3756

Billaras

Ο Γενάρης της άμυνας…

Καλά περάσαμε την Τρίτη, στο…χαλαρό “τσιμπήσαμε” μιά Σανταντέρ του 6.00 (που πέρασε “κάτω από τα ραντάρ” πολλών επειδή δεν ήταν στο κουπόνι του ΟΠΑΠ), βγήκε το χαρτζιλίκι και πάπαλα. Φέτος γενικά είναι μιά καλή χρονιά γιά μένα σε (πολύ) μεγάλα σημεία. Παρολί δεν σταυρώνω με…τίποτα (γέλια), αλλά από σημεία-τέρατα, του'χω δώσει να καταλάβει.

Αν κάτσει κάποιος και μετρήσει πόσα σημεία άνω του 4.50 ως και 7.50 έχω παίξει και σε πόσα έχω ευστοχήσει, θα εκπλαγεί. Και αυτά με κρατάνε εκεί που θέλω. Το απολαμβάνω να σας πω την αλήθεια, είναι σαν το…αγαπημένο μου ψάρεμα. Αν ρωτήσετε έναν ψαρά τι προτιμάει, 20 περκούλες-σπαράκια-γύλους ή ένα και μοναδικό ψάρι αλλά…δίκιλο (καμιά τσιπούρα πχ) θα δείτε τι θα σας απαντήσει.

Μπορεί στην πρώτη περίπτωση να περνάει χαβαλε την μέρα του με τσιμπιές συνέχεια από τα μικρούλια και στην άλλη η πετονιά να είναι…ακίνητη γιά ώρες, αλλά όταν χτυπήσει το μεγάλο και το βγάλεις έξω, δεν συγκρίνεται η αίσθηση (ούτε η γεύση φυσικά). Γενικά, τώρα στον Γενάρη παίζω άμυνα. Τόσα χρόνια στο κουρμπέτι, έχω μάθει να φυλάγομαι τον μήνα αυτό, που τον θεωρώ πιό δύσκολο κι από τα τέλη Αυγούστου που είναι οι ομάδες στο ξεκίνημα.

Πάγκοι αλλάζουν, παίκτες αλλάζουν, διακοπές είχαμε, μύλος η κατάσταση. Εχω πάθει κι έχω μάθει. Και δεν θα αλλάξω τακτική. Χαμηλά μπετ, λίγα ματς, να “ισιώσει” η κατάσταση. Αυτό πάρτε το σαν πρόταση, υιοθετείστε το αν θέλετε. Σήμερα λοιπόν, στο ίδιο μοτίβο. Και αύριο ακόμα λιγότερα. Αν παίξω ένα παρολί ζήτημα θα είναι αύριο. Ξεκινάω ανάποδα, εκτός νησιού.

Τι είχα βάλει στην άκρη; Τα ακούσατε στο betradio χθες. Μιά Λοριάν ως φαβορί, μιά Θέλτα ως αουτσάιντερ, μου…προέκυψε και μιά Κερέταρο από το Μεξικό τη μαύρη νύχτα. Το κακό είναι ότι δεν την έχω δει. Την Μοντερέι την ξέρω καλά, τον Σουάσο που θα λείψει πολύ καιρό επίσης τον ξέρω καλά (παίκτης-τοτέμ στην επίθεση, από το 2007 στην Μοντερέι, τεράστιο πλήγμα), την φόρμα δύο αγώνων την βλέπω, αλλά.

.είναι ασφαλές δείγμα; Πάντως σηκώνει κουβέντα. Αλλα δεν έχω. Μόνο αυτά. Προσέξτε στην νότια Γαλλία ο καιρός είναι κακός με βροχή πολλή. Και δεν μπλέκω με κάτω χώρες που ξεκινάνε. Στο νησί; Τα αναφέρω όλα: Σάντερλαντ, Χαλ, Σέφιλντ Γουένσντεϊ, Κόλτσεστερ, over στο Κρου-Λέιτον, Τρανμίρ, Σκάνθορπ, Γουόκινγκ, Νταμπάρτον, Μάδεργουελ, Κιλμάρνοκ.

Αυτά είναι. Ή μάλλον… ήταν. Ως σήμερα το πρωί. Γιατί πλέον έχουνε μείνει πολύ λιγότερα. Σβηστηκαν μονομιάς Σάντερλαντ και Γουόκινγκ. Βούλιαξαν οι αποδόσεις, στο 2.87 η Σάντερλαντ και φαβορί στο 2.37 η Γουόκινγκ. Σόρρυ, εκεί δεν παίζω. Εγώ τις είχα ξεδιαλέξει στο 3.10 και 2.90 που είχαν αξία. Μετά σβήστηκαν τα (πολύ) μεγάλα. Γουένσντεϊ, Τρανμίρ, Μάδεργουελ.

