148

Κώστας Ζαφείρης

Ούτε ως αστείο

Γεια χαρά σε όλους.

Η αλήθεια είναι πως την Ευρωλίγκα από όπου κι αν την πιάσεις… τσουρουφλάει κι αυτό είναι κάτι που το αντιλαμβάνεται κανείς μόλις ρίξει μια ματιά στα αποτελέσματα των τελευταίων εβδομάδων, με τους περισσότερους αγώνες να κρίνονται στο καλάθι, στις 2-3 κατοχές ή στην παράταση.
Δεν υπάρχει κανένας λόγος να το παίξουμε «ήρωες» τη δεδομένη χρονική στιγμή, πολύ απλά γιατί ο τρόπος με τον οποίο εξελίσσεται η κατάσταση στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση δεν σηκώνει πολλές μαγκιές.


Οπότε, πάμε κατευθείαν στο δια ταύτα της σημερινής… τοποθέτησης σημείου στο πινακάκι: ο Ολυμπιακός (ρεκόρ 6-6) σε περίπου 3 ώρες υποδέχεται τη Μπάγερν, με την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα να προσπαθεί να βρει ρυθμό και ισορροπία μέσα από τραυματισμούς, επιστροφές τραυματιών, αλλά και των τελευταίων προσθηκών που έκανε στο ρόστερ της.


Την ίδια ώρα, η Μπάγερν (6-6) είναι στα καλύτερά της, προέρχεται από τρεις σερί νίκες στην Ευρωλίγκα άλλες δύο στην BBL, με τον Πάμπλο Λάσο να είναι για πρώτη φορά από την έναρξη της σεζόν με το χαμόγελο στα χείλη.
Προφανώς, κομβικός παράγοντας για την βελτίωση των Γερμανών είναι το δίδυμο Σερζ Ιμπάκα/Κάρσεν Εντουαρντς – ειδικά ο ψηλός έχει πάρει τη Μπάγερν από το χεράκι.


Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι τώρα, ο Ολυμπιακός θα βγει ξανά στο παρκέ χωρίς τον Γουίλιαμς-Γκος (επιστρέφει την ερχόμενη εβδομάδα), ο Ναζ Μήτρου-Λονγκ έχει δικαίωμα συμμετοχής με την έναρξη του δεύτερου γύρου, ενώ ο ποιοτικός Σέρβος ψηλός Φίλιπ Πετρούσεφ θα αγωνιστεί για πρώτη φορά με τα «ερυθρόλευκα».
Την ίδια στιγμή, οι Βαυαροί δεν έχουν εδώ και μήνες τον κάπτεν τους, τον Σέρβο φόργουορντ Λούσιτς, ενώ θα χάσει το σημερινό στο ΣΕΦ και ο διεθνής Γερμανός σούτινγκ γκαρντ Ομπστ, που παραμένει στα πιτς.

Οσο για τον βασικό πόιντ γκαρντ της Μπάγερν, τον Μπολμάρο, δίνεται αμφίβολος.
Επαναλαμβάνω για να μην… παρεξηγηθώ, ότι η Μπάγερν όντως βρίσκεται στο καλύτερό της φεγγάρι, όμως δεν μπορώ να μην βάλω στην εξίσωση και το ότι η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα θα μπει φουλ υποψιασμένη στο παρκέ και πεινασμένη για επιστροφή στον σωστό δρόμο…

Παλαιότερα άρθρα του Κώστας Ζαφείρης