναδώ και θα αποφασίσω…

Παλαιότερα άρθρα του Billaras