1948

Κώστας Ζαφείρης

Ούτε ως αστείο

Γεια χαρά… Ετσι όπως τα έχει «καταφέρει» μέχρι τώρα ο Παναθηναϊκός είναι αναγκασμένος σε κάθε αγωνιστική της Ευρωλίγκας να παίζει τα ρέστα του. Χωρίς ίχνος υπερβολής οι πράσινοι δεν έχουν πλέον το παραμικρό περιθώριο για απώλειες ειδικά μέσα στο σπίτι τους, καθώς με ρεκόρ 7-9 βρίσκονται οριακά εκτός οχτάδας 14 στροφές πριν πέσει η αυλαία της κανονικής περιόδου.

Μία θέση πιο ψηλά στην βαθμολογία (και εντός οχτάδας) η Μπάγερν (8-8), με τους Βαυαρούς να χρωστούν πολλά στον προπονητή τους Ντέγιαν Ράντονιτς για την μέχρι τώρα πορεία τους. Ωστόσο, η ομάδα του Μονάχου βγάζει κούραση στα τελευταία παιχνίδια της (με τα χίλια ζόρια νίκησε στην παράταση την Μπαϊρόιτ για την Μπουντεσλίγκα το περασμένο σαββατοκύριακο), ενώ τις τελευταίες εβδομάδες παίζει σταθερά χωρίς τον βασικό της σέντερ Ντέβιν Μπούκερ (τραυματίας).

Βέβαια και ο Παναθηναϊκός έχει απουσίες, καθώς στα πιτς είναι οι Λάνγκφορντ και Αντετοκούνμπο, την ίδια ώρα που ο Ρικ Πιτίνο περιμένει πως και πως την άφιξη του Σον Κιλπάτρικ (ο Αμερικανός γκαρντ θα κάνει την διαφορά στην περιφέρεια των πράσινων, όμως αυτό θα το αναλύσουμε σε μία από τις επόμενες στήλες).

Δεν χρειάζεται να το… κουράσω περισσότερο, στον Παναθηναϊκό δεν σκέφτονται ούτε ως αστείο το ενδεχόμενο γκέλας απόψε.

«Τίμια» η Μπάγερν και της αξίζουν συγχαρητήρια για το γεγονός ότι παλεύει για την πρόκριση στα πλέι οφ, όμως η ομάδα του Πιτίνο οφείλει να «καταπιεί» τους Βαυαρούς, να πάρει «οξυγόνο» και να φτιάξει την ψυχολογία της εν όψει της δύσκολης αναμέτρησης που έρχεται την Παρασκευή στην Βαρκελώνη κόντρα στην Μπαρτσελόνα.

 

Παλαιότερα άρθρα του Κώστας Ζαφείρης