Γιά να παίξω πολύ μεγάλα, πρέπει και να μου “μιλάνε” πολύ. Ε, δεν μου μιλάνε. Ξέρω την φόρμα της Γουένσντεϊ, ξέρω την κατηφόρα της Πιτέρμπορο, ξέρω το τρελλό σερί της Μάδεργουελ (και την πόνταρα κιόλας, μέσα στην Αμπερντίν στην Boxing Day αν θυμάστε, και με πλήρωσε). Αλλά ξέρω και το αήττητο της Μπέρνλι που σέβομαι απεριόριστα (σκύλα κανονική, όχι αστεία), ξέρω και την μέτρια χρονιά της Τρανμίρ που δεν με εμπνέει η ρουφιάνα (πχ αν ήταν Πιτέρμπορο-Κρου θα το τολμούσα), ξέρω και τι σημαίνει ξεκούραστη Σέλτικ.

Οπότε…πάσο. Πολύ μεγάλα δεν έχει σήμερα στο νησί από μένα. Εδώ σημείωστε κάτι, ο καιρός ΔΕΝ είναι καλός. Εχει ήδη ΄έξι αναβολές!!! Το νου σας, πολλά μποφόρια κυριως. Αν αφήσω στην άκρη Σκάνθορπ και over Κρου που είναι δύο φαβορί απόδοσεις, τι έμεινε; Χαλ (3.10) -Κόλτσεστερ (3.60) -Νταμπάρτον (3.00) -Κιλμάρνοκ (3.20). Αυτά τα τέσσερα!! Να πάω σε ένα yankee και τέλος; Είναι η πλέον απλή σκέψη.

Οχι. Θα πάω σε trixie. Θα αφήσω την Νταμπάρτον έξω. Σεβόμενος (έτσι έμαθα, τι να κάνω;) τον Χάρτλεϊ, τον τεχνικό της Αλόα. Σας έχω γράψει γι αυτόν, σε μέρα που μας πλήρωσε καλά τον Οκτώβρη (σε ολόκληρο yankee). Επειδή λοιπόν πιστεύω ότι θα την βρει την άκρη, δεν τον κοντράρω σήμερα. Και το τοπίο ξεθολώνει. Ενα trixie με Χαλ-Κόλτσεστερ-Κιλμάρνοκ, άντε να βάλω κι ένα παρολί μπας και σπάσω το ρόδι (με Σκάνθορπ-Λοριάν-Κρου over) και πάπαλα.

Οι αποδόσεις γιά το παρολί είναι δίκαιες. Εχω 1.80-1.85-1.77 κατά σειρά. Εφ' όσον παίζω λίγα, ας κάνω κι ένα παρολάκι χαλαρό, με παίρνει. Γιά τα τρία μεγάλα που κράτησα, αν δείτε τις ειδήσεις και την φόρμα θα συμφωνήσετε. Κοντράρω την προβληματική Νόριτς, την χωρίς νίκη εντός Πάρτικ Θιστλ και την ντεφορμέ Καρλάιλ. Νορμάλ πράγματα. ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΒΑ: 10.

000 μονάδες. Κέρδη από 14/1: 372 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 10.142 μονάδες. Ποντάρισμα 18/1: Trixie: Κόλτσεστερ 2 (3.60)-Χαλ 2 (3.10)-Κιλμάρνοκ 2 (3.20) με 50 μονάδες κάθε δυάδα, με 20 η τριάδα. Ολο μαζί 170 μονάδες. Παρολί: Σκάνθορπ 1-Λοριάν 1-Κρου over (5.89) με 92 μονάδες. Ανοιχτά μπετ: 262 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 9.880 μονάδες. Το..πράγμα μιλάει μόνο του. Με 262 μονάδες παιχνίδι, σας δείχνω αυτά που έγραφα.

Παίζω λίγα και χαλαρά. Φυλάγομαι. Ας βγει μιά δυάδα στο trixie, ας βγει το παρολί, να βγάλω μεροκάματο. Αλλά αυτό που πρωτίστως κοιτάω είναι αν δεν βγει τίποτα, να μην χολοσκάσω, αύριο να το έχω ξεχάσει. Το γκάζι εμείς το πατάμε ή το αφήνουμε στο στοίχημα. Οχι οι μπουκ. Πολλοί δεν το καταλαβαίνουν αυτό ή κι αν το καταλβαίνουν δεν μπορούν να το εφαρμόσουν, τους νικάει η αδρεναλίνη του τζόγου.

Και το βρίσκουν μπροστά τους στο τέλος της σαίζον….. Τα λέμε αύριο που με…το ζόρι να βγει καμιά τριάδα! Υ.Γ: Ο Μάκης έβαλε τον Γέλαβιτς, ας βάλω εγώ τον Λονγκ με την φανέλα της Χαλ!

Παλαιότερα άρθρα του Billaras